DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 11:02

DI - 16 okt 18 kl. 22:49

Ny forskning: Bättre att födas rik än smartVad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
New York University, Johns Hopkins

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskningBättre att , födas, rik, än, smart
Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Idérik och omdömesgill forskare blev internationellt ledande gestalt

Professor Jan Bergström, Täby, har avlidit, 73 år gammal. Hans närmaste är hustrun Karna och barnen Johan och Helena med familjer.Jan Bergström föddes i Halmstad 1938 och var son till skräddaren Hilding Bergström och dennes hustru Ragnhild.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning visar att långa personer är smartare och rikare

The Guardian skriver om ny forskning som tyder på att långa människor har fördelar i livet, inte på grund av deras längd men deras intelligens. Forskare har räknat ut att män som är över 183 centimeter långa över en karriär på 30 år tjänar mer än en miljon kronor mer än en person som bara är 165 centimeter lång.LÄS MER: Ny forskning: Gamers är smartare än andraOch det beror inte på att långa personer gynnas, utan för att de har högre intelligens och är bättre i sociala sammanhang.

SVT - 26 feb 14 kl. 14:05

Antihomolag motiveras med svensk forskning

I ett uttalande skriver Ugandas president att människor inte kan födas som homosexuella och att han därför valt att skriva under den nya antihomolagen, ett beslut han grundar på forskning från Karolinska Institutet. – Ingen forskning får användas för att bestraffa homosexuella, säger en av forskarna bakom rapporten..

VA - 13 mar 17 kl. 14:49

Ny forskning: Om du inte är rik vid 45 kan du lika gärna ge upp

Din lönenivå beror på vad du gör de första 10 åren i karriären, och om du inte har lyckats bli rik vid 45 då kan du lika gärna sluta försöka – enligt den här nya forskarstudien. .

Sydsvenskan - 29 jul 12 kl. 06:30

Idérik forskare och professor

Professor Stig Kullander, Laholm, har, som tidigare meddelats, avlidit vid 91 års ålder. Hans närmaste är hustrun Karin och sönerna Johan och Lennart.Efter studentexamen 1939 i Eslöv påbörjade Stig Kullander sina medicinska studier vid Lunds universitet, där han blev medicine licentiat 1945.

Supermiljöbloggen - 22 dec 15 kl. 21:27

Ny forskning visar hur snabbt bina försvinner

Amerikanska forskare har plockat fram ett nytt kartverktyg som visar att bina försvinner från viktiga jordbruksområden i USA i snabb takt. Studien efterlyser mer blommande landskap för att bina ska ha någonstans att leva. Du kan också hjälpa till att rädda de livsviktiga bina.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 20:00

Rik skånsk historia fastnar i grått språk

Recension/litteratur BOK
Skånes historia I, 11500 f. Kr – 1375 e Kr
Författare: Gunnar Wetterberg
Förlag: Albert Bonniers ERWP.fif(0)Det är ingen blygsam uppgift Gunnar Wetterberg tar på sig med tre band och 14 000 år skånsk historia.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning: Träning gör din hjärna friskare

Fysisk aktivitet skyddar hjärnan mot depression och stress. Det har svenska forskare nu visat, skriver SVT.Detta faktum kan nu bli grunden i ett nytt läkemedel mot psykisk sjukdom.

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

Cornucopia - 28 sep 14 kl. 10:28

Jantelagen gör svenskarna vänstervridna

Svenskarna lider så hårt under Jantelagens du ska inte tro att du är något, att de underskattar sin relativa inkomst och tror att de har lägre inkomster än de egentligen har. När man informeras om det faktiska förhållandena blir man mer benägen att rösta höger. Detta baserat på forskning och enkätstudier som genomförts av bl a lektorn (eng assistant professor) Johanna Möllerström.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. ”Jag kan inte gå in på mer detaljer”, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: EU säger nej till Siemens och Alstoms fusion

EU:s konkurrensmyndigheter säger nej till tyska konglomeratbjässen Siemens och franska Alstoms planerade fusion av sina tågverksamheter. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Tanken var att det nya sammanslagna bolaget skulle ta upp kampen med Kina.

DI - 15 minuter sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars..

DI - 15 minuter sedan

T-Mobile plockar KTH:s ordförande till 5G-roll

Amerikanska mobiloperatören T-Mobile utser den svenska telekomveteranen Ulf Ewaldsson till Senior Vice President, Technology Transformation. .

DI - 30 minuter sedan

Spotifys nya satsning: Hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. .

DI - 30 minuter sedan

Facebook riskerar amerikanska rekordböter

Facebook riskerar rekordböter för att man brutit mot amerikanska lagar när det gäller skyddandet av användarnas personliga data. Det rapporterar Washington Post och hänvisar till källor. .

DI - 45 minuter sedan

Rekordbilliga kaffebönor kan leda till brist: ”Stort problem”

Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist. ”Man måste tjäna pengar på sin kaffeodling så att man kan ge mat till sina barn”, säger Minette Rosen, ansvarig för kaffeinköp för Zoégas..

DI - 1 timme sedan

Skyhögt elpris – så sparar du tusenlappar med rätt värmepump

Iskylan är här och elpriserna har skjutit i höjden – och värre blir det. Men det finns tusenlappar att spara på elräkningen. ”Har du direktverkande el och stoppar in en luftvärmepump kan du mer än halvera dina kostnader”, säger Per Jonasson, vd på svenska kyl- och värmepumpsföreningen..

DI - 1 timme sedan

Robotar revolutionerar vård och omsorg

I snart fem decennier har robotiseringen ökat produktiviteten inom tillverkningsindustrin. Nu är det vårdens tur. "Antingen måste vi sluta leva länge, börja jobba tidigare eller så måste vi hitta nya sätt att upprätthålla välfärden", säger forskaren Erik Billing..

DI - 2 timmar sedan

Klimat väger tungt i rödgrönblå vårbudget

Klimatpolitik kommer att väga tungt i den första budgeten från S, MP, C och L. Där finns satsningar på totalt 4,5 miljarder kronor, erfar TT. Runt hälften går till miljö och klimat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.