DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 06:13

DI - 17 okt 18 kl. 07:02

Ekonomer varnar: Trög regeringsbildning får ekonomiska konsekvenserDe misslyckade försöken att bilda en ny regering kan få långsiktigt mycket negativa konsekvenser. Ledande ekonomer fruktar att låsningarna blir kvar och varnar nu för att nödvändiga reformer skjuts på framtiden..
Läs mer på DI

Dela artikeln

197 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, varnar, Trög, regeringsbildningfår , ekonomiska, konsekvenser
Sydsvenskan - 29 mar 14 kl. 05:30

SD som vågmästare ger risk för kaotisk regeringsbildning

Alliansens hopp står till de rekordmånga osäkra väljarna inför riksdagsvalet.
En expert varnar samtidigt för en av de svåraste regeringsbildningarna i svensk historia – och som inget parti vill prata om..

Världen Idag - 19 sep 14 kl. 00:00

Varnar för att stigmatisera SD-väljarna

Alliansen gjorde redan under val­rörelsen klart att man inte skulle sitta kvar med stöd av Sverigedemokraterna, om de rödgröna blev större än Alliansen. Nu söker S-ledaren Stefan Löfven blocköverskridande överenskommelser inför en regeringsbildning, för att SD ska ha så lite inflytande som möjligt.Det är en strategi som innebär att partierna tillsammans kan stänga SD ute från inflytande, samtidigt som man tappar väljare till SD, menar Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid.

BT - 15 sep 14 kl. 08:20

SEB: Riskpremie på Sverige

Valresultatet skapar osäkerhet. Både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.

BT - 15 sep 14 kl. 11:32

SEB: Tryck på kronan

Valresultatet skapar osäkerhet - både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.Valresultatet var inte direkt överraskande och gav inte upphov till några omedelbara ras eller uppgångar på marknaden.

Nyhetskanalen - 12 maj 12 kl. 04:48

Grekland kan tvingas lämna euron

Det blir inte fler stödutbetalningar om Grekland inte håller sig till de avtalade villkoren för pengarna, säger tyska centralbanken Bundesbanks chef Jens Weidmann som anser att det är värre för grekerna om de lämnar euron än för övriga Europa. Weidman, med nyckelroll även i Europeiska centralbanken, varnar grekerna i lördagens Süddeutsche Zeitung inför deras fortsatta regeringsförhandlingar i dag.Grekiska staten riskerar en akut pengakris och har 2,5 miljarder euro kvar i kassan.

BT - 14 sep 14 kl. 20:27

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. - Det kan bli en lång natt, säger EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark.

TA - 14 sep 14 kl. 20:48

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. Om prognoserna stämmer har Alliansen förlorat valet, konstaterar partisekreteraren Kent Persson.

Sydsvenskan - 23 nov 14 kl. 01:00

Bollen är rund

Fotbollslandslagets magnifike dirigent intervjuades om Sveriges chanser inför en viktig match på 1970-talet. Han lade pannan i djupa veck och gjorde på trygg skånska följande bedömning: ”Femti–sjutti.” Denna kanske inte helt genomtänkta definition av osäkerhet fungerar utmärkt som beskrivning av det parlamentariska läge som har uppstått efter valet den 14 september.

Nerikes Allehanda - 14 nov 15 kl. 05:15

”Det är inte läge för primalskrik”

Tänka sig. Det går att föra en debatt om migrationspolitiken som inte bara handlar om gränskontroller, akuta åtgärder för bostäder och vad vi ska göra när vi har en exceptionellt stor flyktingström. Det går att diskutera om sådant som ska göras på lite längre sikt också.

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 16 kl. 17:25

Risken för nyval i Ukraina kvarstår

Reformprofiler har rensats bort ur Ukrainas regering. Och anklagelser om korruption haglar allt tätare. Bedömare varnar för att det kan sluta med nyval, trots veckans regeringsbildning.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn handlas högre

Amerikanska statspappersräntor fortsatte att stiga något efter den svenska marknadens stängning på fredagen, dollarn handlades samtidigt något högre mot andra större valutor..

DI - 15 minuter sedan

Näringslivet tar över på toppmötet i Davos

Efter att ha överskuggats av supermaktens ledare de senaste åren blir det näringslivet i fokus på årets toppmöte i Davos. Flera av de tyngsta politikerna har tvingats boka av sina resor till Davos för att ta hand om kriser på hemmaplan..

DI - 30 minuter sedan

Sydkoreas export sjunker

Sydkoreas export sjönk med 14,6 procent under de första 20 dagarna i januari jämfört med samma period året före..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Munter start i måndagshandeln

Börserna i Asien stiger under inledningen av handelsveckan..

DI - 1 timme sedan

Kinas tillväxt bromsar – långsammast på 28 år

Kinas tillväxt under förra året stannade på 6,6 procent, den lägsta siffran sedan 1990..

DI - 1 timme sedan

Koreanskt hopp om fredssymbol – islossning öppning för industrikomplex i Nordkorea

Efter Nordkoreas missiluppskjutningar 2016 stängdes det gemensamma nord- och sydkoreanska industrikomplexet Kaesong.  Nu spår zonens chef Lee Jin-hyang återöppning inom kort..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndag 21 januari

Verkstadsbolaget Sandvik lämnar rapport för det fjärde kvartalet. Storbritanniens premiärminister Theresa May ska presentera sin plan b för brexit i parlamentet och Kina bjuder på en BNP-siffra för det fjärde kvartalet. Wall Street håller helgstängt..

DI - 7 timmar sedan

Brexitkrisen får biljätten att hamstra: "Antar det värsta"

Det nedröstade utträdesavtalet fick bilindustrin i Storbritannien och övriga EU att tappa hoppet om en lösning. Flera bygger upp extra lager och letar alternativa leveransvägar för att undvika väntat hamnkaos. "Jag har räknat med det värsta", säger Andy Palmer, vd för Aston Martin..

DI - 7 timmar sedan

Stefan Löfven presenterar sin regering – vi sänder live

Under måndagen presenterar statsminister Stefan Löfven sin nya regering och avger regeringsförklaring. Vi kommer även få veta vilka ministrar som kommer ingå i regeringen. Di TV kommer sända live med start cirka 11.

DI - 8 timmar sedan

Lista: Bankerna som höjer – här får du bäst sparränta

För den som söker en riskfri placering är bankkontot just nu bättre än en räntefond. Två nischbanker har skruvat upp sparräntan sedan Riksbanken höjde styrräntan. Men hos storbankerna är den fortfarande noll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.