DI > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 17:53

DI - 16 okt 18 kl. 21:25

”Nordea borde ha fattat misstankar”Finansmannen Bill Browders rapport går igenom detaljer i hur olika transaktioner i den penningtvätthärva han säger sig ha identifierat ska ha gått till. Di återger en del av materialet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bill Browders

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, bordeha , fattat, misstankar
Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

DI - 12 maj 17 kl. 15:30

Magdalena Andersson: Jag drömmer inte om en Nordea-flytt

Nordea borde räkna inte bara på pengar utan också på mjuka värden vid en flytt, enligt finansministern..

LV - 20 jun 17 kl. 13:37

Nordea varnar för nytt datorvirus: ”Avbryt din inloggning”

Om det står ”Vänligen vänta” när du ska logga in på Nordea borde du se upp. Nu varnar de för nytt datorvirus. "Avbryt genast din inloggning om du får ett meddelande som ber dig att ”vänta”, eller något liknande", skriver banken på sin hemsida..

Nyheter 24 - 23 sep 15 kl. 10:21

11 snubbar på Tinder som borde ge upp

Ja, inte genom att prata med sig själv i alla fall.Alla män nedan har matchat med "Alexandra, 23", ett konto som Nyheter24 startat för att utforska Tinder. Den största lärdomen är i alla fall att männens konversationer på Tinder lever sina egna liv, bokstavligen.

SvD - 13 maj 13 kl. 13:10

?Nordea borde lägga korten på bordet?

Vänsterledaren ryter efter SvD:s avslöjande..

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 14:00

ECB Beviljar Nordea Holding banklicens

Nordea Bank har beviljats banklicens från ECB, Europeiska centralbanken, för Nordea Holding. Banklicensen är ett led i förberedelserna inför Nordeas flytt till bankunionen och fusionen genom vilken Nordea Bank införlivas i Nordea Holding. Den fusion som verkställer flytten beräknas vara klar den 1 oktober 2018, förutsatt att berörda myndigheter ger sitt godkännande.

DI - 7 timmar sedan

Nordea: Uppköp hägrar – köp konsumentjätten

Nordea höjer rekommendationen på norska konsumentbolaget Orkla och tror att bolaget kan bli uppköpt av internationella spelare framöver. .

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:41

”Skattebetalarna har aldrig hjälpt Nordea”

Det hävdar Nordeas ordförande Björn Wahlroos. DN intervjuar storbankens ordförande i London apropå beslutet att flytta huvudkontoret från Sverige till Finland. Redan förra veckan togs beslutet av Björn Wahlroos och bankens vd Casper von Koskull – och det var ett ”jättelätt” beslut”, säger Wahlroos till tidningen, som uppger att styrelsen sedan var enig bakom beslutet.

Skånskan - 26 maj 16 kl. 19:00

27-åring döms för häleri av känd staty

Kävlinge En 27-årig Perstorpsbo döms nu för inblandningen i stölden av statyn ”Flora” i december 2014.
Mannen hävdar att han köpt det 85-åriga konstverket av en okänd man i reflexkläder.Det var veckan före jul häromåret som upptäckten gjordes att sockeln där konstnären Nils Möllerbergs staty stått i Södra parken sedan 1931 var borta.

Barometern - 04 mar 14 kl. 11:22

Nordea blir kontantfritt i Kalmar

Nordea i Kalmar slutar i maj med kontanthantering. Bankens snabbservicekontor läggs ner och all verksamhet koncentreras till Norra Långgatan. Enligt kontorschefen för företagsmarknaden, Göran Persson, är beslutet fattat efter en längre tids minskning av kontantmarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Volvos vd: ”Många positiva faktorer har samverkat”

AB Volvo levererade ett sensationellt starkt rekordresultat för det första kvartalet vilket lyfte aktien till nytt årshögsta på börsen. Raset i orderingången i Nordamerika är ett orosmoln som vd Martin Lundstedt tonar ned. ”Vi tror på ett fortsatt stabilt 2019”, säger han till Di..

DI - 15 minuter sedan

AB Volvo på väg mot kursrekord

AB Volvo har gjort en ofattbar resa – och det finns alla chanser att aktien passerar kursrekordet inom en snar framtid. Det skriver Anders Hägerstrand. .

DI - 15 minuter sedan

Små rörelser på USA-börserna – Caterpillar backar

De ledande börserna i New York handlades runt oförändrade nivåer efter ett par timmars handel på onsdagen. Flera rapporter var i fokus med blandade mottaganden..

DI - 30 minuter sedan

Moderaterna kräver förhandlingar för att stanna i energiuppgörelsen

Moderaterna upprepade vid energisamtalen sina krav på förändringar och en stärkt roll för kärnkraften för att inte lämna energiöverenskommelsen. Energiminister Anders Ygeman uppger att överenskommelsen fortsatt ligger fast, men att det nu väntar diskussioner mellan partierna..

DI - 15 minuter sedan

Ny uppgång på Stockholmsbörsen – Munters rapportrusade

Onsdagen blev en munter och rapportintensiv historia på Stockholmsbörsen som steg för femte dagen i rad. Bland onsdagens rapportvinnare hittar vi bland annat fukthanteringsbolaget Munters som rusade 13,4 procent medan AB Volvo steg 2,9 procent. .

DI - 30 minuter sedan

SBB förvärvar fastighetsportfölj i Finland för 1,5 miljarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar en portfölj med 48 fastigheter i Finland för 142 miljoner euro eller 1,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

George Soros dyker upp som storblankare i Saab

Finansmannen och miljardären George Soros bolag Soros Fund Management har återigen dykt upp som storblankare i Saab, där man tagit en kort position på 0,57 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings..

DI - 1 timme sedan

Easyfill dubblade omsättningen under första kvartalet

Easyfill redovisar en omsättning på 30 miljoner kronor för det första kvartalet 2019, näst intill en fördubbling jämfört med 15,6 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol..

DI - 1 timme sedan

Euron försvagas ytterligare mot dollarn

Europaräntorna sjönk på onsdagen, med tyska räntor 2-5 punkter lägre och tioåringen åter ned under minus. Börserna backade och euron tappade. .

DI - 1 timme sedan

Investors vd: Därför skickades ABB-chefen hem

Investor blev frånåkt av index under första kvartalet. Och det var ABB som agerade bromskloss.  Nu avslöjar investmentbolagets vd Johan Forssell för Di varför det blev nödvändigt att skicka hem den underpresterande ABB-vd:n Ulrich Spiesshofer på dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.