DN > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:06

DN - 16 okt 18 kl. 13:41

”Fetma kan inte botas med träning utan kräver vård”Att kroppsaktivism skulle uppmuntra till fetma är en missuppfattning. När hälso- och sjukvårdspersonal anser att fetma kan botas med träning är de fel ute, skriver Sonja Meksa och Jenny Vinglid på Riksförbundet Hälsa oberoende av storlek..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sonja Meksa, Jenny Vinglid, Riksförbundet Hälsa

Dela artikeln

50 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fetmakan inte , botasmed , träningutan , kräver, vård
Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 06:50

Kritik mot apotekskedjors gentester

Är du maratonlöpare eller sprinter, har du anlag för övervikt eller blodpropp?Flera apotek satsar nu på genetiska självtester.Men intresset tycks måttligt och testerna döms ut av läkare.

BT - 26 jun 14 kl. 06:50

Kritik mot apotekskedjors gentester

Är du maratonlöpare eller sprinter, har du anlag för övervikt eller blodpropp? Flera apotek satsar nu på genetiska självtester.Men intresset tycks måttligt och testerna döms ut av läkare.

Cornucopia - 08 jun 16 kl. 12:12

Punktskatter urholkar förtroendet för den gemensamma välfärden

Svensk välfärd är en form av obligatoriskt gruppförsäkringssystem, där man socialistiskt betalar efter förmåga och får välfärd efter behov. Ska det införas allt fler punktskatter på i grunden ofarliga ämnen likt socker urholkas själva grunderna för gemensam välfärd.

I välfärdssystemet accepterar vi att man betalar för andras behov.

Skånskan - 08 dec 18 kl. 01:00

Det be­hövs en vård­väx­ling

När Alliansen får be­stämma får den fö­re­byg­gan­de vården stryka på foten. Det blir tyd­ligt i det bud­get­för­slag för 2019-2022 som re­gi­on­full­mäk­tige be­slutar om i nästa vecka.
Alliansen slår sig för bröstet och menar att man satsar på en nära vård i världs­klass.

YLE - 01 nov 15 kl. 15:30

Vem ansvarar för vikthetsen?

Hur ska vi prata om hälsa, träning och diet utan att orsaka vikthets? Är det bloggarens eller bloggläsarens ansvar att tänka på hur till exempel bilder kan påverka? Det har stormat i den finlandssvenska bloggvärlden under den senaste tiden.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 14:00

Inget harmlöst lurendrejeri

Krönika Vi vet mer än nå­gon­sin ti­digare. Sam­ti­digt verkar vi bli min­dre in­tres­se­rade av ob­jek­tiva san­ningar och mer av sub­jek­tiva upp­le­vel­ser. Ett väl­fun­ge­ran­de sam­häl­le kräver att vissa san­ningar är all­mänt ve­der­ta­gna.

YA - 23 maj 14 kl. 03:55

Politik är det omöjligas konst

Med seglen fyllda av löftenas friska vind styr politikerna ut på valrörelsens vida hav.
Alla brister i vårt samhälle skall åtgärdas med ekonomiska satsningar. Några miljarder hit, några miljarder dit.

YLE - 09 mar 17 kl. 13:17

Förbundspennan: Vår nuvarande livsstil uppmuntrar till fysisk passivitet

FSI:s enhetschef Eva-Lotta Backman-Winquist vill att finländarna ska röra på sig eftersom motion bidrar till en hel del positiva hälsoeffekter i kroppen. Frivilligt och lustbetonat utförande ger bäst effekt. I hela mitt liv har jag på olika sätt arbetat med finländarnas hälsa.

SmålandsPosten - 22 nov 14 kl. 00:29

En fråga om karaktär

I takt med att välfärden sprids över världen blir människorna tjockare. Senast igår kom en rapport från McKinsey Global Institute som sa att samhällskostnaderna till följd av övervikt nu är världens tredje största. Bara rökning och konflikter kostar mer.

TA - 05 jun 13 kl. 06:30

Människan ska inte sitta stilla

Foto: Nils P Bjåland/SCANPIX
En av Moderaternas arbetsgrupper har föreslagit att det ska vara mer idrott i skolan. Det tycker jag är ett mycket bra förslag och jag har även tidigare motionerat om detta i riksdagen. Det finns ett omfattande forskningsstöd för att fysisk aktivitet både ger en bättre hälsa och en förbättrad förutsättning för inlärning.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.