GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 16 November, 18:47

GöteborgsPosten - 16 okt 18 kl. 12:00

Lars Tunbjörk fångade den svenska folksjälenBoråsfotografen Lars Tunbjörk varma bilder från köpcenter och campingplatser fångade upp det som rörde sig i marginalen och gjorde det till centrum. Magdalena Ljung fd Dziurlikowska hyllar den stora retrospektivutställningen över hans liv och verk på Fotografiska i Stockholm..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Tunbjörk, Lars Tunbjörk, Ljung, Dziurlikowska, Fotografiska, Stockholm

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, Tunbjörk, fångadeden svenska , folksjälen
BT - 18 okt 14 kl. 09:36

Operan nu redo för ny succé

Den 25 oktober är det premiär för den nya uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. När den spelades på operans scen för 18 år sedan blev den Göteborgsoperans hittills största publiksuccé. Björn Ulvaeus, som har skrivit texten till Kristina från Duvemåla, är nöjd med vad han har sett av repetitionerna på Göteborgs-operans stora scen.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 10:51

Premiär för ny uppsättning av Björn och Bennys succé

På lördag är det premiär för den nya uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. När den spelades på operans scen för 18 år sedan blev den Göteborgsoperans hittills största publiksuccé. Björn Ulvaeus, som har skrivit texten till Kristina från Duvemåla, är nöjd med vad han har sett av repetitionerna på Göteborgsoperans stora scen.

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 04:00

Ensammast i världen

Först när grannarna kände liklukten i trapphuset hittades den avlidne mannen. Han hade legat död i veckor, saknad av ingen. "Det är autogiros fel" säger myndighetspersonen som leder detektivarbetet med att spåra eventuella släktingar.

Sydsvenskan - 31 jan 16 kl. 04:00

Fantasternas paradis

En vinterkväll gick jag i mörkret förbi Lunds vackra medeltida domkyrka på väg till universitetet där vi skulle diskutera migration. Passkontrollen mellan Danmark och Sverige hade precis införts, men det fanns inga flyktingar på tåget. Istället fick vi veta att många nu tvingades sova på gatan, och att mötet var bevakat av polis eftersom ämnet var livsfarligt: ”Mass-migration in Europe – will it break us or make us?

YLE - 26 feb 17 kl. 07:24

Matti Raivio var kung på VM i Lahtis 1926 – senare guldgubbar inkluderar Veikko Hakulinen och Harri Kirvesniemi

Matti Raivio är enda finländska längdåkare med två individuella VM-guld från ”Finlands Holmenkollen”. Med stafettgulden medräknade är även Pauli Pitkänen och Kalle Jalkanen dubbla hemmamästare. Veikko Hakulinen, Kalevi Hämäläinen och Harri Kirvesniemi är de övriga manliga guldåkarna i Lahtis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 minuter sedan

Skola varnar: Man försökte locka in flicka i bil

På väg till skolan blev en 13-årig flicka i Kungsbacka stoppad av en främmande man som ville ge henne skjuts i sin bil. Det berättar mamman som polisanmält händelsen. Skolans rektor har larmat andra föräldrar och polisen söker efter mannen i området.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Falcon Funds-misstänkt flydde fotboja

En av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds är på rymmen, trots att han var utrustad med en elektronisk fotboja. Han är internationellt efterlyst, skriver Dagens industri..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sex bilar i krock på E6

Sex bilar var inblandade i en krock på E6 i höjd med Kareby i Kungälvs kommun. Vägen stängdes av i norrgående riktning under räddningsarbetet..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Svaga siffror för L i ny mätning

Två väljarbarometrar presenterades på fredagen och i den ena landar Liberalerna under riksdagsspärren, medan partiet i den andra står helt still..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ny brexitminister och avgångskrav mot May

Pressen växer på Storbritanniens premiärminister Theresa May, som kämpar med att rädda det omstridda brexitavtalet. Antalet misstroendeyttringar från det egna partiet fortsätter att växa. Samtidigt har landet fått en ny brexitminister..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

EU-kritik mot turkiska gripanden

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Myhrers uppladdning störd av nackspärr

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Börsuppgång inför helgen

Efter en skakig vecka så steg Stockholmsbörsen inför helgen. OMXS-index stängde på plus 0,7 procent..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Tränaren i Trelleborg sparkas

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Saknad Disneyfilm återfunnen i JapanOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.