SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 18 November, 19:41

SmålandsPosten - 16 okt 18 kl. 04:00

Växjö som undantag?Vi har tidigare skrivit om Stockholmsmoderaternas ovilja att ta hänsyn till sina väljare när de envist stött planerna på fyrkanten Nobelcentret. En eftervalssökning bland de kvarter som antogs omfatta partiets kärntrupper visade på märkbara förluster. Och, som sagt, går det dåligt i Stockholm tenderar det att gå dåligt i riket. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Stockholmsmoderaternas, Nobelcentret, Stockholm

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjösom , undantag
BT - 16 jun 11 kl. 14:46

EU öppnar för undantag om momskrav

Än är det inte dags att stämma Sverige. Men det svenska föreningslivets generella undantag från momsredovisning strider mot EU-reglerna, enligt EU-kommissionären Algirdas Semeta.
Han hoppas dock kunna lösa tvisten inom ramen för gällande EU-direktiv, om man utnyttjar rätten för länder att begära undantag.

Regeringen - 08 apr 11 kl. 09:34

Regeringens ställningstagande om Östersjöfisk och det undantag som EU-kommissionen föreslagit

Sverige har ett undantag från EU:s regelverk kring dioxin i livsmedel som gör det möjligt att inom landet fiska och sälja fet fisk med förhöjda halter av dioxin från bland annat Östersjön. Undantaget går ut vid årsskiftet 2011/2012. Regeringen har nu tagit ställning till hur Sverige ska förhålla sig till EU-kommissionens förslag om fortsatt undantag.

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 05:10

MP kräver undantag

Statsminister Reinfeldt träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel i går kväll och i dag samråder EU-nämnden med finansminister Anders Borg. Ämne: Europakten.
Miljöpartiet ställer villkor för ett deltagande.

Regeringen - 19 mar 12 kl. 15:45

Proposition om undantag från upphandlingskrav för företag som stat och kommuner äger

I en proposition som överlämnats till riksdagen idag föreslår regeringen att det införs ett undantag från kravet på offentlig upphandling när stat, kommun eller landsting köper tjänster från företag som de själva äger. Syftet med förslaget är att anpassa svensk rätt till de möjligheter till undantag från upphandlingskrav som finns inom unionsrätten. Pressmeddelande: Undantag från upphandlingskrav för företag som stat och kommuner äger Prop.

Kristianstadsbladet - 01 jan 14 kl. 08:25

Katolskt undantag från "Obamacare"


Sonia Sotomayor, en av de mäktiga domarna i USA:s högsta domstol, skrev sent på nyårsaftonen under ett undantag från president Barack Obamas sjukförsäkringsreform för två katolska grupper. Undantaget gäller den del av lagen som förordnar att arbetsgivare står för sjukförsäkringar för sina anställda, försäkringar som även omfattar preventivmedel.Sotomayor utfärdade undantag från det så kallade preventivmedelstillägget för en katolsk organisation i Maryland och en i Illinois.

BT - 01 jan 14 kl. 08:26

Katolskt undantag från "Obamacare"

Sonia Sotomayor, en av de mäktiga domarna i USA:s högsta domstol, skrev sent på nyårsaftonen under ett undantag från president Barack Obamas sjukförsäkringsreform för två katolska grupper. Undantaget gäller den del av lagen som förordnar att arbetsgivare står för sjukförsäkringar för sina anställda, försäkringar som även omfattar preventivmedel. Sotomayor utfärdade undantag från det så kallade preventivmedelstillägget för en katolsk organisation i Maryland och en i Illinois.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 04:00

Ett undantag för utemiljön skulle leda till fler

Vi behöver många fler nya bostäder i Lund och vi uppskattar driftiga fastighetsägare som är beredda att hitta lösningar för att skapa fler bostäder. Samtidigt måste vi slå vakt om bra bostadsmiljöer, både inomhusmiljöer, fungerande innergårdar och närmiljöer.Byggnadsnämnden är i grunden mycket positiv till Skånegårdars förslag att förtäta med ett nytt hus med plats för butik och kontor i de nedre våningarna och med 13 nya bostäder.

Regeringen - 30 maj 17 kl. 10:26

Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen vid tillströmning av asylsökande

I propositionen föreslås att det i plan- och bygglagen förs in ett normgivningsbemyndigande för regeringen att meddela föreskrifter om undantag från vissa bestämmelser i lagen. Sådana föreskrifter ska få meddelas för att boenden för asylsökande snabbt ska kunna anordnas. En förutsättning för att regeringen ska få utnyttja bemyndigandet är att tillströmningen av asylsökande har varit eller kan väntas bli särskilt omfattande.

Västerbottens Folkblad - 09 sep 11 kl. 09:39

Norrlänningar missnöjda med politikerVästerbotten är ett undantag

Norrlänningar blir alltmer missnöjda med hur dagens politiker agerar för att gynna sysselsättning och företagande.Västerbotten är ett undantag Norrlänningar blir alltmer missnöjda med hur dagens politiker agerar för att gynna sysselsättning och företagande.Västerbotten är ett undantag Det visar nya resultat ?

Västerbottens Folkblad - 14 jan 12 kl. 16:46

Sjöstedt vill ha undantag från euron

Sverige bör kräva att få ett undantag från medlemskap i euron. Det sade Vänsterpartiets nyblivne partiledare i Ekots lördagsintervju på lördagen. Sverige bör kräva att få ett undantag från medlemskap i euron.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Inget undantag för Stefan Löfven

Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven kommer inte att få delta i riksdagens partiledaredebatter. Löfven har ingen riksdagsplats, men Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Carina Moberg, har sagt att hon ska tala med talmannen om att göra ett undantag för Löfven. Frågan är nu utredd, men det blir inget undantag, säger Moberg till SR Ekot..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Blek Bold Eagle i Prix de Bretagne

Allt var upplagt för Bold Eagle i franska storloppet Prix de Bretagne. Storfavoriten fick fin draghjälp fram till upploppet, men den vassa spurten uteblev. Bold Eagle slutade fyra och segern gick till femårige Davidson Du Pont.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Klistrig vägbeläggning stoppade Trafikverket

Den senaste tiden har det varit stora problem med asfaltsbeläggningen på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Asfalt, som blivit till en seg gegga, har fastnat i bildäck. Flera bilister har vittnat om att de har fått sina däck helt förstörda.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare. Macron presenterade sin vision inför den tyska förbundsdagen vid ett besök i Berlin på söndagen.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sällsynt Linnéporträtt tillbaka i Sverige

Ett sällsynt porträtt av den berömda vetenskapsmannen Carl von Linné är tillbaka i Sverige efter en längre tid i England. Uppsala universitetsbibliotek som har köpt verket på auktion planerar att visa det för allmänheten i sommar.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tänk efter före du köper ny mobil

Det är ingen vågad gissning att det just nu i många hem inför Black friday och jul diskuteras inköp av en ny mobiltelefon. För många är det den enklaste saken i världen - de köper bara den senaste versionen av telefonen de alltid använt.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

SJ varnar: Biljetterna till julens resor snart slut

Ska du hälsa på släkten i jul är det dags att köpa biljett. Efterfrågan på tågresor är högre än vanligt och hos SJ är många avgångar redan fullsatta. Även bussbolagen känner av en ökad efterfrågan och Flixbus har satt in 200 extra avgångar..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kvinna testade hårsprayer i butik – åtalas

SmålandsPosten - 1 timme sedan

John Williams gör ny musik för Disneyland

Kompositören John Williams, 86 år, har tidigare sagt att han tänker gå i pension efter att han skrivit klart musiken till den kommande "Star wars"-filmen, känd under arbetsnamnet "Episode IX".(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tex Williamssons storspel bäddade för Tingsryds triumf

Hockeyallsvenskans tabelljumbo Tingsryds AIF slog till med en trepoängare i söndagens match mot IK Pantern i Rosengårds ishall. Taif vann med 3–0 efter ett briljant målvaktsspel av Tex Williamsson..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Räddade nödställd älgkalv ur gödselbrunn

En älgkalv utanför Torup har haft en riktigt dyster söndagsförmiddag. Kalven hade fastnat i en gödselbrunn och klarade inte av att ta sig upp själv. I stället fick räddningstjänsten i Hylte rycka ut på det ovanliga räddningsuppdraget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.