DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 11:03

DI - 16 okt 18 kl. 21:25

”Nordea borde ha fattat misstankar”Finansmannen Bill Browders rapport går igenom detaljer i hur olika transaktioner i den penningtvätthärva han säger sig ha identifierat ska ha gått till. Di återger en del av materialet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bill Browders

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, bordeha , fattat, misstankar
Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

DI - 12 maj 17 kl. 15:30

Magdalena Andersson: Jag drömmer inte om en Nordea-flytt

Nordea borde räkna inte bara på pengar utan också på mjuka värden vid en flytt, enligt finansministern..

LV - 20 jun 17 kl. 13:37

Nordea varnar för nytt datorvirus: ”Avbryt din inloggning”

Om det står ”Vänligen vänta” när du ska logga in på Nordea borde du se upp. Nu varnar de för nytt datorvirus. "Avbryt genast din inloggning om du får ett meddelande som ber dig att ”vänta”, eller något liknande", skriver banken på sin hemsida..

Nyheter 24 - 23 sep 15 kl. 10:21

11 snubbar på Tinder som borde ge upp

Ja, inte genom att prata med sig själv i alla fall.Alla män nedan har matchat med "Alexandra, 23", ett konto som Nyheter24 startat för att utforska Tinder. Den största lärdomen är i alla fall att männens konversationer på Tinder lever sina egna liv, bokstavligen.

SvD - 13 maj 13 kl. 13:10

?Nordea borde lägga korten på bordet?

Vänsterledaren ryter efter SvD:s avslöjande..

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 14:00

ECB Beviljar Nordea Holding banklicens

Nordea Bank har beviljats banklicens från ECB, Europeiska centralbanken, för Nordea Holding. Banklicensen är ett led i förberedelserna inför Nordeas flytt till bankunionen och fusionen genom vilken Nordea Bank införlivas i Nordea Holding. Den fusion som verkställer flytten beräknas vara klar den 1 oktober 2018, förutsatt att berörda myndigheter ger sitt godkännande.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:41

”Skattebetalarna har aldrig hjälpt Nordea”

Det hävdar Nordeas ordförande Björn Wahlroos. DN intervjuar storbankens ordförande i London apropå beslutet att flytta huvudkontoret från Sverige till Finland. Redan förra veckan togs beslutet av Björn Wahlroos och bankens vd Casper von Koskull – och det var ett ”jättelätt” beslut”, säger Wahlroos till tidningen, som uppger att styrelsen sedan var enig bakom beslutet.

Skånskan - 26 maj 16 kl. 19:00

27-åring döms för häleri av känd staty

Kävlinge En 27-årig Perstorpsbo döms nu för inblandningen i stölden av statyn ”Flora” i december 2014.
Mannen hävdar att han köpt det 85-åriga konstverket av en okänd man i reflexkläder.Det var veckan före jul häromåret som upptäckten gjordes att sockeln där konstnären Nils Möllerbergs staty stått i Södra parken sedan 1931 var borta.

Barometern - 04 mar 14 kl. 11:22

Nordea blir kontantfritt i Kalmar

Nordea i Kalmar slutar i maj med kontanthantering. Bankens snabbservicekontor läggs ner och all verksamhet koncentreras till Norra Långgatan. Enligt kontorschefen för företagsmarknaden, Göran Persson, är beslutet fattat efter en längre tids minskning av kontantmarknaden.

Barometern - 04 mar 14 kl. 11:22

Nordea i Kalmar blir kontantfritt

I maj slutar Nordea i Kalmar med kontanthantering. Bankens snabbservicekontor läggs ner och all verksamhet koncentreras till Norra Långgatan. Enligt kontorschefen för företagsmarknaden, Göran Persson, är beslutet fattat efter en längre tids minskning av kontantmarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. ”Jag kan inte gå in på mer detaljer”, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: EU säger nej till Siemens och Alstoms fusion

EU:s konkurrensmyndigheter säger nej till tyska konglomeratbjässen Siemens och franska Alstoms planerade fusion av sina tågverksamheter. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Tanken var att det nya sammanslagna bolaget skulle ta upp kampen med Kina.

DI - 30 minuter sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars..

DI - 15 minuter sedan

T-Mobile plockar KTH:s ordförande till 5G-roll

Amerikanska mobiloperatören T-Mobile utser den svenska telekomveteranen Ulf Ewaldsson till Senior Vice President, Technology Transformation. .

DI - 30 minuter sedan

Spotifys nya satsning: Hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. .

DI - 30 minuter sedan

Facebook riskerar amerikanska rekordböter

Facebook riskerar rekordböter för att man brutit mot amerikanska lagar när det gäller skyddandet av användarnas personliga data. Det rapporterar Washington Post och hänvisar till källor. .

DI - 45 minuter sedan

Rekordbilliga kaffebönor kan leda till brist: ”Stort problem”

Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist. ”Man måste tjäna pengar på sin kaffeodling så att man kan ge mat till sina barn”, säger Minette Rosen, ansvarig för kaffeinköp för Zoégas..

DI - 1 timme sedan

Skyhögt elpris – så sparar du tusenlappar med rätt värmepump

Iskylan är här och elpriserna har skjutit i höjden – och värre blir det. Men det finns tusenlappar att spara på elräkningen. ”Har du direktverkande el och stoppar in en luftvärmepump kan du mer än halvera dina kostnader”, säger Per Jonasson, vd på svenska kyl- och värmepumpsföreningen..

DI - 1 timme sedan

Robotar revolutionerar vård och omsorg

I snart fem decennier har robotiseringen ökat produktiviteten inom tillverkningsindustrin. Nu är det vårdens tur. "Antingen måste vi sluta leva länge, börja jobba tidigare eller så måste vi hitta nya sätt att upprätthålla välfärden", säger forskaren Erik Billing..

DI - 2 timmar sedan

Klimat väger tungt i rödgrönblå vårbudget

Klimatpolitik kommer att väga tungt i den första budgeten från S, MP, C och L. Där finns satsningar på totalt 4,5 miljarder kronor, erfar TT. Runt hälften går till miljö och klimat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.