GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 19 January, 16:12

Liknande nyheter

Taggar: Flera dödai , tågolyckai , Marocko
Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Sydsvenskan - 19 sep 11 kl. 00:03

"EU måste sätta press på Marocko"

Villkoret för ett fortsatt samarbete mellan EU och Marocko måste vara att Marocko respekterar folkrätten och häver sin ockupation av Västsahara, skriver tio svenska EU-parlamentariker.
Vinterns utveckling med uppror i stora delar av Nordafrika och Mellanöstern har gjort att EU börjat se över sin grannskapspolitik i relation till Nordafrikaregionen. Denna politik ska enligt ett beslut i EU-parlamentet lägga större vikt vid mänskliga rättigheter och demokratiska reformer.

YLE - 20 aug 17 kl. 06:19

Misstänkta i dåden i Åbo och Spanien marockaner – vad händer i Marocko?

Den spanska polisen grep på fredagen tre marockanska män misstänkta för delaktighet i terrorattacken i Barcelona. I Åbo ligger en marockansk man på sjukhus misstänkt för terrorbrott, och fyra av hans landsmän förhörs av polis. - Eftersom utredningen fortfarande är på hälft är det för tidigt att uttala sig om ifall de två dåden har annat gemensamt än de misstänktas nationalitet.

YLE - 07 jun 15 kl. 13:51

Senaste i Fifasoppan: "VM 2010 gick till Marocko"

Marocko vann omröstningen om att få arrangera VM 2010 innan Fifas ledning ändrade på resultatet och gav värdskapet åt Sydafrika. Det uppger den engelska tidningen Sunday Times. Locket är lyft och detaljer om skandalerna kring det internationella fotbollsförbundet Fifa bara väntar på att få att komma ut i dagsljus.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 15:49

Migrationsverket hjälper i Marocko

Marocko och Sverige har tidigare kommit överens om att tillsätta en kommitté för att diskutera hur ensamkommande barn ska kunna återföras till Marocko. Nu står det klart att personal från Migrationsverket kommer att vara på plats och stödja de barn som återvänder till sitt hemland, rapporterar Ekot.— Vi ska placera en migrationssambandsman på svenska ambassaden i Marocko, säger Agneta Kundoori, biträdande enhetschef för samband och utrikesstöd på Migrationsverket till radion.

DN - 17 feb 11 kl. 00:50

?Sverige måste säga nej till nytt fiskeavtal med Marocko?

Emmaus och femton svenska EU-parlamentariker: Regeringen måste ? för Väst­saharas skull ? säga nej till en förlängning av fiskeavtalet med Marocko.

Nyheter 24 - 21 feb 11 kl. 14:20

Marocko också drabbat av arabiska revolutionsvågen


Tusentals protesterade i Marocko. RABAT. Den arabiska proteströrelsen har nått också Marocko där tusentals uppges ha demonstrerat mot regimen under söndagen.

Nyheter 24 - 05 jan 11 kl. 09:27

27 gripna för terrorplaner i Marocko


Planerade attentat i landet. RABAT. I Marocko har 27 personer gripits misstänkta för att ha planerat terrorattentat inom landet.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 23:00

Marocko vill ha tillbaka pedofil


Den våldtäktsdömde spanske pedofil som på måndagen greps i Murcia sedan han benådats av Marockos kung hålls i fängsligt förvar i Spanien under det att hans utlämning övervägs, uppgav en domstol på tisdagen.Benådningen av mannen, som i Marocko dömts till 30 års fängelse för våldtäkt på elva barn, utlöste rasande protester runt om i landet. Hovet sade att det hela berodde på ett misstag och återkallade i söndags benådningen.

BT - 06 aug 13 kl. 23:02

Marocko vill ha tillbaka pedofil

Den våldtäktsdömde spanske pedofil som på måndagen greps i Murcia sedan han benådats av Marockos kung hålls i fängsligt förvar i Spanien under det att hans utlämning övervägs, uppgav en domstol på tisdagen. Benådningen av mannen, som i Marocko dömts till 30 års fängelse för våldtäkt på elva barn, utlöste rasande protester runt om i landet. Hovet sade att det hela berodde på ett misstag och återkallade i söndags benådningen.

Kristianstadsbladet - 29 maj 14 kl. 21:54

Marocko bättre på människorätt


FN:s chef för mänskliga rättigheter Navi Pillay säger att Marocko har förbättrat situationen för de mänskliga rättigheterna i landet men att man fortfarande behöver "jobba hårt" för att minska användningen av tortyr.Pillay är den första FN-kommissionären för mänskliga rättigheter som har besökt Marocko på 13 år och hon meddelade framstegen vid en presskonferens i huvudstaden Rabat under torsdagen. - Marocko har gjort stora framsteg mot bättre skydd av de mänskliga rättigheterna de senaste åren, bland annat implementeringen av den nya grundlagen 2011..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 minuter sedan

Hovshaga utklassade Halmstad på hemmaplan

Hovshaga fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Halmstad i division 1 södra Götaland i innebandy med hela 12–3 (5-1, 3-1, 4-1)..

GöteborgsPosten - just nu

Craftstaden slog Lillån i jämn match i Idrottshuset

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Craftstaden, som vann borta mot Lillån med 3–2 (2-1, 1-1, 0-0) i Allsvenskan södra i innebandy på lördagen..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Anhållen efter storbranden frisläppt

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hundratals fortfarande utan el efter Alfrida

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

"Världens sötaste hund" finns inte mer

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Man åtalas för skjuten tjäder på fel jaktmark

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Säsongen över för Färjestads JVM-stjärna

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ett fall av kattpest i Norrbotten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Migrantbåt sjönk – över 100 kan saknas

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Världens sötaste hund är borta

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.