GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 19 November, 06:22

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 20:34

Var tredje rektor utsatt för hotEn fjärdedel av rektorerna i Göteborgs grundskolor uppger att de har blivit utsatta för kränkningar eller mobbning i arbetet under det senaste året.
– Skrämmande, säger Helene Odenjung (L)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Helene Odenjung

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje rektor, utsattför , hot
GT - 09 okt 18 kl. 18:01

Mer än var tredje rektor utsatt för hot och våld

Mer än var tredje rektor inom grundskolan uppger sig ha varit utsatt för hot eller våld under det senaste året.Och den vanligaste förövaren är en elev eller elevens anhöriga.Det visar en kartläggning i Göteborgs kommun.

Barometern - 27 nov 13 kl. 07:14

Rektor utsatt för rasistiskt påhopp

Efter en krisövning på temat diskriminering anlände flera aggressiva e-brev till Linnéuniversitetet. I ett av dem uppmanas rektorn att ”åka hem”. Det var i oktober som Linnéuniversitetets informationsavdelning höll en krisövning med det fiktiva scenariot att rykten om att en anställd yttrat nazistiska åsikter, hade samröre med Svenskarnas parti och diskriminerat studenter med utländsk härkomst.

Corren - 22 mar 11 kl. 21:27

Rektor utsatt för dödshot

En tonåring åtalades på tisdagen för att ha hotat en rektor på en gymnasieskola i Linköping till livet..

SmålandsPosten - 05 okt 15 kl. 17:03

Rektor utsatt för våld av elev

En av Linnéskolans två rektorer fick motta slag från en avstängd elev under fredagen. Det är nu polisanmält som våld mot tjänsteman..

BT - 04 dec 11 kl. 09:50

Ökat våld och hot mot lärare

Våldet och hoten mot lärare i skolan ökar och blir grövre. Borås är inget undantag, visar siffror från Arbetsmiljöverket. ?

BT - 28 aug 13 kl. 18:37

Lundsbergs rektor: Kollektivt straff

Skolinspektionen stänger internatskolan Lundsberg efter helgens strykjärnsmisshandel. Stängningen kan vara högst ett halvår. Inspektionen vill att skolan mister sitt statsbidrag och gd talar om "ett första steg mot nedläggning".

YLE - 14 feb 17 kl. 07:00

Helsingforselever ska öva inför yttre hot - i övningen gömmer sig eleverna i ett klassrum

I Helsingfors ska alla skolelever öva på att stänga in sig i ett rum på skolan om det finns ett yttre hot. Inrymningsövningar i skolor har blivit allt vanligare, men i Mattlidens grundskola i Esbo anses inrymningsövningar vara för skrämmande. Brandalarmet ringer, och alla skolelever ställer sig på gården.

Skånskan - 17 apr 17 kl. 11:00

Pappa åtalas för hot mot rektor

HÖRBY En pappa åtalas för att ha hotat en rektor på den skola där han har sin dotter. ERWP.fif(0)Upprinnelsen ska ha handlat om att pappans dotter under en skoldag i höstas hade hamnat i bråk med en annan elev på skolan, som ligger i Hörby kommun.

Dagen - 10 mar 11 kl. 09:34

Varannan diakon utsatt för hot

Enligt en undersökning har 53 procent av Sveriges diakoner varit utsatta för hot eller våld i tjänsten.

Undersökningen är gjord av Kyrkans tidning och av 250 dikaoner svarade 70 procent. Det framkom att en majoritet har upplevt sig hotade elelr blivit utsatt för våld när man varit i tjänst.

SmålandsPosten - 26 okt 14 kl. 10:17

Polis utsatt för rasistiska tillmälen vid ingripande

Vid ett ingripande mot en berusad man blev polisen utsatt för hot och rasistiska tillmälen.
Den gripne 30-åringen misstänks nu för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Vid tvåtiden på natten mot söndagen gjorde polisen ett ingripande mot en man på Sandgärdsgatan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Antalet saknade i Kalifornien sjunker

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sverige dras in i "Europas största svindel"

Bolag som misstänks ha medverkat till att Danmark svindlats på miljardbelopp har fått tiotals miljoner kronor av svenska Skatteverket, kan TT visa..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Utbetalda skattepengar troligen förlorade

Om bedragare utomlands lyckats få mångmiljonbelopp utbetalda av Skatteverket är pengarna sannolikt förlorade. Myndigheten har tills nu inte känt till att den betalat pengar till bolag som misstänks för svindleri..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Landeskog räddade Colorado

Gabriel Landeskog räddade Colorado undan förlust i matchen mot Anaheim. Colorado vann NHL-mötet i förlängningen med 4–3..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Detonation i trapphus – bombskydd på väg

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Mestadels positivt för "Battlefield V"

Recensenterna är positiva till svenska Dices nya storspel "Battlefield V". "Battlefield V" är ett måste för multiplayerfantasten, tycker Gamereactors Kim Orremark..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Så tar staden död på seniorernas Livslust

Vad gör man när en verksamhet är mycket uppskattad av besökarna, baseras på modern forskning och är ekonomiskt fördelaktig? Lägger ner den, såklart. I alla fall i Göteborg.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Fortsatt skräpigt enligt göteborgarna

Kampen mot skräpet börjar ge resultat. Göteborg har under det senaste året blivit en renare stad. Vi gick ut på stan och frågade folk vad de tycker..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ni raserar en kunskapsbank i NU-sjukvården

Sjukvården är först och främst en kunskapsorganisation. Att skala bort bärande kliniska funktioner får betydande konsekvenser för våra patienter, skriver läkare i Fyrbodal..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Åtgärder fick effekt – nu minskar skräpet i Göteborg

2016 var ett "svart år" i Göteborg när det gäller skräp. Men stadens åtgärder mot nedskräpning har sedan dess blivit rena succén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.