SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 20 January, 18:21

SmålandsPosten - 16 okt 18 kl. 04:00

Växjö som undantag?Vi har tidigare skrivit om Stockholmsmoderaternas ovilja att ta hänsyn till sina väljare när de envist stött planerna på fyrkanten Nobelcentret. En eftervalssökning bland de kvarter som antogs omfatta partiets kärntrupper visade på märkbara förluster. Och, som sagt, går det dåligt i Stockholm tenderar det att gå dåligt i riket. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Stockholmsmoderaternas, Nobelcentret, Stockholm

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjösom , undantag
BT - 16 jun 11 kl. 14:46

EU öppnar för undantag om momskrav

Än är det inte dags att stämma Sverige. Men det svenska föreningslivets generella undantag från momsredovisning strider mot EU-reglerna, enligt EU-kommissionären Algirdas Semeta.
Han hoppas dock kunna lösa tvisten inom ramen för gällande EU-direktiv, om man utnyttjar rätten för länder att begära undantag.

Regeringen - 08 apr 11 kl. 09:34

Regeringens ställningstagande om Östersjöfisk och det undantag som EU-kommissionen föreslagit

Sverige har ett undantag från EU:s regelverk kring dioxin i livsmedel som gör det möjligt att inom landet fiska och sälja fet fisk med förhöjda halter av dioxin från bland annat Östersjön. Undantaget går ut vid årsskiftet 2011/2012. Regeringen har nu tagit ställning till hur Sverige ska förhålla sig till EU-kommissionens förslag om fortsatt undantag.

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 05:10

MP kräver undantag

Statsminister Reinfeldt träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel i går kväll och i dag samråder EU-nämnden med finansminister Anders Borg. Ämne: Europakten.
Miljöpartiet ställer villkor för ett deltagande.

Regeringen - 19 mar 12 kl. 15:45

Proposition om undantag från upphandlingskrav för företag som stat och kommuner äger

I en proposition som överlämnats till riksdagen idag föreslår regeringen att det införs ett undantag från kravet på offentlig upphandling när stat, kommun eller landsting köper tjänster från företag som de själva äger. Syftet med förslaget är att anpassa svensk rätt till de möjligheter till undantag från upphandlingskrav som finns inom unionsrätten. Pressmeddelande: Undantag från upphandlingskrav för företag som stat och kommuner äger Prop.

Kristianstadsbladet - 01 jan 14 kl. 08:25

Katolskt undantag från "Obamacare"


Sonia Sotomayor, en av de mäktiga domarna i USA:s högsta domstol, skrev sent på nyårsaftonen under ett undantag från president Barack Obamas sjukförsäkringsreform för två katolska grupper. Undantaget gäller den del av lagen som förordnar att arbetsgivare står för sjukförsäkringar för sina anställda, försäkringar som även omfattar preventivmedel.Sotomayor utfärdade undantag från det så kallade preventivmedelstillägget för en katolsk organisation i Maryland och en i Illinois.

BT - 01 jan 14 kl. 08:26

Katolskt undantag från "Obamacare"

Sonia Sotomayor, en av de mäktiga domarna i USA:s högsta domstol, skrev sent på nyårsaftonen under ett undantag från president Barack Obamas sjukförsäkringsreform för två katolska grupper. Undantaget gäller den del av lagen som förordnar att arbetsgivare står för sjukförsäkringar för sina anställda, försäkringar som även omfattar preventivmedel. Sotomayor utfärdade undantag från det så kallade preventivmedelstillägget för en katolsk organisation i Maryland och en i Illinois.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 04:00

Ett undantag för utemiljön skulle leda till fler

Vi behöver många fler nya bostäder i Lund och vi uppskattar driftiga fastighetsägare som är beredda att hitta lösningar för att skapa fler bostäder. Samtidigt måste vi slå vakt om bra bostadsmiljöer, både inomhusmiljöer, fungerande innergårdar och närmiljöer.Byggnadsnämnden är i grunden mycket positiv till Skånegårdars förslag att förtäta med ett nytt hus med plats för butik och kontor i de nedre våningarna och med 13 nya bostäder.

Regeringen - 30 maj 17 kl. 10:26

Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen vid tillströmning av asylsökande

I propositionen föreslås att det i plan- och bygglagen förs in ett normgivningsbemyndigande för regeringen att meddela föreskrifter om undantag från vissa bestämmelser i lagen. Sådana föreskrifter ska få meddelas för att boenden för asylsökande snabbt ska kunna anordnas. En förutsättning för att regeringen ska få utnyttja bemyndigandet är att tillströmningen av asylsökande har varit eller kan väntas bli särskilt omfattande.

Västerbottens Folkblad - 09 sep 11 kl. 09:39

Norrlänningar missnöjda med politikerVästerbotten är ett undantag

Norrlänningar blir alltmer missnöjda med hur dagens politiker agerar för att gynna sysselsättning och företagande.Västerbotten är ett undantag Norrlänningar blir alltmer missnöjda med hur dagens politiker agerar för att gynna sysselsättning och företagande.Västerbotten är ett undantag Det visar nya resultat ?

Västerbottens Folkblad - 14 jan 12 kl. 16:46

Sjöstedt vill ha undantag från euron

Sverige bör kräva att få ett undantag från medlemskap i euron. Det sade Vänsterpartiets nyblivne partiledare i Ekots lördagsintervju på lördagen. Sverige bör kräva att få ett undantag från medlemskap i euron.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Inget undantag för Stefan Löfven

Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven kommer inte att få delta i riksdagens partiledaredebatter. Löfven har ingen riksdagsplats, men Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Carina Moberg, har sagt att hon ska tala med talmannen om att göra ett undantag för Löfven. Frågan är nu utredd, men det blir inget undantag, säger Moberg till SR Ekot..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Bengtsson nöjd – trots förlust mot konkurrenten

En nästan överdrivet nöjd segrare och en nästan överdrivet nöjd förlorare. Så sammanfattar vi de lokala dragplåstren Alexander Brorsson och Angelica Bengtssons i Quality Hotel Games..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Anderson spelar Thatcher i nya "The crown"

Efter föregångare som Meryl Streep, Patricia Hodge och Jennifer Saunders är det nu dags för Gillian Anderson att ta sig an rollen som Margaret Thatcher, rapporterar The Sunday Times. I säsong fyra av succéserien "The crown" gör Anderson entré som den före detta brittiska premiärministern.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Okända förintelseoffer i brittisk begravning

Kvarlevorna av sex judiska offer för Förintelsen har begravits i Storbritannien. De sex - fem vuxna och ett barn som inte kunnat identifieras - jordfästes på en judisk kyrkogård norr om London inför en stor folkmassa.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Konservatism och liberalism i giftschaktet

Har det biologiska arvet betydelse för formandet av en persons sexualitet? När professor Germund Hesslow vid Lunds universitet föreläste om det blev han anmäld av en kränkt student. Universitetsadministrationen uppmanade Hesslow att be om ursäkt och tillsatte en internutredning när denne vägrade.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Villa mot serieseger trots bruten svit

Seriesuveränen Villa Lidköping fick sin tolv matcher långa segersvit bruten. Men en poäng i 3-3-mötet borta mot IFK Motala gjorde att laget i praktiken säkrade seriesegern i elitseriebandyn som nu tar uppehåll för VM på hemmaplan.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Darj är Sveriges nyckelspelare i skymundan

Det är lagkamraterna som står för de avgörande räddningarna och målen. Max Darj utför sitt jobb i det tysta - och trivs med det. - Det är så otroligt roligt att vara med i landslaget, säger försvararen inför VM-mötet med Norge.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Biodlare från hela landet fick lära sig om honung

Datorer kan numera användas för att avgöra honungens doft, smak, textur och geografiska ursprung. Det kallas digital sensorik, något som deltagarna fick lära sig när Honungsringen höll utbildningsdag i Alvesta.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

En musiktävling på blodigt allvar

En musiklek. Fast på blodigt allvar. Så beskriver Mona Bendz den årliga Musikfrågan som anordnas av Växjö konsertförening..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Vill bygga ut bygdegård – ska hyras ut till turister

För att få ihop pengar till den egna verksamheten vill Rävemåla bygdegårdsförening bygga tre rum i bygdegården för uthyrning till turister. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Just nu: Singelolycka på E4 – stor trafikpåverkan

Ett larm strax efter klockan 16.30 till SOS om en singelolycka på E4. En personbil ska ha kört in i mitträcket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.