DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 01:11

DI - 16 okt 18 kl. 19:04

Bublar fÖrvÄrvar vobling ab och blir nordens ledande noterade ar/vr-bolagStyrelsen i Bublar Group AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF, har idag 16 oktober 2018 beslutat att förvärva 100 % av aktierna i det svenska AR/VR-bolaget Vobling AB. (AR/VR: Augmented Reality/Virtual Reality). Genom förvärvet blir Bublar Group tillsammans med Vobling det största noterade AR/VR-bolaget i Norden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
FÖrvÄrvar, Bublar Group AB, NGM Nordic MTF, ARVR, Vobling AB, VR, RealityVirtual Reality, Bublar Group, Vobling, Norden

Dela artikeln

172 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bublar, fÖrvÄrvar, voblingab och blir , nordens, ledande, noterade, ar/vr-bolag
DI - 16 okt 18 kl. 21:40

Bublar förvärvar Vobling för knappt 50 miljoner kronor

Mobilspelsbolaget Bublar, som är listat på NGM Nordic MTF, har beslutat att förvärva det svenska AR/VR-bolaget Vobling för cirka 49,8 miljoner kronor..

DI - 04 dec 18 kl. 08:30

SJ utbildar sin personal i Virtual Reality utvecklad av Bublar Group

Bublar Group AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF, meddelar idag att dess helägda dotterbolag Vobling AB, fått i uppdrag av SJ AB att vidareutveckla den plattform för Virtual Reality (VR) som Vobling tidigare utvecklat. Uppdraget påbörjas omgående och sträcker sig fram till början av 2020. Projektet är ett av Voblings hittills största uppdrag.

DI - 20 nov 18 kl. 08:30

Bublar och Voblings presentation på G&W Småbolagsfrukost, Capital Markets Day, nu tillgänglig

Bublar Group AB (publ) och Vobling AB:s presentation från G&W Småbolagsfrukost den 15 november samt från Aktiespararnas Stora Aktiedagen Göteborg den 12 november, finns nu tillgängliga på Bublars hemsida: www.bublar.com/investors/presentationer OM BUBLAR GROUP AB (publ) Bublar skapar framtidens mobilupplevelser, spel och appar som kombinerar den senaste tekniken inom de snabbväxande segmenten augmented reality (AR) och platsbaserade tjänster..

DI - 11 dec 18 kl. 10:14

SAAB gör ytterligare Virtual Reality-uppdrag med Bublar Group

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB har fått i uppdrag att vidareutveckla projektet Carl-Gustaf Experience (CGE) i Virtual Reality (VR). Projektet startar omedelbart och löper in i det första kvartalet 2019. CGE VR skapades ursprungligen av dotterbolaget tillsammans med den svenska försvarskoncernen SAAB under 2017 baserat på granatgeväret Carl-Gustaf..

DI - 20 dec 18 kl. 08:30

Electrolux skapar Virtual Reality-plattform med Bublar Group

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB har fått i uppdrag att utveckla en Virtual Reality-plattform tillsammans med Electrolux. Genom att addera interaktiva produkter i en given miljö kan undersökningar kring design, interaktion och produktutveckling tas till en helt ny nivå..

DI - 21 jan 19 kl. 10:37

SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB fått i uppdrag av SOS Alarm att skapa en Virtual Reality-upplevelse. Genom att återskapa och simulera arbetet i en SOS-central genom en datorgenererad virtuell verklighet ges allmänheten möjlighet att få en unik inblick i det viktiga arbete som SOS Alarm bedriver. ”VR ger en närvarokänsla och är idealiskt att använda för att visa upp vår verksamhet så nära det går utan att fysiskt behöva vara på plats..

DI - 22 mar 19 kl. 08:30

Bublar Group stärker positionen i Asien med CIMB Bank Philippines och nytt tillstånd

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), kan meddela att dotterbolaget Vobling Asia Inc. i Manila har fått i uppdrag av CIMB Bank Philippines att skapa AR-applikationer för att bättre visualisera och förklara bankens tjänster. Moderbolaget CIMB Group är den femte största banken i Sydostasien med huvudkontor i Malaysia och ca 40 000 anställda i 18 länder..

DI - 29 nov 18 kl. 08:30

Vobling (en del av Bublar Group) skapar innovativ AR-upplevelse tillsammans med Havas Worldwide och Air France

Air France har tagit fram en ny mobilapp, “Air France AR world”, som låter eventdeltagare upptäcka en ny dimension av flygbolagets resmål runt om i världen. I appen kombineras 3D-modellerade element med verkligheten och skapar tillsammans en spännande och engagerande upplevelse. När appen startas visualiseras en världskarta på platsen framför användaren..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Visa rapporterar bättre resultat än väntat – aktien backar i efterhandeln

Visa redovisar ett resultat per aktie på 1:31 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

Smal idé gav hissbolaget rekordstark tillväxt

ALT Hiss saknade en konkurrenskraftig produkt inför byggboomen. Med ett smalare utbud, och effektivare produktion, gick hissen hela vägen upp – med en rekordstark tillväxt..

DI - 2 timmar sedan

Starka siffror från Facebook – aktien stiger i efterhandeln

Sociala medie-jättens Facebooks intäkter överträffade analytikernas förväntningar under det första kvartalet. Bolagets resultat tyngdes dock av juridiska kostnader på 3 miljarder dollar under kvartalet. Aktien stiger med omkring 5 procent i efterhandeln.

DI - 2 timmar sedan

Taxijätten gör miljardförlust - situationen ”ohållbar”

SHANGHAI  Pengarna rinner ur Kinas dominerade taxitjänst Didi Chuxing. Nu varnar en av bolagets högst uppsatta chefer för att situationen är ohållbar, och bedömare säger att den planerade börsnoteringen troligen skjuts på framtiden..

DI - 3 timmar sedan

Operakällaren stänger för ombyggnad – i fyra år

Operakällaren stänger 2023 och öppnar inte igen förrän fyra år senare, 2027. Det är den planerade ombyggnationen av Kungliga operan som tvingar fram en evakuering av den svenska gastronomins nationalscen..

DI - 3 timmar sedan

Högre resultat än väntat från Microsoft – aktien stiger i efterhandeln

Microsoft redovisar ett resultat per aktie på 1:14 dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Aktien stiger med omkring 2 procent i efterhandeln. .

DI - 3 timmar sedan

Kina planerar att bygga forskningsstation på månen

I januari landade den kinesiska rymdsonden Chang'e-4 på månens otillgängliga baksida. Inom tio år planerar Kina nu att skicka människor till månen och även bygga en forskningsstation vid en av månens poler, säger Zhang Kejiang, vid landets rymdfartsmyndighet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina..

DI - 3 timmar sedan

Mindre nedgång på USA-börserna – Anadarko rusade efter nytt bud

Onsdagen blev en lugn historia på USA-börserna där index stängde strax under nollan. På bolagsfronten backade Caterpillar 3,1 procent på rapport medan Anadarko rusade 11,6 procent efter att Occidental Petroleum gett sig in i en budstrid kring bolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Klädkedjan utser ny vd – aktien rusar

Den amerikanska klädkedjan Burlington Stores har utsett Michael O’Sullivan till ny vd från och med mitten av september. Aktien rusar med nästan 9 procent på onsdagen. .

DI - 3 timmar sedan

EBM har genomfört ny husrannsakan mot Swedbank

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har på onsdagen genomfört ytterligare en husrannsakan på Swedbanks huvudkontor. Det bekräftar bankens advokat Hans Strandberg för Di..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.