Nyteknik > Teknik

Thursday, 25 April, 10:35

Nyteknik - 16 okt 18 kl. 09:27

Saabs industrilabb installerar smart materialsystemSedan tidigare har H&D Wireless, en leverantör av teknik och tjänster inom iot och realtidspositionering, genomfört ett flertal temporära installationer i Scanias Smart factory lab. – Med vår nya installation blir vi nu en del av deras permanenta Smart factory, säger H&D Wireless vd Pär Bergsten..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Wireless, Scanias Smart, Smart, Pär Bergsten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabs, industrilabb, installerar, smart, materialsystem
Nyteknik - 16 okt 18 kl. 10:40

Scanias industrilabb installerar smart materialsystem

Sedan tidigare har H&D Wireless, en leverantör av teknik och tjänster inom iot och realtidspositionering, genomfört ett flertal temporära installationer i Scanias Smart factory lab. ”Med vår nya installation blir vi nu en del av deras permanenta Smart factory”, säger H&D Wireless vd Pär Bergsten..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 18 kl. 08:00

Höganäs installerar smart teknologi – kan spåra din stulna cykel

Höganäs Energi satsar på en stadshubb..

Dagensanalys.se - 06 jan 17 kl. 11:00

Varannan som klickat på annonserna i App Store installerar appen

Enligt techjätten Apple så går 50 procent av konsumenterna som klickat på en av annonserna i App Stores sökfunktion vidare och installerar produkten – trots att tjänsten bara funnits sedan hösten 2016. Apple kallar formatet för Search Ads, och det hela påminner i stort sett om de sponsrade sökningarna i Google och liknande sajter. Man skriver ”bilspel” och får förutom resultaten också ett gäng relaterade banners från bilspelsappar som betalat för extra annonsutrymme.

VA - 24 feb 11 kl. 15:45

Volvo och Saabs dödsstöt

24 februari Förstora Volvo sålde bara 30 000 bilar under förra året i Kina ? en droppe i havet med tanke på att det totalt såldes cirka 16 miljoner bilar. Foto: Hugo Hu Cyklande människor i blå Mao-uniformer och en och annan moped eller motorcykel ?

Sydsvenskan - 09 sep 11 kl. 06:30

Facken redo att begära konkurs ??till Lennart Atteryd, jurist och chef för Ackordscentralen i Malmö om Saabs närmaste framtid ur ett juridiskt perspektiv. Resultat om två-tre veckor

Tingsrätten avslog Saabs ansökan om rekonstruktion. Saab tänker överklaga. Men facken står beredda att begära företaget i konkurs.

VA - 16 jun 11 kl. 15:20

Saabs vd förnekar kännedom om mutor

16 juni BAE Systems betalade ut motsvarande 24 miljoner kronor i misstänkta mutor till en sydafrikansk konsult i samband med Gripenaffären 1999. Uppgifterna om utbetalningen kommer från försvarskoncernen Saab, som förnekar all kännedom. Ärendet har nu överlämnats till åklagare.

BT - 16 jun 11 kl. 14:36

Saabs vd förnekar kännedom om mutor

BAE Systems betalade ut motsvarande 24 miljoner kronor i misstänkta mutor till en sydafrikansk konsult i samband med Gripenaffären 1999.
Uppgifterna om utbetalningen kommer från försvarskoncernen Saab, som förnekar all kännedom.
Ärendet har nu överlämnats till åklagare.

BT - 27 okt 11 kl. 15:15

Saabs tidsfrist har gått ut

Saab får inget anstånd med sitt yttrande till tingsrätten i Vänersborg, som ska besluta om rekonstruktionen ska fortsätta eller ej. Nu handlar det om timmar om den krisande biltillverkaren ska visa att den har något att komma med.
Saab har begärt anstånd men får ingen ny tidsfrist av tingsrätten i Vänersborg.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 16:18

Saabs föreslår ny rekonstruktör

Lars-Henrik Andersson, som föreslagits som ny rekonstruktör för Saab, klev av innan han ens hunnit börja. Lars Söderqvist vid Hökerberg och Söderqvist advokatbyrå i Stockholm är Saabs förslag till en ny rekonstruktör.
TROLLHÄTTAN.

Sydsvenskan - 04 apr 11 kl. 13:04

Saabs problem tonas ned

Victor Muller tonade ned Saabs problem när Saab inledde sin vårsalong i dag. Han kallade problemen med att betala fakturor för en "morgonförkylning" och påpekade att företaget följde affärsplanen under förra året.
STOCKHOLM.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Här är insidan på Samsung Galaxy Fold – ”oroväckande ömtålig”

Tekniksajten Ifixit har skruvat isär en Galaxy Fold och hittat en tänkbar förklaring till varför flera recensionsexemplar av telefonen gått sönder..

Nyteknik - 1 timme sedan

Dagsljus viktigt för din prestation på jobbet

Dagsljus och fönster på arbetsplatsen spelar stor roll för både hälsa och prestation på jobbet. Det visar en ny forskningssammanställning..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Kina: Vi ska bygga forskningsstation på månen

I januari landade den kinesiska rymdsonden Chang'e-4 på månens otillgängliga baksida. Inom tio år planerar Kina nu att skicka människor till månen och även bygga en forskningsstation vid en av månens poler, säger Zhang Kejiang, vid landets rymdfartsmyndighet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Vinstras för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar en nettovinst på 2.005 miljoner kronor för årets första kvartal. Därmed har Volvo Cars vinst rasat med 21,6 procent jämfört med första kvartalet 2018, enligt ett pressmeddelande från bolaget..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tesla gör brakförlust – lovar vända

Tesla redovisar en förlust om 700 miljoner dollar det första kvartalet 2019..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Många bränder i södra Sverige – orsakade av mänsklig aktivitet

Sverige brinner. På vissa håll fortsätter bekämpningen med stora resurser medan andra brandhärdar har lugnat ner sig..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Varnar för ny vattenkris i sommar: ”Besvärligt läge”

En ny vattenkris kan vänta i sommar. Grundvattennivåerna ser på många håll klart sämre ut än inför förra sommaren. Många svenskar kan räkna med återupprepade förbud mot att exempelvis fylla poolen och vattna gräsmattan..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Är det här tekniken som tar över efter mobilerna?

Augmented reality-glasögonen visar vägen mot ett digitalt liv bortom skärmarna. Ladda ned Ny Teknik Insight..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Guldrusch för bränsleceller ger nystart åt svenska uppstickaren

Efter insideranklagelser och tröga affärer är Linköpingsbolaget Impact Coatings åter på banan med beläggningen som gör bränsleceller effektivare – i hård konkurrens med en svensk verkstadsjätte..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Deras metod omvandlar hjärnans aktivitet till syntetiskt tal

Amerikanska forskare har kommit ett steg på vägen mot att omvandla hjärnsignaler direkt till syntetiskt tal. Nyckeln är våra talrörelser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.