Expressen > Nyheter

Monday, 19 November, 13:00

Expressen - 16 okt 18 kl. 05:33

Sänkt pensionärsskatt kan vara i fara när regeringsbildningen låser budgetenStora politiska satsningar riskerar att försenas om inte en budgetproposition har lagts innan den 15 november. Skattesänkningar för Sveriges pensionärer kan vara i fara och kan kanske inte genomföras förrän tidigast 2020, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, pensionärsskattkan vara i , faranär , regeringsbildningen, låser, budgeten
Expressen - 23 okt 18 kl. 13:57

M och S överens – det blir sänkt pensionärsskatt direkt

Moderaterna vill att sänkt skatt för pensionärer ska vara med i en övergångsbudget.Frågan brådskar och svenska pensionärer riskerar högre skatt än politikerna lovat om regeringen inte kommer överens med oppositionen.Socialdemokraterna svarar nu på kravet från M och lovar sänkt pensionärsskatt redan från årsskiftet..

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 14:35

”Sänkt pensionärsskatt med i övergångsbudgeten”

Det sade finansminister Magdalena Andersson vid ett presseminarium om principerna för en budgetproposition från övergångsregeringen på onsdagen. Senast den 15 november måste en budgetproposition läggas fram inför riksdagen och om övergångsregeringen då sitter kvar är det den som gör det. Avskalad budget Magdalena Andersson konstaterade att detta aldrig tidigare har hänt i Sverige.

Expressen - 19 apr 14 kl. 05:49

S föreslår sänkt pensionärsskatt

Stefan Löfvens nya valslogan: "Från miljonärer till pensionärer". Socialdemokraterna föreslår i sin budgetmotion sänkt pensionärsskatt från den 1 januari 2015. De som tjänar över 60 000 kronor i månaden får betala skattesänkningen som kostar 1,5 miljarder kronor - med höjd skatt..

Sydöstran - 23 jan 18 kl. 07:00

Kritik mot sänkt pensionärsskatt

29 600 pensionärer i Blekinge berörs av regeringens beslut om sänkt pensionärsskatt. Men alla är inte nöjda med det egentliga utfallet..

PrivataAffärer - 15 nov 18 kl. 08:13

Sänkt ”pensionärsskatt” en av få reformer i budgeten

Sverige har fortfarande ingen ny regering efter valet i september. Men en budget måste fram, oavsett om det handlar om en övergångsregering eller ordinarie regering. En övergångsbudget får dock inte innehålla några nya politiskt kontroversiella förslag.

TA - 17 sep 12 kl. 11:36

PRO sågar sänkt pensionärsskatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.Politisk kosmetika, anser PRO.
Sänkt skatt med 500-700 kronor om året för de flesta pensionärer är vad regeringen föreslår.

Regeringen - 17 jan 18 kl. 08:00

Socialminister Strandhäll pratar pensionärsskatt i Göteborg

Torsdagen den 18 januari besöker socialminister Annika Strandhäll Göteborg för att bland annat träffa pensionärer och prata pensionärers villkor och sänkt pensionärsskatt. Ministern finns tillgänglig för media i samband med besöket..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga.Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 01 jul 14 kl. 16:59

Sänkt "pensionärsskatt" ifrågasätts

Flera politiska partier lovar sänkt skatt för pensionärer. Avskaffandet av "pensionärsskatten" är enligt Sverigedemokraterna deras viktigaste valfråga. Men Pensionsmyndigheten ifrågasätter formuleringen.

BT - 19 apr 14 kl. 15:50

Sänkt pensionärsskatt i S-påskägg

Socialdemokraterna föreslår sänkt skatt för pensionärer. Miljöpartiet och Vänsterpartiet gör tummen upp. Men pensionärsorganisationerna är inte helt nöjda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinnlig lärare hade sex med 16-årig elev

Den kvinnliga läraren hade sex med en av sina grundskoleelever vid ett flertal tillfällen. Efter en intim kontakt i en av skolans lokaler inför ögonen på andra elever avskedades läraren.Nu vill Skolinspektionen att kvinnan ska fråntas sin lärarlegitimation.

Expressen - 1 timme sedan

Oron efter garagemordet – oskyldiga kan drabbas

Ett barn befann sig på platsen när en 21-åring sköts till döds med automatvapen.Garagemordet är den senaste i en lång rad skjutningar som kopplas till det så kallade Östberganätverket.Nu berättar utredande poliser oron för att oskyldiga ska falla offer för våldet.

Expressen - 1 timme sedan

Nybyggandet tvärbromsar - ned med 16 procent

Färre nya lägenheter byggs i Sverige.Nybyggandet minskade med 16 procent under de tre första kvartalen jämfört med motsvarande period 2017.Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

Expressen - 1 timme sedan

Löfvens valstrategi sågas: ”Höll på att sänka partiet”

Socialdemokraterna och Stefan Löfven totalsågas i en ny valanalys som gjorts av den fackliga tankesmedjan Katalys."Socialdemokraternas auktoritära valstrategi under våren 2018 höll på att sänka partiet helt", skriver rapportens författare.De kräver samtidigt att Löfvens efterträdare väljs i en öppen process:"Den ålderdomliga modellen med hemliga kandidater och kongressvoteringar utan betydelse måste få ett slut.

Expressen - 1 timme sedan

Bostadsrättsordförande fick mutor på 800 000

Skandalerna har duggat tätt kring bostadsrättsföreningen i Malmö.Under tisdagen dömdes fyra personer för mutbrott. En av dem är före detta ordföranden i föreningen som har blåst sina grannar och tagit emot mutor på över 840 000 kronor.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: 19-åring döms för "fuckgirl"-utnämning

Den 19-årige skolelev som på en studentbal utnämnde en kvinnlig elev till "Årets Fuckgirl" dömdes på måndagen för grovt förtal av Malmö tingsrätt.Enligt domstolen döms mannen till villkorlig dom och dagsböter. Han ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till brottsoffret..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinnomisshandlare misstänks ha mördat sin hustru med kniv

Efter att ha misshandlat flera partners står 42-åringen åtalad för att ha mördat sin fru med kniv.Klockan 11 på måndagen faller domen vid Umeå tingsrätt..

Expressen - 2 timmar sedan

Hon orkade – det kan bli avgörande för alla kvinnor

I dag kommer domen i Fuckgirl-målet.Det omöjliga hände – den 19-åriga tjejen som blivit kallad ”årets fuckgirl” stod upp för sin sak, och en jämnårig kille blev åtalad.Hon lät det inte bara passera.

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil har kört i diket – föraren i ambulans

En lastbil har kört av vägen på länsväg 172, strax utanför Gustavfors i Dalsland.– Den ligger på sidan, delvis i ett dike och delvis på vägen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.Lastbilsföraren har omhändertagits av ambulans..

Expressen - 3 timmar sedan

Tre bilar inblandade i olycka på E6

Tre personbilar har krockat på E6 i höjd med Ängelholm.Det är okänt om någon har kommit till skada. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.