DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 04:24

DI - 17 okt 18 kl. 19:30

Socialdemokraterna kommer att förlora på mittenregeringDen tyska delstatsvalet i Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater anses ha varit avgörande för de två maktpartiernas katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare i det fackliga idéinstitutet Katalys..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bayern, Angela Merkels, Enna Gerin, Niels Stöber, Katalys

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternakommer att , förlora, mittenregering
Cornucopia - 26 feb 17 kl. 11:17

Socialdemokraterna vill införa "jordskatt" - kommer slå ut svenskt skogsbruk

Socialdemokraterna vill nu införa en sk jordskatt - en fastighetsskatt för skog. Den kommer slå ut svensk skogsnäring och göra svenskt skogsbruk och skogsägande olönsamt i världens redan högst beskattade land. Privat skogsägande kommer betala upp till 100% av sina nettointäkter i den nya skatten.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 17:31

Mittenregering löser den politiska låsningen i Sverige

Nu när den sk Alliansen är död i och med splittringen i frågan om försvarsminister Hultqvist öppnas för en mittenregering efter valet 2018. Det skulle effektivt lösa den politiska låsningen och göra att en  minoritetsregering kan få igenom sin budget och det mesta av sin politik, när en mittenkil slagits in mellan höger och vänster.
Sveriges riksdag.

DI - 07 okt 16 kl. 15:12

Ohlsson: Jag öppnade för mittenregering redan i fjol

Liberalernas partiledare Jan Björklund vill forma en mittenregering med Socialdemokraterna om de rödgröna vinner nästa val, vilket har skakat om inom Alliansen. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) är positiv, och konstaterar att hon öppnade för en sådan lösning redan för ett år sedan..

SR - 13 sep 18 kl. 08:23

Centern avfärdar mittenregering med S

Centerpartiet avfärdar idén som förts fram att ingå i en mittenregering tillsammans med Socialdemokraterna. Det gäller även om partiledaren Annie Lööf skulle få statsministerposten..

DN - 14 sep 18 kl. 15:00

”Låt Centerpartiet och Liberalerna bilda mittenregering”

Låt Centerpartiet och Liberalerna bilda regering. En sådan mittenregering skulle kunna få stöd av både Socialdemokraterna och Moderaterna..

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 09:59

C avfärdar idén om mittenregering

Lierar sig inte med S – även om Annie Lööf får bli statsminister. ”Vi kommer inte att bryta oss ur alliansen. Allianspartierna håller i hop och vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna.

BT - 03 sep 14 kl. 11:57

Hökmark: Tusentals elever kommer förlora sina skolor

När Vänsterpartiet går in i valrörelsen är deras viktigaste fråga att en viss typ av välfärdsverksamheter ska stängas ner, oavsett vilken kvalitet och oavsett hur mycket medborgarna uppskattar dem. De ska stängas ner för att de är privata och ger en vinst. De har hitintills drivit de andra vänsterpartierna framför sig i denna fråga.

GT - 24 sep 14 kl. 21:44

S riskerar förlora makten i regionen

Socialdemokraterna kan förlora makten i Västra Götalandsregionen. På onsdagen förklarade regionstyrelsens förre ordförande Gert-Inge Andersson (S) i ett pressmeddelande att samarbetet med Miljöpartiet inte fortsätter – och att Mp i stället sitter i förhandlingar med allianspartierna. Anledningen sägs vara SD:s vågmästarroll.

Expressen - 25 sep 14 kl. 07:07

S kan förlora makten: "Klart att jag beklagar"

Socialdemokraterna kan förlora makten i Västra Götalandsregionen. I går förklarade regionstyrelsens förre ordförande Gert-Inge Andersson (S) att samarbetet med Miljöpartiet inte fortsätter - och att MP i stället förhandlar med alliansen. Anledningen sägs vara SD:s vågmästarroll.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 5 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 6 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 6 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 6 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 6 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 8 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 8 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 8 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 8 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.