Skånskan > Nyheter

Monday, 21 January, 07:00

Skånskan - 16 okt 18 kl. 21:14

Historiskt maktskifte klart – nu tar SD över rodretHÖRBY
Nu har Sverigedemokraterna gjort sig hemmastadda på fullmäktigetronen i Hörby. Johan Ohlin (SD) valdes till kommunfullmäktiges ordförande på tisdagskvällen. Mötet bjöd på dramatik i kubik, med flera voteringar, ajourneringar, krav proportionella val och verbala rallarsvingar från talarstolen. Ett historiskt maktskifte är därmed ett faktum i Hörby kommun. Sverigedemokraterna tar över rodret från S-styret, och backas upp av M, SPI och KD som man har en valsamverkan med.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SD, HÖrbynu, Sverigedemokraterna, Hörby, Ohlin, SPI, KD, Paul Jönsson, Tommy Hall, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Andersson, Johan Ohlins, Henrik Andersson, Susanne Meijer, Uno Hansson, Stefan Borg, Johan Ohlin, Jönsson, Hall, Anders Malmgren, Paul Jönssons, Marie Friberg, Johan Eriksson

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historiskt, maktskifteklart nu , tarSD över , rodret
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

NSD - 15 sep 14 kl. 19:29

Historiskt maktskifte

Ett historiskt maktskifte har skett i Överkalix..

SR - 02 dec 16 kl. 19:00

Historiskt maktskifte i Gambia

I Gambia har president Yahya Jammeh, som tog makten i en militärkupp för 22 år sedan, erkänt sig besegrad i gårdagens val. Nu står landet inför ett historiskt maktskifte..

SR - 10 sep 18 kl. 14:32

Historiskt maktskifte i Norrbotten

I Norrbotten ser det ut att bli ett historiskt maktskifte inom landstingspolitiken..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 17:16

Alliansen nära historiskt maktskifte – presenterar Göteborgs nya politik

Alliansen är dagar ifrån ett historiskt maktskifte. På torsdag kommer partiets budget sannolikt att röstas igenom.
– Det är 24 år sedan Göteborg hade en alliansbudget.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 04:00

Historiskt maktskifte väntar

En ny majoritet tar över..

Sydsvenskan - 13 okt 16 kl. 14:06

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död. Diskussioner om tronfö.

GöteborgsPosten - 13 okt 16 kl. 18:28

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död..

UNT - 13 okt 16 kl. 18:27

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom..

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 16 kl. 20:24

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död. Diskussioner om tronfö.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

En vampyrsaga tar form på scen scen

Den 9 mars är det premiär för den nyskrivna pjäsen Oscar Liljas försvinnande på Hipp. I våras var jag med när regissören Sara Cronberg och pjäsförfattaren Sara Bergmark träffades och blev sugen på att följa arbetat fram till premiären. Första nedslaget blev förra veckans kollationering.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stort intresse för att hyra kontor i Malmö

MALMÖ Intresset för att hyra kontorslokaler i Malmö har aldrig varit större.
Tullverket är en av de verksamhet som ska hyra in sig i Wihlborgs nya kontorshus Dungen i Hyllie.– Det nya kontoret har skräddarsytts för vår verksamhet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hotellsatsning i byn tar fart ordentligt

dalby Ombyggnaden av Dalby gästis har till många Dalbybors lättnad kommit i gång ordentligt igen.
Samtidigt står det klart att ägaren, Sven Holmgren, genom sitt bolag köper även de intilliggande tings- och polishusen.Alla tre byggnaderna , med innegård och park, ska bli en sammanhållen publik anläggning.

Skånskan - 2 timmar sedan

Miljötänk är vardag på Villervalla

SJÖBO Villervalla förskola fick tillsammans med Solvalla bygdegårdsförening ta emot kommunens första hållbarhetspris.
När Skånskan besöker förskolan får barnen lära den hopplösa Skräp-Fia var man ska kasta sitt avfall och att PET-flaskor givetvis ska in i pantmaskinen.Den här dagen dyker den slarviga Skräp-Fia upp bland träden utanför förskolan i Solvalla bygdegård och tycker att det är en jättebra idé att dekorera grenarna med plast- och pappersförpackningar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Staten ska stå för mil­jön

Mark- och mil­jö­dom­stolen i Umeå kun­gjorde i tors­dags en prin­ci­pi­ellt myc­ket vik­tig dom. Dom­stolen slog fast att staten måste stå för kost­naden när vär­de­full mil­jö ska be­varas.
Den be­stämde att mark­ä­ga­re som inte har be­viljats till­stånd att av­verka fjäll­nä­ra skog ska få er­sätt­ning.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ser fram emot mer plats för eleverna

marieholm Det är ganska trångt på Marieskolan i Marieholm – men nu är en rejäl utbyggnad på gång som ger plats för ytterligare cirka 100 elever.35 miljoner
En upphandling är på gång och på Eslövs fastighetskontor uppger man att byggstarten är preliminärt beräknad till fjärde kvartalet i år. Den nya byggnaden skulle i så fall stå klar vid årsskiftet 2020/21.

Skånskan - 6 timmar sedan

Mil­jö­pro­blem hör till de största riskerna i världen

I dag in­leds det världsekonomiska topp­mö­tet i Da­vos. Där samlas en stor del av världens le­da­re i den lil­la schwei­zis­ka skid­orten för att dis­ku­tera po­li­tik och ekonomi.
I år kommer många av de mäk­tigaste le­da­rna att saknas.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tre män misshandlade tonåring

Malmö En 16-årig pojke utsattes för ett rån utanför en livsmedelsbutik på Videdal i samband med att han stämt träff med en köpare på nätet under söndagskvällen.Larmet kom in klockan 20.47.

Skånskan - 10 timmar sedan

Polisen varnar för falska sedlar

Lund Två bedrägerier i samband med försäljning av mobiltelefoner har anmälts till polisen i helgen.I båda fallen är det privatpersoner som har lagt ut mobiltelefoner till försäljning på olika annonssajter på nätet. De har sedan blivit kontaktade av köpare som har betalat med 500-kronorssedlar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Pojke räddades efter att ha trillat i damm

SVEDALA Ett yngre barn gick på söndagskvällen igenom isen i dammen på Lokgatan i Segestrands bostadsområde.
Räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats och drog upp den nedkylda pojken.Klockan var strax före klockan 17.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.