DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 21:59

DI - 16 okt 18 kl. 22:49

Ny forskning: Bättre att födas rik än smartVad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
New York University, Johns Hopkins

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny forskningBättre att , födas, rik, än, smart
Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Idérik och omdömesgill forskare blev internationellt ledande gestalt

Professor Jan Bergström, Täby, har avlidit, 73 år gammal. Hans närmaste är hustrun Karna och barnen Johan och Helena med familjer.Jan Bergström föddes i Halmstad 1938 och var son till skräddaren Hilding Bergström och dennes hustru Ragnhild.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning visar att långa personer är smartare och rikare

The Guardian skriver om ny forskning som tyder på att långa människor har fördelar i livet, inte på grund av deras längd men deras intelligens. Forskare har räknat ut att män som är över 183 centimeter långa över en karriär på 30 år tjänar mer än en miljon kronor mer än en person som bara är 165 centimeter lång.LÄS MER: Ny forskning: Gamers är smartare än andraOch det beror inte på att långa personer gynnas, utan för att de har högre intelligens och är bättre i sociala sammanhang.

SVT - 26 feb 14 kl. 14:05

Antihomolag motiveras med svensk forskning

I ett uttalande skriver Ugandas president att människor inte kan födas som homosexuella och att han därför valt att skriva under den nya antihomolagen, ett beslut han grundar på forskning från Karolinska Institutet. – Ingen forskning får användas för att bestraffa homosexuella, säger en av forskarna bakom rapporten..

VA - 13 mar 17 kl. 14:49

Ny forskning: Om du inte är rik vid 45 kan du lika gärna ge upp

Din lönenivå beror på vad du gör de första 10 åren i karriären, och om du inte har lyckats bli rik vid 45 då kan du lika gärna sluta försöka – enligt den här nya forskarstudien. .

Sydsvenskan - 29 jul 12 kl. 06:30

Idérik forskare och professor

Professor Stig Kullander, Laholm, har, som tidigare meddelats, avlidit vid 91 års ålder. Hans närmaste är hustrun Karin och sönerna Johan och Lennart.Efter studentexamen 1939 i Eslöv påbörjade Stig Kullander sina medicinska studier vid Lunds universitet, där han blev medicine licentiat 1945.

Supermiljöbloggen - 22 dec 15 kl. 21:27

Ny forskning visar hur snabbt bina försvinner

Amerikanska forskare har plockat fram ett nytt kartverktyg som visar att bina försvinner från viktiga jordbruksområden i USA i snabb takt. Studien efterlyser mer blommande landskap för att bina ska ha någonstans att leva. Du kan också hjälpa till att rädda de livsviktiga bina.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 20:00

Rik skånsk historia fastnar i grått språk

Recension/litteratur BOK
Skånes historia I, 11500 f. Kr – 1375 e Kr
Författare: Gunnar Wetterberg
Förlag: Albert Bonniers ERWP.fif(0)Det är ingen blygsam uppgift Gunnar Wetterberg tar på sig med tre band och 14 000 år skånsk historia.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskning: Träning gör din hjärna friskare

Fysisk aktivitet skyddar hjärnan mot depression och stress. Det har svenska forskare nu visat, skriver SVT.Detta faktum kan nu bli grunden i ett nytt läkemedel mot psykisk sjukdom.

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

Cornucopia - 28 sep 14 kl. 10:28

Jantelagen gör svenskarna vänstervridna

Svenskarna lider så hårt under Jantelagens du ska inte tro att du är något, att de underskattar sin relativa inkomst och tror att de har lägre inkomster än de egentligen har. När man informeras om det faktiska förhållandena blir man mer benägen att rösta höger. Detta baserat på forskning och enkätstudier som genomförts av bl a lektorn (eng assistant professor) Johanna Möllerström.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 1 timme sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 1 timme sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 2 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 2 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 3 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 4 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 4 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..

DI - 5 timmar sedan

Halliburtons omsättning högre än väntat

Halliburton redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Det justerade resultatet var något högre än väntat..

DI - 4 timmar sedan

“Moderaternas krav är väldigt oroväckande”

Moderaternas hot att lämna Energiöverenskommelsen har utlöst stor oro i energisektorn. En rad branschaktörer uppmanar nu politikerna att hålla fast vid den blocköverskridande energiöverenskommelsen och fokusera på att möta de växande utmaningarna med bland annat effektförsörjningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.