Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 25 April, 20:46

Dagensanalys.se - 17 okt 18 kl. 14:53

Första året med ny varumärkeslagEtt år har gått sedan den nya varumärkeslagen började gälla i EU och det är nu möjligt att registrera rörelsevarumärken i Europa. 20 procent av de ansökningar som kommit in under året kommer från Sverige, enligt ny statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram på årsdagen. – Generellt är det många användare som vill vänta och se utvecklingen för de ansökningar som kommit in hittills innan de söker, men siffrorna tyder på att svenska företag i förhållande till övriga länder visar en nyfikenhet och vilja att prova nytt, säger Magnus Ahlgren, juristchef på design- och varumärkesavdelningen på PRV, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV. Den nya lagen innebär att det nu är möjligt att förutom rörelsevarumärken även registrera till
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
EU, Europa, Sverige, PRV, Magnus Ahlgren, Euipo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första åretmed ny , varumärkeslag
DI - 05 jan 19 kl. 07:53

Ny varumärkeslag skyddar hologram och ljud

Den snäva och lite otidsenliga varumärkeslagen har moderniserats. Nu är det fritt fram för företag att göra anspråk på digitala hologram, rörelsesekvenser och positioner som varumärken. .

SvD - 21 okt 16 kl. 06:45

Entreprenör: Varumärkeslag gynnar jättarna

”Vi är lika inför lagen – om vi betalar lika”, är ett citat från den senaste Millenniumboken av David Lager­crantz. Ungefär samma devis gäller inom svensk varumärkeslagstiftning. Långa ansökningstider och dyra processer gör det svårt för små aktö­rer att hävda sin rätt, skriver Ida Karlbom..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Facebook håvar in pengar trots rekordböter

Omsättningen för Facebook slutade på 15,1 miljarder dollar under första kvartalet. Antalet användare ökade med 8 procent. EU står redo med bössan för att håva in fler böter.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Instagram och Pinterest genererar högst snittordervärde

Kunder som kommit till en onlinebutik via Instagram eller Pinterest är mer värda än kunder som kommit in via Facebook eller Snapchat. Med ett snittordervärde via betald trafik som är mer än dubbelt så högt på Pinterest (1448 SEK) som på Facebook (649 SEK). Högst antal ordrar kan dock härledas till Facebook, visar en ny studie gjord av e-handelsföretaget Nosto.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Strossle får ny storkund med Microsoft

Microsoft News inleder ett samarbete med Strossle för att öka intäkterna med hjälp av Strossles annonser. Strossle har en teknikplattform som hjälper publicister att rekommendera rätt innehåll och annonser till rätt användare. Vi är mycket glada att Microsoft News (MSN) har valt oss som samarbetspartner.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

”Det går snabbt att göra en kartläggning, sedan är det bara börja springa!”

Jag träffade Anneli Furustad som utvecklat digital marknadsföring och onlineförsäljning på flera företag. Under vårt möte pratade vi om hur man ska tänka när man vill digitalisera sin verksamhet. Anneli har 20 års erfarenhet av IT och har på senare år kommit att jobba allt med med digital marknadsföring.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Så här lyckas du med din marknadsföring i sociala medier

I princip alla människor i Sverige använder sociala medier, men tyvärr gör de flesta företag helt fel när de vill nå ut i sociala medier. Många chefer säger ”Vi måste ha en högre närvaro i sociala medier” men tyvärr vet chefen sällan hur sociala medier fungerar. Marknadsföring i sociala medier (rätt utfört) är oerhört effektivt och kostnadseffektivt sätt att komma i kontakt kunder och prospekts Men precis som med traditionella kanaler som TV och print är det helt ineffektivt om du inte anpassar den […] Inlägget Så här lyckas du med din marknadsföring i sociala medier dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Instagram utökar den populära funktionen i Stories

Instagram uppdaterar idag sin populära funktion i Stories där användarna kan ställa frågor till sina följare. Tidigare har användarna endast kunnat erbjuda två svarsalternativ, men från och med nu kan man alltså ge sina följare fyra svarsalternativ. Den nya funktionen Frågesport rullar ut till alla användare, både på iOS och Android.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Så här konfigurerar du shopping på Instagram

Om du redan finns på Instagram med ditt varumärke och du säljer produkter eller tjänster kan nästa logiska steg vara att låta dina följare shoppa direkt på din Instagram-profil. För att göra det möjligt att shoppa från din Instagram-profil måste du gå igenom några steg: 1. Först måste du kvalificera ert varumärke för shopping på Instagram.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Avinash Kaushik kommer till Stockholm

Om du vill lyssna på en guru inom digitalt och analys ska du skutta iväg till Epicenter den 7 maj. För där kommer Avinash Kaushik prata. Bakom inbjudan är företaget Avaus som arrangerar vad de kallar för ”Expert Talks”.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Fyra nya till Expertteam Mediekvalité hos Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörer bildade Expertteam Mediekvalité för ett år sedan för att bringa klarhet i den komplexa digitala annonsmarknaden. Nu har fyra nya experter gått med i teamet. De nya personerna som tillträder är Rikard Bildsten,  Fredrik Hallberg och Johan Wilberg.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Zuckerberg drar igång en podcast

Så som utlovat börjar Zuckerberg kommunicera mer och oftare om vad som händer på Facebook. Senaste kanalen är en podcast på Spotify. Podden heter Tech & Society with Mark Zuckerberg och har premiär idag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.