SVT > Inrikes

Thursday, 25 April, 04:29

SVT - 16 okt 18 kl. 00:32

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstöttaBarn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Afghanistan, Europa, Rädda Barnen

Dela artikeln

468 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Ungasom , återvändertill , Afghanistanblir , utstötta
YLE - 08 feb 16 kl. 14:21

Irakier kan inte tvångsavvisas – myndigheterna hoppas att tusentals återvänder hem frivilligt

Antalet papperslösa i Finland väntas öka rejält i och med att ungefär hälften av alla asylsökande får avslag på sina ansökningar. Men asylsökande från bland annat Irak och Afghanistan kan inte tvångsavvisas och myndigheterna räknar i stället med att de återvänder hem frivilligt då de nekas socialskydd i Finland. Innan sommaren är slut får åtminstone hälften av de 32 000 tusen asylsökande som kom till Finland ifjol veta att de inte får stanna i landet.

YLE - 20 apr 16 kl. 11:45

Rekordmånga utlänningar återvänder frivilligt till sina hemländer

Rekordmånga utlänningar har återvänt till sina hemländer med hjälp av systemet för frivillig återresa, meddelar Migrationsverket. En majoritet av dem som återvänder har återkallat sin asylansökan och cirka en fjärdedel har fått avslag på sin asylansökan. Sammanlagt 177 personer återvände till sina hemländer i februari, vilket är det största antalet någonsin under en månad.

YLE - 29 jul 12 kl. 19:51

Också Johan Skogberg återvänder till BK-handbollen

Johan Skogberg är spelklar för BK-46 i herrarnas handbollsliga. Han återvänder till Karis från Sjundeå IF. Skogberg gjorde sitt tusende FM-ligamål i april i år.

YLE - 30 jul 12 kl. 10:00

Också Johan Skogberg återvänder till BK-46

Johan Skogberg är spelklar för BK-46 i herrarnas handbollsliga. Han återvänder till Karis från Sjundeå IF. Skogberg gjorde sitt tusende FM-ligamål i april i år.

YLE - 22 jul 15 kl. 11:41

Klart: Tomi Kallio återvänder till TPS

Ishockeyspelaren Tomi Kallio som har vunnit två FM-guld med TPS återvänder till Åbo efter en paus på femton år. Kallios kontrakt är ettårigt. Kallio spelade senast för TPS säsongen 1999–2000 då TPS vann FM-guld.

BT - 03 jan 15 kl. 07:24

Återvänder som utmanare

När Magnus Haglund, 41, var i Elfsborg förra rundan fick han flera gånger bära favoritskapet i de allsvenska tipsen och höra om hur laget skulle jogga hem guldet. Det är nya tider - och när laget i veckan tar sats inför 2015 är det med en helt annan utgångspunkt. BT träffade en omtalad hemvändare för att snacka spelsystem, målsättningar, potentiella nyförvärv och Anders Svensson.

BT - 03 jan 15 kl. 07:24

Återvänder som utmanare

När Magnus Haglund, 41, var i Elfsborg förra rundan fick han flera gånger bära favoritskapet i de allsvenska tipsen och höra om hur laget skulle jogga hem guldet. Det är nya tider - och när laget i veckan tar sats inför 2015 är det med en helt annan utgångspunkt. BT träffade en omtalad hemvändare för att snacka spelsystem, målsättningar, potentiella nyförvärv och Anders Svensson.

SR - 10 okt 17 kl. 16:50

Få afghaner återvänder hem – trots asylavslag

Bara ett fåtal av de afghaner som fått avslag på sina asylansökningar lämnar Sverige och återvänder till Afghanistan..

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 13 kl. 07:57

PG återvänder till Vetlanda


Vetlanda fortsätter att förstärka sin bandytrupp. Efter Johan Löfstedt förra veckan har den småländska elitserieklubben nu gjort klart med landslagsmeriterade Patrik "PG" Thulin (tidigare Gustafsson).30-åringen återvänder till Vetlanda efter två säsonger i Villa-Lidköping.

YLE - 09 apr 15 kl. 11:16

Målvakt återvänder till SaiPa – nya kontrakt i KalPa och HIFK

Jani Nieminen som under de två senaste säsongerna har representerat Blues återvänder till SaiPa som han spelade för säsongen 2012–2013. Kontraktet är ettårigt och SaiPa har en option för ytterligare två säsonger. Nieminen är hockeyfostrad i HIFK där han spelade fram till säsongen 2009–2010.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Hon hjälper barnen som rånas: ”Vi ringer upp dem”

Rånen mot barn har blivit vanligare och grövre. Många rånas under vapenhot och utsätts dessutom för våld. Men att våga ta emot stöd och prata om det i efterhand kan påskynda läkningen och ge goda insikter hos de utsatta.

SVT - 5 timmar sedan

Pappa: ”Fruktansvärt att ens barn ska behöva utsättas för det”

En tidig eftermiddag i januari förra året rånades Nicholas Jessens åttaårige son när han var på väg hem från skolan i Nacka utanför Stockholm. – Det var fyra eller fem killar som han tror var ungefär mellan 17 och 20 år som plötsligt dök upp alldeles utanför skolgården. De visade en kniv och tog hans mobil och stack.

SVT - 5 timmar sedan

Polisen om rånen mot barn: ”Lyckade skolresultat är a och o”

Antalet anmälningar om unga som rånar barn ökade rekordmycket under förra året. Max Åkerwall, chef för lokalpolisområdet Södertälje, menar att det inte beror på resursbrist inom polisen. – Lyckade skolresultat är a och o, säger Max Åkerwall..

SVT - 6 timmar sedan

Här är apparna som kan sälja information om hur du rör dig

Information som lagras i mobilappar gör att en persons hela rörelsemönster kan spåras dygnet runt. Apparna som gör detta är av vitt skilda typer – alltifrån casino-appar, träningsappar till appar om vegankost. DN har identifierat över 100 appar som kan spåra dig och sälja informationen vidare..

SVT - 6 timmar sedan

Experten: Så tar du kontroll över vad apparna lagrar

En granskning av DN visar att hundratusentals svenskar kan spåras dygnet runt via apparna de har i sina mobiler. Men det finns sätt att ta kontroll över vilken information dina appar lagrar om dig, menar säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund-Löwinder. Här är hennes bästa tips..

SVT - 6 timmar sedan

Ny razzia mot Swedbank

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har under onsdagen genomfört ännu en husrannsakan mot Swedbanks huvudkontor, enligt Dagens Industri. ”Jag kan bekräfta att polisen har varit på Swedbank och fått ytterligare handlingar”, säger bankens advokat Hans Strandberg till Di..

SVT - 7 timmar sedan

SVT:s politikreporter Love Benigh: ”Kommer bli tuffa förhandlingar”

Socialdemokraterna går nu med på att höja det ekonomiska stödet för försvaret, erfar SVT. SVT:s politikreporter Love Benigh säger att höjningen till 84 miljarder kronor inte är tillräcklig om man frågar de borgerliga partierna. – Egentligen vill de borgerliga partierna ha mer pengar till försvaret än de här 84 miljarderna, de har ännu högre ambitioner, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

”Riskerar att radikalisera ytterligare en generation”

Sverige riskerar att se en ny generation extremister om myndigheter och kommuner misslyckas med omhändertagandet av barn till så kallade IS-återvändare. Det säger Jonas Trolle, chef för Center mot våldsbejakande extremism (CEV). .

SVT - 9 timmar sedan

SVT erfar: S går med på miljardökning till försvaret

Socialdemokraterna ställer sig nu bakom prislappen för det nya utökade svenska försvaret, erfar SVT Nyheter. Det handlar om en kraftig ökning från nuvarande 54 miljarder kronor till 84 miljarder kronor år 2025, enligt Försvarsberedningens förslag..

SVT - 11 timmar sedan

11-årige Marcus blev rånad av jämnåriga på väg hem från skolan

Mitt på gräsplanen blev han och kompisarna genskjutna av en grupp jämnåriga barn. En snabb fråga, ett plötsligt slag i magen och så tvingades 11-årige Marcus lämna ifrån sig det han hade på sig. – Jag blev jätterädd, säger han till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.