Supermiljöbloggen > Nyheter

Sunday, 18 November, 19:34

Supermiljöbloggen - 17 okt 18 kl. 10:16

Möt SMB:s nya skribent – Björn Eriksson!Supermiljöbloggen förstärker redaktionen med ännu en skribent. Säg hallå till SMB:s nya stjärnskott - Björn Eriksson!  Hej Björn! Du är ny skribent på SMB, hur känns det? Riktigt roligt!
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
SMB, Eriksson, Björn, Uppsala

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möt, SMB:snya , skribent, Björn, Eriksson
Supermiljöbloggen - 19 dec 16 kl. 09:00

Slutar på SMB – efter 1283 artiklar

Hallå där Anders Hellberg, som varit skribent på Supermiljöbloggen i fyra år men som nu tackar för sig. Varför? – SMB står stabilt just nu.

Supermiljöbloggen - 04 sep 16 kl. 19:33

Supermiljöbloggen söker nya skribenter

Supermiljöbloggen söker två nya skribenter. Att bli SMB-skribent är ideellt arbete - men vi erbjuder massor. Vi söker personer som: Kan miljöfrågor (krav), gärna specialintresse för kemikalier, ekonomi, teknik, biologisk mångfald, och/eller skog Kan lägga tid för att skriva minst sex inlägg i månaden (krav) Kompletterar och passar i gruppen  Gillar att twittra (merit) Duktig på video (merit) Har tankar och driv för att ta SMB till nya forum (merit) Vi erbjuder Möjlighet att nå ut till tiotusenals miljöintresserade med dina hjärtefrågor Skrivstöd En riktigt trevlig redaktion En tung merit Ett mycket brett nätverk Då redaktionen finns online kräver vi ingen geografisk position, men du måste ha Facebook.

Supermiljöbloggen - 05 jun 18 kl. 22:25

We want you! Supermiljöbloggen söker nya skribenter + kassör

Vill du bli en del av Sveriges största och bästa miljöblogg? Häng på, vi på Supermiljöbloggen letar nu nya vassa personer till vår redaktion!

Sedan 2010 har vi bevakat klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor, kombinerat med föreläsningar, event och kampanjer.

Supermiljöbloggen - 03 feb 17 kl. 14:04

Det klimatpolitiska ramverket en stor framgång – men kraftigare ambitioner behövs

Regeringens klimatpolitiska ramverk är ett viktigt steg mot ett stabilt och långsiktigt klimatarbete. Men samtidigt riskerar utsläppen att minska allt för långsamt, om inte det klimatpolitiska rådet ges tillräckligt med legitimitet. Igår presenterade statsminister Stefan Löfven och klimatminister Isabella Lövin ett förslag om ett klimatpolitiskt ramverk, framtagen efter förslag från Miljömålsberedningen.

Supermiljöbloggen - 06 apr 17 kl. 19:07

”Vi måste alla VÅGA ta ansvar för klimatkrisen”

När jag var liten ville jag bli en sjöjungfru. Mina föräldrar fick kämpa, lirka och muta mig för att komma upp ur Östersjöns glittrande förtrollande värld om somrarna. Inget har varit så rofyllt och känts så rent som den blågröna havsytan och den tillsynes oändliga horisonten.

Supermiljöbloggen - 07 jun 17 kl. 15:59

Flyget kan inte längre vara ett alternativ

Isarna smälter, Kinas kolproduktion fördöms och svenska politiker rasar över USA:s uttåg ur Parisavtalet. Samtidigt subventionerar den svenska staten flertalet flygplatser, som befolkningen ska använda tills den sista koldioxidmolekylen pumpats ut i atmosfären. Den svenska miljödebatten präglas av hyckleri när det gäller en av våra mest klimatbelastande aktiviteter, skriver Anna Ljungström.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:05

Kritiska röster höjs mot Black Friday

Nära hälften av svenskarna uppger att de tänker handla under Black Friday, uppger Svensk Handel. Samtidigt växer kritiken mot köphysterins högtid.  Handeln förutspår ökad försäljning även i år, med uppemot 25 procent.

Supermiljöbloggen - 14 nov 18 kl. 12:04

Efter protester: Kina behåller förbudet mot noshörningshorn och tigerben

Kina meddelade för två veckor sedan att de snart kommer tillåta traditionell medicin med noshörningshorn och tigerben, något som varit förbjudet sedan 25 år. Efter skarpa protester runt om i världen har den stora nationen nu skjutit upp planerna tills vidare. Efter protester från miljöorganisationer världen över meddelade den kinesiska regeringen i måndags att man bordlagt den lagstiftning som skulle tillåta tigerben och noshörningshorn i så kallad traditionell medicin.

Supermiljöbloggen - 13 nov 18 kl. 14:56

Mardrömsprognosen: årets julhandel ökar till nära 80 miljarder kronor

Under årets julhandel kommer svenskarna shoppa prylar och mat för 79,7 miljarder kronor. Men få pratar om de mörka baksidorna med masskonsumtionen.  Det är ingen nyhet att vi måste konsumera mindre för att rädda klimatet och miljön.

Supermiljöbloggen - 12 nov 18 kl. 12:08

Framtidsscenarierna som skrämmer svenskarna mest

Klimatförändringar toppar listan över vilka framtidsscenarier som skrämmer svenskarna mest. I topp hamnar också krig, antibiotikaresistenta bakterier och miljöförstöring. Enligt en Novus-undersökning av P3-podden Dystopia är klimatförändringar det framtidsscenario som skrämmer svenska folket allra mest.

Supermiljöbloggen - 12 nov 18 kl. 10:00

Ny studie: Kongos regnskogar kan vara borta år 2100

Världens näst största regnskog förutspås vara nedhuggen i slutet av århundradet. Anledningarna är konflikt, fattigdom och befolkningsökning. Det så kallade Kongobäckenet är Kongoflodens avrinningsområde i västra centrala Afrika.

Supermiljöbloggen - 10 nov 18 kl. 12:13

Nya Zeeland sätter stopp för all ny olje- och gasutvinning till havs

Miljöorganisationer beskriver det som en historisk seger. Nya Zeelands regering har nyligen röstat igenom en lag som förbjuder prospektering efter ny olja och gas i hela landets tillhörande havsterritorium. Lagen är en del av Nya Zeelands politiska program lett av premiärminister Jacinda Jarderns mitten-vänster-regering, som syftar till att göra landet koldioxid-neutralt 2050.

Supermiljöbloggen - 07 nov 18 kl. 16:31

Svenskt oljeraffinaderi på väg att bli landets största utsläppare

I veckan beslutar mark- och miljödomstolen om den omstridda utbyggnaden av oljeraffenaderiet Preemraff i Lysekil. Motståndet mot projektet har tystnat, men konsekvenserna beräknas bli ödesdigra för klimatet. Enligt Preemraff skulle utbyggnaden innebära en fördubbling av raffinaderiets koldioxidutsläpp.

Supermiljöbloggen - 06 nov 18 kl. 19:50

Livsmedelsverkets råd till skolor: Håll nere mängden kött

Nu kommer Livsmedelsverket med nya riktlinjer för skolmat som äntligen tar hänsyn till miljö och hållbarhet. I råden står att skolorna bör hålla nere mängden kött, servera mycket grönsaker, arbeta systematiskt för att minska matsvinnet och erbjuda flera alternativa rätter - varav minst en vegetarisk rätt som alla får ta av.  Det var fem år sedan råden uppdaterades senast, men nu kommer Livsmedelsverket med nya råd som även inkluderar hur skolmåltiden kan bidra till att nå FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Supermiljöbloggen - 06 nov 18 kl. 16:39

Indonesien: Dammbygge hotar världsunik regnskog

Ett planerat dammbygge kan få svåra konsekvenser för den kringliggande regnskogen, varnar lokala miljöorganisationer. Regionen är den sista på planeten där tigrar, noshörningar, orangutanger och elefanter lever inom samma ekosystem. Leuser-ekosystemet är beläget på Sumatra i nordvästra Indonesien och är känt för sin höga grad av biologisk mångfald och intakt regnskog.

Supermiljöbloggen - 06 nov 18 kl. 11:11

Svenska banker får fortsatt bottenbetyg gällande klimat

Årets ranking av svenska bankers hållbarhetsriktlinjer är här. Bankerna har förbättrat sina policys en aning, men deras krav på företagen att ta klimathänsyn rimmar fortfarande väldigt illa med den klimatkris vi befinner oss i.  Sveriges största banker rankas varje år i projektet Fair Finance Guide utifrån deras riktlinjer för hållbarhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.