Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 19 January, 13:29

Supermiljöbloggen - 17 okt 18 kl. 10:16

Möt SMB:s nya skribent – Björn Eriksson!Supermiljöbloggen förstärker redaktionen med ännu en skribent. Säg hallå till SMB:s nya stjärnskott - Björn Eriksson!  Hej Björn! Du är ny skribent på SMB, hur känns det? Riktigt roligt!
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
SMB, Eriksson, Björn, Uppsala

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möt, SMB:snya , skribent, Björn, Eriksson
Supermiljöbloggen - 19 dec 16 kl. 09:00

Slutar på SMB – efter 1283 artiklar

Hallå där Anders Hellberg, som varit skribent på Supermiljöbloggen i fyra år men som nu tackar för sig. Varför? – SMB står stabilt just nu.

Supermiljöbloggen - 04 sep 16 kl. 19:33

Supermiljöbloggen söker nya skribenter

Supermiljöbloggen söker två nya skribenter. Att bli SMB-skribent är ideellt arbete - men vi erbjuder massor. Vi söker personer som: Kan miljöfrågor (krav), gärna specialintresse för kemikalier, ekonomi, teknik, biologisk mångfald, och/eller skog Kan lägga tid för att skriva minst sex inlägg i månaden (krav) Kompletterar och passar i gruppen  Gillar att twittra (merit) Duktig på video (merit) Har tankar och driv för att ta SMB till nya forum (merit) Vi erbjuder Möjlighet att nå ut till tiotusenals miljöintresserade med dina hjärtefrågor Skrivstöd En riktigt trevlig redaktion En tung merit Ett mycket brett nätverk Då redaktionen finns online kräver vi ingen geografisk position, men du måste ha Facebook.

Supermiljöbloggen - 05 jun 18 kl. 22:25

We want you! Supermiljöbloggen söker nya skribenter + kassör

Vill du bli en del av Sveriges största och bästa miljöblogg? Häng på, vi på Supermiljöbloggen letar nu nya vassa personer till vår redaktion!

Sedan 2010 har vi bevakat klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor, kombinerat med föreläsningar, event och kampanjer.

Supermiljöbloggen - 03 feb 17 kl. 14:04

Det klimatpolitiska ramverket en stor framgång – men kraftigare ambitioner behövs

Regeringens klimatpolitiska ramverk är ett viktigt steg mot ett stabilt och långsiktigt klimatarbete. Men samtidigt riskerar utsläppen att minska allt för långsamt, om inte det klimatpolitiska rådet ges tillräckligt med legitimitet. Igår presenterade statsminister Stefan Löfven och klimatminister Isabella Lövin ett förslag om ett klimatpolitiskt ramverk, framtagen efter förslag från Miljömålsberedningen.

Supermiljöbloggen - 06 apr 17 kl. 19:07

”Vi måste alla VÅGA ta ansvar för klimatkrisen”

När jag var liten ville jag bli en sjöjungfru. Mina föräldrar fick kämpa, lirka och muta mig för att komma upp ur Östersjöns glittrande förtrollande värld om somrarna. Inget har varit så rofyllt och känts så rent som den blågröna havsytan och den tillsynes oändliga horisonten.

Supermiljöbloggen - 07 jun 17 kl. 15:59

Flyget kan inte längre vara ett alternativ

Isarna smälter, Kinas kolproduktion fördöms och svenska politiker rasar över USA:s uttåg ur Parisavtalet. Samtidigt subventionerar den svenska staten flertalet flygplatser, som befolkningen ska använda tills den sista koldioxidmolekylen pumpats ut i atmosfären. Den svenska miljödebatten präglas av hyckleri när det gäller en av våra mest klimatbelastande aktiviteter, skriver Anna Ljungström.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - I förrgår: 06:51

Antarktis smälter snabbare än väntat

En ny forskarrapport publicerad i den vetenskapliga tidskriften Proceedings of the national Academy of Sciences, PNAS visar på att isarna på Antarktis försvinner i en allt snabbare takt. Rapporten baseras på klimatmodeller och satellitbilder från 1979 och framåt, och visar en allvarligare bild än forskare tidigare trott. Bland annat motbevisar rapporten den långlivade uppfattningen att västra Antarktis smälter snabbare än östra Antarktis.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:52

Extinction Rebellion utför aktion mot Vattenfalls värmeverk

Under eftermiddagen utförde ett 40-tal representanter för civilolydnadsrörelsen Extinction Rebellion en fredlig blockad utanför Vattenfalls värmeverk i Uppsala.  Aktionen var en reaktion på att Vattenfall sedan torsdag den nionde januri bränt kol i Uppsala Värmeverk. Värmeverket drivs vanligtvis av hushållsavfall eller torv, men sedan sju dagar tillbaka har värmeverket eldats med kol.

Supermiljöbloggen - 15 jan 19 kl. 16:44

Miljöorganisationer stämmer franska staten – får stöd av två miljoner invånare

Historiskt stort stöd för rättsprocess där franska staten anklagas för att inte ha agerat mot klimatförändringarna. Den 18 december inledde fyra franska miljöorganisationer, däribland Greenpeace och Oxfam, en rättsprocess mot den franska staten. Anledningen är att staten inte gjort tillräckligt för att hejda klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 10 jan 19 kl. 15:02

”Felaktigt att det viktigaste man kan göra för klimatet är att sluta äta kött”

Budskapet att det viktigaste vi kan göra för klimatet är att sluta äta kött upprepas ständigt, men är både felaktigt och farligt. Att det vore bra för miljön och klimatet att de flesta drar ner på sin konsumtion av kött från djur som huvudsakligen äter sådant människor kan äta är korrekt, men hör till samma kategori som att vi bör dra ner på konsumtionen av i stort sett allt. Det menar författaren och småodlaren Gunnar Rundgren.

Supermiljöbloggen - 08 jan 19 kl. 17:19

Forskare: Hållbarhetsmålen skyddar inte världens arter

Hållbarhetsmålen är felaktigt utformade för att kunna rädda den biologiska mångfalden, enligt en grupp forskare. Universala lösningar menar de är ineffektiva på lokal nivå. Forskare från USA och Brasilien varnar nu för att det globala arbetet med FNs hållbarhetsmål inte går tillräckligt snabbt för att avvärja den pågående krisen för biologisk mångfald.

Supermiljöbloggen - 07 jan 19 kl. 07:19

Tyskland: Förnybar energi större än kol

För första gången i landets historia producerar Tyskland mer el från förnybara källor än från Kol, visar en studie från Fraunhofer institutet i Frankfurt. Strax över 40 % av landets elproduktion kom från förnybara källor som vindkraft, solenergi och vattenkraft under 2018. Individuellt så så stod solenergi för 16.

Supermiljöbloggen - 04 jan 19 kl. 18:25

Studie: Marina skyddsområden ofta onödigt stora och felplacerade

En studie från 2018 pekar på att marina skyddsområden ofta missar unika ekosystem och påverkar fiske mer än nödvändigt. Marina skyddsområden eller Marine Protected Areas (MPAs) är ett ofta använt instrument för att skydda känsliga marina miljöer. Motiveringarna kan vara att de hotas av överfiske, att de har en rik biologisk mångfald eller att enskilda sällsynta arter vistas i området.

Supermiljöbloggen - 04 jan 19 kl. 12:26

Så kan klimatvänlig teknik utvecklas och spridas

Den tekniska utvecklingen bestämmer till stor del kostnaden, och därmed sannolikheten, att nå klimatmålen, enligt en gemensam rapport från OECD, FN, Världsbanken och tyska miljömyndigheten. I rapporten kommer de med förslag på hur klimatvänlig teknik kan utvecklas och spridas.  Antalet klimatrelaterade patent tredubblades mellan år 2000 och 2010.

Supermiljöbloggen - 27 dec 18 kl. 19:21

”Flygskam” blir nytt ord i år

Idag presenterar Språkrådet den årliga nyordslistan med 32 nya ord. Bland dem finns "flygskam"- känslan av att det ur miljösynpunkt är en förkastlig handling att flyga.  Just flygskam utsågs redan i början av 2018 till en stark kandidat till årets nyord av flera journalister och krönikörer.

Supermiljöbloggen - 27 dec 18 kl. 10:50

Tre miljöfilmer för lugna stunder

När julhelgen över och mellandagarnas köphets sprids i sociala medier, varför inte istället sätta sig ner framför tv:n och njuta av en spännade film om miljön och klimatet. Här kommer tre tips från redaktionen på filmer att se i mellandagarna.   Prinsessan Mononoke (1997) En klassiker från den japanska animationsstudion Studio Ghibli, som tar sig an frågor om naturens värde och industrialismens påverkan på lokalsamhällen i det feodala japan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.