DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 20:49

DI - 17 okt 18 kl. 08:43

Gruvjätten sänker kopparprognosenBHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BHP Billiton

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gruvjätten, sänker, kopparprognosen
DI - 08 dec 15 kl. 07:28

Gruvjätten sänker sin capex-prognos

Gruvjätten Rio Tinto skruvar ned sin prognos för investeringarna, capex, till 5 miljarder dollar för helåren 2015 och 2016..

DI - 16 apr 19 kl. 08:02

Gruvjätten sänker prognosen för leveranser av järnmalm efter cyklon

Gruvjätten Rio Tinto kapar sin helårsprognos för leveranser av järnmalm sedan en cyklon slagit mot en exportterminal. Bolaget varnar nu för att utbudsstörningarna kan påverka hela första halvåret..

DI - 01 apr 19 kl. 14:12

Gruvjätte sänker produktionsprognos för järnmalm

Gruvjätten Rio Tinto uppskattar att cyklonen Veronica och en brand i januari sänker bolagets järnmalmsproduktion med omkring 14 miljoner ton under 2019. Som en konsekvens av detta uppskattar bolaget att leveranserna av järnmalm från Pilbara-regionen kommer landa i den lägre delen av prognosinternvallet 338-350 miljoner ton under 2019. .

Affärsvärlden - 07 mar 16 kl. 12:57

UBS: Sälj gruvjätten

UBS sänker sin rekommendation för Anglo American till sälj och menar att det finns farhågor att gruvjätten tvingas sälja tillgångar allt för billigt..

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 06:38

Styrkebesked från svenska gruvjätten

Gruvbolaget Lundin Mining redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Nettoresultatet var bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 467,7 miljoner dollar (454,7), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 476,8.

Affärsvärlden - 17 feb 16 kl. 12:30

Fitch sänker gruvjätte till skräpstatus

Kreditvärderingsföretaget Fitch sänker kreditbetyget för gruvjätten Anglo American till BB+ från tidigare BBB- vilket motsvarar så kallad skräpstatus..

DI - 23 feb 16 kl. 08:01

Billiton sänker utdelningen – för första gången på 15 år

Den australiensiska gruvjätten BHP Billiton sänker utdelningen för första gången på 15 år i ett försök att skydda sin balansräkning från de låga metallpriserna.Det rapporterar Bloomberg News efter bolagets rapport för det första halvåret i det brutna räkenskapsåret 2015/2016..

DI - 12 apr 19 kl. 10:09

UBS sänker Boliden till neutral men upprepar riktkursen

UBS sänker gruvjätten Boliden från tidigare köp till neutral. Tidigare under morgonen har flera analyshus höjt sina riktkurser för aktien. Boliden fortsätter gå starkare än index i den tidiga fredagshandeln..

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 13 kl. 14:59

Prisfall sänker LKAB:s vinst


Statliga gruvjätten LKAB redovisar ett rejält vinstfall för andra kvartalet. Resultatet före skatt blev 1 391 miljoner kronor, jämfört med 2 339 miljoner kronor samma period i fjol. Fallande priser på järnmalm förklarar stora delar av raset.

Kristianstadsbladet - 15 aug 13 kl. 14:59

Prisfall sänker LKAB:s vinst


Statliga gruvjätten LKAB redovisar ett rejält vinstfall för andra kvartalet. Resultatet före skatt blev 1 391 miljoner kronor, jämfört med 2 339 miljoner kronor samma period i fjol. Fallande priser på järnmalm förklarar stora delar av raset.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

SAS ställer in flera avgångar på fredagen

Som en konsekvens av den hotande pilotstrejken meddelade SAS på torsdagskvällen att flygbolaget ställer in ett antal flygningar på fredagen .

DI - 15 minuter sedan

Tobaksjätte rasar efter att cigarettleveranser fortsatte sjunka

Tobaksjätten Altria, som bland annat tillverkare Marlboro, rasar med omkring 7 procent efter att bolagets rapport för det första kvartalet inte föll marknaden i smaken. .

DI - 15 minuter sedan

Företagare utsatta för brottsvåg – ”det är ett samhällsproblem”

Nästan fyra av tio företagare har utsatts för brott under det senaste året. Det visar en stor undersökning bland Di:s läsare. ”Det här är ett samhällsproblem”, säger branschorganisationen Företagarnas brottsexpert till Di.

DI - 45 minuter sedan

SEB sänker Atlas Copco till behåll från tidigare köp

SEB Equities sänker sin rekommendation för Atlas Copcos A-aktie till behåll från köp. Riktkursen höjs till 320 från 280 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 45 minuter sedan

Gamla synder får tacokedjans aktie att falla

Tacokedjan Chipotles första kvartal överträffade analytikernas förväntningar. Aktien faller dock med drygt 4 procent efter att bolaget redovisat ett nytt domstolsföreläggande relaterat till magsjukdom kopplad till en av bolagets restauranger i fjol. .

DI - 45 minuter sedan

Frederick Federley lovar att hålla högerpopulisterna stången

Centerns EU-kandidat Fredrick Federley går till val på klimat, djurskydd och hoppas på en roll som kungamakare i Europa.  Det låga EU-engagemanget i Sverige är ”en skam”, anser Fredrick Federley och pekar på att det kostar mångmiljardbelopp. .

DI - 1 timme sedan

Så fick spanska flopplaget en publik på elva miljoner

Det lilla misslyckade laget i spanska ligan fick nyligen elva miljoner kineser att bänka sig framför tv:n vid matchdags.  Di:s krönikör Olof Lundh ser en möjlighet att lyckas med något liknande i Sverige om allsvenskan vill slå internationellt och öka intäkterna. .

DI - 1 timme sedan

Facket måste bejaka flygets omvandling

LEDARE. Det vilar en förbannelse över SAS. Med jämna mellanrum är det något av bolagets många fackföreningar som varslar om strejk.

DI - 1 timme sedan

Ta lärdom från New York - inför fristående lärarutbildningar för akademiker

Att klaga på lärarutbildningen har blivit en svensk tradition. Under de senaste fyra decennierna har såväl lärare, fackförbund, politiker som myndigheter regelbundet framfört kritik mot utbildningarna..

DI - 1 timme sedan

Volati har återköpt 1 miljon egna aktier

Industrigruppen Volati har under torsdagen gjort ett återköp av 1.000.000 egna stamaktier till kursen 44:83 kronor per aktie.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.