GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 12 November, 19:31

Liknande nyheter

Taggar: Flera dödai , tågolyckai , Marocko
Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Sydsvenskan - 19 sep 11 kl. 00:03

"EU måste sätta press på Marocko"

Villkoret för ett fortsatt samarbete mellan EU och Marocko måste vara att Marocko respekterar folkrätten och häver sin ockupation av Västsahara, skriver tio svenska EU-parlamentariker.
Vinterns utveckling med uppror i stora delar av Nordafrika och Mellanöstern har gjort att EU börjat se över sin grannskapspolitik i relation till Nordafrikaregionen. Denna politik ska enligt ett beslut i EU-parlamentet lägga större vikt vid mänskliga rättigheter och demokratiska reformer.

YLE - 20 aug 17 kl. 06:19

Misstänkta i dåden i Åbo och Spanien marockaner – vad händer i Marocko?

Den spanska polisen grep på fredagen tre marockanska män misstänkta för delaktighet i terrorattacken i Barcelona. I Åbo ligger en marockansk man på sjukhus misstänkt för terrorbrott, och fyra av hans landsmän förhörs av polis. - Eftersom utredningen fortfarande är på hälft är det för tidigt att uttala sig om ifall de två dåden har annat gemensamt än de misstänktas nationalitet.

YLE - 07 jun 15 kl. 13:51

Senaste i Fifasoppan: "VM 2010 gick till Marocko"

Marocko vann omröstningen om att få arrangera VM 2010 innan Fifas ledning ändrade på resultatet och gav värdskapet åt Sydafrika. Det uppger den engelska tidningen Sunday Times. Locket är lyft och detaljer om skandalerna kring det internationella fotbollsförbundet Fifa bara väntar på att få att komma ut i dagsljus.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 15:49

Migrationsverket hjälper i Marocko

Marocko och Sverige har tidigare kommit överens om att tillsätta en kommitté för att diskutera hur ensamkommande barn ska kunna återföras till Marocko. Nu står det klart att personal från Migrationsverket kommer att vara på plats och stödja de barn som återvänder till sitt hemland, rapporterar Ekot.— Vi ska placera en migrationssambandsman på svenska ambassaden i Marocko, säger Agneta Kundoori, biträdande enhetschef för samband och utrikesstöd på Migrationsverket till radion.

DN - 17 feb 11 kl. 00:50

?Sverige måste säga nej till nytt fiskeavtal med Marocko?

Emmaus och femton svenska EU-parlamentariker: Regeringen måste ? för Väst­saharas skull ? säga nej till en förlängning av fiskeavtalet med Marocko.

Nyheter 24 - 21 feb 11 kl. 14:20

Marocko också drabbat av arabiska revolutionsvågen


Tusentals protesterade i Marocko. RABAT. Den arabiska proteströrelsen har nått också Marocko där tusentals uppges ha demonstrerat mot regimen under söndagen.

Nyheter 24 - 05 jan 11 kl. 09:27

27 gripna för terrorplaner i Marocko


Planerade attentat i landet. RABAT. I Marocko har 27 personer gripits misstänkta för att ha planerat terrorattentat inom landet.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 23:00

Marocko vill ha tillbaka pedofil


Den våldtäktsdömde spanske pedofil som på måndagen greps i Murcia sedan han benådats av Marockos kung hålls i fängsligt förvar i Spanien under det att hans utlämning övervägs, uppgav en domstol på tisdagen.Benådningen av mannen, som i Marocko dömts till 30 års fängelse för våldtäkt på elva barn, utlöste rasande protester runt om i landet. Hovet sade att det hela berodde på ett misstag och återkallade i söndags benådningen.

BT - 06 aug 13 kl. 23:02

Marocko vill ha tillbaka pedofil

Den våldtäktsdömde spanske pedofil som på måndagen greps i Murcia sedan han benådats av Marockos kung hålls i fängsligt förvar i Spanien under det att hans utlämning övervägs, uppgav en domstol på tisdagen. Benådningen av mannen, som i Marocko dömts till 30 års fängelse för våldtäkt på elva barn, utlöste rasande protester runt om i landet. Hovet sade att det hela berodde på ett misstag och återkallade i söndags benådningen.

Kristianstadsbladet - 29 maj 14 kl. 21:54

Marocko bättre på människorätt


FN:s chef för mänskliga rättigheter Navi Pillay säger att Marocko har förbättrat situationen för de mänskliga rättigheterna i landet men att man fortfarande behöver "jobba hårt" för att minska användningen av tortyr.Pillay är den första FN-kommissionären för mänskliga rättigheter som har besökt Marocko på 13 år och hon meddelade framstegen vid en presskonferens i huvudstaden Rabat under torsdagen. - Marocko har gjort stora framsteg mot bättre skydd av de mänskliga rättigheterna de senaste åren, bland annat implementeringen av den nya grundlagen 2011..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Columbusstaty rivs i Los Angeles

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Två skjutna i Hallonbergen – ingen gripen

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Fortsatt förbud i Kina för handel med tigerben

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Lagerbäck missade norsk träning

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Mörkt för General Electric

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Göteborgsoperans Wagnersatsning är obehaglig

I helgen är det premiär för Rhenguldet – första delen i Richard Wagners Ringcykel som ska sättas upp i sin helhet på Göteborgsoperan fram till 400-årsjubileet 2021. Hanna Höglund kritiserar satsningen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Här är husen som kan bli årets bästa byggnad

Tolv hus runt om i Göteborg har chans att vinna en symbolisk prispeng och rätten att titulera sig ”Göteborgs bästa byggnad”..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Gekås nya rekord – 40 miljoner på en dag

Hos varuhuset Gekås i Ullared är julhandeln redan i full gång. Under lördagen noterade bolaget ett nytt rekord då dagsförsäljningen slutade på 40,2 miljoner kronor.
– Det trodde jag knappt var möjligt, säger vd:n Boris Lennerhov..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Poesifestival med fokus på hemkänslan

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Storsponsorn om Blåvitts framtid – och sprakade Gren

Inför Fotbollsgalan stannade IFK Göteborgs storsponsor Nils Wiberg till på röda mattan och uttalade sig och lagets tuffa säsong och framtiden för laget.
– Vi tror på de unga talangerna, sa han till TV4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.