Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 10:20

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 08:07

Alliansens agerande förvånar entreprenören”Jag tycker det är märkligt”, säger Dan Olofsson. Han kan inte förstå att allianspartierna saknat en gemensam strategi för att ta makten i Sverige. I likhet med Antonia Ax:son Johnson har Dan Olofsson gått ut tidigare i Dagens Industri och krävt att alliansen bildar regering med stöd av SD. Nu har som bekant moderatledaren Ulf Kristersson gett upp försöken att få till stånd en regering och Stefan Löfven (S) har deklarerat för talmannen att han i stället tar över rollen för att sondera regeringsmöjligheterna. Dan Olofssons besvikelse riktar sig i första hand mot Centern och Liberalerna, som tidigare fällde Löfven med stöd av Sverigedemokraterna men nu avvisar tanken på att styra landet med SD:s stöd.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dan Olofsson, Sverige, Antonia Ax, Johnson, Dagens Industri, SD, Ulf Kristersson, Stefan Löfven, Olofssons, Centern, Liberalerna, Löfven, Sverigedemokraterna, Di

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansens, agerande, förvånar, entreprenören
YLE - 06 nov 15 kl. 16:57

Sipiläs agerande förvånar debattörer

Förvåningen var stor då Svenska Yle ordnade en debatteftermiddag om det inflammerade läget i förhandlingarna om vårdreformen. En del misstänkte att det handlar om en ren maktkamp och inte så mycket om själva reformen. Då partierna förhandlade om regeringsprogrammet i våras var andan enligt enligt veteranpolitikern Kimmo Sasi (Saml) mycket god utom då det gällde vårdreformen.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 16:49

”Märkligt agerande av Clear Channel”

MALMÖ JCDecaux konstaterar att den nya entreprenören Clear Channel inte har något monopol på utomhusreklamen i Malmö.Turerna mellan tidigare entreprenör (JCDecaux) och nuvarande (Clear Channel) för reklamplatserna i Malmös busskurer och fristående skyltar fortsätter.
Etableringschef Emil Hemström på Clear Channel konstaterade i Skånska Dagbladet att JCDecaux fortsatt att sälja reklamplatser på sina skyltar även efter den 1 september.

DI - 14 okt 18 kl. 17:58

Dan Olofsson sågar alliansens strategi: "Mycket märkligt"

Att alliansen inte haft en gemensam strategi för hur man ska ta makten möter nu hård kritik från entreprenören Dan Olofsson. ”Jag tycker det är mycket märkligt”, säger han. .

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansens underhållare efter kritiken: "Känner mig ledsen"Korvgrillning

SVERIGE. Alliansens kickoff-aktiviteter var en av förra veckans stora snackisar. På scenen showade underhållaren Peter Rylander, vars uppgift var att få deltagarna att komma i stämning.

YA - 01 mar 14 kl. 04:00

Alliansens moder

Foto: Leif R Jansson / TT
När det i dag talas om Alliansen så är det Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och möjligen den gamle strategen Per Schlingmann som nämns.
De skapade det Nya Moderaterna som gjorde en borgerlig regeringsbildning möjlig. Då glömmer man en viktigt person: Maud Olofsson.

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 14 kl. 04:00

Alliansens moder

Foto: Leif R Jansson / TT
När det i dag talas om Alliansen så är det Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och möjligen den gamle strategen Per Schlingmann som nämns.
De skapade det Nya Moderaterna som gjorde en borgerlig regeringsbildning möjlig. Då glömmer man en viktigt person: Maud Olofsson.

YLE - 31 dec 15 kl. 09:55

Sipilä: ”Vår förnyelseförmåga förtjänar inget beröm”

Statsminister Juha Sipilä varnar i sin nyårshälsning för att regeringen kan vara tvungen att göra nya inbesparningar och skattehöjningar. Finlands agerande i flyktingkrisen får däremot beröm av statsministern. Sipilä kritiserar i sin hälsning arbetsmarknaden för att vara för trög.

SmålandsPosten - 07 jun 13 kl. 07:48

Tydlig KD-profil i alliansens budgetförslag

Budgetförslaget från alliansen för budgetåret 2014 som presenterades i veckan har en tydlig kristdemokratisk profil. Vi lägger en budget, som trots att den innehåller krav på effektiviseringar, ger tydliga direktiv till nämnderna kring vad vi i alliansen vill att vi prioriterar de kommande åren. Barn och ungas uppväxtvillkor är en hjärtefråga för oss kristdemokrater, och därför är vi stolta och glada över att vi i Växjö vill satsa särskilt på barnen.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 08:31

Alliansfritt crowdfundar valfilm som Game of thrones-hånar alliansen

Nu crowdfundar vi till vår valfilm Det är under två veckor kvar till valet och precis som du känner vi att en av de viktigaste frågorn inte diskuteras: Nuon. Men det ska vi tillsammans komma till rätta med. Varför just Nuon?

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:45

Arbetare ska inte utnyttjas

Kommentar till Byggnads agerande är oansvarigt av Kjell Karlsson den 24 mars.
Det kan inte ha undgått någon hur billig arbetskraft har blivit ett konkurrensverktyg även i Sverige. Vi har sett bärplockare från Thailand, lastbilschaufförer från Bulgarien och byggnadsarbetare från Uzbekistan utnyttjats, oftast hänsynslöst, för att på så vis få ned priserna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Då släpper Huawei sin flaggskeppstelefon

Kinesiska jätten Huawei kommer att släppa sin senaste flaggskeppstelefon P30 den 26 mars. Det twittrade telekomföretaget i natt. Precis som i fjol kommer lanseringen att ske i Paris.

Dagens PS - 1 timme sedan

Techbjässen stuvar om i toppen

Apple har börjat möblera om i ledningen för en framtid där man är mindre beroende av Iphone-försäljningen. Enligt Wall Street Journal påbörjades processen förra året och har sett flera personer rekryteras och andra befordras. Bland de att få ta klivet upp finns John Giannandrea, som är chef inom artificiell intelligens och som numera ingår i ledningsgruppen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svenskflykten till Spanien avtar

Svenskarnas sug för spanska bostäder gick ned rejält under sista kvartalet 2018. Antalet köp uppgick till 746 stycken och motsvarar en minskning med 29,7 procent från samma period året innan. Det framgår av en ny rapport från spanska inskrivnings­myndig­heten Registradores.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Huaweis grundare: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei har i en exklusiv intervju med BBC sagt att det inte finns någon chans att USA krossar hans företag. Zhengfei sade också att gripandet av hans dotter och Huaweis finanschef, Meng Wanzhou, var politiskt motiverat. Hon står anklagad av USA för bland annat penningtvätt och bedrägeri.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Blandad utveckling på Asienbörserna

Börserna i Asien-regionen visar relativt små förändringar på tisdagen. I fokus står handelssamtalen mellan Kina och USA. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,10 procent till 21 302,65, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,28 procent till 1 606,52.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ahlsell ansöker om avnotering

Styrelsen för teknikhandelsbolaget Ahlsell Styrelsen har på begäran av Quimper, som ägs av CVC Fonder, fattat beslut om att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande. Sista dag för handel i bolagets aktier vid Nasdaq Stockholm kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skanska landar jätteorder i USA

Byggbolaget Skanska har fått en order om 96 miljoner dollar, motsvarande 860 miljoner kronor, av Riverside County Transportation Commission. Byggjätten skall bredda motorvägen State Route 60 i Riverside, Kalifornien, USA, enligt ett pressmeddelande. Affären inkluderas i orderingången för det första kvartalet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

VD får sparken – får gå på dagen

Laddstationsbolaget Garo låter vd Carl-Johan Dahlin gå och ersätter honom med försäljnings- och marknadsdirektören Patrik Anderson som tillförordnad vd. Bolaget uppger i ett pressmeddelande att Dahlin får sluta för att man behöver en annan typ av ledarskap. ”Garo har en ledande ställning inom ett flertal snabbväxande produktområden där utvecklingstakten sker i ett högt tempo vilket ställer stora krav på organisationen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bank: Recession hotar Sverige

Bankens chefsekonom slår fast att ”de negativa signalerna dominerar kring svensk ekonomi just nu”. Det är den danska banken Nykredit som enligt Dagens Industris pappersutgåva menar att Sveriges hotas av recession till följd av den dystra prisutvecklingen på bostadsmarknaden och en svagare världskonjunktur. Riksbankens möjligheter att höja räntan är dessutom över inom överskådlig framtid, enligt banken.

Dagens PS - 3 timmar sedan

19 februari: Här är dagens kalender

Dagens PS uppdaterar dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
07:30 Garo, 07:30 Scandic Hotels, 08:00 Better Collective, 08:00 Nederman, 08:00 Paradox, Aino Health, Aktie-Ansvar FoF THREE, Bahnhof, Bioservo, Bonäsudden, Clavister, Confidence International, Corem, Enzymatica, Exalt, Future Gaming, Karlbergsvägen 77, Livihop, Lundin Gold, Lyko, Malmbergs, Netmore Group, Poolia, Raytelligence, Scandbook Holding, Three Gates, Wntresearch Utländska rapporter
06:30 BHP Group, 13:00 Walmart, HSBC, Medtronic, William Demant Holding Stämmor
13:00 Seatwirl Investerarmöte
08:30 Xbrane Biopharma investerarmöte Börsveckans Småbolagsdag
09:00 Feelgood investerarmöte Börsveckans Småbolagsdag
09:00 Scandic Hotels te

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.