Expressen > Nyheter

Monday, 19 November, 05:51

Expressen - 16 okt 18 kl. 22:22

Verbala angreppet mot SD i kommunfullmäktigeStefan Borg (SD) valdes nyligen till kommunalråd i Hörby. Nu tar man hem ytterligare en tung post i kommunen – som ordförande för kommunfullmäktige.Men det var inte utan verbala angrepp från utmanaren..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Borg, Hörby

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verbala, angreppetmot SD i , kommunfullmäktige
BT - 13 nov 12 kl. 07:52

Listan till kommunfullmäktige

Här är listan över SD:s ledamöter i kommunfullmäktige i Borås - och var de har tagit vägen. William Petzäll: Blev riksdagsledamot efter valet och lämnade kommunpolitiken. Lämnade sedan SD och blev politisk vilde.

Kristianstadsbladet - 28 okt 13 kl. 14:31

Storm stoppar kommunfullmäktige

Hässleholm ställde in kommunfullmäktigesammanträdet på måndagskvällen, på grund av den klass 3-storm som drog in över landet på eftermiddagen och kvällen.
- Det är räddningstjänsten som bett oss om att vi ska göra detta. Vi kan inte låta folk riskera liv och lem för detta.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:40

Fjärrvärmetaxan beslutas av kommunfullmäktige

Kommentar till Veab – är det befogat att höja priset på fjärrvärme? av Bertil Närenbäck den 3 oktober. Tack för dina frågor, och tack för att du är en flitig gäst på våra informationsmöten.

SmålandsPosten - 14 okt 13 kl. 06:50

Älmhults kommunfullmäktige kan bantas

Från 41 till 31. Älmhults kommunfullmäktige kan få färre ledamöter nästa mandatperiod.
Politikerna diskuterar just nu frågan i partigrupperna för beslut i fullmäktige senast i februari.

SmålandsPosten - 24 sep 14 kl. 06:26

Flera nya politiker tar plats i nya kommunfullmäktige

15 nya politiker tar plats i Uppvidinges nya kommunfullmäktige i oktober. Av de större partierna är det Centerpartiet som byter flest, där är fyra av tio ledamöter nya. Folkpartiet, som under många år varit representerade i kommunfullmäktige förlorade sitt mandat i valet och nuvarande ledamoten Bertil Carlström försvinner därmed ut från kommunfullmäktige.

Nyan - 17 okt 15 kl. 09:43

Nyans politikskola: Det här är kommunfullmäktige

Vart fjärde år hålls allmänna val där medborgarna väljer vilka som ska få bestämma i den egna kommunen, man väljer alltså kommunfullmäktige. Fullmäktige utser sedan kommunstyrelsen och nämnderna.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ.

Västerbottens Folkblad - 13 apr 14 kl. 16:06

Miljöpartiet ställer upp i Doroteas kommunfullmäktige

För första gången någonsin kandiderar Miljöpartiet till Doroteas kommunfullmäktige. Jon Rosén toppar listan som totalt består av sex namn. Doroteas kommunfullmäktige har än så länge aldrig haft en ledamot från Miljöpartiet.

Kristianstadsbladet - 21 apr 14 kl. 10:00

Dämpad opposition i kommunfullmäktige

Foto: Johanna Wallin
De senaste årens livliga politiska debatt i Kristianstad har inte smittat av sig på politikerna. Oppositionen i kommunfullmäktige har varit mindre aktiv än under den förra mandatperioden.
C4 Shopping.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 14:26

Rysare i kommunfullmäktige

HÖRBY Efter en oerhört jämn omröstning klubbades beslutet om en kommunal hyresgaranti igenom i kommunfullmäktige. Beslutet föregicks av en livlig debatt.När förslaget om att införa en kommunal hyresgaranti var uppe på bordet i kommunstyrelsen i augusti så reserverade sig Moderaterna, Sverigedemokraterna och SPI.

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:07

Nytt parti siktar på kommunfullmäktige

Djurens parti är ett av alla nya partier som startats och det är redan klart att de kandiderar både till riksdagen och Europaparlamentet. Nu siktar de på kommunfullmäktige. Partiet startades i januari i år men de har redan lyckats få i hop de 1 500 namnunderskrifter som behövs för att registrera sin valbeteckning hos Valmyndigheten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Detonation i trapphus i Stockholm

En detonation har inträffat i ett trapphus på Mariatorget i centrala Stockholm.Platsen undersöks av kriminaltekniker och bombtekniker.Ingen person har skadats..

Expressen - 2 timmar sedan

Bankbox sprängd vid torg

En bankbox har sprängts vid Stora torget i Skänninge i Mjölby kommun, rapporterar flera medier. Boxen används av företag för att lämna in pengar..

Expressen - 2 timmar sedan

Man sköts och knivskars i Nacka

En man har skjutits och knivskurits i Nacka, uppger polisen i region Stockholm. Larmet kom till 23.06 och mannen fördes med ambulans till sjukhus..

Expressen - 2 timmar sedan

NK:s julskyltning får liv – med hjälp av ny app

Under söndagen avtäcktes varuhuset NK:s julskyltning.Samtidigt lanserades en app med vilken figurerna i skyltningen kommer till liv..

Expressen - 3 timmar sedan

Sju till åtta personer i bråk – kvinna skadad

Ett bråk har ägt rum mellan två grupperingar i Vällingby utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.Polisen berättar för tidningen att sju till åtta personer har varit inblandade i bråket, och att tillhyggen ska ha använts.En kvinna hittades skadad men vid medvetande och fördes till sjukhus med ambulans..

Expressen - 4 timmar sedan

Här tvingas boende fly monstervågor på Teneriffa

Jättevågor har drabbat svenskfavoriten Teneriffa på Kanarieöarna, skriver Sky News.Vågorna har blivit upp till sex meter höga och har orsakat stora skador.39 personer har evakuerats och tvingats lämna sina hem..

Expressen - 4 timmar sedan

Bilderna som visar förödelsen i Kalifornien

76 människor har förlorat sina liv och över 1200 saknas på grund av skogsbränderna i Kalifornien.Här är bilderna som visar förödelsen..

Expressen - 4 timmar sedan

Prinsessans stora kärlekslycka – kan snart förlova sig med nya killen

Prinsessan Eugenie, 28, gifte sig nyligen med kärleken Jack Brooksbank, 32.Nu har Eugenies äldre syster Beatrice, 30, träffats av Amors pilar. Enligt Daily Mail har prinsessan nämligen blivit blixtförälskad i en 34-årig fastighetsmiljonär – och en förlovning kan vara nära.

Expressen - 5 timmar sedan

Sommarens torka ger brist på julgranar

Sommarens torka slog hårt mot julgransodlarna.Årets julgranar blir mindre än vanligt – och på sikt riskerar det att bli granbrist i Sverige..

Expressen - 7 timmar sedan

Trump om bränderna: Borde göra som Finland

Över 70 personer har bekräftats döda i samband med skogsbränderna i USA.Nu vill Donald Trump att de ska dra lärdom av Finland – när det kommer till hantering av skogar för att undvika bränder.– De krattar mycket, säger han i CNN.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.