Skånskan > Nyheter

Monday, 19 November, 06:26

Skånskan - 16 okt 18 kl. 21:14

Historiskt maktskifte klart – nu tar SD över rodretHÖRBY
Nu har Sverigedemokraterna gjort sig hemmastadda på fullmäktigetronen i Hörby. Johan Ohlin (SD) valdes till kommunfullmäktiges ordförande på tisdagskvällen. Mötet bjöd på dramatik i kubik, med flera voteringar, ajourneringar, krav proportionella val och verbala rallarsvingar från talarstolen. Ett historiskt maktskifte är därmed ett faktum i Hörby kommun. Sverigedemokraterna tar över rodret från S-styret, och backas upp av M, SPI och KD som man har en valsamverkan med.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SD, HÖrbynu, Sverigedemokraterna, Hörby, Ohlin, SPI, KD, Paul Jönsson, Tommy Hall, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Andersson, Johan Ohlins, Henrik Andersson, Susanne Meijer, Uno Hansson, Stefan Borg, Johan Ohlin, Jönsson, Hall, Anders Malmgren, Paul Jönssons, Marie Friberg, Johan Eriksson

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historiskt, maktskifteklart nu , tarSD över , rodret
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

NSD - 15 sep 14 kl. 19:29

Historiskt maktskifte

Ett historiskt maktskifte har skett i Överkalix..

SR - 02 dec 16 kl. 19:00

Historiskt maktskifte i Gambia

I Gambia har president Yahya Jammeh, som tog makten i en militärkupp för 22 år sedan, erkänt sig besegrad i gårdagens val. Nu står landet inför ett historiskt maktskifte..

SR - 10 sep 18 kl. 14:32

Historiskt maktskifte i Norrbotten

I Norrbotten ser det ut att bli ett historiskt maktskifte inom landstingspolitiken..

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 04:00

Historiskt maktskifte väntar

En ny majoritet tar över..

Sydsvenskan - 13 okt 16 kl. 14:06

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död. Diskussioner om tronfö.

GöteborgsPosten - 13 okt 16 kl. 18:28

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död..

UNT - 13 okt 16 kl. 18:27

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom..

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 16 kl. 20:24

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död. Diskussioner om tronfö.

Sydöstran - 13 okt 16 kl. 20:24

Thailand i historiskt maktskifte

Kronprins Maha Vajiralongkorn tar över efter den thailändske kungen, som har avlidit efter en längre tids sjukdom. Men osäkerheten är stor om vad som väntar Thailand, och regimen skärper nu säkerheten i landet efter monarkens död.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Vill stoppa planerat landmärke i Dockan

Malmö Byggnaden med upp till 24 våningar är tänkt som ett landmärke för Dockanområdet. Men oklarheterna kring markföroreningarna och risken för bullerstörningar gör att miljöförvaltningen föreslår miljönämnden att avstyrka detaljplaneförslaget.Projektet omfattar 160 nya bostäder just öster om Dockplatsen, vid Isbergs gata/Krankajen.

Skånskan - 30 minuter sedan

Redo för långväga expeditioner

JULARP De har bilar som tar sig fram där vägarna slutat gå och de korsar hela världsdelar i jakten på spännande upplevelser.
I helgen gästades Grottbyn av äventyrare som tagit camping till en ny nivå.Så här års är det glest bland husvagnarna på Grottbyns camping intill Skånes Djurpark.

Skånskan - 1 timme sedan

Löfven bloc­kerar alla andra

Ulf Kristersson körde hu­vudet hårt in i ka­klet i för­ra vec­kan med sin am­bi­ti­on att bilda en li­ten mi­no­ri­tets­re­ger­ing till­sam­mans med KD. Han gjorde det trots att han före valet i en in­ter­vju för­kla­rade att han inte alls pla­nerade för att bilda en M-rege­ring utan hela al­li­ansen – ”om inte him­len faller ner”.
Val­för­lusten kan väl knappast räknas som att him­len föll ner, inte hel­ler att Ste­fan Löfven vägrade ge en al­li­ans­re­ger­ing sitt stöd när Alliansen har ett man­dat mind­re än hans röd­gröna kon­stel­la­tion.

Skånskan - 1 timme sedan

”Ledin bjöd på såväl snygg scenografi”

Recension Tomas Ledin fortsätter förvalta sin sångskatt, och han gör det väl. Så till den grad att de mest surmagande och hippa kollegor gör tummen upp. Så har det inte alltid varit.

Skånskan - 5 timmar sedan

Stoppa skräpet i Skåne

Skräp på land blir skräp i vat­ten­drag och hav. Nu måste kom­munerna i Skåne stärka ar­be­tet mot ned­skräp­ningen och se till att av­fall inte blir till skräp. Att ar­beta fö­re­byg­gan­de sparar ock­så kom­munerna stora kost­nader för ren­håll­ning.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pus­sy Riots pro­test mot makt­miss­bruk värt stöd

Maria Aljochina är en av de Pus­sy Riot-ak­ti­vister som 2012 höll den ”punk­bön” i Fräl­sar­ka­te­dralen i Moskva som gjorde gruppen världs­känd och som ledde till att flera i gruppen fängslades. Aljochina satt två år i fäng­el­se för pro­testen.
Till Sverige har hon kommit ”ridande på en ma­gisk pon­ny”, efter­som hon inte får lämna landet ef­ter en ny dom.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lokaler utsatta för banger-attacker

Två bangers kastades in två olika lokaler i Fosie och på Nydala under söndagskvällen, skriver Sydsvenskan.Den första händelsen ska ha inträffat vid 20.00-tiden och den andra en halvtimme senare.

Skånskan - 13 timmar sedan

Byggde mur av gamla gravstenar

inrikes Marie kykrogård i Skara har byggt en sextio meter lång mur gjord av krossade gravstenar, skriver Aftonbladet.
Enligt vittnen så ska de avlidnas namn fortfarande vara synliga på stenarna.Muren stod klar redan i våras, men har väckt reaktioner på nytt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fler bilinbrott anmälda

Löddeköpinge Två bilister fick på torsdagen inbrott i sina bilar på Center Syds parkering.Den ena stod parkerad utanför Burger King. Ägaren hörde hur larmet utlöstes.

Skånskan - 15 timmar sedan

Barn krossade ruta på förskola

Malmö Polis larmades till en förskola på Östra Farmvägen på söndagseftermiddagen med anledning av skadegörelse.Ett vittne kontaktade polisen efter att ha sett några barn vid förskolan när det plötsligt hördes glaskross därifrån. Polis åkte dit och anträffade sex-sju barn på platsen och en av dessa uppger själv att  han har krossat en ruta med en sten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.