Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 03:40

Expressen - 16 okt 18 kl. 21:00

Vännen om Kamprads sorg efter sitt sista möte på IkeaIngvar Kamprad var dumsnål så att det skadade honom samtidigt som han var omtänksam mot andra. I en ny bok berättar Ikea-grundarens närmsta medarbetare öppenhjärtligt om entreprenören som aldrig ville skiljas från livsverket han byggt upp under nästan 75 år. Bilden som målas upp är tydligt: Familjen och vännerna var viktiga, men inget var viktigare än Ikea..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kamprads, Ikea, Kamprad

Dela artikeln

259 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vännenom , Kamprads, sorgefter , sittsista , möte, Ikea
NSD - 21 okt 18 kl. 18:08

Hälften av tjänstemännen hinner med sitt jobb

Knappt hälften av tjänstemännen i privat sektor uppger att de hinner med sitt jobb under arbetstiden, visar en ny undersökning..

Cornucopia - 05 nov 14 kl. 16:17

Motormännen har fel om bensinpriset

Som vanlig thar Motormännen fel i sitt aktuella gnäll över bensinpriset. Oljepriset fall återspeglas fullt ut i bensinpriserna. Samtidigt är detta småpengar för de allra flesta.

GT - 19 apr 17 kl. 14:03

Männen gick till attack – vid polishusets entré

Här ger de båda männen sig på sitt offer och utdelar sparkar och slag – vid polishusets entré i Trollhättan.Anledningen: En påstådd otrohetsaffär.Nu har de båda gärningsmännen dömts för attacken, skriver Bohusläningen..

Expressen - 22 jul 18 kl. 00:06

Polska brandmännen hyllas genom landet

De polska brandmännen hyllas på sitt triumftåg genom Sverige – redan innan de släckt en enda eldslåga.Människor står längs vägarna och vinkar till hjältarna som kommit för att hjälpa.– Vi mötte konvojen.

Expressen - 24 dec 13 kl. 19:19

Ian Rush berättar om vännen som tog sitt liv

Han förförde en hel stad. Sedan inledde han en kärleksrelation med en kortsida full av röda skrikande supportrar. Möt Ian Rush.

Barometern - 27 mar 17 kl. 14:40

Deltidsbrandmännen får sitt avtal

Sista mötet klart och parterna har enats. Det blir ett lokalt avtal. Enligt uppgift är båda parterna nöjda..

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 10:59

Kamprads dotter inte med i dödsannonsen

Ikeagrundarens tre söner har aldrig yppat hennes namn. Det berättar författaren Bertil Torekull för Expressens Dina Pengar, som uppger att i Ingvar Kamprads dödsannons – som publicerades i Smålandsposten den 2 februari – finns alla tre sönerna med och deras familjer, men hans adoptivdotter från första äktenskapet – Annika Kihlbom, 59, finns inte med i annonsen där de efterlevande uttrycker sin sorg. Hon medverkade heller inte på minnesstunderna och enligt Dina Pengar är det osäkert om hon kommer på begravningen.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 10:59

Kamprads dotter inte med i dödsannonsen

Ikeagrundarens tre söner har aldrig yppat hennes namn. Det berättar författaren Bertil Torekull för Expressens Dina Pengar, som uppger att i Ingvar Kamprads dödsannons – som publicerades i Smålandsposten den 2 februari – finns alla tre sönerna med och deras familjer, men hans adoptivdotter från första äktenskapet – Annika Kihlbom, 59, finns inte med i annonsen där de efterlevande uttrycker sin sorg. Hon medverkade heller inte på minnesstunderna och enligt Dina Pengar är det osäkert om hon kommer på begravningen.

Expressen - 03 feb 18 kl. 16:28

Kamprads söner i tårar – sista löftet till pappan

ÄLMHULT. Ingvar Kamprads tre söner var med sin pappa när han somnade in i sitt hem för en vecka sen.Vid två slutna minnesstunder i Älmhult på fredagen berättade Kamprad-sönerna om sin svåra sorg – och det sista löfte de gav till pappan om Ikea.

DN - 28 jan 18 kl. 17:47

Älmhult i sorg efter Ingvar Kamprads bortgång

Flaggorna vajade på halv stång i småländska Älmhult under söndagen. Beskedet om Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång har satt hela bygden i sorg. – Det finns ingen som ”IK”.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Uppgifter: Trump ville ge order om att åtala Clinton

Donald Trump ville så sent som i våras ge justitiedepartementet order om att åtala Hillary Clinton och den tidigare FBI-chefen James Comey, skriver New York Times. Detta ska presidenten ha sagt till en rådgivare i Vita huset, enligt två källor till NY Times som ska ha hört samtalet..

Expressen - 1 timme sedan

Missnöjet växer bland Ikeas anställda i USA

Ikea har länge rankats som ett av världens bästa företag att jobba på. Trenden verkar ha vänt i USA, där missnöjet växer bland de anställda efter en omorganisation rapporterar Business Insider. – Innan det var Ikea som ett paradis, säger en anställd till tidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Forskare: Människors liv på jorden blir allt bättre

Vi har fått det allt bättre.Människors lycka, livslängd, säkerhet och ekonomiska trygghet, ser betydligt bättre ut nu än före upplysningen på 1600-talet.Det menar Steven Pinker, psykologi- och kognitionsforskare vid Harvard universitet, enligt The New York Times.

Expressen - 3 timmar sedan

Grundvattennivåerna är nu rekordlåga – krisläge i landet

Grundvattennivån är fortsatt låg, enligt Sveriges geologiska undersöknings (SGU) grundvattenrapport för november. Den torra sommaren och torra hösten gör situationen kritisk. Inte minst för dem med egen brunn samt jordbrukare med egen vattenförsörjning, rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 3 timmar sedan

Hög smäll över stora delar av Malmö: ”Marken skakade”

En kraftig smäll hördes vid 23.56-tiden på tisdagen.– Jag hörde en smäll och marken skakade.

Expressen - 3 timmar sedan

Jan Björklund stänger inte dörren till M-KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund stänger inte dörren till den M-KD-regering han själv var med och röstade ner i riksdagen i förra veckan.Detta trots att en sådan regering skulle behöva aktivt stöd från Sverigedemokraterna.– Om det är det enda som ligger kvar på bordet till slut, då får vi kalla in partirådet och ställa frågan om vi ska släppa fram den ändå, säger Björklund i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.

Expressen - 4 timmar sedan

Bildts kritik: Då kan du döda så mycket du vill

Carl Bildt riktar skarp kritik till president Donald Trump efter journalistmordet på det saudiska konsulatet i Istanbul. ”Om du köper amerikanska vapen är emot Iran – då kan du döda och förtrycka så mycket du vill”, skriver den tidigare M-ledaren på Twitter..

Expressen - 4 timmar sedan

Man omkom i arbetsplatsolycka i Gällivare

En man har omkommit i en arbetsplatsolycka i Gällivare kommun. Olyckan inträffade när en skopa lossnade från en grävmaskin och ramlade ner på mannen, rapporterar flera medier..

Expressen - 4 timmar sedan

Larm om brand i lägenhet

Räddningstjänst och polis larmades på tisdagskvällen till en lägenhet på Scaniaplatsen i Malmö.Larmet gäller en brand i bostaden.– Vi är på väg dit, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten syd..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna våldtogs av kollega – nu får hon lämna jobbet

Den provanställda kvinnan våldtogs av sin kollega på advokatbyråns sommarfest i tidigare i år.Kvinnan blev sjukskriven och mannen dömdes till två års fängelse i tingsrätten.Nu meddelar ledningen att kvinnan inte får jobba kvar på byrån, enligt DN..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.