PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 20 January, 19:05

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 12:45

Ikeasfären satsar stort i H&M  ”Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag”, uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt. Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding. Aktieposten är värd nära 1,7 miljarder kronor. Interogo ägde inte några aktier i H&M sedan tidigare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Interogo Holdings, Interogos, Anders Bylund, Nyhetsbyrån Direkt, Holding, IH Capital HC1 AB, Direkt, Henrik Jonsson, Interogo Holding, Capital HC1 AB, Jonsson, Holdings, Interogo Foundation, Liechtensteinbaserad, Inter Ikea Holding, Ikeas, Ikea, Ingvar Kamprad, Dahlvig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeasfären, satsar, storti , H&M
VA - 05 nov 18 kl. 12:53

Ikeasfären lägger locket på kring miljardköpet i H&M

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Ikeasfären lägger dock locket på. .

DI - 15 okt 18 kl. 18:23

Green Landscaping gör storförvärv från Ikeasfären

First North-listade Green Landscaping, verksamt inom utemiljöskötsel, har på måndagen tecknat avtal om förvärv från Ikeasfären av Svensk Markservice, ett bolag som omsätter nästan lika mycket som Green Landscaping före förvärvet..

DI - 17 okt 18 kl. 12:10

Ikeasfären om H&M-investering: "Bra långsiktig finansiell investering"

Ikeasfärens Interogo Holding beskriver sitt intåg i klädjätten H&M:s ägarlista som en "bra långsiktig finansiell investering". "Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag", uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 05 nov 18 kl. 11:55

Ikeasfären duckar för frågor om H&M-utköp från börsen

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Samtidigt framgår att H&M-investeringen är "känslig materia"..

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 15:11

Ikeasfären fortsätter att öka i H&M

Det framgår av en uppdaterad ägarlista som bolaget lagt ut på sin hemsida. Interogos H&M-innehav ligger i bolaget IH Capital HC1 och det uppgick till nästan 12,3 miljoner aktier, motsvarande 0,7 procent av kapitalet och 0,4 procent av rösterna i slutet av oktober. Innehavet har fram till slutet av november ökat till drygt 14,5 miljoner aktier, motsvarande 0,9 procent av aktierna och 0,4 procent av rösterna.

PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 11:23

Ikeasfären fortsätter öka i H&M

Interogo har köpt 2,5 miljoner H&M-aktier i december. Innehavet, som ligger i bolaget IH Capital HC1, uppgick till 17 miljoner aktier vid årsskiftet, motsvarande en ägarandel om 1,0 procent av kapitalet och 0,5 procent av rösterna. Posten är värd cirka 2,3 miljarder kronor och Interogo är H&M:s tionde största ägare enligt sammanställningen på bolagets hemsida.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 13:58

Analytiker: Ikeasfärens intåg i H&M ger kursmässigt golv

Det uppger Danske Banks analytiker Daniel Schmidt för Bloomberg News angående H&M-aktiens starka rekyl under de senaste månaderna. ”H&M har gått från planering till utförande och fokus har flyttats till var det bör vara – på H&M-märket”, säger Daniel Schmidt också om H&M. Interogo, som ingår i Ikeasfären och som har hand om sfärens finansiella investeringar, gick in i H&M under september och ökade under oktober.

DN - 10 jan 19 kl. 12:56

Ikeaafären fortsätter köpa aktier i H&M

Interogo, som ingår i Ikeasfären och som har hand om gruppens finansiella investeringar, fortsätter att öka sitt innehav i H&M. .

DI - 10 maj 16 kl. 21:38

Ikeasfären indragen i Panama-härvan

Fastighetsbolaget Ikano Fastighets AB fastnade i de läckta Panamadokumenten efter en investering i slutet av 1990-talet. Bolaget uppger att de aldrig varit involverade i några juridiska eller finansiella beslut..

DI - 19 dec 18 kl. 15:30

Ikeasfären investerar i amerikanskt köksservicebolag

Ingka-koncernen har köpt 49 procent av det amerikanska köksservicebolaget Traemand. Det framgår av ett pressmeddelade..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:08

Barclays: Gruvbolaget höjs till övervikt

Det skriver brittiska Barclays i en färsk analys, där rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt och riktkursen skruvas upp till 255 kr från 230 kr. ”Vi uppgraderar Boliden mot bakgrund av en minimal exponering mot koldioxidrisken, i kombination med att utsikterna förbättras gällande zinkpriserna samtidigt som risken för en starkare svensk krona är begränsad och resultatet bör förbättras i det fjärde kvartalet”, skriver bankens analytiker. Zinkpriset bör alltså stiga framöver, då de globala lagren är låga och utbudet begränsas av miljöskäl i Kina medan nya produktionsanläggningar i Europa ännu dröjer, resonerar Barclays.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:44

Carnegie: Oriflames inbromsning i Asien oroar

I en kommentar till de preliminära resultaten skriver Carnegie att kursreaktionen framstår ”som en rättvis reflektion av den svaga prestationen i Asien”. Affärsområdet Asien och Turkiet är Oriflames största sett till omsättning och är dessutom den mest lönsamma med en rörelsemarginal runt 20 procent. Det kan jämföras med bolagets totala rörelsemarginal som i det fjärde kvartalet var 13,5 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:24

Hernhag: Två högutdelare som är intressanta just nu

Conny Ohlsson : Hej Marcus! Vilka högutdelande bolag skulle du kunna tänka dig att köpa aktier i?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Trading Direkt: Två vinstvarningar och ny statsminister

Minuter före sändningsstart röstades Stefan Löfven fram som ny statsminister, vi har bjudit in politikreportern Sofie Polhammer för att diskutera just detta. Som alltid i programmet arbetade vi av en lång radda teknisk analys på era tittarönskemål. Tittarönskemål i dagens avsnitt: 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Redeyes nya toppval i Tech

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’. ”Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kr är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kr i ett basscenario.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:58

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

IDL Biotech handelsstoppad

”Aktien har handelstoppats på grund av tekniska skäl. Mer information väntas från bolaget”, skriver handelsplatsen i ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:15

Kepler: Mekonomen fortsatt köpvärd efter vinstvarningen

Det anser Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kr (135), men upprepar sin köprekommendation. ”Vi förväntar oss att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande p/e-tal på 9x, vilket är attraktivt”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen. Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kr, jämfört med 103 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Här är fredagens färska köprekar

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Boliden till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 255 från 230 kr. Det framgår av Bloomberg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.