DN > Nyheter

Wednesday, 21 November, 08:47

DN - 16 okt 18 kl. 21:14

Stödmanifestation för Gui Minhai vid Kinas ambassadI tre år har den svenska medborgaren Gui Minhai suttit frihetsberövad i Kina. Vid lunchtid på onsdagen samlas representanter för det fria ordet utanför Kinas ambassad för en manifestation. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gui Minhai, Kinas, Kina

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödmanifestationför , Gui, Minhaivid , Kinas, ambassad
SR - 03 maj 18 kl. 13:06

Stödmanifestation för Gui Minhai utanför Kinas ambassad

I dag på pressfrihetens dag hålls en stödmanifestation utanför Kinas ambassad för den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhani..

SVT - 06 feb 18 kl. 16:59

Kinas utrikesdepartement varnar Sverige efter uttalande om Gui Minhai

Efter gårdagens uttalande från utrikesminister Margot Wallström (S) där hon sa att Sverige kräver att Gui Minhai frisläpps och fördömer Kinas agerande efter att civilklädda poliser fört bort Gui Minhai, svarade Kinas utrikesdepartement med en varning..

SVT - 12 jul 18 kl. 16:13

Svenska journalister som stöttat Gui Minhai får mejl från Kinas ambassad

I juni skrev flera svenska journalister, författare och diplomater under ett upprop om att frige Gui Minhai, som i morgon suttit fängslad i 1000 dagar i Kina. I morgon hålls en manifestation för att frige Gui i Stockholm och flera av de som undertecknat uppropet har nu fått ett mejl av Kinas ambassad i Stockholm där Gui Minhai anklagas för allvarliga brott..

Skånskan - 19 okt 16 kl. 01:00

Gui Minhai måste bli fri från fängelset i Kina

I mån­dags var det ett år se­dan den svenske bok­för­läg­ga­ren Gui Minhai togs till fånga i sin lä­gen­het i Thai­land av ki­ne­siska sä­ker­hets­agenter och fö­rdes till Kina där han varit fängslad se­dan dess.
Gui Minhai har varit verk­sam i Hong­kong och bland an­nat gi­vit ut böcker som av­slöjat för makt­ha­va­rna pin­samma för­hål­lan­den. Det är san­no­likt bak­grunden till kid­nappningen och fängslandet av honom.

EU-Parlamentet - 24 nov 16 kl. 12:54

Pressmeddelande - Parlamentet fördömer fängslandet av svenske förläggaren Gui Minhai i Kina

Plenarsammanträde : I en icke bindande resolution som antogs av kammaren på torsdagen uttrycker parlamentet sin oro över den svenske medborgaren och förläggaren Gui Minhai, som försvann i Kina förra året. Hans försvinnande kan sättas i samband med att den kinesiska regimen samtidigt genomförde hårda inskränkningar av yttrandefriheten i landet. Ledamöterna uppmanar Kinas myndigheter att omedelbart släppa Gui Minhai på fri fot och fördömer även landets behandling av oppositionella.

SVT - 23 feb 18 kl. 14:23

Europapolitiker skriver brev till Kinas president : Släpp Gui Minhai

I ett brev till Kinas president kräver nu 37 europaparlamentariker att den gripne svenske bokförläggaren Gui Minhai friges. Alla partier bland de svenska politikerna, utom Sverigedemokraterna, står bakom brevet till Kinas president Xi Jinping..

SR - 22 jan 18 kl. 17:35

Gui Minhai bortförd igen – Sverige kallar upp Kinas ambassadör

I lördags fördes bokförläggaren och den svenske medborgaren Gui Minhai bort av kinesiska myndighetspersoner, mitt framför ögonen på två svenska diplomater. Gui Minhais dotter, Angela Gui, säger att hon är orolig för sin far..

DI - 22 jan 18 kl. 15:50

Kinas ambassadör kallas upp om Gui Minhai-ärendet

UD kallar upp Kinas ambassadör i ärendet om Gui Minhai, berättr utrikesminister Margot Wallström (S)..

SvD - 16 okt 16 kl. 17:00

Vem ska minnas min pappa Gui Minhai?

I dag för ett år sedan frihetsberövades den svenske förläggaren Gui Minhai. I en text för SvD skriver Angela Gui om hur viktigt det är att vi inte glömmer bort hennes far eller accepterar att utländska medborgare rövas bort för att de inte passar in i Kinas snäva politiska agenda..

GöteborgsPosten - 09 mar 18 kl. 12:00

Kina: Gui Minhai ville inte träffa läkaren

Peking avvisar Sveriges protest rörande att den fängslade svensk-kinesiske bokförläggaren Gui Minhai inte fått träffa en svensk läkare. Minhai har inte begärt att få träffa läkaren, enligt Kinas utrikesdepartement..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Jamaica: Gör reggae till världsarv

Låt reggaen vara med på FN-organet Unescos världsarvslista. På ett möte kring nya inval på listan över kulturella företeelser värda att bevara var det vad jamaicanska myndigheter önskade – att musikstilen ska komma med bland de nya invalen..

DN - 30 minuter sedan

Tågstrejk i Danmark – inställda avgångar i Sverige

En överraskande strejk inom danska tågbolaget DSB påverkar tågtrafiken i Skåne. Flera avgångar över sundet med Öresundståg har ställts in på onsdagsmorgonen. .

DN - 30 minuter sedan

Långa köer på E4 vid Arlanda efter olycka

Det råder i det närmaste stopp på E4 i norrgående riktning söder om Arlanda efter en trafikolycka. En person har förts till sjukhus. Det är oklart när bärgningsarbetet kan vara klart..

DN - 45 minuter sedan

”Jag var som tjurfäktaren i Tjuren Ferdinand: Stånga mig”

Efter 25 år i föreningen blev tre månader på tränarbänken slutet för Henrik Rydström i Kalmar FF. För DN berättar han om hur han börjat självcensurera sina politiska åsikter, och hur han stångats med klubbledningen. – När de här 15 matcherna kom så insåg jag att ”it's a trap”.

DN - 45 minuter sedan

Stockholm vill förbjuda app-tjänsten som får grönt ljus i London

Stockholms stad vill förbjuda sophämtningstjänsten. Men i London har den fått grönt ljus. Flera andra svenska kommuner är också intresserade av samarbete med företaget.

DN - 45 minuter sedan

Stockholmstestet vecka 47

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholm..

DN - 45 minuter sedan

Edmonton vann med nye tränaren

Efter att bara ha vunnit en match av sex i NHL-ishockeyn sparkade Edmonton tränaren Todd McLellan..

DN - 1 timme sedan

Italiensk volontär kidnappad i Kenya

En italiensk volontär har kidnappats av beväpnade män vid en attack mot ett barnhem i Kenyas kustprovins Kilifi..

DN - 2 timmar sedan

Malin Ullgren: Alla som känt svartsjuka borde läsa Johanna Frids roman

Johanna Frids roman ”Nora eller Brinn Oslo brinn” ska ni inte missa. Frid injicerar briljant nog ett ohämmat och storsvenskt raseri i prosan. Det handlar förstås om svartsjuka – och då gäller inga normala regler.

DN - 2 timmar sedan

Ingen blåscancerpatient opererades i tid

Ingen patient med blåscancer opererades inom det uppsatta målet 37 dagar förra året, rapporterar Dagens Medicin. I stället låg medianväntetiden på 100 dagar, bland de 170 svenskar som tvingades få sin urinblåsa borttagen (cystektomi)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.