PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 18 November, 22:26

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 12:45

Ikeasfären satsar stort i H&M  ”Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag”, uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt. Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding. Aktieposten är värd nära 1,7 miljarder kronor. Interogo ägde inte några aktier i H&M sedan tidigare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Interogo Holdings, Interogos, Anders Bylund, Nyhetsbyrån Direkt, Holding, IH Capital HC1 AB, Direkt, Henrik Jonsson, Interogo Holding, Capital HC1 AB, Jonsson, Holdings, Interogo Foundation, Liechtensteinbaserad, Inter Ikea Holding, Ikeas, Ikea, Ingvar Kamprad, Dahlvig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeasfären, satsar, storti , H&M
VA - 05 nov 18 kl. 12:53

Ikeasfären lägger locket på kring miljardköpet i H&M

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Ikeasfären lägger dock locket på. .

DI - 15 okt 18 kl. 18:23

Green Landscaping gör storförvärv från Ikeasfären

First North-listade Green Landscaping, verksamt inom utemiljöskötsel, har på måndagen tecknat avtal om förvärv från Ikeasfären av Svensk Markservice, ett bolag som omsätter nästan lika mycket som Green Landscaping före förvärvet..

DI - 17 okt 18 kl. 12:10

Ikeasfären om H&M-investering: "Bra långsiktig finansiell investering"

Ikeasfärens Interogo Holding beskriver sitt intåg i klädjätten H&M:s ägarlista som en "bra långsiktig finansiell investering". "Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag", uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 05 nov 18 kl. 11:55

Ikeasfären duckar för frågor om H&M-utköp från börsen

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Samtidigt framgår att H&M-investeringen är "känslig materia"..

DI - 10 maj 16 kl. 21:38

Ikeasfären indragen i Panama-härvan

Fastighetsbolaget Ikano Fastighets AB fastnade i de läckta Panamadokumenten efter en investering i slutet av 1990-talet. Bolaget uppger att de aldrig varit involverade i några juridiska eller finansiella beslut..

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 12:31

Ikea-sfären vill inte kommentera H&M-investeringen

Anders Dahlvig, styrelseledamot i H&M sedan 2010, har tidigare jobbat mycket nära de två personer som ytterst beslutade om Ikea-bolagets Interogos intåg i klädbolagets ägarlista. När Anders Dahlvig i början av 2000-talet var vd för Ingka Holding, som då allmänt betraktades som moderbolaget i Ikea:s snåriga bolagsstruktur, var Hans Gydell vice vd och Søren Hansen finanschef. Hans Gydell och Søren Hansen är i dag styrelseordförande respektive vd i Interogo Holding, det bolag som under det tredje kvartalet köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M, något som blev känt via ny ägarstatistik och Nyhetsbyrån Direkts rapportering i mitten av oktober.

DI - 20 sep 13 kl. 06:00

Ledare: Öppenhet har sina uppsidor

Slumpen ville att EF-miljardären Bertil Hult framträdde i tv precis innan bomben om familjefejden inom Ikeasfären briserade i Di. I en trailer inför nästa veckas Uppdrag granskning, som ska handla om språkutbildningsföretagets skatteplanering och hemliga bolagsstrukturer, deklarerade Hult att han inte ?ser någon uppsida?

DI - 25 mar 14 kl. 19:05

Kamprad säljer glasögonen

Ikeasfären säljer optikkedjan Synsam till riskkapitalbolaget CVC.Synsam som varit till salu sen i höstas är Nordens största optikerkedja med 422 butiker i Sverige Danmark och Norge..

DI - 09 maj 14 kl. 14:46

Nordeas chefsstrateg går till Ikea

Henrik Lundin lämnar storbanken och går till Ikea. Efter sommaren får han ansvaret över tillgångsallokeringen inom Ikeasfären..

DI - 17 okt 16 kl. 17:36

Ingvar Kamprads son bort från maktposition

Familjen Kamprad blir av med en av de tyngsta posterna när heminredningsimperiet omstrukturerar.  Och grundarfamiljen lägger locket på om sin syn på de historiska förändringarna, om sitt inflytande och sin framtid inom Ikeasfären. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 18:35

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:27

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:36

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:45

SEB: Därför lär kronan dyka i december

Det så kallade ”PPM-flödet” är en känd faktor som brukar sätta press på den svenska kronan. Och så lär det bli även i år, menar SEB i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat. Det handlar alltså om de åtskilliga premiepensionsmiljarder som Pensionsmyndigheten placerar i december i samband med att spararnas konton fylls på.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:08

Mitsubishi förnekar samtal med ABB

Läs också: Uppgifter: ABB förhandlar om försäljning av kraftdivisionen På torsdagskvällen uppgav Reuters, med hänvisning till källor, att ABB för samtal med japanska Hitachi och Mitsubishi Electric om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. ABB ska enligt uppgifterna även ha startat förhandlingar med State Grid of China.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Ökad förlust för Mackmyra efter varm sommar

Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -5,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,1). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 18,4 miljoner kronor (17,7). Bolaget framhåller att detta var det femtonde raka kvartalet med försäljningstillväxt, men att sommarens värme mattade försäljningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:15

Starkt resultat av Balco

Rörelseresultatet blev 25,1 miljoner kr (12,2). Orderingången sjönk till 127 miljoner (202). Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kr (206).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.