Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 22 April, 22:33

Dagensanalys.se - 17 okt 18 kl. 03:17

Snapchat har blivit en nyhetskanal för yngreI en rykande färsk studie som genomförts med den yngre generationen i USA visar det sig att 89 procent får sina nyheter från sociala medier. Högst upp på pallen står Facebook som nyhetskälla följt av appen Snapchat, som ökar snabbt. Snapchat har till och med lyckats med konststycket att glida förbi Youtube, Insta och Twitter som kanal vilket återigen visar på styrkan appen har i de yngre målgrupperna. Här kan du läsa mer..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
USA, Facebook, Snapchat, Youtube, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snapchathar blivit en , nyhetskanalför , yngre
Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 11:00

Snapchat satsar på nyheter i Norge

Det är inte bara Facebook som vill vara världens nyhetskanal. Den snart börsnoterade sociala fotoappen Snapchat jobbar också mot att bli ett globalt nätverk för nyheter – bland annat genom att nu öppna en lokal Discover-kanal i vårt grannland Norge, tillsammans med tidningen VG. VG kommer nu att publicera nyhetsuppdateringar i Discoverkanalen varje måndag klockan sju på morgonen, och får nu alltså en egen kanal tillsammans med bland andra amerikanska New York Times och brittiska Sky News.

Dagensanalys.se - 13 feb 18 kl. 15:37

Facebook tappar stort bland de yngre

Redan för flera år sedan började det pratas om att Facebook har svårt att locka till sig yngre generationer. Nu visar statistik från eMarketer att de under 2017 tappade inte mindre än 2,8 miljoner användare under 25, bara i USA. Frågan är hur 2018 kommer att bli.

Dagensanalys.se - 27 maj 16 kl. 08:26

Så kan företag jobba med Snapchat i sin marknadsföring

Inget varumärke kan längre ignorera Snapchat som en viktig kampanjkanal för att nå målgrupper. Konsumenterna är där så det gäller att börja ta Snapchat på allvar. I den här artikeln får du konkreta tips på hur ditt företag ska hantera Snapchat.

Dagensanalys.se - 24 feb 17 kl. 15:01

Är Snapchat på väg att bara ha varit en ”fluga”?

En ny undersökning visar att Snapchat förvisso är poppis bland den yngre publiken – men få kolla in annonserna. Det verkar också som att den sociala fotoappen kan visa sig bli en fluga på väg bort. Kan detta bli en smolk i bägaren för Snaps kommande börsintroducering?

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 13:28

Lagom till jul lanserar Snapchat ett nytt annonsformat

Sedan börsintroduktionen har Snapchat kämpat med lönsamheten, och tillväxten har varit långt ifrån den förväntade. Därför testar de nu ett nytt annonsformat, Promotes Stories, som innebär att företag kan köpa sig till större räckvidd för sina stories. Stories har länge varit en av Snapchats mest uppskattade funktioner, där du kan sätta ihop flera bilder och filmklipp till en berättelse.

Dagensanalys.se - 01 feb 17 kl. 13:26

Facebook fortsätter att sno från Snapchat – nu kommer sponsrade filter till Facebook

Vi har skrivit tidigare om de många idéer som kommer från den yngre utmanaren Snapchat men som dyker upp på Facebook. Nyligen handlade det om en kommande Storiesfunktion (med försvinnande inlägg) och nu rapporteras Facebook vara på gång med att låta företag sponsra AR-filter för selfies på plattformen. Läs mer: Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger Uppgifterna kommer från AdAge, som skriver att Facebook har inlett samtal med flera Hollywoodstudios kring möjligheterna för att göra reklam för filmer med olika AR-filter.

Dagensanalys.se - 01 jun 18 kl. 16:53

Unga lämnar Facebook för YouTube, Instagram och Snapchat

Att Facebook tappar unga användare är inget nytt, men en ny rapport från PEW Research visar nu precis hur illa de är. Bara knappt hälften av tonåringar i USA finns på plattformen, att jämföra med 2015 då siffran var 71 %. Den stora vinnaren bland de yngre generationerna är istället YouTube, som kan stoltsera med att ha 85 % av tonåringarna som användare.

Dagensanalys.se - 03 jun 16 kl. 11:00

Snapchat är nu större än Twitter på dagsbasis

På bara fyra år har Snapchat, den sociala foto-appen lyckats gå om tioåringen Twitter i mängden dagliga användare. Hela 150 miljoner uppges logga in på meddelandetjänsten varje dag! Twitter har ”bara” 140 miljoner enligt de senaste uppskattningarna, skriver Bloomberg som hänvisar till insatta källor.

Dagensanalys.se - 08 okt 18 kl. 12:01

Nu ska även äldre börja använda Snapchat

Erkänn att du satt och snappade med kollegorna under en kort tid för att förstå hypen. Sen kändes det som att vi invaderat ungarnas plattform och vi alla gick tillbaka till Insta och Fejjan. Men nu ska det bli ändring.

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 09:31

De unga lämnar Facebook för Snapchat

Att Snapchat varit ett ställe för unga är ingen nyhet, men nu spås Facebook för första gången tappa användare i åldern 18-24 år, och de tros istället gå till Snapchat. Även om det ännu inte innebär något problem för Facebook, kan det på sikt innebära svårigheter med tillväxten av nya användare. Redan idag är det tydligt att personer under 18 års ålder hellre går till Snapchat än till Facebook.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Pinterest lockar annonsörer som vill vara inspiratörer

Pinterest är för många en ny kanal. Här berättar jag varför annonsörer ska se Pinterest som en möjlighet. Om du vill vara varumärket som inspirerar genom bild så är Pinterest definitivt rätt ställe.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Sorrell kan tänka sig att ”köpa delar av Kantar”

När tidningen The Drum frågar Sorrell om han kan tänka sig att köpa Kantar via sitt investmentbolag S4 svarar han att han kan tänka sig att ”köpa delar av Kantar”. “Not the whole of it,” säger han till The Drum när han får frågan “If WPP was willing to sell parts of it, yes – but not the whole.” För Sorrell är de intressanta delarna som innehåller förstapartsdata – Lightspeed, Kantar Worldpanel och Kantar Media.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Så här skapas trafik till sociala medier med hjälp av en robot

I strävan efter att synas köper influencers både följare och klick. När jag upptäcker att en anonym robot lämnat spår i en loggfil väcks frågan om hur den hjälper till att skapa trafik. I den här artikeln visar analysexperten Fulton Yancy hur han med system och verktyg kan få fram information över anonyma robotar som driver trafik till utvalda kanaler.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Framgångsrik content marketing kräver SEO-satsning

Er genomtänkta och proffsigt utformade content marketing-satsning når inte sin fulla potential om den inte rankar bra i Google. Syns man inte i Google tackar man nej till en stor bit av kakan, så är det bara. För att synas på topplaceringar i Googles sökresultat räcker det inte med att man producerar content som är välskrivet och läsvärt.

Dagensanalys.se - 19 apr 19 kl. 14:40

Glad Påsk och lite påskläsning

Vi på Dagens Analys önskar Glad Påsk till alla våra läsare. Vi hoppas att ni får en härlig påskhelg! Eftersom vi inte kan dela ut några påskägg tänkte vi istället lista några av våra härliga guider.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 19:33

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 16:58

”För mig är UX-design affärskritiskt och en vital del av den digitala upplevelsen”

UX-designbyrån Osynlig tar in grundaren av Head Agent-gruppen, Susanna Liljestam Heigard, till sin styrelse. Här växlar vi några ord om visionen och satsningen. Susanna är grundare av Executive Search-koncernen Head Agent gruppen, som grundades 2010 och som idag omsätter 65 miljoner.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 16:24

Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa

Stripe, som levererar infrastruktur för onlinebetalningar, tillkännager idag en serie uppdateringar av sitt produktutbud för företag som är verksamma i Europa. Den 14 september 2019 träder SCA i kraft i Europa och förändrar då radikalt hur människor köper och säljer online. Mer än 300 miljoner europeiska konsumenter måste snart bekräfta sin identitet för flertalet av de inköp de gör online genom att använda minst två av följande: något de vet (som ett lösenord), äger (som en mobil) eller är (som […] Inlägget Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 16:18

Stripe förvärvar – Touchtech Payments – med fokus på SCA

Stripe har förvärvat Dublinbaserade Touchtech Payments – ett mjukvaruföretag som levererar avancerad SCA-färdig autentiseringsteknik för några av Europas ledande fintech-företag, som N26, Transferwise och många andra. Genom att tillhandahålla avancerad autentiseringsteknik för kreditkortsutgivare erbjuder Touchtech Payments bättre betalningsupplevelser för sina kunder utan att behöva välja mellan säkerhet och användarupplevelse. “På det moderna internet borde betalningar vara allt det man kan förvänta sig: enkla, säkra och fullt ut anpassade till det senaste regelverket.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 03:18

Salesforce köper MapAnything

Salesforce har köpt företaget MapAnything för att hjälpa företag att skapa ”location-based workflows”. Och när behöver man ett ”location-based workflow”. Jo, när du exempelvis ska planera och organisera hur dina säljare ska hantera ett geografiskt område.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.