PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 25 April, 10:52

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 12:45

Ikeasfären satsar stort i H&M  ”Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag”, uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt. Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding. Aktieposten är värd nära 1,7 miljarder kronor. Interogo ägde inte några aktier i H&M sedan tidigare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Interogo Holdings, Interogos, Anders Bylund, Nyhetsbyrån Direkt, Holding, IH Capital HC1 AB, Direkt, Henrik Jonsson, Interogo Holding, Capital HC1 AB, Jonsson, Holdings, Interogo Foundation, Liechtensteinbaserad, Inter Ikea Holding, Ikeas, Ikea, Ingvar Kamprad, Dahlvig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeasfären, satsar, storti , H&M
VA - 05 nov 18 kl. 12:53

Ikeasfären lägger locket på kring miljardköpet i H&M

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Ikeasfären lägger dock locket på. .

DI - 15 okt 18 kl. 18:23

Green Landscaping gör storförvärv från Ikeasfären

First North-listade Green Landscaping, verksamt inom utemiljöskötsel, har på måndagen tecknat avtal om förvärv från Ikeasfären av Svensk Markservice, ett bolag som omsätter nästan lika mycket som Green Landscaping före förvärvet..

DI - 08 apr 19 kl. 14:18

Ikeasfären har köpt mer i H&M

Investeringsbolaget Interogo, med kopplingar till Ikeasfären, har köpt ytterligare drygt 500.000 aktier i H&M under mars. Det framgår av en färsk ägarlista som modejätten lagt ut på sin hemsida.

DI - 17 okt 18 kl. 12:10

Ikeasfären om H&M-investering: "Bra långsiktig finansiell investering"

Ikeasfärens Interogo Holding beskriver sitt intåg i klädjätten H&M:s ägarlista som en "bra långsiktig finansiell investering". "Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag", uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 05 nov 18 kl. 11:55

Ikeasfären duckar för frågor om H&M-utköp från börsen

Ikeasfärens miljardinvestering i H&M överraskade många, men en granskning av persongalleriet visar att det finns tydliga kopplingar. Samtidigt framgår att H&M-investeringen är "känslig materia"..

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 15:11

Ikeasfären fortsätter att öka i H&M

Det framgår av en uppdaterad ägarlista som bolaget lagt ut på sin hemsida. Interogos H&M-innehav ligger i bolaget IH Capital HC1 och det uppgick till nästan 12,3 miljoner aktier, motsvarande 0,7 procent av kapitalet och 0,4 procent av rösterna i slutet av oktober. Innehavet har fram till slutet av november ökat till drygt 14,5 miljoner aktier, motsvarande 0,9 procent av aktierna och 0,4 procent av rösterna.

PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 11:23

Ikeasfären fortsätter öka i H&M

Interogo har köpt 2,5 miljoner H&M-aktier i december. Innehavet, som ligger i bolaget IH Capital HC1, uppgick till 17 miljoner aktier vid årsskiftet, motsvarande en ägarandel om 1,0 procent av kapitalet och 0,5 procent av rösterna. Posten är värd cirka 2,3 miljarder kronor och Interogo är H&M:s tionde största ägare enligt sammanställningen på bolagets hemsida.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 13:58

Analytiker: Ikeasfärens intåg i H&M ger kursmässigt golv

Det uppger Danske Banks analytiker Daniel Schmidt för Bloomberg News angående H&M-aktiens starka rekyl under de senaste månaderna. ”H&M har gått från planering till utförande och fokus har flyttats till var det bör vara – på H&M-märket”, säger Daniel Schmidt också om H&M. Interogo, som ingår i Ikeasfären och som har hand om sfärens finansiella investeringar, gick in i H&M under september och ökade under oktober.

DN - 10 jan 19 kl. 12:56

Ikeaafären fortsätter köpa aktier i H&M

Interogo, som ingår i Ikeasfären och som har hand om gruppens finansiella investeringar, fortsätter att öka sitt innehav i H&M. .

DI - 10 maj 16 kl. 21:38

Ikeasfären indragen i Panama-härvan

Fastighetsbolaget Ikano Fastighets AB fastnade i de läckta Panamadokumenten efter en investering i slutet av 1990-talet. Bolaget uppger att de aldrig varit involverade i några juridiska eller finansiella beslut..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 minuter sedan

Analytiker om reporäntan: Färdighöjt för denna gång

Läs också: Riksbanken skjuter fram nästa räntehöjning ”Det var ett väldigt överraskande besked i dag från Brunkebergstorg, vilket vi också ser på marknadsreaktionerna. Även om Riksbanken inte vill flagga mellan möten har de kommenterat de senaste inflationssiffrorna på ett sätt som gjort att de uppfattats som inte allt för oroade över inflationen. Det var därmed upplagt för ganska små fö

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Karlstad 7 maj: Haskels bästa aktietips

Gå gratis på Stora Placeringskvällen.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Här är torsdagens analyser

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Munters till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 52 från 46 kr. Munters steg med 13,4 procent till 51,15 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Riksbanken skjuter upp nästa räntehöjning

Enligt SME Direkts enkät väntade samtliga av nio tillfrågade analytiker att Riksbanken skulle lämna reporäntan oförändrad. Riksbanken ändrade senast reporäntan vid det penningpolitiska mötet den 19 december 2018, då den höjdes med 0,25 procentenheter till -0,25 procent. Riksbanken bedömer att räntan kommer att ligga kvar på denna nivå en något längre tid än vad som bedömdes i februari.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Stora Enso slog förväntningarna

Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 324 miljoner euro för det första kvartalet. Enligt Infront Datas sammanställning av tio analytikers prognoser väntades i genomsnitt 307 miljoner euro. Bolagets egen prognos från bokslutsrapporten löd på ett operativt rörelseresultat om 260-350 miljoner euro för det första kvartalet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Flera riktkurshöjningar efter stark rapport

DNB höjer till 100 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. SEB höjer riktkursen till 96 kr från 91 kr.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Assa Abloy nådde inte upp till förväntningarna

Rörelsemarginalen blev 15,1 procent, jämfört med förväntade 15,4 procent. Omsättningen i kvartalet uppgick till 21.505 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SKF över förväntan

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.658 miljoner kronor för första kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Högre förlust än väntat för Norwegian

Norwegian redovisar ett rörelseresultat på -1.459 miljoner norska kronor för det första kvartalet. Infront Datas snittestimat med fyra respondenter pekade mot -1.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Haldex: Högre resultat men försämrat marknadsläge

Haldex hade en omsättning på 1.339 miljoner kronor (1.252) under det första kvartalet, 7 procent högre än föregående år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.