DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 06:39

DI - 17 okt 18 kl. 19:30

Socialdemokraterna kommer att förlora på mittenregeringDen tyska delstatsvalet i Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater anses ha varit avgörande för de två maktpartiernas katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare i det fackliga idéinstitutet Katalys..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bayern, Angela Merkels, Enna Gerin, Niels Stöber, Katalys

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternakommer att , förlora, mittenregering
Cornucopia - 26 feb 17 kl. 11:17

Socialdemokraterna vill införa "jordskatt" - kommer slå ut svenskt skogsbruk

Socialdemokraterna vill nu införa en sk jordskatt - en fastighetsskatt för skog. Den kommer slå ut svensk skogsnäring och göra svenskt skogsbruk och skogsägande olönsamt i världens redan högst beskattade land. Privat skogsägande kommer betala upp till 100% av sina nettointäkter i den nya skatten.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 17:31

Mittenregering löser den politiska låsningen i Sverige

Nu när den sk Alliansen är död i och med splittringen i frågan om försvarsminister Hultqvist öppnas för en mittenregering efter valet 2018. Det skulle effektivt lösa den politiska låsningen och göra att en  minoritetsregering kan få igenom sin budget och det mesta av sin politik, när en mittenkil slagits in mellan höger och vänster.
Sveriges riksdag.

DI - 07 okt 16 kl. 15:12

Ohlsson: Jag öppnade för mittenregering redan i fjol

Liberalernas partiledare Jan Björklund vill forma en mittenregering med Socialdemokraterna om de rödgröna vinner nästa val, vilket har skakat om inom Alliansen. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) är positiv, och konstaterar att hon öppnade för en sådan lösning redan för ett år sedan..

SR - 13 sep 18 kl. 08:23

Centern avfärdar mittenregering med S

Centerpartiet avfärdar idén som förts fram att ingå i en mittenregering tillsammans med Socialdemokraterna. Det gäller även om partiledaren Annie Lööf skulle få statsministerposten..

DN - 14 sep 18 kl. 15:00

”Låt Centerpartiet och Liberalerna bilda mittenregering”

Låt Centerpartiet och Liberalerna bilda regering. En sådan mittenregering skulle kunna få stöd av både Socialdemokraterna och Moderaterna..

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 09:59

C avfärdar idén om mittenregering

Lierar sig inte med S – även om Annie Lööf får bli statsminister. ”Vi kommer inte att bryta oss ur alliansen. Allianspartierna håller i hop och vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna.

BT - 03 sep 14 kl. 11:57

Hökmark: Tusentals elever kommer förlora sina skolor

När Vänsterpartiet går in i valrörelsen är deras viktigaste fråga att en viss typ av välfärdsverksamheter ska stängas ner, oavsett vilken kvalitet och oavsett hur mycket medborgarna uppskattar dem. De ska stängas ner för att de är privata och ger en vinst. De har hitintills drivit de andra vänsterpartierna framför sig i denna fråga.

GT - 24 sep 14 kl. 21:44

S riskerar förlora makten i regionen

Socialdemokraterna kan förlora makten i Västra Götalandsregionen. På onsdagen förklarade regionstyrelsens förre ordförande Gert-Inge Andersson (S) i ett pressmeddelande att samarbetet med Miljöpartiet inte fortsätter – och att Mp i stället sitter i förhandlingar med allianspartierna. Anledningen sägs vara SD:s vågmästarroll.

Expressen - 25 sep 14 kl. 07:07

S kan förlora makten: "Klart att jag beklagar"

Socialdemokraterna kan förlora makten i Västra Götalandsregionen. I går förklarade regionstyrelsens förre ordförande Gert-Inge Andersson (S) att samarbetet med Miljöpartiet inte fortsätter - och att MP i stället förhandlar med alliansen. Anledningen sägs vara SD:s vågmästarroll.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

Fler nyheter från DI

DI - 9 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 9 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 9 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 9 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 10 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 10 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 10 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 10 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 10 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 11 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.