Expressen > Nyheter

Thursday, 25 April, 04:37

Expressen - 16 okt 18 kl. 05:33

Sänkt pensionärsskatt kan vara i fara när regeringsbildningen låser budgetenStora politiska satsningar riskerar att försenas om inte en budgetproposition har lagts innan den 15 november. Skattesänkningar för Sveriges pensionärer kan vara i fara och kan kanske inte genomföras förrän tidigast 2020, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, pensionärsskattkan vara i , faranär , regeringsbildningen, låser, budgeten
Expressen - 23 okt 18 kl. 13:57

M och S överens – det blir sänkt pensionärsskatt direkt

Moderaterna vill att sänkt skatt för pensionärer ska vara med i en övergångsbudget.Frågan brådskar och svenska pensionärer riskerar högre skatt än politikerna lovat om regeringen inte kommer överens med oppositionen.Socialdemokraterna svarar nu på kravet från M och lovar sänkt pensionärsskatt redan från årsskiftet..

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 14:35

”Sänkt pensionärsskatt med i övergångsbudgeten”

Det sade finansminister Magdalena Andersson vid ett presseminarium om principerna för en budgetproposition från övergångsregeringen på onsdagen. Senast den 15 november måste en budgetproposition läggas fram inför riksdagen och om övergångsregeringen då sitter kvar är det den som gör det. Avskalad budget Magdalena Andersson konstaterade att detta aldrig tidigare har hänt i Sverige.

Expressen - 19 apr 14 kl. 05:49

S föreslår sänkt pensionärsskatt

Stefan Löfvens nya valslogan: "Från miljonärer till pensionärer". Socialdemokraterna föreslår i sin budgetmotion sänkt pensionärsskatt från den 1 januari 2015. De som tjänar över 60 000 kronor i månaden får betala skattesänkningen som kostar 1,5 miljarder kronor - med höjd skatt..

Sydöstran - 23 jan 18 kl. 07:00

Kritik mot sänkt pensionärsskatt

29 600 pensionärer i Blekinge berörs av regeringens beslut om sänkt pensionärsskatt. Men alla är inte nöjda med det egentliga utfallet..

PrivataAffärer - 15 nov 18 kl. 08:13

Sänkt ”pensionärsskatt” en av få reformer i budgeten

Sverige har fortfarande ingen ny regering efter valet i september. Men en budget måste fram, oavsett om det handlar om en övergångsregering eller ordinarie regering. En övergångsbudget får dock inte innehålla några nya politiskt kontroversiella förslag.

TA - 17 sep 12 kl. 11:36

PRO sågar sänkt pensionärsskatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.Politisk kosmetika, anser PRO.
Sänkt skatt med 500-700 kronor om året för de flesta pensionärer är vad regeringen föreslår.

Regeringen - 17 jan 18 kl. 08:00

Socialminister Strandhäll pratar pensionärsskatt i Göteborg

Torsdagen den 18 januari besöker socialminister Annika Strandhäll Göteborg för att bland annat träffa pensionärer och prata pensionärers villkor och sänkt pensionärsskatt. Ministern finns tillgänglig för media i samband med besöket..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga.Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga. Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 19 apr 14 kl. 15:50

Sänkt pensionärsskatt i S-påskägg

Socialdemokraterna föreslår sänkt skatt för pensionärer. Miljöpartiet och Vänsterpartiet gör tummen upp. Men pensionärsorganisationerna är inte helt nöjda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Anders Borgs nya karriär – blir lobbyist

Anders Borg byter bana och blir lobbyist. Den tidigare M-finansministern går in som delägare, styrelsemedlem och rådgivare i företaget Rud Pedersen, skriver Dagens industri. Han beskriver sina nya uppgifter:– Hjälpa bolag att att orientera sig inom den politiska världen, att se ekonomisk-politiska risker och förstå tekniska utmaningar..

Expressen - 15 minuter sedan

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader. Men regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, skriver HD-Sydsvenskan..

Expressen - 8 timmar sedan

JUST NU: Branden inte under kontroll

Höghuset Vesterhavsporten står i lågor vid fotbollsarenan i Falkenberg – ägare till 16-våningsbyggnaden är Gekås AB.– Branden är svårsläckt. Eftersom det är ett nybygge är inte alla brandceller på plats i byggnaden.

Expressen - 4 timmar sedan

Kim Jong-Un har anlänt till Ryssland – möter Putin

På torsdag möts Rysslands president Vladimir Putin och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Under onsdagen anlände Kim Jong-Un i sitt specialtåg till den ryska hamnstaden Vladivostok. – Jag hoppas att vi kan diskutera konkreta frågor om fredsförhandlingar på Koreahalvön, sa Kim Jong-Un till rysk tv enligt Reuters.

Expressen - 5 timmar sedan

Värmen håller i sig – då ökar brandrisken

Det torra och varma vädret håller i sig – likaså brandrisken.Men det finns hopp för brandbekämpningen i södra Sverige då regn utlovas i helgen. I resten av landet ser det värre ut.

Expressen - 5 timmar sedan

Tv-profilens lättnad – och missnöjet över domen

FORT LAUDERDALE. Tv-profilen i Florida gick med på uppgörelsen som advokaten tog fram – och blev därmed dömd för ett misshandelsbrott.Men nu berättar han att han ändå ser sig som oskyldig och ”förnekar brott, helt och hållet”, och ser fram emot att lämna USA och komma hem till vardagen i Sverige.

Expressen - 6 timmar sedan

LIVE-TV: Brandkaos i Sverige – flera skogsbränder

Räddningstjänster kämpar mot bränderna.

Expressen - 6 timmar sedan

S på väg att spika innehåll i utredning om arbetsrätten

Lagen om anställningsskydd, Las, ska moderniseras till 2021 enligt en överenskommelse mellan regeringspartierna S och MP, samt Centerpartiet och Liberalerna. Aftonbladet rapporterar att innehållet i en utredning i frågan väntas spikas i morgon – och att utredningens direktiv väntas handla bland annat om hur arbetsgivare lättare ska kunna säga upp anställda. .

Expressen - 7 timmar sedan

Rika bröderna pekas ut som nyckelpersoner bakom dåden

Två förmögna bröder, Inshaf och Ilham Ibrahim, pekas ut som nyckelpersoner bakom dåden i Sri Lanka. När polisen gjorde ett tillslag vid deras hem i ett exklusivt område i huvudstaden Colombo utlöstes ytterligare en bomb. Tre barn och tre poliser dog, skriver Daily Mail.

Expressen - 7 timmar sedan

Stor polisinsats efter misshandel – insatsstyrkan på plats

En polisinsats pågår på Hässleholmen i Borås.– Någon form av misshandel har inträffat. Tre personer är förda till sjukhus för kontroll, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.