DN > Nyheter

Tuesday, 23 April, 02:08

DN - 16 okt 18 kl. 21:14

Stödmanifestation för Gui Minhai vid Kinas ambassadI tre år har den svenska medborgaren Gui Minhai suttit frihetsberövad i Kina. Vid lunchtid på onsdagen samlas representanter för det fria ordet utanför Kinas ambassad för en manifestation. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gui Minhai, Kinas, Kina

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödmanifestationför , Gui, Minhaivid , Kinas, ambassad
SR - 03 maj 18 kl. 13:06

Stödmanifestation för Gui Minhai utanför Kinas ambassad

I dag på pressfrihetens dag hålls en stödmanifestation utanför Kinas ambassad för den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhani..

DN - 29 jan 19 kl. 16:37

Stödmanifestation för Gui Minhai i Stockholm

Det är på onsdagen 1.200 dagar sedan den svenska bokförläggaren Gui Minhai frihetsberövades i Kina. Samma dag hålls en stödmanifestation i Stockholm.

SVT - 06 feb 18 kl. 16:59

Kinas utrikesdepartement varnar Sverige efter uttalande om Gui Minhai

Efter gårdagens uttalande från utrikesminister Margot Wallström (S) där hon sa att Sverige kräver att Gui Minhai frisläpps och fördömer Kinas agerande efter att civilklädda poliser fört bort Gui Minhai, svarade Kinas utrikesdepartement med en varning..

SVT - 12 jul 18 kl. 16:13

Svenska journalister som stöttat Gui Minhai får mejl från Kinas ambassad

I juni skrev flera svenska journalister, författare och diplomater under ett upprop om att frige Gui Minhai, som i morgon suttit fängslad i 1000 dagar i Kina. I morgon hålls en manifestation för att frige Gui i Stockholm och flera av de som undertecknat uppropet har nu fått ett mejl av Kinas ambassad i Stockholm där Gui Minhai anklagas för allvarliga brott..

GöteborgsPosten - 15 dec 18 kl. 11:09

Kinas ambassadör om Göteborg, handeln – och situationen för Gui Minhai

Geely och Volvos samarbete är en förebild för hela EU och handeln mellan länderna blomstrar. Men när fängslade Gui Minhai kommer på tal blir tonen mycket kritisk. GP har träffat Kinas uppmärksammade ambassadör Gui Congyou..

Skånskan - 19 okt 16 kl. 01:00

Gui Minhai måste bli fri från fängelset i Kina

I mån­dags var det ett år se­dan den svenske bok­för­läg­ga­ren Gui Minhai togs till fånga i sin lä­gen­het i Thai­land av ki­ne­siska sä­ker­hets­agenter och fö­rdes till Kina där han varit fängslad se­dan dess.
Gui Minhai har varit verk­sam i Hong­kong och bland an­nat gi­vit ut böcker som av­slöjat för makt­ha­va­rna pin­samma för­hål­lan­den. Det är san­no­likt bak­grunden till kid­nappningen och fängslandet av honom.

EU-Parlamentet - 24 nov 16 kl. 12:54

Pressmeddelande - Parlamentet fördömer fängslandet av svenske förläggaren Gui Minhai i Kina

Plenarsammanträde : I en icke bindande resolution som antogs av kammaren på torsdagen uttrycker parlamentet sin oro över den svenske medborgaren och förläggaren Gui Minhai, som försvann i Kina förra året. Hans försvinnande kan sättas i samband med att den kinesiska regimen samtidigt genomförde hårda inskränkningar av yttrandefriheten i landet. Ledamöterna uppmanar Kinas myndigheter att omedelbart släppa Gui Minhai på fri fot och fördömer även landets behandling av oppositionella.

SVT - 23 feb 18 kl. 14:23

Europapolitiker skriver brev till Kinas president : Släpp Gui Minhai

I ett brev till Kinas president kräver nu 37 europaparlamentariker att den gripne svenske bokförläggaren Gui Minhai friges. Alla partier bland de svenska politikerna, utom Sverigedemokraterna, står bakom brevet till Kinas president Xi Jinping..

SR - 22 jan 18 kl. 17:35

Gui Minhai bortförd igen – Sverige kallar upp Kinas ambassadör

I lördags fördes bokförläggaren och den svenske medborgaren Gui Minhai bort av kinesiska myndighetspersoner, mitt framför ögonen på två svenska diplomater. Gui Minhais dotter, Angela Gui, säger att hon är orolig för sin far..

DI - 22 jan 18 kl. 15:50

Kinas ambassadör kallas upp om Gui Minhai-ärendet

UD kallar upp Kinas ambassadör i ärendet om Gui Minhai, berättr utrikesminister Margot Wallström (S)..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

30 års fängelse för journalistmord

En 21-årig man döms till 30 års fängelse för ett uppmärksammat mord på en bulgarisk tv-journalist..

DN - 3 timmar sedan

Huthier varnar: Huvudstäder inom räckhåll

Huthirebellerna varnar arabländerna i den saudiskledda koalition som de strider mot i Jemen för att bryta den sköra vapenvilan i hamnstaden al-Hudaydah..

DN - 4 timmar sedan

”Livet blir bättre av att göra saker för andra”

Chia-Chun Lu, 22, är buddist och lever i nuet..

DN - 4 timmar sedan

Delfinerna sprattlade till liv i Borås

Allt tydde på förhand på att annandag påsk skulle bli dagen Borås skulle säkra en SM-finalplats i basket. Borås hade varit oförskämt överlägset mot Norrköping Dolphins förra veckan, där laget vann med osannolika 108–65 på bortaplan..

DN - 5 timmar sedan

Svenska aktörer lobbar i Bryssel för 440 miljoner om året

Aktörer med huvudkontor i Sverige lobbar mot EU-parlamentet för åtminstone 440 miljoner kronor varje år, enligt sina egna uppgifter. I toppen ligger kommunikationsbyråer men också offentliga aktörer som städer och regioner..

DN - 6 timmar sedan

Varberg ångar på i superettan

Det verkar pågå något riktigt intressant i Varberg i år..

DN - 7 timmar sedan

Segermaskinen mot femte raka SM-guldet

Engelholm är på väg mot femte raka SM-guldet i volleyboll. Men första SM-finalen blev tuffare än väntat och segersiffrorna mot Örebro skrevs till 3–2 (22–25, 25–17, 23–25, 25–16, 15–6) hemma i Kungsgårdshallen. .

DN - 10 timmar sedan

”Vi lankeser måste stå enade och besegra terrorismen”

Dagen efter terroristattackerna på Sri Lanka som kostat 290 människor livet och skadat över 500 ligger stadens gator i princip öde. På grund av utegångsförbudet, som slutade gälla klockan 06.00 på måndagen, har inte tågförare och bussförare kunnat ta sig till jobbet, och endast de minitaxifordon som kallas tuktuk syns på vägarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.