YA > Lokalt

Monday, 19 November, 12:46

Liknande nyheter

Taggar: DomNya , skulder, krögare, dömdatt , betala, bankkredit
SN - 14 nov 12 kl. 07:06

Dom mot krögare överklagad

Både åklagarna och försvaret överklagar domen mot den krögare som fällts för att ha sålt tusentals liter öl svart i Nyköping..

Barometern - 05 mar 18 kl. 10:15

Dom: Hästägare får stort vite – efter brister i djurhållningen

En hästägare i Oskarshamns kommun har av förvaltningsrätten i Växjö dömts till att betala ett vite på 25 000 kronor..

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 10:53

Friande dom mot jägare står fast


Den friande domen mot en 33-årig kvinna som under en älgjakt sköt ihjäl en 71-årig skidåkare utanför Ljungby i december 2010 står fast. Offrets anhöriga hade överklagat till Högsta domstolen, som på onsdagen meddelade att fallet inte beviljas något prövningstillstånd, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg.Både tingsrätten och hovrätten friade jägaren från vållande till annans död.

Barometern - 23 mar 18 kl. 16:10

Dom: Full jägare körde bil med skarpladdat vapen

Jägaren stoppades av polis då han körde bil berusad och hade ett skarpladdat vapen i fordonet. Nu har han dömts till 120 dagsböter, motsvarande 30 000 kronor. .

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 18 kl. 11:28

Friande dom mot kattplågare i Höganäs överklagas

Två ungdomar friades i tingsrätten – åklagaren går till hovrätten..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 17:57

Krögare döms att betala 400 000 till bryggeri

Ystad En restaurangägare i Ystad döms av Ystad tingsrätt att betala drygt 400 000 kronor till Åbro bryggeri.
Orsaken är att ägaren har stora skulder för öl, vin, cider och läsk som han köpt av bryggeriet och fått rabatt för utan att följa avtalet.Åbro bryggeri valde tidigare i år att säga upp avtalet med mannen eftersom han inte driver restaurangen.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 05:00

Skulder på 40 miljoner i bolaget – ackord ska tas fram

Hörby Skulder på cirka 30 miljoner kronor till leverantörer och koncernföretag, och en negativ checkräkningskredit på 28,5 miljoner kronor. Till det kan läggas skulder på 10,8 miljoner kronor till olika kreditinstitut. Så ser de ekonomiska förutsättningarna ut för Mårtenssons Bil, visar ansökan om företagsrekonstruktion.

Barometern - 30 aug 13 kl. 16:18

69-åring har 89000 kronor i p-skulder

Länets värste p-syndare bor i Målilla. Hittills har den 69-årige mannen dragit på sig obetalda parkeringsböter på 89000 kronor. Det framgår av en undersökning som nyhetsbyrån Siren gjort.

HBL - 04 dec 13 kl. 15:54

Delägarna ska betala andelslagets skulder

BORGÅ. Borgå skärgårds vattentjänstverk ska inte få fler lånegarantier av Borgå stad. Det är förslaget till stadsstyrelsen på måndag.

BT - 18 jan 13 kl. 11:21

Ny dom gör villaägare lottlösa

Myresjöhus slipper ersätta villaägare för fuktskador i hus byggda med enstegstätade fasader. Göta hovrätt ändrar tingsrättens dom och gör 23 villaägare som skulle ersättas med totalt cirka åtta miljoner kronor lottlösa. Samma gäller för de elva villaägare som blev utan ersättning även enligt tingsrättens dom.

Fler nyheter från YA

YA - 14 timmar sedan

Österlen: Ystad säger nej till storkommun – ”bättre att samverka”

Ystads fullmäktige är inte beredd att slå ihop Ystad med övriga Österlenkommuner..

YA - Igår: 17:00

Många ville visa fornfynd för arkeologerna: ”Infriade våra förhoppningar”

En 5 000 år gammal skafthålsyxa och en dolk från yngre stenåldern var några av fynden som Thorsten Larsson i Valleberga tog med till arkeologerna på Klostret. – Fynden har funnits i mitt sedan jag var barn och det är roligt att få visa upp dem, säger han..

YA - I förrgår: 00:01

Gynnsamma förhållanden för vildsvinen: ”Tydlig ökning i år”

Milda vintrar och skogar rika på ek- och bokollon gör att vildsvinen trivs extra bra..

YA - I förrgår: 00:01

Svinigt besök på äldreboendet – vildsvin bökar inpå husknuten

Under några veckors tid har äldreboendet haft oönskat besök. Vildsvin har vid flertalet tillfällen bökat upp uteplatser ända upp till husfasaden vilket väcker oro hos de äldre..

YA - I förrgår: 00:01

Tre män åtalade för misshandel utanför krog – offret sparkades medvetslös

Tre berusade män i 25-årsåldern knuffade ner en jämnårig man till marken och fortsatte sedan att sparka på honom i ansiktet. Offret förlorade till slut medvetandet. Nu har de tre männen åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkta för misshandel..

YA - I förrgår: 00:01

Ystadsbor: Polisen bryr sig inte

Polisens egen trygghetsmätning visar att utsattheten för brott totalt sett minskat i Ystads kommun, och att trygghetskänslan ökat. Samtidigt är Ystadsborna i enkäten missnöjda och tycker inte att polisen bryr sig om lokala problem..

YA - I förrgår: 00:01

Polischefen lovar att agera efter missnöjet

Poliser har vittnat i YA om ett utbrett missnöje med arbetsmiljön i sydöstra Skåne. Polisfacket slår larm att landsändens poliser är för få och kopplar underbemanningen till ovanligt många fall av våld och hot mot polismän. – Vi måste gå till botten med det här, säger polisområdeschef Susanne Hagström Rosenqvist.

YA - 16 nov 18 kl. 08:45

Polis: Man beväpnad med basebollträ togs omhand

Tidigt under torsdagskvällen fick polisen uppgifter om att det var bråk i parken bakom nya rådhuset i Ystad. En man hade setts med ett basebollträ i handen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.