GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:04

GöteborgsPosten - 16 okt 18 kl. 12:00

Lars Tunbjörk fångade den svenska folksjälenBoråsfotografen Lars Tunbjörk varma bilder från köpcenter och campingplatser fångade upp det som rörde sig i marginalen och gjorde det till centrum. Magdalena Ljung fd Dziurlikowska hyllar den stora retrospektivutställningen över hans liv och verk på Fotografiska i Stockholm..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Tunbjörk, Lars Tunbjörk, Ljung, Dziurlikowska, Fotografiska, Stockholm

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, Tunbjörk, fångadeden svenska , folksjälen
BT - 18 okt 14 kl. 09:36

Operan nu redo för ny succé

Den 25 oktober är det premiär för den nya uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. När den spelades på operans scen för 18 år sedan blev den Göteborgsoperans hittills största publiksuccé. Björn Ulvaeus, som har skrivit texten till Kristina från Duvemåla, är nöjd med vad han har sett av repetitionerna på Göteborgs-operans stora scen.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 10:51

Premiär för ny uppsättning av Björn och Bennys succé

På lördag är det premiär för den nya uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. När den spelades på operans scen för 18 år sedan blev den Göteborgsoperans hittills största publiksuccé. Björn Ulvaeus, som har skrivit texten till Kristina från Duvemåla, är nöjd med vad han har sett av repetitionerna på Göteborgsoperans stora scen.

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 04:00

Ensammast i världen

Först när grannarna kände liklukten i trapphuset hittades den avlidne mannen. Han hade legat död i veckor, saknad av ingen. "Det är autogiros fel" säger myndighetspersonen som leder detektivarbetet med att spåra eventuella släktingar.

Sydsvenskan - 31 jan 16 kl. 04:00

Fantasternas paradis

En vinterkväll gick jag i mörkret förbi Lunds vackra medeltida domkyrka på väg till universitetet där vi skulle diskutera migration. Passkontrollen mellan Danmark och Sverige hade precis införts, men det fanns inga flyktingar på tåget. Istället fick vi veta att många nu tvingades sova på gatan, och att mötet var bevakat av polis eftersom ämnet var livsfarligt: ”Mass-migration in Europe – will it break us or make us?

YLE - 26 feb 17 kl. 07:24

Matti Raivio var kung på VM i Lahtis 1926 – senare guldgubbar inkluderar Veikko Hakulinen och Harri Kirvesniemi

Matti Raivio är enda finländska längdåkare med två individuella VM-guld från ”Finlands Holmenkollen”. Med stafettgulden medräknade är även Pauli Pitkänen och Kalle Jalkanen dubbla hemmamästare. Veikko Hakulinen, Kalevi Hämäläinen och Harri Kirvesniemi är de övriga manliga guldåkarna i Lahtis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

Gunnarsson sänker gärna Frölunda

Frölundas Kristoffer Gunnarsson – mot Frölunda. Fast för Linköping.
– Jag gör gärna mitt andra SHL-mål, säger den utlånade backen..

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

Byggkaos väntar – Filmfestivalen kan förlora Draken kommande år

På fredag går ridån upp för Göteborgs filmfestival, som sedan starten varit knuten till biografen Draken vid Järntorget. Men de närmaste åren riskerar festivalen att bli hemlös, utan sin paradbiograf..

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

Nu blir barngrupperna i förskolan större igen

Snart syns konsekvenserna av Kungälvstrions tuffa ekonomiska politik. Det blir större barngrupper i förskolan och färre lärare i skolan redan i år..

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

Staten bör gå hårt åt djurrättsterroristerna

Militanta djurrättsaktivister sprider skräck och lidande bland svenska bönder. Det måste få ett slut. Annars undergrävs förtroendet för rättssamhället..

GöteborgsPosten - 4 minuter sedan

McDonalds bättre än nya regeringen i köttfrågan

Regeringsförklaringen blev en besvikelse för oss som hoppats på att den nya regeringen skulle bryta mot kött- och jordbruksindustrin, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sökmotorn Bing stoppas i Kina

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Avvaktande på börserna i Asien

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Studie ger fågelperspektiv på tillvaron

Fåglarna har en annan syn på världen än människan. En blick som fångar mer kontrast och är livsviktig, enligt en studie från Lunds universitet..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Lysande kolonner på Holmenkollen

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Genmodifierad apa klonad i Kina

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.