Expressen > Nyheter

Tuesday, 20 November, 18:39

Liknande nyheter

Taggar: Rånadespå sin , bilvid , tvätten
Skånskan - 19 apr 18 kl. 04:00

Många brott mot folk­rätten

Ef­ter det miss­tänkta gift­gas­an­greppet i Douma i Sy­ri­en med ef­ter­föl­jan­de bomb­ningar av USA, Frank­ri­ke och Stor­bri­tan­ni­en har dis­kus­sionen om brott mot folk­rätten förts. Båda de nämnda an­fallen är de­fi­ni­tions­mäs­sigt brott mot folk­rätts­liga re­gler.
Men så­dana har fö­re­kommit flera gånger de senaste de­cen­ni­erna, även om man bara räknar de till­fäl­len då stor­makterna varit in­blan­dade.

YA - 07 feb 14 kl. 18:50

Hovrätten sänker skadestånd efter trafikolycka

Mannen från Skurup körde in i en personbil bakifrån så att två kvinnor skadades. Han döms för vållande till kroppsskada, men inte för vårdslöshet i trafik. Nu har hovrätten gått på samma linje som tingsrätten.

UT - 15 dec 14 kl. 14:45

Böter för att ha kört bil påverkad av narkotika

En man i 25-årsåldern från en ort i Tranemo kommun döms till böter för att ha kört utan körkort och varit påverkad av narkotika. Domen behandlar tre olika tillfällen då mannen har stoppats av polisen, den första gången i maj i Göteborg. Han hade då 2,8 gram cannabis på sig.

Nyan - 02 sep 16 kl. 10:05

Hovrätten kan skärpa dom i påkörningsförsök

Skärp straffet för mannen som dömdes för att ha försökt köra på en stämningsman. Det yrkade åklagaren på i rättegången i Åbo hovrätt i går.

Mannens ombud tycker att tingsrätten har gjort en korrekt bedömning.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 21:07

Butiksägare bands och rånades

Två män är häktade för söndagens rån då en äldre kvinna bands till händer och fötter med silvertejp och rånades på sin butiks dagskassa.
Rånet skedde i söndags. Några dagar senare hade polisen gripit två misstänkta gärningsmän.

UT - 06 nov 14 kl. 10:18

Körde bil med nästan två promille

En man i 30-årsåldern döms till fängelse i två månader för att ha kört bil på riksväg 27 med amfetamin och nästan två promille alkohol i kroppen. Det var i mars 2014 som mannen var ute och åkte bil. Han berättade i tingsrätten hur han hade tagit amfetamin dagen innan samt några öl samma dag.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 16:18

Dom: Bil brann efter beskedet från verkstaden

Malmö Nu har domen kommit i fallet med bilen som brann efter att en bilfirma lämnade ett kostnadsförslag. Bilens närhet till en behållare med brandfarlig vätska och närheten till en byggnad gör att brottet bedöms som mordbrand.Skånska Dagbladet har tidigare berättat om händelsen då en bil brann på en bilfirmas parkering efter att en man fått veta att det skulle kosta 52 000 kronor att reparera den.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 05:00

Mårtenssons Bil: Ackord läggs fram efter semestern

HÖRBY/skåne Arbetet för att rädda Mårtenssons Bil från konkurs fortsätter. En rekonstruktionsplan har lämnats in till tingsrätten, och en ackordsuppgörelse kommer att läggas fram efter semestern.
De sammanlagda skulderna i bolaget uppgår till närmare 72 miljoner kronor.

BT - 31 maj 13 kl. 17:32

Rätten om Rydboholm: Kvinnan skyldig till mordförsök med bil

Kvinnan som åtalades för mordförsök sedan hon kört på en annan kvinna i Rydboholm är skyldig och ska genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning. Det förklarade Borås tingsrätt när rättegången avslutades på fredagen. Den åtalade har hela tiden förnekat att hon med avsikt körde på den andra kvinnan, men rätten anser att det finns övertygande bevisning för att hon är skyldig till den åtalade gärningen.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 14:50

Körde ifrån polisen i mammas bil

hofterup 37-åringen körde ifrån polisen i 150 kilometer i timmen i sin mors bil. I tingsrätten dömdes han till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.Nu lindrar hovrätten domen till dagsböter på 4 500 kronor.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Åklagare i SD-ärende delade kritisk film – petas från åtalet

Åklagaren som åtalat SD-politikern Christopher Larsson för hets mot folkgrupp förlorar handläggningen av ärendet efter beslut av en överåklagare. Larsson hade anmält åklagaren Lena-Marie Bergström för jäv.Själva åtalsbeslutet står fast..

Expressen - 10 minuter sedan

Nya trenden för rika: Superlägenheter för över 100 miljoner kronor

Det byggs allt fler superlägenheter i Sverige – exklusiva våningar i hundramiljonersklassen för de allra rikaste.Mäklaren bakom de största affärerna är Niklas Berntzon.Nu har han en ny storaffär på gång.

Expressen - 15 minuter sedan

Nyfödd pojke kämpar för sitt liv efter hundattack

Tillståndet är livshotande för nyfödda Reuben McNaulty efter att han ska ha attackerats av sina föräldrars två hundar.Pojken är mindre än en månad gammal och kämpar nu för sitt liv på sjukhus i Cambridge i östra England, rapporterar bland andra Birmingham Live..

Expressen - 30 minuter sedan

Död val hittades med sex kilo plast i magen

En död kaskelottval har spolats i land i Indonesien – med sex kilo plast i magen.Bland skräpet fanns 115 plastmuggar, 25 plastpåsar och två par flipflops, rapporterar BBC.– Även om vi inte har konstaterat dödsorsaken så är det här verkligen hemskt, säger Dwi Surpati på WWF till AP..

Expressen - 30 minuter sedan

Cyklist påkörd av buss

Polis och ambulans larmades på tisdagseftermiddagen om en trafikolycka i Lund mellan en cyklist och en buss.Cyklistenk kunde enligt polisen själv ta sig från platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Björklunds seger: Får med sig Skånes ungliberaler

Efter revolten från Liberalernas distrikt i Skåne – nu får Jan Björklund uppbackning – från Skåne. "Att utesluta att stödja eller släppa fram en S-ledd regering är att göra liberalismen en otjänst", skriver Liberala ungdomsförbundet i Skåne i en debattartikel på Sydsvenskan. .

Expressen - 1 timme sedan

Ullared återkallar cykelhjälm för barn– kan bli livsfarlig

Ullareds Gekås återkallar cykelhjälmar för barn som sålts i butiken. Hjälmens spänne ska öppna sig om barnet fastnar, vilket kan rädda liv. Men det visar sig att de specifika hjälmarna inte löser ut som de ska..

Expressen - 1 timme sedan

Våldtäktsman fast sju år senare – efter DNA-träff

Kvinnan våldtogs av en taxichaufför 2011 – nu har polisen fått fast gärningsmannen genom en DNA-träff. Detta efter att mannen topsats som misstänkt för andra brott. – Topsning är ett viktigt verktyg för polisen, säger Jenny Larsson, utredare hos Citypolisen.

Expressen - 1 timme sedan

Hårda kritiken mot kungahuset efter modeprinsens nya bilbild

Bilden på prins Nikolai på motorhuven till en sprillans ny bil tvingade kungahuset att krishantera.I ett skarpt uttalande tillrättavisas prinsen som nu är mitt uppe i en karriär som hyllad fotomodell.– Att en kunglig tillrättavisas så här har aldrig hänt tidigare, säger kungahusexperten Søren Jakobsen till tidningen BT..

Expressen - 1 timme sedan

Fem bilar i olycka på E6 – vägen avstängd

Fem bilar har enligt larmet krockat på E6 i norrgående riktning nära Angeredsbron.Båda bilfilerna är avstängda – enbart bussfilen är öppen.Ytterligare en olycka har inträffat på E6 vid Bäckebol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.