Expressen > Nyheter

Monday, 21 January, 07:17

Expressen - 16 okt 18 kl. 05:33

Sänkt pensionärsskatt kan vara i fara när regeringsbildningen låser budgetenStora politiska satsningar riskerar att försenas om inte en budgetproposition har lagts innan den 15 november. Skattesänkningar för Sveriges pensionärer kan vara i fara och kan kanske inte genomföras förrän tidigast 2020, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, pensionärsskattkan vara i , faranär , regeringsbildningen, låser, budgeten
Expressen - 23 okt 18 kl. 13:57

M och S överens – det blir sänkt pensionärsskatt direkt

Moderaterna vill att sänkt skatt för pensionärer ska vara med i en övergångsbudget.Frågan brådskar och svenska pensionärer riskerar högre skatt än politikerna lovat om regeringen inte kommer överens med oppositionen.Socialdemokraterna svarar nu på kravet från M och lovar sänkt pensionärsskatt redan från årsskiftet..

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 14:35

”Sänkt pensionärsskatt med i övergångsbudgeten”

Det sade finansminister Magdalena Andersson vid ett presseminarium om principerna för en budgetproposition från övergångsregeringen på onsdagen. Senast den 15 november måste en budgetproposition läggas fram inför riksdagen och om övergångsregeringen då sitter kvar är det den som gör det. Avskalad budget Magdalena Andersson konstaterade att detta aldrig tidigare har hänt i Sverige.

Expressen - 19 apr 14 kl. 05:49

S föreslår sänkt pensionärsskatt

Stefan Löfvens nya valslogan: "Från miljonärer till pensionärer". Socialdemokraterna föreslår i sin budgetmotion sänkt pensionärsskatt från den 1 januari 2015. De som tjänar över 60 000 kronor i månaden får betala skattesänkningen som kostar 1,5 miljarder kronor - med höjd skatt..

Sydöstran - 23 jan 18 kl. 07:00

Kritik mot sänkt pensionärsskatt

29 600 pensionärer i Blekinge berörs av regeringens beslut om sänkt pensionärsskatt. Men alla är inte nöjda med det egentliga utfallet..

PrivataAffärer - 15 nov 18 kl. 08:13

Sänkt ”pensionärsskatt” en av få reformer i budgeten

Sverige har fortfarande ingen ny regering efter valet i september. Men en budget måste fram, oavsett om det handlar om en övergångsregering eller ordinarie regering. En övergångsbudget får dock inte innehålla några nya politiskt kontroversiella förslag.

TA - 17 sep 12 kl. 11:36

PRO sågar sänkt pensionärsskatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.Politisk kosmetika, anser PRO.
Sänkt skatt med 500-700 kronor om året för de flesta pensionärer är vad regeringen föreslår.

Regeringen - 17 jan 18 kl. 08:00

Socialminister Strandhäll pratar pensionärsskatt i Göteborg

Torsdagen den 18 januari besöker socialminister Annika Strandhäll Göteborg för att bland annat träffa pensionärer och prata pensionärers villkor och sänkt pensionärsskatt. Ministern finns tillgänglig för media i samband med besöket..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga.Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga. Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 19 apr 14 kl. 15:50

Sänkt pensionärsskatt i S-påskägg

Socialdemokraterna föreslår sänkt skatt för pensionärer. Miljöpartiet och Vänsterpartiet gör tummen upp. Men pensionärsorganisationerna är inte helt nöjda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

JUST NU: Inbrottstjuv togs på bar gärning av boende

De boende i en fastighet i Högsby väcktes av ett misstänkt ljud. När de gick ner i källaren upptäckte de en främmande man. Samtidigt som de boende larmade polisen flydde mannen ut genom ett krossat fönster.

Expressen - 2 minuter sedan

16-åringen svältes till döds – av adoptivföräldrarna

Hon misshandlades och svältes till döds.Sabrina Ray blev bara 16 år.Nu döms adoptivföräldrarna och flera andra släktingar till fängelse för brotten mot flickan, skriver Mirror.

Expressen - 15 minuter sedan

Hundpatrull grep inbrottstjuv

Strax efter midnatt fick polisen in ett larm om ett pågående inbrott.Tjuven flydde platsen, men kom inte långt.– Vi spårade upp honom med hund, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst..

Expressen - 30 minuter sedan

Melanias förändring under åren som presidenthustru

På ostadiga ben tog Melania Trump sina första steg in i Vita huset.Hon har sett osäker och nästan ovillig ut i rollen som USA:s första dam sedan start.Men en förändring har skett.

Expressen - 45 minuter sedan

Knivskuren man hittad av tidningsbud

Natten mot måndag hittades en knivskuren man i Majorna, Göteborg.– Det var ett tidningsbud som hittade honom. Hans skador är allvarliga, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst..

Expressen - 30 minuter sedan

S-topparna i hemligt möte

Socialdemokraternas verkställande utskott har suttit i hemliga möten under veckan.Enligt inrikes- och justitieminister Morgan Johansson har man diskuterat den kommande mandatperioden.– Januariavtalet med MP, C och L innebär bl a stärkt välfärd, ökat bostadsbyggande, påbörjad familjevecka och förstärkt brottsbekämpning.

Expressen - 45 minuter sedan

Lastbil står still på E6 – stor påverkan på trafiken

En lastbil står stilla på E6 melllan Helsingborg och Ängelholm. Enligt Trafikverkets hemsida står lastbilen "illa till" och har stor påverkan på trafiken..

Expressen - 45 minuter sedan

51-åring åkte fast två gånger för grov rattfylla

En 51-årig körkortslös man har åtalats i Malmö för att under loppet av två månader åkt fast två gånger för rattfylleri.Vid ett tillfälle var mannen så full att han tappade kontrollen över sin bil och körde på en man.Då hade 51-åringen 1,82 promille alkohol i blodet..

Expressen - 1 timme sedan

Flera Ica-handlare slutar med paket från Postnord

Först Black Friday och sedan julhandel gjorde att postombud gick på knäna. Nu slutar flera butiker att lämna ut paket från Postnord.– Volymerna sväljs inte i det befintliga nätet vi har i dag, säger Annette Rihagen, chef för Postnords ombudsnät, till DN.

Expressen - 1 timme sedan

Oskar bollades runt i vården – tog sitt liv

Oskar försökte begå självmord första gången som 12-åring.Han hade flera diagnoser, led av ångest och missbrukade alkohol och droger.I flera år bollades Oskar runt i vården – tills han i oktober förra året tog sitt liv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.