DN > Nyheter

Friday, 16 November, 08:16

DN - 16 okt 18 kl. 13:41

”Fetma kan inte botas med träning utan kräver vård”Att kroppsaktivism skulle uppmuntra till fetma är en missuppfattning. När hälso- och sjukvårdspersonal anser att fetma kan botas med träning är de fel ute, skriver Sonja Meksa och Jenny Vinglid på Riksförbundet Hälsa oberoende av storlek..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sonja Meksa, Jenny Vinglid, Riksförbundet Hälsa

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fetmakan inte , botasmed , träningutan , kräver, vård
Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 06:50

Kritik mot apotekskedjors gentester

Är du maratonlöpare eller sprinter, har du anlag för övervikt eller blodpropp?Flera apotek satsar nu på genetiska självtester.Men intresset tycks måttligt och testerna döms ut av läkare.

BT - 26 jun 14 kl. 06:50

Kritik mot apotekskedjors gentester

Är du maratonlöpare eller sprinter, har du anlag för övervikt eller blodpropp? Flera apotek satsar nu på genetiska självtester.Men intresset tycks måttligt och testerna döms ut av läkare.

Cornucopia - 08 jun 16 kl. 12:12

Punktskatter urholkar förtroendet för den gemensamma välfärden

Svensk välfärd är en form av obligatoriskt gruppförsäkringssystem, där man socialistiskt betalar efter förmåga och får välfärd efter behov. Ska det införas allt fler punktskatter på i grunden ofarliga ämnen likt socker urholkas själva grunderna för gemensam välfärd.

I välfärdssystemet accepterar vi att man betalar för andras behov.

YLE - 01 nov 15 kl. 15:30

Vem ansvarar för vikthetsen?

Hur ska vi prata om hälsa, träning och diet utan att orsaka vikthets? Är det bloggarens eller bloggläsarens ansvar att tänka på hur till exempel bilder kan påverka? Det har stormat i den finlandssvenska bloggvärlden under den senaste tiden.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 14:00

Inget harmlöst lurendrejeri

Krönika Vi vet mer än nå­gon­sin ti­digare. Sam­ti­digt verkar vi bli min­dre in­tres­se­rade av ob­jek­tiva san­ningar och mer av sub­jek­tiva upp­le­vel­ser. Ett väl­fun­ge­ran­de sam­häl­le kräver att vissa san­ningar är all­mänt ve­der­ta­gna.

YA - 23 maj 14 kl. 03:55

Politik är det omöjligas konst

Med seglen fyllda av löftenas friska vind styr politikerna ut på valrörelsens vida hav.
Alla brister i vårt samhälle skall åtgärdas med ekonomiska satsningar. Några miljarder hit, några miljarder dit.

YLE - 09 mar 17 kl. 13:17

Förbundspennan: Vår nuvarande livsstil uppmuntrar till fysisk passivitet

FSI:s enhetschef Eva-Lotta Backman-Winquist vill att finländarna ska röra på sig eftersom motion bidrar till en hel del positiva hälsoeffekter i kroppen. Frivilligt och lustbetonat utförande ger bäst effekt. I hela mitt liv har jag på olika sätt arbetat med finländarnas hälsa.

SmålandsPosten - 22 nov 14 kl. 00:29

En fråga om karaktär

I takt med att välfärden sprids över världen blir människorna tjockare. Senast igår kom en rapport från McKinsey Global Institute som sa att samhällskostnaderna till följd av övervikt nu är världens tredje största. Bara rökning och konflikter kostar mer.

TA - 05 jun 13 kl. 06:30

Människan ska inte sitta stilla

Foto: Nils P Bjåland/SCANPIX
En av Moderaternas arbetsgrupper har föreslagit att det ska vara mer idrott i skolan. Det tycker jag är ett mycket bra förslag och jag har även tidigare motionerat om detta i riksdagen. Det finns ett omfattande forskningsstöd för att fysisk aktivitet både ger en bättre hälsa och en förbättrad förutsättning för inlärning.

Trelleborgs Allehanda - 30 dec 13 kl. 08:50

Den viktiga skolidrotten


Det finns ett omfattande forskningsstöd för att fysisk aktivitet både ger en bättre hälsa och en förbättrad förutsättning för inlärning. Samtidigt har många elever bytt ut fysisk aktivitet mot exempelvis tv- eller dataspel, vilket gör att de har en alltmer stillasittande tillvaro. För att garantera att alla elever rör på sig tillräckligt mycket bör daglig fysisk aktivitet införas i skolan.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Drönarbilder över förödelsen i Kalifornien

Närmare 12.000 byggnader har förstörts i branden som bröt ut förra torsdagen..

DN - 30 minuter sedan

Hörnqvist tvåmålsskytt i ny förlustmatch

Patric Hörnqvist var inblandad i det mesta som Pittsburgh skapade i matchen mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn. Men trots två mål och en assist förlorade hans Pittsburgh med 3–4 på hemmaplan..

DN - 45 minuter sedan

Se förödelsen efter bränderna i Kalifornien

Över 600 personer finns nu på listan över saknade personer efter bränderna i Kalifornien. Se bilder från förödelsen i bildspelet ovan..

DN - 45 minuter sedan

Säverman: Fick privilegiet att barnvakta en fyraåring

Kåseri. Hon behövde en padda. Hade man i detta läge föreslagit en groda hade man fått en snyting..

DN - 1 timme sedan

Över 600 saknade i Kalifornienbränder

Siffran över antalet saknade personer i brandområdet i norra Kalifornien mer än fördubblades under torsdagen. En bra bit över 600 personer finns nu med på listan över saknade efter att nödsamtal från förra veckan har börjat gås igenom..

DN - 1 timme sedan

Assange delgiven misstanke om brott i USA

Wikileaksgrundaren Julian Assange, som offentliggjort mängder av dokument kring USA:s krigsinsatser i Afghanistan och Irak, har delgivits misstanke om brott i USA, enligt Wikileaks..

DN - 1 timme sedan

Surt läge för villaförsäljarna

Försäljare av villor får i allt högre utsträckning nöja sig med ett lägre pris. Var tredje villa i Sverige såldes under utgångspris i oktober, enligt statistik från Hemnet..

DN - 1 timme sedan

Var tredje människa saknar toalett

Nästan var tredje människa i världen, 2,3 miljarder, saknar  tillgång till riktiga toaletter i sina hem. I Sydasien tvingas en tredjedel av flickorna stanna hemma när de har mens, då deras skolor saknar toaletter..

DN - 2 timmar sedan

Filmrecension: ”Widows” en kvinnlig rövarhistoria med kraftfulla bilder

Oscarsbelönade ”12 years a slave”-regissören Steve McQueen är tillbaka med en kvinnodominerad gangstersaga från dagens Chicago. Banal story men fängslande bilder, skriver Mårten Blomkvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.