DI > Ekonomi

Monday, 12 November, 18:39

DI - 16 okt 18 kl. 22:49

Ny forskning: Bättre att födas rik än smartVad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
New York University, Johns Hopkins

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskningBättre att , födas, rik, än, smart
Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Idérik och omdömesgill forskare blev internationellt ledande gestalt

Professor Jan Bergström, Täby, har avlidit, 73 år gammal. Hans närmaste är hustrun Karna och barnen Johan och Helena med familjer.Jan Bergström föddes i Halmstad 1938 och var son till skräddaren Hilding Bergström och dennes hustru Ragnhild.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning visar att långa personer är smartare och rikare

The Guardian skriver om ny forskning som tyder på att långa människor har fördelar i livet, inte på grund av deras längd men deras intelligens. Forskare har räknat ut att män som är över 183 centimeter långa över en karriär på 30 år tjänar mer än en miljon kronor mer än en person som bara är 165 centimeter lång.LÄS MER: Ny forskning: Gamers är smartare än andraOch det beror inte på att långa personer gynnas, utan för att de har högre intelligens och är bättre i sociala sammanhang.

SVT - 26 feb 14 kl. 14:05

Antihomolag motiveras med svensk forskning

I ett uttalande skriver Ugandas president att människor inte kan födas som homosexuella och att han därför valt att skriva under den nya antihomolagen, ett beslut han grundar på forskning från Karolinska Institutet. – Ingen forskning får användas för att bestraffa homosexuella, säger en av forskarna bakom rapporten..

VA - 13 mar 17 kl. 14:49

Ny forskning: Om du inte är rik vid 45 kan du lika gärna ge upp

Din lönenivå beror på vad du gör de första 10 åren i karriären, och om du inte har lyckats bli rik vid 45 då kan du lika gärna sluta försöka – enligt den här nya forskarstudien. .

Sydsvenskan - 29 jul 12 kl. 06:30

Idérik forskare och professor

Professor Stig Kullander, Laholm, har, som tidigare meddelats, avlidit vid 91 års ålder. Hans närmaste är hustrun Karin och sönerna Johan och Lennart.Efter studentexamen 1939 i Eslöv påbörjade Stig Kullander sina medicinska studier vid Lunds universitet, där han blev medicine licentiat 1945.

Supermiljöbloggen - 22 dec 15 kl. 21:27

Ny forskning visar hur snabbt bina försvinner

Amerikanska forskare har plockat fram ett nytt kartverktyg som visar att bina försvinner från viktiga jordbruksområden i USA i snabb takt. Studien efterlyser mer blommande landskap för att bina ska ha någonstans att leva. Du kan också hjälpa till att rädda de livsviktiga bina.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 20:00

Rik skånsk historia fastnar i grått språk

Recension/litteratur BOK
Skånes historia I, 11500 f. Kr – 1375 e Kr
Författare: Gunnar Wetterberg
Förlag: Albert Bonniers ERWP.fif(0)Det är ingen blygsam uppgift Gunnar Wetterberg tar på sig med tre band och 14 000 år skånsk historia.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning: Träning gör din hjärna friskare

Fysisk aktivitet skyddar hjärnan mot depression och stress. Det har svenska forskare nu visat, skriver SVT.Detta faktum kan nu bli grunden i ett nytt läkemedel mot psykisk sjukdom.

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

Cornucopia - 28 sep 14 kl. 10:28

Jantelagen gör svenskarna vänstervridna

Svenskarna lider så hårt under Jantelagens du ska inte tro att du är något, att de underskattar sin relativa inkomst och tror att de har lägre inkomster än de egentligen har. När man informeras om det faktiska förhållandena blir man mer benägen att rösta höger. Detta baserat på forskning och enkätstudier som genomförts av bl a lektorn (eng assistant professor) Johanna Möllerström.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Tilltagande nedgång på Wall Street med IT-sektorn i täten

De ledande börserna på Wall Street fortsatte att falla efter ett par timmar på måndagen. .

DI - 45 minuter sedan

Nedåt på Europabörserna – British American Tobacco rasade 10 procent

Europabörserna sjönk på bred front under måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 1,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Skuldkris-nivåer: Nu flyr spararna fonder

Oktober blev en nattsvart månad för stora aktiefondsförvaltare, som såg utflöden på drygt 21 miljarder kronor. Det är den högsta nivån sedan Europas skuldkris på hösten 2011..

DI - 1 timme sedan

Oslo mot strömmen när de nordiska börserna backade

De nordiska börserna sjönk på måndagen med undantag för Oslo som gick mot strömmen. I Europa noterades tydliga nedgångar på samtliga av de ledande handelsplatserna. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,3 procent till nivån 908..

DI - 1 timme sedan

Felaktig kampanj mot Kristerssons linje

LEDARE. Måndagens händelse i riksdagens kammare var historisk. Talmannen lade fram ett förslag till statsminister, Ulf Kristersson, som inte tycks få tillräckligt med stöd för att bli vald.

DI - 1 timme sedan

Möjlighet att investera i ett teknikbolag som möjliggör digital vård i hemmet

Camanio Care är ett IT- och robotikbolag som med välfärdsteknik utvecklar innovativa lösningar för omsorg i hemmet med individen i fokus. Bolaget erbjuder digitala tjänsteplattformar för en digital omsorg, robotik, hjälpmedel och gamification med produkter såsom VITAL, BikeAroundTM, Bestic® och GiraffTM..

DI - 1 timme sedan

Epirocs vd har köp 10.000 aktier i bolaget

Per Lindberg, som är vd i Epiroc, har den 12 november köpt 10.000 A-aktier i bolaget för 760.000 kronor.

DI - 1 timme sedan

Closing Bell om dagens stora börshändelser

I Closing Bell sammanfattar programledaren Jon Åsberg dagens största händelser på Stockholmsbörsen och följer stängningen. I dag medverkar även Di:s analytiker Agnehta Jönsson och USA-korrespondenten Frida Wallnor. Dessutom blir det fokus på investmentbolagen och oljeprisets stora svängningar.

DI - 1 timme sedan

Valberedning inför årsstämma 2019

Valberedningens ledamöter inför Binero Groups årsstämma 2019 har utsetts..

DI - 1 timme sedan

Appleaktien backar i New York – tynger ner Nasdaq

Apples aktie faller med 4,5 procent sedan en underleverantör kommit med en alarmerande ny guidning. Dessutom har JP Morgan tidigare i dag kommit med sin andra riktkurskapning för november..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.