DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 21:27

DI - 15 okt 18 kl. 22:33

Saudiska krisen slår mot Trump – och oljeprisetIntrigen tätnar kring den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Analytiker varnar nu för att hans försvinnande kan få stora effekter på oljepriset och relationerna mellan USA och Saudiarabien. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, Jamal Khashoggi, USA, Saudiarabien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saudiska, krisenslår mot , Trumpoch , oljepriset
DI - 16 jul 18 kl. 22:19

New York-börser: Oljepriset tappade efter oro över utbud

Amerikanska börser inledde veckan med små rörelser. Donald Trump och Vladimir Putin träffades i Helsingfors för att bland annat diskutera handel, kärnvapen och Kina. Samtalen på måndagen var direkta och djupt produktiva och gick mycket bra, enligt Donald Trump.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

YA - 05 jan 17 kl. 13:08

Saudiskt initiativ trycker upp oljepriset

Råoljepriset stiger sedan flera källor uppgett att Saudiarabien inlett samtal med kunder om en minskning av oljeförsäljningen med 3-7 procent. Det saudiska initiativet tas inför det att leveransavtalen för februari månad förhandlas mellan det statliga saudiska oljebolaget Aramco och dess kunder.(TT).

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 13:00

JP Morgan: Oljepriset pressas ännu lägre

Det är minskad efterfrågan som påverkar priset negativt, säger Scott Darling, chef för avdelningen Asia-Pacific oil and gas på investmentbanken JP Morgan. Den minskade efterfrågan blir en konsekvens av Opec-ländernas beslut att avskaffa produktionsbegränsningarna och pumpa upp mer olja. Men även de amerikanska producenternas vilja och förmåga att öka produktionen får en stor bäring på oljepriset, både för brentoljan och WTI-oljan.

SvD - 20 okt 16 kl. 09:30

Saudiska kungahuset: Fler kvinnor ska jobba

Pressad av det låga oljepriset lanserar det saudiska kungahuset en rad ekonomiska reformer. Bland annat ska fler kvinnor jobba. Men i den stora framtidsplanen ingår inte mänskliga rättigheter eller demokrati..

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 12 kl. 21:23

Saudier oroas över krisen i Bahrain

Saudiarabien uppmanar regeringen och oppositionen i Bahrain att lösa den politiska krisen i landet. Efter inbördesstriderna i Syrien fruktar den saudiska ledningen att krisen ska fördjupas i Bahrain på motsvarande sätt och spilla över till dess östliga provins. Det har varit oroligt i Bahrain ända sedan de första protesterna startade för ett år sedan..

DI - 27 nov 14 kl. 10:06

Oljepriset dalar inför Opec-besked

Oljepriset dalar inför torsdagens Opec-möte. Saudiska kommentarer tolkas som att det inte blir någon produktionsminskning..

Sydsvenskan - 26 mar 15 kl. 11:20

Saudiska flygräder lyfter oljepriset

Världsmarknadspriset på råolja stiger kraftigt sedan Saudiarabien och andra gulfstater inlett en militär offensiv mot rebeller i grannlandet Jemen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brent-olja nästa månad lyfter drygt 4 procent till nästan 59 dollar per fat. Det kan jämföras med priser på omkring 46 dollar per fat i mitten av januari.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 11:20

Saudiska flygräder lyfter oljepriset

Världsmarknadspriset på råolja stiger kraftigt sedan Saudiarabien och andra gulfstater inlett en militär offensiv mot rebeller i grannlandet Jemen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brent-olja nästa månad lyfter drygt 4 procent till nästan 59 dollar per fat. Det kan jämföras med priser på omkring 46 dollar per fat i mitten av januari.

SmålandsPosten - 20 okt 16 kl. 08:23

Saudier pressas av oljepriset

Pressad av det låga oljepriset lanserar det saudiska kungahuset en rad ekonomiska reformer. Bland annat ska fler kvinnor jobba. Men i den stora framtidsplanen ingår inte mänskliga rättigheter eller demokrati.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Kraftig återhämtning i oljepriserna under torsdagen

Oljepriserna fortsätter att stiga på torsdagen efter nyheten om att Saudiarabien ska kapa sina oljeexporter till USA under de kommande veckorna. Sedan bottennivåerna vid lunchtid, svensk tid, har Brentoljan stigit med 2 dollar per fat..

DI - 15 minuter sedan

Fonden försvarar lyxresorna: "I enlighet med reglementet"

Det handlar om mindre än 2 procent av fondens investeringar. Ossian Ekdahl försvarar ändå styrelsens lyxresa i business class till Kina och Hongkong med boende på ett femstjärnigt hotell. ”Det var i enlighet med fondens resereglemente”, säger han..

DI - 15 minuter sedan

Di avslöjar: AP-fondens toppar åkte på ytterligare lyxresa

Utflykten till Indien är inte den enda guldkantade studieresan – Di kan avslöja att Första AP-fondens styrelse även har besökt Kina. Kostnad: 43.389 kronor per person.

DI - 30 minuter sedan

Läkemedelsbolag ska betala tillbaka miljarder till stat och landsting

Läkemedelsbolagen ska betala 2,8 miljarder kronor i återbäring på läkemedel för 2018 till staten och landstingen. Det är en fördubbling jämfört med 2017, skriver Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Trump: Misstag att anställa Cohen

USA:s president Donald Trump distanserar sig totalt från sin tidigare advokat Michael Cohen som dömts till tre års fängelse, bland annat för att ha betalat ut pengar till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016. .

DI - 1 timme sedan

Aktivisterna gör företagen friskare

Di kunde på torsdagen berätta att ABB säljer kraftdelen, Power Grids, till japanska Hitachi. Det är en seger för storägaren Cevian, som länge drivit att divisionen ska drivas som självständigt bolag. När man lägger till köpet i våras av Autoliv, och dess avknoppning av Veoneer, blir 2018 ett bra år för Christer Gardell..

DI - 1 timme sedan

Trump efter biljättens neddragningar: GM kommer inte behandlas väl

Federal Reserve och General Motors hamnade i skottlinjen under en intervju med Donald Trump på Fox News som sändes på torsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Preem-miljardären Al Amoudi lever och kommer få sin rättegång

Drivmedelskoncernen Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har varit frihetsberövad i 400 dagar och det har ifrågasatts om han över huvud taget lever. Nu bekräftar en saudisk tjänsteman att Al-Amoudi är vid liv och att han kommer ställas inför rätta..

DI - 1 timme sedan

Så kan M styra landet – trots historiskt svag regering

Efter fredagens omröstning, då Stefan Löfven fälls på nytt i riksdagen, kommer Ulf Kristersson att få en ny och sista chans – och förutsättningarna att lyckas ser bättre ut den här gången. Di reder ut hur M tänker försöka styra landet – trots en historisk svag regering..

DI - 1 timme sedan

EU förlänger ekonomiska sanktioner mot Ryssland

EU-toppmötet beslöt på torsdagen att förlänga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.