YA > Lokalt

Monday, 22 April, 22:30

YA - 17 okt 18 kl. 15:07

Dom: Nya skulder – krögare dömd att betala bankkreditRestaurangägaren betalade inte tillbaka ett banklån. Nu har Ystads tingsrätt dömt honom att betala nästan 160 000 kronor till banken. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DomNya , skulder, krögare, dömdatt , betala, bankkredit
SN - 14 nov 12 kl. 07:06

Dom mot krögare överklagad

Både åklagarna och försvaret överklagar domen mot den krögare som fällts för att ha sålt tusentals liter öl svart i Nyköping..

Barometern - 05 mar 18 kl. 10:15

Dom: Hästägare får stort vite – efter brister i djurhållningen

En hästägare i Oskarshamns kommun har av förvaltningsrätten i Växjö dömts till att betala ett vite på 25 000 kronor..

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 10:53

Friande dom mot jägare står fast


Den friande domen mot en 33-årig kvinna som under en älgjakt sköt ihjäl en 71-årig skidåkare utanför Ljungby i december 2010 står fast. Offrets anhöriga hade överklagat till Högsta domstolen, som på onsdagen meddelade att fallet inte beviljas något prövningstillstånd, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg.Både tingsrätten och hovrätten friade jägaren från vållande till annans död.

Barometern - 23 mar 18 kl. 16:10

Dom: Full jägare körde bil med skarpladdat vapen

Jägaren stoppades av polis då han körde bil berusad och hade ett skarpladdat vapen i fordonet. Nu har han dömts till 120 dagsböter, motsvarande 30 000 kronor. .

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 18 kl. 11:28

Friande dom mot kattplågare i Höganäs överklagas

Två ungdomar friades i tingsrätten – åklagaren går till hovrätten..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 17:57

Krögare döms att betala 400 000 till bryggeri

Ystad En restaurangägare i Ystad döms av Ystad tingsrätt att betala drygt 400 000 kronor till Åbro bryggeri.
Orsaken är att ägaren har stora skulder för öl, vin, cider och läsk som han köpt av bryggeriet och fått rabatt för utan att följa avtalet.Åbro bryggeri valde tidigare i år att säga upp avtalet med mannen eftersom han inte driver restaurangen.

Barometern - 30 aug 13 kl. 16:18

69-åring har 89000 kronor i p-skulder

Länets värste p-syndare bor i Målilla. Hittills har den 69-årige mannen dragit på sig obetalda parkeringsböter på 89000 kronor. Det framgår av en undersökning som nyhetsbyrån Siren gjort.

HBL - 04 dec 13 kl. 15:54

Delägarna ska betala andelslagets skulder

BORGÅ. Borgå skärgårds vattentjänstverk ska inte få fler lånegarantier av Borgå stad. Det är förslaget till stadsstyrelsen på måndag.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 05:00

Skulder på 40 miljoner i bolaget – ackord ska tas fram

Hörby Skulder på cirka 30 miljoner kronor till leverantörer och koncernföretag, och en negativ checkräkningskredit på 28,5 miljoner kronor. Till det kan läggas skulder på 10,8 miljoner kronor till olika kreditinstitut. Så ser de ekonomiska förutsättningarna ut för Mårtenssons Bil, visar ansökan om företagsrekonstruktion.

Skånskan - 22 dec 15 kl. 09:39

Seger för villaägare mot Myresjöhus

SVEDALA Högsta domstolen meddelade i en dom under tisdagen att Myresjöhus handlat vårdslöst när man använt sig av byggmetoden med enstegstätade fasader. Domen innebär en öppning för de 34 villaägare i Svedala som krävt ersättning av Myresjöhus.Villaägarna har i flera år och i olika instanser försökt att få konstaterat att byggmetoden är felaktig och att de därmed har rätt till ersättning för sina fuktskadade fasader.

Fler nyheter från YA

YA - 6 timmar sedan

Förening vill locka till Fredriksberg

Påsk och konstrunda innebär att det är mycket folk i rörelse i trakten. Då passade även Försvarsutbildarna på Fredriksberg på att hålla öppet för att marknadsföra verksamheten och försöka locka nya medlemmar..

YA - 14 timmar sedan

Värmen och solen ligger kvar

Här är goda nyheter för annandag påsk: Solen och värmen ligger kvar över nästan hela landet. Med det varma och torra vädret kommer även en ökad brandrisk i stora delar av Sverige..

YA - Igår: 21:00

Program ska vända svart självmordsstatistik

Att prata om självmord verkar förbyggande. Med den vetskapen satsar region Skåne på ett utbildningsprogram för unga. Än är det bara Sjöbo som hoppat på i sydost, men fler kommuner välkomnas..

YA - Igår: 09:16

Passa på att njuta av påskvädret, för snart kommer blåsten

Påskhelgen har blivit en riktig solskenshistoria men snart vänder det igen. I veckan kommer både blåst och regn att leta sig in över Sydöstra Skåne..

YA - I förrgår: 16:03

Påskparad i solskenet lockade både barn och vuxna

Från Österportstorg till Stortorget gick påskparaden som för andra året arrangerades vid lunchtid på påskafton..

YA - 19 apr 19 kl. 21:00

Hon ordnar alpackasläpp – som protest

Koböndernas rädsla för att ordna publika kosläpp var det som fick Ann-Marie Santesson-Gerber att bestämma sig. På påskafton ställer hon till med alpackasläpp..

YA - 19 apr 19 kl. 21:00

De minns sitt kosläpp med fasa: ”Kallas mördare”

När de båda kobönderna ställde till med kosläpp härom året blev det en dyrköpt erfarenhet. De blev anmälda till länsstyrelsen och fick kommentarer i sociala medier. Sedan dess har de inte släppt in allmänheten på sin gård..

YA - 19 apr 19 kl. 18:52

Efter hoten: Skolan vill ha polisbevakning vid kosläpp

Ystra kossor som släpps på grönbete är sinnebilden av vårkänslor. Men det finns en dissonans i den harmoniska bilden som har fått vissa djurägare att inte längre vilja dela djurens lyckorus med allmänheten. På Skurups lantbruksskola tänker man dock ordna kosläpp – om än med polisbevakning..

YA - 19 apr 19 kl. 17:34

Här öppnar nya krogen i Löderups strandbad: ”Ta rökeriet till en bredare publik”

Ett nytt mat-hak har slagit upp sina portar i Löderups strandbad. Det är ägarna bakom Södra kompaniet som nu öppnat upp en färgglad strand-restaurang för besökare som är sugna på härligt häng. .

YA - just nu

Besparingar sätter stopp för nya yrkesutbildningar

Inga nya yrkesutbildningar på Forum Ystad, yrkes-sfi med inriktning på restaurang blir inte av och stopp för vikarier. Det är några av besparingarna som gymnasienämnden gör för att spara in 5,8 miljoner kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.