DI > Ekonomi

Monday, 12 November, 18:39

DI - 16 okt 18 kl. 21:25

”Nordea borde ha fattat misstankar”Finansmannen Bill Browders rapport går igenom detaljer i hur olika transaktioner i den penningtvätthärva han säger sig ha identifierat ska ha gått till. Di återger en del av materialet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bill Browders

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, bordeha , fattat, misstankar
Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

DI - 12 maj 17 kl. 15:30

Magdalena Andersson: Jag drömmer inte om en Nordea-flytt

Nordea borde räkna inte bara på pengar utan också på mjuka värden vid en flytt, enligt finansministern..

LV - 20 jun 17 kl. 13:37

Nordea varnar för nytt datorvirus: ”Avbryt din inloggning”

Om det står ”Vänligen vänta” när du ska logga in på Nordea borde du se upp. Nu varnar de för nytt datorvirus. "Avbryt genast din inloggning om du får ett meddelande som ber dig att ”vänta”, eller något liknande", skriver banken på sin hemsida..

Nyheter 24 - 23 sep 15 kl. 10:21

11 snubbar på Tinder som borde ge upp

Ja, inte genom att prata med sig själv i alla fall.Alla män nedan har matchat med "Alexandra, 23", ett konto som Nyheter24 startat för att utforska Tinder. Den största lärdomen är i alla fall att männens konversationer på Tinder lever sina egna liv, bokstavligen.

SvD - 13 maj 13 kl. 13:10

?Nordea borde lägga korten på bordet?

Vänsterledaren ryter efter SvD:s avslöjande..

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 14:00

ECB Beviljar Nordea Holding banklicens

Nordea Bank har beviljats banklicens från ECB, Europeiska centralbanken, för Nordea Holding. Banklicensen är ett led i förberedelserna inför Nordeas flytt till bankunionen och fusionen genom vilken Nordea Bank införlivas i Nordea Holding. Den fusion som verkställer flytten beräknas vara klar den 1 oktober 2018, förutsatt att berörda myndigheter ger sitt godkännande.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:41

”Skattebetalarna har aldrig hjälpt Nordea”

Det hävdar Nordeas ordförande Björn Wahlroos. DN intervjuar storbankens ordförande i London apropå beslutet att flytta huvudkontoret från Sverige till Finland. Redan förra veckan togs beslutet av Björn Wahlroos och bankens vd Casper von Koskull – och det var ett ”jättelätt” beslut”, säger Wahlroos till tidningen, som uppger att styrelsen sedan var enig bakom beslutet.

Skånskan - 26 maj 16 kl. 19:00

27-åring döms för häleri av känd staty

Kävlinge En 27-årig Perstorpsbo döms nu för inblandningen i stölden av statyn ”Flora” i december 2014.
Mannen hävdar att han köpt det 85-åriga konstverket av en okänd man i reflexkläder.Det var veckan före jul häromåret som upptäckten gjordes att sockeln där konstnären Nils Möllerbergs staty stått i Södra parken sedan 1931 var borta.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nordea sänker långa boräntor

Nordea sänker boräntor med ett, två och tre års löptid med 0,03, 0,04 respektive 0,05 procentenheter till 1,99 procent. Även för boräntan med fem års löptid görs en mindre sänkning. ”Vi vill ha ett konkurrenskraftigt erbjudande även på de långa, bundna räntorna inför att Riksbanken väntas börja höja reporäntan i långsam takt.

Barometern - 04 mar 14 kl. 11:22

Nordea blir kontantfritt i Kalmar

Nordea i Kalmar slutar i maj med kontanthantering. Bankens snabbservicekontor läggs ner och all verksamhet koncentreras till Norra Långgatan. Enligt kontorschefen för företagsmarknaden, Göran Persson, är beslutet fattat efter en längre tids minskning av kontantmarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Tilltagande nedgång på Wall Street med IT-sektorn i täten

De ledande börserna på Wall Street fortsatte att falla efter ett par timmar på måndagen. .

DI - 45 minuter sedan

Nedåt på Europabörserna – British American Tobacco rasade 10 procent

Europabörserna sjönk på bred front under måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 1,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Skuldkris-nivåer: Nu flyr spararna fonder

Oktober blev en nattsvart månad för stora aktiefondsförvaltare, som såg utflöden på drygt 21 miljarder kronor. Det är den högsta nivån sedan Europas skuldkris på hösten 2011..

DI - 1 timme sedan

Oslo mot strömmen när de nordiska börserna backade

De nordiska börserna sjönk på måndagen med undantag för Oslo som gick mot strömmen. I Europa noterades tydliga nedgångar på samtliga av de ledande handelsplatserna. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,3 procent till nivån 908..

DI - 1 timme sedan

Felaktig kampanj mot Kristerssons linje

LEDARE. Måndagens händelse i riksdagens kammare var historisk. Talmannen lade fram ett förslag till statsminister, Ulf Kristersson, som inte tycks få tillräckligt med stöd för att bli vald.

DI - 1 timme sedan

Möjlighet att investera i ett teknikbolag som möjliggör digital vård i hemmet

Camanio Care är ett IT- och robotikbolag som med välfärdsteknik utvecklar innovativa lösningar för omsorg i hemmet med individen i fokus. Bolaget erbjuder digitala tjänsteplattformar för en digital omsorg, robotik, hjälpmedel och gamification med produkter såsom VITAL, BikeAroundTM, Bestic® och GiraffTM..

DI - 1 timme sedan

Epirocs vd har köp 10.000 aktier i bolaget

Per Lindberg, som är vd i Epiroc, har den 12 november köpt 10.000 A-aktier i bolaget för 760.000 kronor.

DI - 1 timme sedan

Closing Bell om dagens stora börshändelser

I Closing Bell sammanfattar programledaren Jon Åsberg dagens största händelser på Stockholmsbörsen och följer stängningen. I dag medverkar även Di:s analytiker Agnehta Jönsson och USA-korrespondenten Frida Wallnor. Dessutom blir det fokus på investmentbolagen och oljeprisets stora svängningar.

DI - 1 timme sedan

Valberedning inför årsstämma 2019

Valberedningens ledamöter inför Binero Groups årsstämma 2019 har utsetts..

DI - 1 timme sedan

Appleaktien backar i New York – tynger ner Nasdaq

Apples aktie faller med 4,5 procent sedan en underleverantör kommit med en alarmerande ny guidning. Dessutom har JP Morgan tidigare i dag kommit med sin andra riktkurskapning för november..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.