DI > Ekonomi

Monday, 12 November, 19:33

DI - 16 okt 18 kl. 18:20

Felaktig delkomponent hotar AB Volvos produktionAB Volvos fel i avgasreningen för sina lastbilar och bussar kan leda till ”betydande kostnader” för bolaget. Volvo utesluter inte att felet leder till störningar i produktionen av nya fordon. ”Vi kan inte svara på det innan vi har tagit fram en lämplig åtgärdsplan”, säger presschef Claes Eliasson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AB Volvos, Volvos, Claes Eliasson

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felaktig, delkomponent, hotarAB , Volvos, produktion
E24 - 02 okt 12 kl. 10:56

?Chefsbråk hotar Volvos affärer?

Vd och vice ordförande i bitter fejd..

Affärsvärlden - 02 mar 15 kl. 08:09

Kartell hotar Volvos marginal

Verkstadsbolaget Volvo har stått i centrum för nyhetsflödet den gångna veckan. Aktien dras med i börshaussen och stiger trots att flera faktorer talar emot den - bland annat risken för att det misstänkta kartellsamarbete har blåst upp rörelsemarginalen under lång tid, det skriver DI..

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 12:15

Nu hotar han Volvo, eller?

Donald Trump har viftat med att införa strafftullar mot Kina på uppemot 45 procent. Kina har å sin sida varnat Trump om han skrider till verket med sina planer. Mitt i allt politiskt käbbel riskerar Volvo att hamna i kläm.

DI - 07 feb 18 kl. 05:12

Anders Hägerstrand: Geelys köp i Daimler hotar Volvo

Stämmer det att AB Volvos största kapitalägare, kinesiska Geely, också har köpt en stor post i tyska Daimler är det ytterst oroväckande för AB Volvos övriga ägare. Då kan knappast Geely-mannen Håkan Samuelsson sitta kvar i AB Volvos styrelse och drömmen om en börsnotering av Volvo Cars är troligen raserad. .

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

GöteborgsPosten - 03 okt 18 kl. 05:00

Polis om kaoset på Volvos parkering: " Råder rena kriget"

Kaoset på och utanför Volvos personalparkering i Torslanda hotar trafiksäkerheten.
– Det råder rena kriget därute, säger polisinspektör Christer Melvinsson som hoppas att bilföretaget ska ta större ansvar.
Han befarar att trafikhetsen i området ska leda till en allvarlig olycka..

YLE - 24 nov 16 kl. 15:54

Politisk ändamålsenlighet hotar grundlagen

Regeringens feltolkning av grundlagsutskottets tidigare linjedragning om språkliga rättigheter var sannolikt helt medveten. Det säger riksdagsledamot Mikaela Nylander (SFP). I regeringens förslag till ny jourförordning finns en felaktig tolkning av grundlagsutskottets tidigare beslut om hur de språkliga rättigheterna ska tryggas.

Opinionen.se - 22 apr 13 kl. 08:42

Vd rasande på SvD efter "felaktig" artikel

SvD:s skräcksiffror är helt gripna ur luften, säger Volvos vd Håkan Samuelsson och finansdirektör Jan Gurander till Dagens Industri..

BT - 17 jan 14 kl. 15:10

Volvos ägare tillbakavisar rykten

Biltillverkaren Volvos kinesiske ägare Li Shufu tvivlar på företagets strategi, uppger källor i Volvo PV:s styrelse för Reuters. Det är alls sant säger Shufu i ett skriftligt uttalande till TT.Tidigare i dag hävdade Reuters källor att ordföranden Li Shufu anser att Volvos ledning bara möter hans vision om en större och lyxigare bil på halva vägen, och att de manipulerar Li för att slippa följa hans idéer.

Opinionen.se - 17 jan 14 kl. 16:28

Volvos ägare tillbakavisar rykten


Biltillverkaren Volvos kinesiske ägare Li Shufu tvivlar på företagets strategi, uppger källor i Volvo PV:s styrelse för Reuters. Det är inte alls sant, säger Shufu i ett skriftligt uttalande till TT. Tidigare i dag hävdade Reuters källor att ordföranden Li Shufu anser att Volvos ledning bara möter hans vision om en större och lyxigare bil på halva vägen, och att de manipulerar Li för att slippa följa hans idéer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Toppchefer: Regeringskaoset drabbar Sverige hårt

Frustrationen över den utdragna regeringsbildningen växer nu inom näringslivet.  Flera toppchefer Di varit i kontakt med vittnar om allt mer kännbara konsekvenser av att Sverige saknas en funktionsduglig regering..

DI - 30 minuter sedan

Ecoclime offentliggör nyemissioner om 66,5 MSEK

Styrelsen för Ecoclime Group AB (publ) (”Ecoclime” eller ”Bolaget”) har beslutat om en företrädesemission av B-aktier (”Företrädesemissionen”). Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Bolaget cirka 58,3 miljoner kronor före emissionskostnader. Företrädesemissionen är säkerställd genom teckningsförbindelser samt garantiförbindelser från huvudägare och externt garantikonsortium upp till totalt 70 procent av emissionsvolymen..

DI - 45 minuter sedan

Löfven tror på ny samtalsrunda

Stefan Löfven (S) tror på en ny samtalsrunda med talmannen om riksdagen röstar nej till moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. För att Löfven själv ska tacka ja till att bli statsministerkandidat krävs det nya politiska förutsättningar..

DI - 1 timme sedan

Tilltagande nedgång på Wall Street med IT-sektorn i täten

De ledande börserna på Wall Street fortsatte att falla efter ett par timmar på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Europabörserna – British American Tobacco rasade 10 procent

Europabörserna sjönk på bred front under måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 1,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Skuldkris-nivåer: Nu flyr spararna fonder

Oktober blev en nattsvart månad för stora aktiefondsförvaltare, som såg utflöden på drygt 21 miljarder kronor. Det är den högsta nivån sedan Europas skuldkris på hösten 2011..

DI - 1 timme sedan

Oslo mot strömmen när de nordiska börserna backade

De nordiska börserna sjönk på måndagen med undantag för Oslo som gick mot strömmen. I Europa noterades tydliga nedgångar på samtliga av de ledande handelsplatserna. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,3 procent till nivån 908..

DI - 1 timme sedan

Felaktig kampanj mot Kristerssons linje

LEDARE. Måndagens händelse i riksdagens kammare var historisk. Talmannen lade fram ett förslag till statsminister, Ulf Kristersson, som inte tycks få tillräckligt med stöd för att bli vald.

DI - 2 timmar sedan

Möjlighet att investera i ett teknikbolag som möjliggör digital vård i hemmet

Camanio Care är ett IT- och robotikbolag som med välfärdsteknik utvecklar innovativa lösningar för omsorg i hemmet med individen i fokus. Bolaget erbjuder digitala tjänsteplattformar för en digital omsorg, robotik, hjälpmedel och gamification med produkter såsom VITAL, BikeAroundTM, Bestic® och GiraffTM..

DI - 2 timmar sedan

Epirocs vd har köp 10.000 aktier i bolaget

Per Lindberg, som är vd i Epiroc, har den 12 november köpt 10.000 A-aktier i bolaget för 760.000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.