Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Saturday, 08 August, 01:50

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur används, skattepengarna
Barometern - 12 mar 14 kl. 06:50

Hur används skattepengarna?

När man läser inläggen här och hör vissa politiker får man intrycket att stat, kommuner och landsting har ont om pengar eftersom skatterna har sänkts. Sanningen är att de totala skatteintäkterna har ökat med 13 procent från 2006. Intäkterna till kommuner och landsting har under samma tid ökat med 32 procent (skatteintäkter, statsbidrag, minskade arbetsgivaravgifter, pensionsavgiftsåterbetalningar).

DalaDemokraten - 06 aug 17 kl. 08:30

Debatt: Kommuner i Dalarna, visa på ett konkret sätt hur ni använder skattepengarna

Varje år betalar invånarna i Dalarna in över 15 miljarder kronor i kommunalskatt. Ändå är det ofta mycket svårt för medborgarna att få koll på vad pengarna används till. Det är synd, eftersom det finns enkla metoder för kommuner som vill visa sina invånare vilken nytta skattepengarna gör, skriver debattörerna..

Nya Wermlands Tidningen - 11 aug 17 kl. 06:00

Hur används pengarna?

Varje år betalar invånarna i Örebro län in över 15 miljarder kronor i kommunalskatt. Vad pengarna sedan går till är en fråga som engagerar många – hela 92 procent av svenskarna tycker att det är viktigt att veta hur skattemedel används, enligt en färsk Sifo-undersökning. Ändå är det ofta mycket svårt för medborgarna att få koll på det.

Kristianstadsbladet - 28 jun 18 kl. 11:37

Tro inte att det offentliga är en garant för att dina pengar används väl

Myndigheternas inköp av konsulttjänster görs med bristfällig kontroll. Offentlig vård drivs ofta med underskott som skattebetalarna sedan tvingas täcka upp. Ja, den som tror att skattepengarna går till rätt saker och används med förnuft om de hanteras av folkvalda och deras tjänstemän tror tyvärr fel..

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.