DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 12:07

DI - 17 okt 18 kl. 07:02

Ekonomer varnar: Trög regeringsbildning får ekonomiska konsekvenserDe misslyckade försöken att bilda en ny regering kan få långsiktigt mycket negativa konsekvenser. Ledande ekonomer fruktar att låsningarna blir kvar och varnar nu för att nödvändiga reformer skjuts på framtiden..
Läs mer på DI

Dela artikeln

197 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, varnar, Trög, regeringsbildningfår , ekonomiska, konsekvenser
Sydsvenskan - 29 mar 14 kl. 05:30

SD som vågmästare ger risk för kaotisk regeringsbildning

Alliansens hopp står till de rekordmånga osäkra väljarna inför riksdagsvalet.
En expert varnar samtidigt för en av de svåraste regeringsbildningarna i svensk historia – och som inget parti vill prata om..

Världen Idag - 19 sep 14 kl. 00:00

Varnar för att stigmatisera SD-väljarna

Alliansen gjorde redan under val­rörelsen klart att man inte skulle sitta kvar med stöd av Sverigedemokraterna, om de rödgröna blev större än Alliansen. Nu söker S-ledaren Stefan Löfven blocköverskridande överenskommelser inför en regeringsbildning, för att SD ska ha så lite inflytande som möjligt.Det är en strategi som innebär att partierna tillsammans kan stänga SD ute från inflytande, samtidigt som man tappar väljare till SD, menar Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid.

BT - 15 sep 14 kl. 08:20

SEB: Riskpremie på Sverige

Valresultatet skapar osäkerhet. Både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.

BT - 15 sep 14 kl. 11:32

SEB: Tryck på kronan

Valresultatet skapar osäkerhet - både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.Valresultatet var inte direkt överraskande och gav inte upphov till några omedelbara ras eller uppgångar på marknaden.

Nyhetskanalen - 12 maj 12 kl. 04:48

Grekland kan tvingas lämna euron

Det blir inte fler stödutbetalningar om Grekland inte håller sig till de avtalade villkoren för pengarna, säger tyska centralbanken Bundesbanks chef Jens Weidmann som anser att det är värre för grekerna om de lämnar euron än för övriga Europa. Weidman, med nyckelroll även i Europeiska centralbanken, varnar grekerna i lördagens Süddeutsche Zeitung inför deras fortsatta regeringsförhandlingar i dag.Grekiska staten riskerar en akut pengakris och har 2,5 miljarder euro kvar i kassan.

BT - 14 sep 14 kl. 20:27

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. - Det kan bli en lång natt, säger EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark.

TA - 14 sep 14 kl. 20:48

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. Om prognoserna stämmer har Alliansen förlorat valet, konstaterar partisekreteraren Kent Persson.

Sydsvenskan - 23 nov 14 kl. 01:00

Bollen är rund

Fotbollslandslagets magnifike dirigent intervjuades om Sveriges chanser inför en viktig match på 1970-talet. Han lade pannan i djupa veck och gjorde på trygg skånska följande bedömning: ”Femti–sjutti.” Denna kanske inte helt genomtänkta definition av osäkerhet fungerar utmärkt som beskrivning av det parlamentariska läge som har uppstått efter valet den 14 september.

Nerikes Allehanda - 14 nov 15 kl. 05:15

”Det är inte läge för primalskrik”

Tänka sig. Det går att föra en debatt om migrationspolitiken som inte bara handlar om gränskontroller, akuta åtgärder för bostäder och vad vi ska göra när vi har en exceptionellt stor flyktingström. Det går att diskutera om sådant som ska göras på lite längre sikt också.

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 16 kl. 17:25

Risken för nyval i Ukraina kvarstår

Reformprofiler har rensats bort ur Ukrainas regering. Och anklagelser om korruption haglar allt tätare. Bedömare varnar för att det kan sluta med nyval, trots veckans regeringsbildning.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Möjlighet att investera i ett bolag som utvecklat en produkt vilken kan bidra till minskat antal självmord

Emotra har utvecklat en metod – EDOR® – som genom test av reaktivitetsmönster upptäcker särskild sårbarhet för självmordshandlingar hos deprimerade patienter. Bolaget har för tillfället patent i Sverige och Japan, och väntar på besked från Patentmyndigheter i EU, USA och Kanada. I mars 2017 gick Bolaget i mål med en multicenterstudie, EUDOR-A, med fler än 1500 deltagande patienter..

DI - 15 minuter sedan

Styrelseordförande ökar innehavet i Semcon

Tore Bertilsson har den 16 november köpt 3 000 stycken aktier i Semcon där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 49,85 kronor per aktie, till ett totalt pris av 149 550 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 15 minuter sedan

Biogaias styrelsetopp säljer aktier för 1,6 miljoner kronor

Peter Rothschild har den 16 november sålt 4.700 stycken aktier i bioteknikbolaget Biogaia där han är styrelseordförande. .

DI - 15 minuter sedan

Aktien gick stark efter Di:s köpråd – men slutet blev snopet

För ett år sedan lockades vi av bemanningsföretagets generösa utdelning, samtidigt hoppades vi på högre lönsamhet framöver. Så blev det inte. I juni kom istället ett bud på bolaget.

DI - 15 minuter sedan

Metallvärdens styrelse vill genomföra företrädesemission på 10 miljoner kronor

Metallåtervinningsbolaget Metallvärdens styrelse föreslår att en extra bolagsstämma den 5 december godkänner en företrädesemission på drygt 10 miljoner kronor. Det framgår av kallelsen till stämman..

DI - 15 minuter sedan

Danske Bank uppges ha erbjudit visselblåsare pengar för att hålla tyst

Danske Bank erbjöd visselblåsaren Howard Wilkinson pengar, i form av ett avgångsvederlag, för att hålla tyst..

DI - 30 minuter sedan

Carlos Ghosn anklagas för grova tjänstefel – Renault rasar 14 procent

Japanska Nissan anklagar sin styrelseordförande Carlos Ghosn för grova tjänstefel. Han ska bland annat ha nyttjat "bolagets tillgångar" för privata ändamål. Ledningen vill nu att styrelsen avsätter honom från ordförandeposten, skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Starbreeze på väg mot ny tung börsdag

Spelutvecklaren Starbreeze går mot ännu en tung börsdag efter att ha backat sju av de föregående åtta handelsdagarna. Investerare som hade hoppats på lugnande besked vid bolagets presentation hos Redeye får dessutom tänka om – Starbreeze har ställt in sin medverkan på grund av sjukdom..

DI - 45 minuter sedan

Danska finansinspektionen: Danske Banks beteende kriminellt

Det är tydligt att Danske Banks estländska enhet verkat kriminellt och divisionen arbetade hårt för att dölja sina handlingar..

DI - 45 minuter sedan

Höjda bostadspriser förklarar ökning i hushållens skulder

Ökningen av hushållens skulder sedan 2011 kan främst förklaras av att köpare i snitt betalat mer för bostäderna än vad säljarna en gång köpte dem för, och därmed behövt låna mer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.