VA > Ekonomi

Sunday, 18 November, 02:28

VA - 16 okt 18 kl. 10:22

Studie: Ölpriserna kan fördubblas av klimatförändringarnaEn ny studie menar att i värsta fall kan priset på öl fördubblas på grund av klimatförändringarna. Samtidigt arbetar bryggerijättarna med att ta fram nya grödor som bättre tål värme och torka. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Ölprisernakan , fördubblasav , klimatförändringarna
Supermiljöbloggen - 22 okt 18 kl. 14:29

Klimatförändringarna sprider sjukdomar

Smittospridande myggor, förorenat vatten och diabetes två. Med ett varmare jordklot hotas människors hälsa på fler sätt än vi tror. Förutom att klimatförändringar leder till översvämningar, torka och utdöende arter riskerar även vårt egna fysiska och psykiska mående att ta stryk när temperaturerna stiger.

Supermiljöbloggen - 22 nov 15 kl. 13:03

Isbjörnarnas överlevnad hotas starkt av klimatförändringarna

En ny studie från den Internationella Naturvårdsunionen (IUCN) menar att världens isbjörnar med hög sannolikhet kommer minska med 30 procent fram till år 2050.  Idag finns det cirka 26.000 isbjörnar kvar och nu hotas deras överlevnad av minskande isar som i sin tur orsakas av klimatförändringarna.

Expressen - 23 nov 17 kl. 16:19

Klimatförändringarna gör ödlorna dummare

Den populära skäggagamen blir dummare av klimatförändringarna.Ett par graders höjd temperatur ger en långvarig påverkan på ödlornas intelligens, visar en ny studie.Samtidigt beräknas en femtedel av alla ödlearter vara utdöda år 2080, skriver National Geographic..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 13 kl. 09:06

Klimatförändringarna ökade antalet dödsfall i Sverige

Den globala uppvärmningen ledde till fler förtida dödsfall i Stockholm under perioden 1980-2009. Det visar en studie gjord av forskare vid Umeå universitet. De ökade [...

Supermiljöbloggen - 13 apr 14 kl. 13:35

99,9% sannolikhet att människan skapar klimatförändringarna

En statistisk analys visar att det är mindre än 0,1 % chans att den globala uppvärmningen är naturlig. Shaon Lovejoy, professor i fysik vid McGill University, gör i en studie en statistisk analys av temperaturen sedan 1500-talet. Syftet med studien är att avgöra sannolikheten att den globala uppvärmningen sedan 1880-talet skulle vara naturlig, skriver McGill University.

SR - 07 maj 14 kl. 08:03

Amerikansk studie: Växthuseffekten ger klimatförändringar redan i dag

Förändringarna av klimatet har stora effekter för hela USA. Det konstaterar en stor grupp vetenskapsmän, som gjort en bred analys av hur växthuseffekten påverkar USA. President Barack Obama använder resultatet för att öka trycket i klimatfrågan..

UNT - 05 jun 15 kl. 03:05

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar..

Sydsvenskan - 05 jun 15 kl. 03:07

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.— En hel industri har byggts av klimatskeptiker på premissen att det för närvarande är paus i den globala uppvärmningen, säger Mark Maslin, professor i klimatologi vid University College London.Enligt forskningsorganet bakom studien var 2014 det varmaste året i vår moderna historia..

SvD - 05 jun 15 kl. 03:06

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 15 kl. 03:07

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.— En hel industri har byggts av klimatskeptiker på premissen att det för närvarande är paus i den globala uppvärmningen, säger Mark Maslin, professor i klimatologi vid University College London.Enligt forskningsorganet bakom studien var 2014 det varmaste året i vår moderna historia..

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:15

Plastberget växer lavinartat – här är innovationerna som kan vända trenden

För två år sedan kom larmet - snart finns det mer plast än fisk i havet. Nu kommer nya smarta material, innovationer för återvinning och hårda regler för  att minska användandet. Och Sverige ligger långt fram.

VA - Igår: 16:15

Forskare: Vårda talangerna – eller få illojala kravmaskiner på halsen

Utse en  talang  och du kan få en  illojal   kravmaskin  på halsen. Ny forskning visar att talent management kräver en hel del av både företaget och individen. .

VA - Igår: 15:43

Leif GW Persson har hittat en ny aktiefavorit – ska ringa i klockan vid börsnoteringen

”Det är den bästa uppfinningen sedan kullagret”, säger han när han träffar grundarna i Linköping. .

VA - Igår: 15:02

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två danska, två norska och två finska aktier. .

VA - Igår: 15:09

Volkswagen tänker köra om Tesla – satsar 450 miljarder kronor på elbilar

Biltillverkaren Volkswagen ska investera 44 miljarder euro i utveckling av elbilar, självkörande bilar och tjänster för uppkopplade bilar. Det rapporterar Bloomberg News. .

VA - Igår: 14:01

Börsplus: Avstå när Fingerprint-traders börsnoterar sitt VR-bolag

Börsplus avråder från att teckna aktier i Beyond Frames, ett spelbolag vars ägare kopplas till ett "kryptiskt investeringsnätverk", enligt analystjänsten. .

VA - Igår: 13:41

Nytänk och spetsiga idéer - så skapas vinnande koncept med Berghs studenter

I  Berghs Studio jobbar företag tillsammans med studenter för att skapa kampanjer, kommunikationsinsatser och digitala produkter. “ Vi utmanar med nytänk och spetsiga idéer”, säger Tobias Lundqvist, ansvarig för Berghs Studio. .

VA - Igår: 13:35

Nordea petas: Inte längre "globalt systemviktig" bank

Nordea och RBS åker ut från Financial Stability Boards lista över globalt systemviktiga banker. Det kan ha påverkan på bland annat kapitalkraven. .

VA - Igår: 13:20

Från politiker till social entreprenör: ”Jag ville inte vara en cynisk maktmänniska – jag vill driva förändring”

Efter tio år i svensk partipolitik hittade Amir Sajadi socialt entreprenörskap. Nu vill han låta Järvaskolan yngla av sig. "Om vi ska kunna inspirera och visa att vårt koncept ger effekt måste vi visa att våra arbetssätt och metoder går att replikera och skala upp", säger han till Veckans Affärer.

VA - Igår: 12:19

Bolagen som kan svara på frågan värd miljarder: Vad blir det för väder?

Extrema väderväxlingar och digitalisering gör att entreprenörer och techjättar nu bygger upp en helt ny bransch. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.