DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 17:48

DI - 16 okt 18 kl. 22:01

Rejäla uppgångar i New York med Tesla i förarsätetTisdagen bjöd på en närmast hausseartad uppgång i New York, med tekniksektorn i ledningen. Tesla steg mer än 6 procent efter att uppgörelsen mellan Elon Musk med SEC godkänts av en amerikansk domstol..
Läs mer på DI
Läs mer om:
New York, Tesla, Elon Musk, SEC

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejäla, uppgångari , New, Yorkmed , Teslai , förarsätet
DI - 26 mar 18 kl. 16:39

USA-börser: Rejäla uppgångar på dämpad oro för handelskrig

USA-börserna började veckans handel med rejäla uppgångar efter att oron för ett möjligt handelskrig mellan USA och Kina dämpats. .

Affärsvärlden - 07 feb 14 kl. 07:14

Rejäla uppgångar på Wall Street

New York-börserna avslutade torsdagen med en stark uppgång i ryggen. Lugnande makrobesked från ECB och en något bättre jobbstatistik från USA gav bränsle åt kursuppgångarna..

Affärsvärlden - 28 okt 14 kl. 09:15

Rejäla uppgångar på Kinabörserna

De asiatiska börserna handlades blandat på tisdagen. Tokyo-börsens två dagar av uppgångar vändes till mindre nedgångar samtidigt som de kinesiska börserna lyfte ordentligt..

DI - 11 jun 12 kl. 08:39

Börsen: Rejäla uppgångar att vänta

Terminerna för de ledande europeiska börserna indikerar klara uppgångar på måndagen. Investerare hoppas att stöd åt Spanien lindrar den europeiska skuldkrisen..

DI - 18 jan 19 kl. 17:30

Handelsoptimism gav rejäla uppgångar i Stockholm

Stockholmsbörsens stängde fredagen med breda uppgångar och investerarna kan därmed lägga en positiv kursvecka bakom sig. Signaler om lättade handelsrelationer mellan USA och Kina gav stöd åt indexen, samtidigt som vinstvarningar innebar tunga ras för Mekonomen och Oriflame..

DI - 29 nov 18 kl. 15:18

New York-terminer pekar lätt ned, Abercrombie kan lyfta

Trots uppgångar i Europa ser USA-börserna på torsdagen ut att börja med lätt fallande kurser, efter onsdagens rejäla uppgångar. .

DI - 14 mar 16 kl. 14:18

New York-börsen väntas starta på minus

Börshandeln i New York, som drar i gång en timma tidigare eftersom USA ställt om till sommartid, väntas inledas med lätt sjunkande index efter att förra veckan avslutades med rejäla uppgångar..

SvD - 18 mar 15 kl. 21:19

New york: duvaktigt fed-besked bakom bÖrslyft, s&p 500 +1,2%

De amerikanska börserna bjöd på rejäla uppgångar på onsdagen, sedan de ledande aktieindexen vänt inledande nedgångar till plus i spåren av centralbanken Federal Reserves räntebesked..

DI - 19 dec 14 kl. 17:06

New York: Försiktigt på plus

Efter två dagar av rejäla uppgångar fortsatte USA-indexen försiktigt högre i den inledande handeln på fredagen..

DI - 19 dec 14 kl. 18:27

New York: Energi går starkt på trött börs

Efter två dagar av rejäla uppgångar fortsatte amerikanska aktier överlag försiktigt högre under de inledande handelstimmarna på fredagen..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Vattenfall nobbar kärnkraftsförslag - "finns inga kalkyler"

Vattenfall avfärdar kraven att fortsätta driften av Ringhals 1 och 2 och anser att det är bristerna i elnäten som är det största hotet mot elförsörjningen. Trots smällen från stormen Alfrida lyfte Vattenfall vinsten med över 50 procent första kvartalet..

DI - 10 minuter sedan

Lucara utvinner jättediamant på 1.758 carat

Gruvbolaget Lucara Diamond har utvunnit en rådiamant på 1.758 carat vid Karowegruvan i Botswana. Enligt bolaget är det den största diamant som utvunnits i gruvan och Botswana hittills.

DI - 15 minuter sedan

Ny uppgång på Stockholmsbörsen med Atlas Copco i täten

Torsdagen blev en ny grön dag på Stockholmsbörsen som steg för sjätte dagen i rad. I bräschen för uppgången gick verkstadsbolaget Atlas Copco som steg 5 procent efter en stark rapport. .

DI - 30 minuter sedan

Aktiechefen om skogsbolaget: ”Kan inte säga något annat än köp”

Fredrik Warg, aktiechef på Swedbank efter Stora Ensos starka rapport: ”Jag kan inte säga något annat än köp aktien”. .

DI - 30 minuter sedan

Härdad SSAB-vd räknar med lyft

SSAB förbättrade sitt resultat överraskande mycket för det första kvartalet tack vare högre stålpriser. Andra kvartalet pressas SSAB:s marginaler av högre järnmalmspriser men vd Martin Lindqvist räknar ändå med ett nytt starkt kvartal..

DI - 45 minuter sedan

Latour avyttrar Terratech – avkastning på omkring 300 procent

Investmentbolaget Latour har avyttrat hela sitt innehav i Terratech. Köpare är investmentbolaget Solix som även förvärvar samtliga aktier från övriga aktieägare. .

DI - 45 minuter sedan

Dubbelt handelsstopp på Spotlight

På torsdagseftermiddagen handelsstoppades både Idogen och Nextcell Pharmas aktier på Spotligt. Det framgår av två separata pressmeddelanden. .

DI - 45 minuter sedan

Latour avyttrar sitt innehav i Terratech

Investment AB Latour (publ) har, via det helägda dotterbolaget Latour-Gruppen AB, idag avyttrat hela sitt aktieinnehav i det delägda innehavet Terratech. Köpare är det svenska investmentbolaget Solix, som samtidigt förvärvar samtliga aktier i Terratech från övriga ägare. Solix är en långsiktig investerare till nordiska industribolag, vilket borgar för att Terratech hamnar hos en ägare som kommer att ge bolaget goda förutsättningar för att fortsätta sin tillväxtresa..

DI - 1 timme sedan

Nordea: Lär dröja mycket länge innan räntan höjs igen

Det är svårt att se vad som skulle kunna få Riksbanken att höja reporäntan igen. Inflationen har varit strukturellt låg under lång tid, något som knappast kommer att ändras de närmaste åren. Dessutom är konjunkturen nu på väg att vika nedåt.

DI - 1 timme sedan

Medicinstjärnan börsrasar – analytikern ser kanonläge

Läkemedelsbolaget Sobi faller rejält på Stockholmsbörsen efter torsdagens kvartalsrapport. Ett fantastiskt köpläge tycker ABG:s analytiker. ”Aktiekursen var för låg till att börja med och nu har aktien fallit ytterligare”, säger han till Di..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.