Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 12 November, 19:11

Affärsvärlden - 18 okt 18 kl. 18:15

Lågvärderad fiberBolaget har pressats på börsen efter ett svagt halvår på fibermarknaden i Sverige. Tillväxtutsikterna är dock fortfarande goda i Sverige men framför allt på bolagets marknader utomlands. Det osar köpläge..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågvärderad, fiber
UT - 16 jan 14 kl. 10:33

Tre röster om fiber

Fiber är billigt för att vara viktig infrastruktur. En del villahushåll riskerar att halka efter i utvecklingen. Det är några av svaren när UT frågar tre personer från branschen om fiber.

Skånskan - 13 apr 18 kl. 05:00

Sämst i landet på fiber – igen

Hörby Hörby är på nytt sämst i Sverige på fiber, visar Svenska Stadsnätsföreningens rapport om fibertäckningen i landets 290 kommuner.
Kommunledningen tar siffrorna med ro, och anser inte att kartläggningen ger en rättvis bild av hur många som faktiskt har tillgång till snabbt bredband i kommunen.Andelen hushåll med tillgång till fiber i varierar kraftigt i kommunerna.

SmålandsPosten - 09 aug 13 kl. 06:42

Svalt intresse för fiber

Det är många orter i kommunen som har visat intresse för att få fiber. Men trots det rankas Älmhult medelhögt i engagemang för bredband. Kostnaden kan vara en viktig faktor för det svala intresset, menar Björn Ottosson, byggansvarig för bredbandsprojekt i Älmhults kommun.

SmålandsPosten - 07 apr 14 kl. 06:22

Allt fler har fiber

Under fjolåret hade 34 procent av hushållen i Lessebo kommun bredband via fiber. Det är en ökning med 11 procent på ett år och placerar Lessebo på den övre halvan i bredbandsrankingen bland landets kommuner. – Det är effekten av att vi byggt fjärrvärme i fyra orter (Hovmantorp, Lessebo, Kosta och Skruv) och parallellt gett möjlighet till hushållen att koppla upp sig på bredband via fiber, säger Göran Jörgensson, kommunens ekonomichef, och tillägger:
– Det finns även ett 20-tal hushåll som ligger i närheten av en fjärrvärmesträckning som anslutit sig till fiber utan att ha fjärrvärme.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Telia lovar fiber till alla nästa år

höör/Hörby/Eslöv Lantbrukaren Anders Nilssons enträgna arbete för fiber i Rolsberga banade vägen. På onsdagen offentliggjordes ett avtal som innebär att Telia garanterar fiber till alla på landsbygden i Eslöv, Höör och Hörby. ERWP.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 05:00

Lång väntan på fiber

Löberöd Drygt ett år har gått sedan 200 boende utanför Löberöd skrev på avtal om fiberanslutning. Men ännu har inget fiber grävts ner och förseningen väcker frustration i grannskapet.Fredrik Larsson, som bor på en gård vid Frönshult utanför Löberöd, berättar att han blev glad när kommunikationsoperatören Zitius, en del av Telia, gick ut i en kampanj förra våren om att de skulle leverera fiber till hans område.

Barometern - 20 jul 13 kl. 12:35

Fiber i Viserum ger större förutsättningar

Jag är född och uppvuxen i Virserum och till åren kommen och kanske därför var jag först osäker till att skaffa fiber. Men efter att ha läst på samt insett att fiber byggs ut i alla byar och samhällen runt omkring är jag nu en helt omvänd förespråkare för att även Virserum ska ha fiber!
Alla experter på området anser att fiber är framtiden och som livslång Virserumsbo känner jag med flera att även vi ska vara med i denna utveckling.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 06:30

Tollarp saknar intresse för fiber

Foto: Privat
Uppslutningen från fastighetsägarna behöver bli större för att Tollarpsborna ska kunna få fiber till sina hus. På ett informationsmöte förra veckan lockades ett knappt 80-tal husägare.
– Det är väl lite segt.

YA - 16 jun 14 kl. 20:30

Framtidens fiber grävs ner

Skillinge hann först. På måndagen togs första spadtaget för den fiberkabel som ska grävas ner under de kommande månaderna. I flera andra byar är projektering på gång.

BT - 18 okt 14 kl. 07:19

Mats Palmquist: Fiber vår tids frälsare?

Det är bråda tider i Fritsla. På var mans tunga finns ordet ”fiber” och vi går alla ?i väntans tider.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Amerikansk advokatbyrå stämmer Danske Bank

Danske Bank riskerar få en amerikansk gruppstämning på halsen i spåren av den jättelika penningtvättskandalen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Vände ned, FDA pressar tobakssektorn

Stockholmsbörsen inledde måndagen i dur men kort efter börsöppning sjönk humöret och vid lunchtid handlades börsen på minus. Stigande oljepriser har gynnat de svenska oljebolagen och ett antal rekommendationsändringar har rört om..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Ny rapport: Chefer underkänner sitt eget cv

Många chefer i svenska företag upplever att deras cv inte räcker till för att nå nya milstolpar i karriären. Knappt hälften känner att deras utbildningsmeriter möter de krav som attraktiva arbetsgivare har i dag..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Köpvärd trio från Börsveckan

Börsveckan ger rådet att köp GHP Specialty Care, Loomis och Beijer Alma. För Autoliv och Hexpol ges rådet att avvakta. Getinge får ett säljråd..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Fondförvaltaren ser uppsida i Kina

En "överdriven oro" för handelskonflikten mellan USA och Kina, i kombination med kortsiktiga investerare, har bidragit till ett tungt år för inhemska kinesiska aktier, så kallade A-aktier..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Eltels storägare ökar innehavet

Familjen Herlin har ökat sitt gemensamma innehav i Eltel till 20,4 procent av aktier och röster..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Vänder ned - Jetty tappar i handelspremiären

Stockholmsbörsen inledde först något upp på måndagen, men har därefter halkat ned i negativt territorium. En liknande rörelse syntes på omvärldsbörserna..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Lewis Hamiltons momskryphål kan stoppas

Upplägget som gjorde att Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton undgick 40 miljoner kronor i moms på sin privatjet bör stoppas, anser EU-kommissionen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

M och KD vill bilda regering

Moderaterna och Kristdemokraterna ingår i Moderatledaren Ulf Kristerssons tänkta regering. Men det ser mörkt ut för Kristersson att bli godkänd av riksdagen i statsministeromröstningen på onsdag..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Sandvik köper amerikanskt bolag

Sandvik köper Dura-Mill, en USA-baserad tillverkare av högkvalitativa solida hårdmetallpinnfräsar vars intäkter i fjol uppgick till 7,2 miljoner dollar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.