GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 21 January, 06:56

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 20:34

Var tredje rektor utsatt för hotEn fjärdedel av rektorerna i Göteborgs grundskolor uppger att de har blivit utsatta för kränkningar eller mobbning i arbetet under det senaste året.
– Skrämmande, säger Helene Odenjung (L)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Helene Odenjung

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje rektor, utsattför , hot
GT - 09 okt 18 kl. 18:01

Mer än var tredje rektor utsatt för hot och våld

Mer än var tredje rektor inom grundskolan uppger sig ha varit utsatt för hot eller våld under det senaste året.Och den vanligaste förövaren är en elev eller elevens anhöriga.Det visar en kartläggning i Göteborgs kommun.

Barometern - 27 nov 13 kl. 07:14

Rektor utsatt för rasistiskt påhopp

Efter en krisövning på temat diskriminering anlände flera aggressiva e-brev till Linnéuniversitetet. I ett av dem uppmanas rektorn att ”åka hem”. Det var i oktober som Linnéuniversitetets informationsavdelning höll en krisövning med det fiktiva scenariot att rykten om att en anställd yttrat nazistiska åsikter, hade samröre med Svenskarnas parti och diskriminerat studenter med utländsk härkomst.

Corren - 22 mar 11 kl. 21:27

Rektor utsatt för dödshot

En tonåring åtalades på tisdagen för att ha hotat en rektor på en gymnasieskola i Linköping till livet..

SmålandsPosten - 05 okt 15 kl. 17:03

Rektor utsatt för våld av elev

En av Linnéskolans två rektorer fick motta slag från en avstängd elev under fredagen. Det är nu polisanmält som våld mot tjänsteman..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 16:41

Rektor dödshotades av förälder

En förälder hotade rektorn på en skola i Vänersborg hösten 2017. Nu blir det rättegång och föräldern är misstänkt för olaga hot..

BT - 04 dec 11 kl. 09:50

Ökat våld och hot mot lärare

Våldet och hoten mot lärare i skolan ökar och blir grövre. Borås är inget undantag, visar siffror från Arbetsmiljöverket. ?

BT - 28 aug 13 kl. 18:37

Lundsbergs rektor: Kollektivt straff

Skolinspektionen stänger internatskolan Lundsberg efter helgens strykjärnsmisshandel. Stängningen kan vara högst ett halvår. Inspektionen vill att skolan mister sitt statsbidrag och gd talar om "ett första steg mot nedläggning".

YLE - 14 feb 17 kl. 07:00

Helsingforselever ska öva inför yttre hot - i övningen gömmer sig eleverna i ett klassrum

I Helsingfors ska alla skolelever öva på att stänga in sig i ett rum på skolan om det finns ett yttre hot. Inrymningsövningar i skolor har blivit allt vanligare, men i Mattlidens grundskola i Esbo anses inrymningsövningar vara för skrämmande. Brandalarmet ringer, och alla skolelever ställer sig på gården.

Barometern - 1 timme sedan

Man skickade hot till dussin personer – ”kröp under skinnet”

På svenska har förolämpningarna kunnat vara ”du har ju bara piss i huvudet”, men i vissa fall har kommentarer kommit på latin. Tolv personer har känt sig drabbade av den medelålders mannens ofredanden och hot. På måndagen börjar rättegången i Kalmar tingsrätt.

Skånskan - 17 apr 17 kl. 11:00

Pappa åtalas för hot mot rektor

HÖRBY En pappa åtalas för att ha hotat en rektor på den skola där han har sin dotter. ERWP.fif(0)Upprinnelsen ska ha handlat om att pappans dotter under en skoldag i höstas hade hamnat i bråk med en annan elev på skolan, som ligger i Hörby kommun.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Kallt och torrt väder får elpriset att stiga

Kylan i Europa och att det blåser för lite har gjort att elpriset skjutit i höjden. Underskotten i vattenmagasinen efter den torra sommaren gör inte saken bättre. Elkunderna kan bara hoppas att vintern blir mildare och att vi får en rejält blöt vår..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Knivskuren man hittades av tidningsbud

Under natten hittade ett tidningsbud en knivskuren man i Majorna. En stor polisinsats inleddes vid platsen och en man och en kvinna kunde gripas i närheten en stund senare.
– Det utreds som grov misshandel i nuläget, säger Magnus Nordqvist vid polisen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Öberg en av favoriterna till Jerringpriset

På kvällens idrottsgala röstar svenska folket fram en vinnare av Jerringpriset. Här är fem heta kandidater till Radiosportens prestigefyllda pris för årets idrottsprestation 2018..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Mustchefen: IS inte uträknat

Trots IS kollaps i Syrien och Irak består terroristhotet mot Sverige, enligt Must. Den militära underrättelsetjänsten befarar att IS-anhängare bildar nya terrorgrupper och sätter upp baser i andra områden..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ghosn ansöker om att bli släppt mot borgen

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Uppåt på asiatiska börserna

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

När får vi en regering som på allvar avskaffar hedersförtrycket?

Efter sjutton år av massiva insatser vore det rimligt att förvänta sig att hedersförtrycket mot ungdomar kraftigt gått tillbaka. Men det är tvärtom, skriver Nätverket mot hedersrelaterat våld..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Vägledande HD-dom om fildelning idag

Hur mycket bör de skyldiga betala i skadestånd om en film olovligen gjorts tillgänglig på nätet? Det väntas Högsta domstolen ge svar på i en vägledande dom i dag. Målet handlar om piratsajten Dreamfilm..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lilla filmfestivalen ska bli större

Den ska utvecklas och växa. Göteborgs lilla filmfestival flyttar från Järntorget till Götaplatsen, där den nästa gång hålls redan i oktober..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Socialsekreterare: "Har inte tid att vara trevliga"

Hos socialtjänsten Västra Hisingen tvingas barnfamiljer dela väntrum med missbrukare. Nu får de kritik av IVO, som även anmärker på att personal ska ha uppträtt nonchalant och aggressivt.
Socialsekreterarna själva uppger att de inte har tid nog för att kunna ge ett gott bemötande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.