VA > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 20:48

VA - 16 okt 18 kl. 10:22

Studie: Ölpriserna kan fördubblas av klimatförändringarnaEn ny studie menar att i värsta fall kan priset på öl fördubblas på grund av klimatförändringarna. Samtidigt arbetar bryggerijättarna med att ta fram nya grödor som bättre tål värme och torka. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Ölprisernakan , fördubblasav , klimatförändringarna
Supermiljöbloggen - 22 okt 18 kl. 14:29

Klimatförändringarna sprider sjukdomar

Smittospridande myggor, förorenat vatten och diabetes två. Med ett varmare jordklot hotas människors hälsa på fler sätt än vi tror. Förutom att klimatförändringar leder till översvämningar, torka och utdöende arter riskerar även vårt egna fysiska och psykiska mående att ta stryk när temperaturerna stiger.

Supermiljöbloggen - 22 nov 15 kl. 13:03

Isbjörnarnas överlevnad hotas starkt av klimatförändringarna

En ny studie från den Internationella Naturvårdsunionen (IUCN) menar att världens isbjörnar med hög sannolikhet kommer minska med 30 procent fram till år 2050.  Idag finns det cirka 26.000 isbjörnar kvar och nu hotas deras överlevnad av minskande isar som i sin tur orsakas av klimatförändringarna.

Expressen - 23 nov 17 kl. 16:19

Klimatförändringarna gör ödlorna dummare

Den populära skäggagamen blir dummare av klimatförändringarna.Ett par graders höjd temperatur ger en långvarig påverkan på ödlornas intelligens, visar en ny studie.Samtidigt beräknas en femtedel av alla ödlearter vara utdöda år 2080, skriver National Geographic..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 13 kl. 09:06

Klimatförändringarna ökade antalet dödsfall i Sverige

Den globala uppvärmningen ledde till fler förtida dödsfall i Stockholm under perioden 1980-2009. Det visar en studie gjord av forskare vid Umeå universitet. De ökade [...

Supermiljöbloggen - 13 apr 14 kl. 13:35

99,9% sannolikhet att människan skapar klimatförändringarna

En statistisk analys visar att det är mindre än 0,1 % chans att den globala uppvärmningen är naturlig. Shaon Lovejoy, professor i fysik vid McGill University, gör i en studie en statistisk analys av temperaturen sedan 1500-talet. Syftet med studien är att avgöra sannolikheten att den globala uppvärmningen sedan 1880-talet skulle vara naturlig, skriver McGill University.

SR - 07 maj 14 kl. 08:03

Amerikansk studie: Växthuseffekten ger klimatförändringar redan i dag

Förändringarna av klimatet har stora effekter för hela USA. Det konstaterar en stor grupp vetenskapsmän, som gjort en bred analys av hur växthuseffekten påverkar USA. President Barack Obama använder resultatet för att öka trycket i klimatfrågan..

UNT - 05 jun 15 kl. 03:05

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar..

Sydsvenskan - 05 jun 15 kl. 03:07

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.— En hel industri har byggts av klimatskeptiker på premissen att det för närvarande är paus i den globala uppvärmningen, säger Mark Maslin, professor i klimatologi vid University College London.Enligt forskningsorganet bakom studien var 2014 det varmaste året i vår moderna historia..

SvD - 05 jun 15 kl. 03:06

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 15 kl. 03:07

Ingen paus i klimatförändringarna

Den globala uppvärmningen visar inga tecken på att sakta ner, enligt en federal studie i USA vars resultat motsäger påståenden om att jordens upphettning stagnerar.— En hel industri har byggts av klimatskeptiker på premissen att det för närvarande är paus i den globala uppvärmningen, säger Mark Maslin, professor i klimatologi vid University College London.Enligt forskningsorganet bakom studien var 2014 det varmaste året i vår moderna historia..

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Ikea avslöjar storsatsning på smarta högtalare – här är vad vi vet hittills

Ikea samarbetar med Sonos och släpper egna smarta högtalare. .

VA - 5 timmar sedan

Varning för skuldsmällar i plågad börssektor – här är 6 bolag att se upp med

Stockholmsbörsens nya regler ger huvudbry för redan pressade bostadsutvecklare. .

VA - 6 timmar sedan

Klimatforskaren som är orubblig optimist: Människor måste kunna känna framtidstro

Johan Kuylenstierna är klimatforskaren som menar att vi kan lösa klimatkrisen. Men det kommer att kräva en stor omställning av de globala systemen. I podcasten Heja Framtiden utvecklar han sina resonemang kring kopplingen mellan samhälle, ekonomi och klimatarbete.

VA - 9 timmar sedan

Kinneviks förhandlingar om uppköp avbrutna – Millicom rasar på beskedet

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen mer negativt än vad förhandel indikerade. Den uteblivna affären mellan Millicom, där Kinnevik är storägare, väger tungt i den negativa vågskålen med stora nedgångar för de båda bolagen i Stenbeckssfären. .

VA - 9 timmar sedan

Efter kändisvinerna – nu kommer kändisspriten

Allt fler kändisar sätter sina namn på spritflaskor.  .

VA - 11 timmar sedan

Ikoniska motorvägen Autobahn kan tvingas sänka hastigheten – på grund av klimatet

Förslag som väcker starka känslor i det bilälskande landet. .

VA - 11 timmar sedan

Efter veckans öppning om sänkta ränteavdrag: Chefsekonomen varnar att bopriserna kan kollapsa med 30%

SBAB:s chefsekonom Robert Boije varnar för att helt slopade avdrag på bolån kan trigga ett kraftigt prisras. .

VA - 12 timmar sedan

Amazon faller tungt på Wall Street – aktivistfond ser jättepotential i e-handelsrivalen

USA-börserna handlades nedåt under tisdagen. Förnyad oro kring den globala ekonomin bidrog till det negativa sentimentet. .

VA - Igår: 15:33

Leif GW Perssons känga mot kändisviner: “Antingen är de tondöva i gommen eller så skiter de i det”

Leif GW Persson fortsätter sin framgångsrika vinsatsning med ett vitt vin: GW:s Vita. Han berättar om Portugal som undervärderad vinregion, om affärssamarbetet med barndomsvännen Tegnér, och så riktar han en ordentlig känga mot andra kändisviner. .

VA - Igår: 14:54

Omgiven av idioter, färger och bläckplumpar – allt du behöver veta om personlighetstester

Hört talas om personlighetsfärger, Omgiven av idioter och debatten om Årets förvillare 2018? Här är allt du behöver veta om att fånga in en människas personlighet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.