DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 05:47

DI - 17 okt 18 kl. 07:02

Ekonomer varnar: Trög regeringsbildning får ekonomiska konsekvenserDe misslyckade försöken att bilda en ny regering kan få långsiktigt mycket negativa konsekvenser. Ledande ekonomer fruktar att låsningarna blir kvar och varnar nu för att nödvändiga reformer skjuts på framtiden..
Läs mer på DI

Dela artikeln

196 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, varnar, Trög, regeringsbildningfår , ekonomiska, konsekvenser
Sydsvenskan - 29 mar 14 kl. 05:30

SD som vågmästare ger risk för kaotisk regeringsbildning

Alliansens hopp står till de rekordmånga osäkra väljarna inför riksdagsvalet.
En expert varnar samtidigt för en av de svåraste regeringsbildningarna i svensk historia – och som inget parti vill prata om..

Världen Idag - 19 sep 14 kl. 00:00

Varnar för att stigmatisera SD-väljarna

Alliansen gjorde redan under val­rörelsen klart att man inte skulle sitta kvar med stöd av Sverigedemokraterna, om de rödgröna blev större än Alliansen. Nu söker S-ledaren Stefan Löfven blocköverskridande överenskommelser inför en regeringsbildning, för att SD ska ha så lite inflytande som möjligt.Det är en strategi som innebär att partierna tillsammans kan stänga SD ute från inflytande, samtidigt som man tappar väljare till SD, menar Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid.

BT - 15 sep 14 kl. 08:20

SEB: Riskpremie på Sverige

Valresultatet skapar osäkerhet. Både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.

BT - 15 sep 14 kl. 11:32

SEB: Tryck på kronan

Valresultatet skapar osäkerhet - både om vem som sitter i nästa svenska regering och hur den sedan ska få igenom en budget. SEB:s ekonomer varnar nu för en växande riskpremie på Sverige.Valresultatet var inte direkt överraskande och gav inte upphov till några omedelbara ras eller uppgångar på marknaden.

Nyhetskanalen - 12 maj 12 kl. 04:48

Grekland kan tvingas lämna euron

Det blir inte fler stödutbetalningar om Grekland inte håller sig till de avtalade villkoren för pengarna, säger tyska centralbanken Bundesbanks chef Jens Weidmann som anser att det är värre för grekerna om de lämnar euron än för övriga Europa. Weidman, med nyckelroll även i Europeiska centralbanken, varnar grekerna i lördagens Süddeutsche Zeitung inför deras fortsatta regeringsförhandlingar i dag.Grekiska staten riskerar en akut pengakris och har 2,5 miljarder euro kvar i kassan.

BT - 14 sep 14 kl. 20:27

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. - Det kan bli en lång natt, säger EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark.

TA - 14 sep 14 kl. 20:48

Stor besvikelse hos Moderaterna

Det blev helt tyst på M:s valvaka när SVT:s vallokalsundersökning presenterades. M fick 22,2 mot 30,1 i valet. Om prognoserna stämmer har Alliansen förlorat valet, konstaterar partisekreteraren Kent Persson.

Sydsvenskan - 23 nov 14 kl. 01:00

Bollen är rund

Fotbollslandslagets magnifike dirigent intervjuades om Sveriges chanser inför en viktig match på 1970-talet. Han lade pannan i djupa veck och gjorde på trygg skånska följande bedömning: ”Femti–sjutti.” Denna kanske inte helt genomtänkta definition av osäkerhet fungerar utmärkt som beskrivning av det parlamentariska läge som har uppstått efter valet den 14 september.

Nerikes Allehanda - 14 nov 15 kl. 05:15

”Det är inte läge för primalskrik”

Tänka sig. Det går att föra en debatt om migrationspolitiken som inte bara handlar om gränskontroller, akuta åtgärder för bostäder och vad vi ska göra när vi har en exceptionellt stor flyktingström. Det går att diskutera om sådant som ska göras på lite längre sikt också.

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 16 kl. 17:25

Risken för nyval i Ukraina kvarstår

Reformprofiler har rensats bort ur Ukrainas regering. Och anklagelser om korruption haglar allt tätare. Bedömare varnar för att det kan sluta med nyval, trots veckans regeringsbildning.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Samtalen bröt samman – SAS-piloter går ut i strejk

Samtalen mellan SAS och flygbolagets piloter har inte nått någon lösning, och strejken har brutit ut, uppger Svensk pilotförening för TT..

DI - 45 minuter sedan

Börsen och svag krona lyfte Skandias portfölj

Börsen och den svaga svenska kronan lyfte Skandias pensionsportfölj under det första kvartalet. Samtidigt strömmade det in 8,5 nya miljarder i livbolaget..

DI - 45 minuter sedan

Detta händer fredagen 26 april

RAPPORTER.

DI - 5 timmar sedan

Så gick det i Guldägget 2019

Under torsdagskvällen den 25 april stod det klart vilka som vinner årets Guldägg..

DI - 6 timmar sedan

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken till 99 kronor (102), upprepar undervikt - BN.

DI - 6 timmar sedan

Bättre resultat än väntat för Starbucks – men sämre försäljning

Den amerikanska kafékedjan Starbucks rapporterade efter torsdagens stängning ett justerat resultat per aktie på 0:60 dollar per aktie för det andra kvartalet..

DI - 7 timmar sedan

Max Martin och Harald Mix i samarbete - ska locka stjärnor till Stockholm

Den svenske stjärnproducenten Max Martin flyttar hem och får hjälp av riskkapitalisten Harald Mix. Det skriver lokaltidningen Stockholm Direkt..

DI - 7 timmar sedan

Intel sänker prognosen för helåret – aktien faller i efterhandeln

Intel redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:89 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 7 timmar sedan

Impopulär Macron lovar sänkt skatt

Det brukar sägas att stora kriser gynnar sittande regeringar, men inte ens branden i katedralen Notre-Dame tycks ha förbättrat den franske presidenten Emmanuel Macrons miserabla popularitetssiffror. I en lång tv-sänd presskonferens – en udda plattform för presidenten – gav Macron sin egen syn på det bottenlåga förtroendet för honom..

DI - 7 timmar sedan

Biljätten redovisar bättre försäljning än väntat

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:44 dollar för det första kvartalet 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.