BT > Nyheter

Thursday, 25 April, 10:06

BT - 17 okt 18 kl. 11:48

Förändringen: Därför vill Borås riva bro – och bygga en ny på samma platsNybron över Viskan har dålig bärighet, är för smal och har en felaktig riktning. Därför vill Borås stad riva den gamla bron och ersätta med en ny..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Viskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FörändringenDärför vill , Borås, riva, brooch , byggaen , ny på samma plats
GöteborgsPosten - 23 maj 14 kl. 13:40

Romsk familj bor under en bro

Uddevalla kommunen har bestämt sig. Den kommer inte hjälpa till med en tillfällig lösning för de romer som bor i en koja under bron till Willys i centrala stan..

BT - 11 apr 13 kl. 14:34

Skapa en uppdaterad Boråsmodell

Det har hänt mycket sedan jag flyttade till Borås för 13 år sedan. Det finns idag ett så härligt driv i staden och mycket framåtanda som smittar av sig. Det är roligt att vara förtroendevald i Borås.

BT - 11 maj 14 kl. 10:56

"Jag kunde inte vara gay i Borås"

Håkan Jörnehed växte upp i Borås, spelade teater och drömde om en framtid på scenen. I stället blev han landstingsråd i Stockholm. Men det var inte bara teaterdrömmarna som förde honom till storstaden.

YLE - 01 jun 15 kl. 09:46

Naguborna ger sig inte; bara en bro duger

Pargas är Finlands enda stad som är helt omgiven av vatten och broar har alltid varit aktuella här. Rävsundsbron mellan S:t Karins och Pargas byggdes 1963 och har sedan dess varit en livsnerv för hela staden. Nästan lika länge som Rävsundsbron funnits har man diskuterat en fast förbindelse även mellan Pargas och Nagu.

BT - 13 okt 14 kl. 16:05

Kärlekstrenden har nu nått Borås

Är Borås på väg att bli en romantikens stad, likt Paris och Florens? Kärlekslåsen har i varje fall kommit hit. På Parkspången mellan Södra torget och Stadsparken har förälskade par börjat låsa in sin kärlek – och kasta nyckeln i Viskan.

Nyan - 06 maj 15 kl. 11:40

Resultatet överraskade inte Vårdöbor

Vad var det vi sade? Så kunde man sammanfatta Vårdöbornas reaktion på de preliminära provresultaten. Samtliga Vårdöbor Nya Åland träffade på Vårdö i går är eniga.

BT - 19 jun 17 kl. 06:10

Ny bro kan ersätta Nybron: "Har en felaktig riktning"

Dålig bärighet i brons kanter, krånglig trafiksituation och en felaktig riktning. Det finns en rad skäl att riva Nybron i centrala Borås och bygga en ny..

YLE - 21 feb 14 kl. 09:57

Skåldöbor vill fortfarande ha bro

Det finns fortfarande önskningar om en bro över sundet till Skåldö i Ekenäs skärgård. Det sade Göran Wikström i Yle Västnylands morgonsändning från Skåldö i Ekenäs skärgård. För ett drygt år sedan blev det klart att invånarna på Skåldö inte längre automatiskt får förtursrätt till färjan.

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 13 kl. 06:59

Bro längs järnvägen förslag till hamninfart

Foto: Claes Nyberg och Scanpix
Tekniska nämndens utredning föreslår en ny infart till hamnen österifrån längs järnvägen. Fordonen till hamnen startar från ett truck-centrum på industriområdena norr om väg 9.
Ett sätt att lösa infarten är att dra vägen till hamnen från truck-centrumet på öster längs järnvägen på en bro över väg 9.

GT - 24 jul 14 kl. 09:41

Sågade pojkscouten hittad – under en bro

Mysteriet med den stulna statyn Pathfinder är löst. Scoutpojken hittades under en bro i Herrljunga efter ett tips till polisen. – Man sa att det ligger en skulptur i en bäck med lite vatten, under en bro i Skölvene, säger Åse Andersson, inre befäl i Borås till Borås tidning..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Youtubestjärnan går till botten med spelmissbruket

När Youtube-komikern Carl Déman berättar om sitt spelberoende träder en alldaglig men viktig historia fram. Joel Sjöö läser en bok om ett alldeles för vanligt livsöde..

BT - 1 timme sedan

Katter och människor i New York-noveller

Sedan Kristen Roupenians novell ”Cat people” publicerades i New York Times i slutet på 2017 har den gjort viral succé. Inte för inte intar den också en central plats i hennes debutbok ”You know you want it” som nu översatts till svenska av Amanda Svensson och talande nog givits titeln ”Kattmänniska”. Kulturskribenten och kattägaren Kristian Fredén har läst, imponerats och konfunderats..

BT - 3 timmar sedan

CSN-härvan: Hotar stoppa studielån för läkarstudenter

CSN hotar att strypa möjligheten till studiemedel för alla svenska studenter vid det omskrivna Medical University i Sofia. Orsaken är att universitetet vägrar att svara på frågor om vilka som faktiskt pluggar där..

BT - 3 timmar sedan

JUST NU: Larm om trafikolycka i Sjuhärad

En trafikolycka ska ha inträffat på Hultaforsvägen i Bollebygds kommun under torsdags förmiddagen..

BT - 3 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

I Borås har en man gripits för misshandel. Runt om i landet brinner det fortsatt och räddningstjänsterna hoppas på gynnsammare väder framöver..

BT - 5 timmar sedan

Natur i akryl och keramik på Galleri Jeanette Ölund

Två konstnärer som är inspirerade av naturen, men som jobbar med helt olika medel. Det visas på Galleri Jeanette Ölunds nya utställning med Katarina Fornell och Eva Åberg. .

BT - 5 timmar sedan

Skogen – en oreglerad utmaning för framtiden

Priset på skog når år efter år rekordnivåer, och inom många branscher lutar man sig mot skogsindustrin som ett hållbart alternativ för framtiden. Men utmaningarna blir allt fler. BT åkte ut för att träffa aktörer inom skogsnäringen för att ställa frågan: Hur ska skogen stå pall för framtiden?.

BT - 5 timmar sedan

Elin Kullander: ”Det är framtida generationer som får ta smällen”

Att jorden inte är något som vi äger utan något som vi lånar av våra barn har aldrig känts mer sant än när man pratar med en skogsbrukare. För i det ganska slitna ordspråket gömmer sig nog en sanning om framtidens skogsnäring..

BT - 5 timmar sedan

Bollebygdselever får författartips

Hur skriver man en bok? Under onsdagen och torsdagen får femteklassare i Bollebygd, Töllsjö och Olsfors besök av författaren Malin Stehn som ger flera tips till blivande författare..

BT - 5 timmar sedan

Dags för en konstrik runda

41 utställare på 13 orter tar ett tag att besöka. Fredag kväll inleds årets konstrunda i Ulricehamnstrakten och den varar till söndag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.