BT > Nyheter

Sunday, 18 November, 19:32

BT - 17 okt 18 kl. 11:48

Förändringen: Därför vill Borås riva bro – och bygga en ny på samma platsNybron över Viskan har dålig bärighet, är för smal och har en felaktig riktning. Därför vill Borås stad riva den gamla bron och ersätta med en ny..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Viskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FörändringenDärför vill , Borås, riva, brooch , byggaen , ny på samma plats
GöteborgsPosten - 23 maj 14 kl. 13:40

Romsk familj bor under en bro

Uddevalla kommunen har bestämt sig. Den kommer inte hjälpa till med en tillfällig lösning för de romer som bor i en koja under bron till Willys i centrala stan..

BT - 11 maj 14 kl. 10:56

"Jag kunde inte vara gay i Borås"

Håkan Jörnehed växte upp i Borås, spelade teater och drömde om en framtid på scenen. I stället blev han landstingsråd i Stockholm. Men det var inte bara teaterdrömmarna som förde honom till storstaden.

BT - 11 apr 13 kl. 14:34

Skapa en uppdaterad Boråsmodell

Det har hänt mycket sedan jag flyttade till Borås för 13 år sedan. Det finns idag ett så härligt driv i staden och mycket framåtanda som smittar av sig. Det är roligt att vara förtroendevald i Borås.

YLE - 01 jun 15 kl. 09:46

Naguborna ger sig inte; bara en bro duger

Pargas är Finlands enda stad som är helt omgiven av vatten och broar har alltid varit aktuella här. Rävsundsbron mellan S:t Karins och Pargas byggdes 1963 och har sedan dess varit en livsnerv för hela staden. Nästan lika länge som Rävsundsbron funnits har man diskuterat en fast förbindelse även mellan Pargas och Nagu.

BT - 13 okt 14 kl. 16:05

Kärlekstrenden har nu nått Borås

Är Borås på väg att bli en romantikens stad, likt Paris och Florens? Kärlekslåsen har i varje fall kommit hit. På Parkspången mellan Södra torget och Stadsparken har förälskade par börjat låsa in sin kärlek – och kasta nyckeln i Viskan.

Nyan - 06 maj 15 kl. 11:40

Resultatet överraskade inte Vårdöbor

Vad var det vi sade? Så kunde man sammanfatta Vårdöbornas reaktion på de preliminära provresultaten. Samtliga Vårdöbor Nya Åland träffade på Vårdö i går är eniga.

YLE - 21 feb 14 kl. 09:57

Skåldöbor vill fortfarande ha bro

Det finns fortfarande önskningar om en bro över sundet till Skåldö i Ekenäs skärgård. Det sade Göran Wikström i Yle Västnylands morgonsändning från Skåldö i Ekenäs skärgård. För ett drygt år sedan blev det klart att invånarna på Skåldö inte längre automatiskt får förtursrätt till färjan.

BT - 19 jun 17 kl. 06:10

Ny bro kan ersätta Nybron: "Har en felaktig riktning"

Dålig bärighet i brons kanter, krånglig trafiksituation och en felaktig riktning. Det finns en rad skäl att riva Nybron i centrala Borås och bygga en ny..

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 13 kl. 06:59

Bro längs järnvägen förslag till hamninfart

Foto: Claes Nyberg och Scanpix
Tekniska nämndens utredning föreslår en ny infart till hamnen österifrån längs järnvägen. Fordonen till hamnen startar från ett truck-centrum på industriområdena norr om väg 9.
Ett sätt att lösa infarten är att dra vägen till hamnen från truck-centrumet på öster längs järnvägen på en bro över väg 9.

GT - 24 jul 14 kl. 09:41

Sågade pojkscouten hittad – under en bro

Mysteriet med den stulna statyn Pathfinder är löst. Scoutpojken hittades under en bro i Herrljunga efter ett tips till polisen. – Man sa att det ligger en skulptur i en bäck med lite vatten, under en bro i Skölvene, säger Åse Andersson, inre befäl i Borås till Borås tidning..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Klistrig vägbeläggning stoppade Trafikverket

Den senaste tiden har det varit stora problem med asfaltsbeläggningen på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Asfalt, som blivit till en seg gegga, har fastnat i bildäck. Flera bilister har vittnat om att de har fått sina däck helt förstörda.

BT - 15 minuter sedan

Ymer hade matchboll men föll: ”Vi blev nöjda”

Ymer föll efter en bra, svängig och underhållande match mot Malmö. – Kanske säsongens bästa spel, tycker tränaren Hasse Qvarnström. Vi borde vunnit men hade stolpe ut..

BT - 15 minuter sedan

BHC övertygade mot serietvåan

Bäcken hade inte mycket att komma med mot hemmastarka BHC. – Vi gjorde en krigarinsats, säger tremålsskytten Martin Karlsson. En krigarinsats kryddad med lite show emellanåt..

BT - 30 minuter sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare. Macron presenterade sin vision inför den tyska förbundsdagen vid ett besök i Berlin på söndagen.

BT - 30 minuter sedan

Sällsynt Linnéporträtt tillbaka i Sverige

Ett sällsynt porträtt av den berömda vetenskapsmannen Carl von Linné är tillbaka i Sverige efter en längre tid i England. Uppsala universitetsbibliotek som har köpt verket på auktion planerar att visa det för allmänheten i sommar.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Tänk efter före du köper ny mobil

Det är ingen vågad gissning att det just nu i många hem inför Black friday och jul diskuteras inköp av en ny mobiltelefon. För många är det den enklaste saken i världen - de köper bara den senaste versionen av telefonen de alltid använt.(TT).

BT - 1 timme sedan

John Williams gör ny musik för Disneyland

Kompositören John Williams, 86 år, har tidigare sagt att han tänker gå i pension efter att han skrivit klart musiken till den kommande "Star wars"-filmen, känd under arbetsnamnet "Episode IX".(TT).

BT - 1 timme sedan

Räddade nödställd älgkalv ur gödselbrunn

En älgkalv utanför Torup har haft en riktigt dyster söndagsförmiddag. Kalven hade fastnat i en gödselbrunn och klarade inte av att ta sig upp själv. I stället fick räddningstjänsten i Hylte rycka ut på det ovanliga räddningsuppdraget.

BT - 1 timme sedan

Olycka: Anställd skadad med sågklinga – företaget anmäler sig själva

I förra veckan skadade en anställd sig på en sågklinga på sin arbetsplats. Nu anmäler företaget händelsen till Arbetsmiljöverket. .

BT - 1 timme sedan

Iksus svit förlängd - redan uppe i 100 mål

Iksu leker med motståndet i damernas SSL. Innebandylaget från Umeå har vunnit nio raka matcher under årets säsong - och är dessutom obesegrat sedan december förra året. Mot tabellfyran Täby kom ännu en kross när Iksu vann med hela 12-3 på hemmaplan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.