Dagens PS > Ekonomi

Monday, 10 December, 10:17

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 08:07

Alliansens agerande förvånar entreprenören”Jag tycker det är märkligt”, säger Dan Olofsson. Han kan inte förstå att allianspartierna saknat en gemensam strategi för att ta makten i Sverige. I likhet med Antonia Ax:son Johnson har Dan Olofsson gått ut tidigare i Dagens Industri och krävt att alliansen bildar regering med stöd av SD. Nu har som bekant moderatledaren Ulf Kristersson gett upp försöken att få till stånd en regering och Stefan Löfven (S) har deklarerat för talmannen att han i stället tar över rollen för att sondera regeringsmöjligheterna. Dan Olofssons besvikelse riktar sig i första hand mot Centern och Liberalerna, som tidigare fällde Löfven med stöd av Sverigedemokraterna men nu avvisar tanken på att styra landet med SD:s stöd.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dan Olofsson, Sverige, Antonia Ax, Johnson, Dagens Industri, SD, Ulf Kristersson, Stefan Löfven, Olofssons, Centern, Liberalerna, Löfven, Sverigedemokraterna, Di

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansens, agerande, förvånar, entreprenören
YLE - 06 nov 15 kl. 16:57

Sipiläs agerande förvånar debattörer

Förvåningen var stor då Svenska Yle ordnade en debatteftermiddag om det inflammerade läget i förhandlingarna om vårdreformen. En del misstänkte att det handlar om en ren maktkamp och inte så mycket om själva reformen. Då partierna förhandlade om regeringsprogrammet i våras var andan enligt enligt veteranpolitikern Kimmo Sasi (Saml) mycket god utom då det gällde vårdreformen.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 16:49

”Märkligt agerande av Clear Channel”

MALMÖ JCDecaux konstaterar att den nya entreprenören Clear Channel inte har något monopol på utomhusreklamen i Malmö.Turerna mellan tidigare entreprenör (JCDecaux) och nuvarande (Clear Channel) för reklamplatserna i Malmös busskurer och fristående skyltar fortsätter.
Etableringschef Emil Hemström på Clear Channel konstaterade i Skånska Dagbladet att JCDecaux fortsatt att sälja reklamplatser på sina skyltar även efter den 1 september.

DI - 14 okt 18 kl. 17:58

Dan Olofsson sågar alliansens strategi: "Mycket märkligt"

Att alliansen inte haft en gemensam strategi för hur man ska ta makten möter nu hård kritik från entreprenören Dan Olofsson. ”Jag tycker det är mycket märkligt”, säger han. .

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansens underhållare efter kritiken: "Känner mig ledsen"Korvgrillning

SVERIGE. Alliansens kickoff-aktiviteter var en av förra veckans stora snackisar. På scenen showade underhållaren Peter Rylander, vars uppgift var att få deltagarna att komma i stämning.

YA - 01 mar 14 kl. 04:00

Alliansens moder

Foto: Leif R Jansson / TT
När det i dag talas om Alliansen så är det Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och möjligen den gamle strategen Per Schlingmann som nämns.
De skapade det Nya Moderaterna som gjorde en borgerlig regeringsbildning möjlig. Då glömmer man en viktigt person: Maud Olofsson.

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 14 kl. 04:00

Alliansens moder

Foto: Leif R Jansson / TT
När det i dag talas om Alliansen så är det Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och möjligen den gamle strategen Per Schlingmann som nämns.
De skapade det Nya Moderaterna som gjorde en borgerlig regeringsbildning möjlig. Då glömmer man en viktigt person: Maud Olofsson.

YLE - 31 dec 15 kl. 09:55

Sipilä: ”Vår förnyelseförmåga förtjänar inget beröm”

Statsminister Juha Sipilä varnar i sin nyårshälsning för att regeringen kan vara tvungen att göra nya inbesparningar och skattehöjningar. Finlands agerande i flyktingkrisen får däremot beröm av statsministern. Sipilä kritiserar i sin hälsning arbetsmarknaden för att vara för trög.

SmålandsPosten - 07 jun 13 kl. 07:48

Tydlig KD-profil i alliansens budgetförslag

Budgetförslaget från alliansen för budgetåret 2014 som presenterades i veckan har en tydlig kristdemokratisk profil. Vi lägger en budget, som trots att den innehåller krav på effektiviseringar, ger tydliga direktiv till nämnderna kring vad vi i alliansen vill att vi prioriterar de kommande åren. Barn och ungas uppväxtvillkor är en hjärtefråga för oss kristdemokrater, och därför är vi stolta och glada över att vi i Växjö vill satsa särskilt på barnen.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 08:31

Alliansfritt crowdfundar valfilm som Game of thrones-hånar alliansen

Nu crowdfundar vi till vår valfilm Det är under två veckor kvar till valet och precis som du känner vi att en av de viktigaste frågorn inte diskuteras: Nuon. Men det ska vi tillsammans komma till rätta med. Varför just Nuon?

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:45

Arbetare ska inte utnyttjas

Kommentar till Byggnads agerande är oansvarigt av Kjell Karlsson den 24 mars.
Det kan inte ha undgått någon hur billig arbetskraft har blivit ett konkurrensverktyg även i Sverige. Vi har sett bärplockare från Thailand, lastbilschaufförer från Bulgarien och byggnadsarbetare från Uzbekistan utnyttjats, oftast hänsynslöst, för att på så vis få ned priserna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

Ledarkollen: Last night in Sweden

Dagens ledarkoll handlar om situationen i Sverige, Brexit, populismens livsluft och så kulturelitens totala förfall. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Last night in Sweden DI skriver om tillståndet i nationen: ”Samma natt kastade två svartklädda män in en handgranat i en restaurang på Avenyn i Göteborg.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Professor ifrågasätter myndighetens agerande

”Högst tveksamt att FI har lagstöd för detta”, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, till SvD (obs, inloggning krävs). Bakgrunden är tidningens avslöjande, som även Dagens PS uppmärksammat, att myndigheten stoppar sina egna utredare från att sanktioner utfärdas mot banker, som uppvisat allvarliga brister för att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Myndigheten hemligstämplar, enligt SvD Näringsliv, kritik av bankernas arbete mot penningtvätt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Triss i köpråd från Börsveckan – slår du till?

Börsveckan rekommenderar köp av Sintercast, Scandic Hotels och Ferronordic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Opus, Strax, Net Gaming och Concordia. Nu är det dags att besiktiga Opus och dess vinster.

Dagens PS - 1 timme sedan

Storbanken parkerar på jumboplats – igen

Sämst igen när kunderna sätter betyg på lån och sparande i ny undersökning. I oktober presenterade Svenskt Kvalitetsindex, SKI, årets undersökning av kundnöjdheten i bankbranschen. I dag, måndag, offentliggör SKI vad kunderna anser om bankernas specifika produkter: bolån, fastighetslån, privatlån och sparande.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Så många miljarder kostar julklapparna

Årets julhandel väntas uppgå till 23 miljarder kronor eller 3.300 kronor per person, enligt prognoser från Svensk Handel. Det höga trycket väntas också medföra att företagen får anställa mer extrapersonal.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Expert: Småsparare förda bakom ljuset

Fondproffset hävdar att investeringar i hållbarhetsfonder inte gör någon skillnad. Jonas Lindmark på Morningstar säger till TT att kunder som tror att deras investeringar i gröna och hållbara gör någon skillnad bedrar sig. ”När det kallas hållbarhetsfonder signalerar det att fonden gör något för att världen ska bli mer hållbar.

Dagens PS - 06 dec 18 kl. 07:43

Kraftiga kursfall på Tokyobörsen

Asienbörserna rör sig nedåt på torsdagen inför Opec-mötet i Wien där beslut om produktionssänkningar kan komma att tas. Sentimentet är också tyngt av beskedet att finanschefen för det kinesiska telekombolaget Huawei har gripits i Kanada misstänkt för brott mot landets sanktioner mot Iran. Det spekuleras i att detta kan komma att påverka pågående handelssamtal mellan USA och Kina.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di tipsar: Klipp till på veckans aktie

Fastighetsbolaget Heba är Veckans aktie i Dagens industri eftersom värderingen är låg och vinsterna väntas öka framöver. Bolaget sitter på hyresrätter i Stockholmsområdet vilka det finns en stor efterfrågan för. Men detta har inte återspeglats på börsen där aktien under de senaste två åren stått stilla.

Dagens PS - I förrgår: 11:37

Netflix får 13 gala-nomineringar

Streamingjätten Netflix har fått 13 Golden Globe-nomineringar inför nästa års gala, varav åtta är kopplade till tv-serier. Det skriver Techcrunch. Netflix är därmed inte i topp för tv-segmentet utan det är FX Networks som har tio nomineringar, bland annat för serier som Atlanta, Pose och The Americans.

Dagens PS - I förrgår: 12:22

Volvo sopar banan med konkurrenterna

Biltillverkaren krossar sina utmanare i krocktest. Bättre än så här kan det inte bli. Dagens Industri konstaterar att ”samtliga bilar i Volvo Cars sortiment har 5 stjärnor”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.