DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 13:25

DI - 15 okt 18 kl. 22:33

Saudiska krisen slår mot Trump – och oljeprisetIntrigen tätnar kring den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Analytiker varnar nu för att hans försvinnande kan få stora effekter på oljepriset och relationerna mellan USA och Saudiarabien. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, Jamal Khashoggi, USA, Saudiarabien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saudiska, krisenslår mot , Trumpoch , oljepriset
DI - 16 jul 18 kl. 22:19

New York-börser: Oljepriset tappade efter oro över utbud

Amerikanska börser inledde veckan med små rörelser. Donald Trump och Vladimir Putin träffades i Helsingfors för att bland annat diskutera handel, kärnvapen och Kina. Samtalen på måndagen var direkta och djupt produktiva och gick mycket bra, enligt Donald Trump.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

YA - 05 jan 17 kl. 13:08

Saudiskt initiativ trycker upp oljepriset

Råoljepriset stiger sedan flera källor uppgett att Saudiarabien inlett samtal med kunder om en minskning av oljeförsäljningen med 3-7 procent. Det saudiska initiativet tas inför det att leveransavtalen för februari månad förhandlas mellan det statliga saudiska oljebolaget Aramco och dess kunder.(TT).

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 13:00

JP Morgan: Oljepriset pressas ännu lägre

Det är minskad efterfrågan som påverkar priset negativt, säger Scott Darling, chef för avdelningen Asia-Pacific oil and gas på investmentbanken JP Morgan. Den minskade efterfrågan blir en konsekvens av Opec-ländernas beslut att avskaffa produktionsbegränsningarna och pumpa upp mer olja. Men även de amerikanska producenternas vilja och förmåga att öka produktionen får en stor bäring på oljepriset, både för brentoljan och WTI-oljan.

SvD - 20 okt 16 kl. 09:30

Saudiska kungahuset: Fler kvinnor ska jobba

Pressad av det låga oljepriset lanserar det saudiska kungahuset en rad ekonomiska reformer. Bland annat ska fler kvinnor jobba. Men i den stora framtidsplanen ingår inte mänskliga rättigheter eller demokrati..

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 12 kl. 21:23

Saudier oroas över krisen i Bahrain

Saudiarabien uppmanar regeringen och oppositionen i Bahrain att lösa den politiska krisen i landet. Efter inbördesstriderna i Syrien fruktar den saudiska ledningen att krisen ska fördjupas i Bahrain på motsvarande sätt och spilla över till dess östliga provins. Det har varit oroligt i Bahrain ända sedan de första protesterna startade för ett år sedan..

DI - 27 nov 14 kl. 10:06

Oljepriset dalar inför Opec-besked

Oljepriset dalar inför torsdagens Opec-möte. Saudiska kommentarer tolkas som att det inte blir någon produktionsminskning..

Sydsvenskan - 26 mar 15 kl. 11:20

Saudiska flygräder lyfter oljepriset

Världsmarknadspriset på råolja stiger kraftigt sedan Saudiarabien och andra gulfstater inlett en militär offensiv mot rebeller i grannlandet Jemen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brent-olja nästa månad lyfter drygt 4 procent till nästan 59 dollar per fat. Det kan jämföras med priser på omkring 46 dollar per fat i mitten av januari.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 11:20

Saudiska flygräder lyfter oljepriset

Världsmarknadspriset på råolja stiger kraftigt sedan Saudiarabien och andra gulfstater inlett en militär offensiv mot rebeller i grannlandet Jemen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brent-olja nästa månad lyfter drygt 4 procent till nästan 59 dollar per fat. Det kan jämföras med priser på omkring 46 dollar per fat i mitten av januari.

SmålandsPosten - 20 okt 16 kl. 08:23

Saudier pressas av oljepriset

Pressad av det låga oljepriset lanserar det saudiska kungahuset en rad ekonomiska reformer. Bland annat ska fler kvinnor jobba. Men i den stora framtidsplanen ingår inte mänskliga rättigheter eller demokrati.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hedgefond vill stämma tyska finansinspektionen för blankningsstopp

Den tyska finansmyndigheten Bafin kan komma att stämmas av en brittisk hedgefond. Beslutet att förbjuda nya blankningar i det skandaldrabbade bolaget Wirecard öppnar för finansiella krav mot myndigheten, enligt hedgefondförvaltaren Crispin Odey..

DI - 15 minuter sedan

Teknisk analys: Köpläge i utbombat krisbolag – ”stor uppsida”

Börsen tuffar på uppåt och kortsiktigt momentum är starkt positivt, enligt Investtech. Analysfirman ser köpläge i ett bolag som fullständigt havererat på börsen – men där investerarna nu börjat svänga. ”Aktien är intressant för såväl kortsiktiga som långsiktiga investerare.

DI - 10 minuter sedan

ChemoTech och ABEX/Gold Lite-koncernen expanderar samarbetet till Vietnam

Idag har ABEX/ Gold Lite -koncernen utnyttjat  sin option, att representera ChemoTech och IQwave™ även i Vietnam. ChemoTech får genom detta avtal ytterligare en order värd ca. 17 000 EURO..

DI - 45 minuter sedan

EU redo för motåtgärder om USA inför biltullar

EU-kommissionen upprepade på måndagen sin beredskap att införa motåtgärder mot USA om landet beslutar att införa importtullar på europeiska bilar..

DI - 1 timme sedan

Bundesbank spår fortsatt dämpad tillväxt i Tyskland första halvåret

Tillväxten i Tyskland väntas vara fortsatt dämpad åtminstone första halvåret i år då försämrade företagsförväntningar hotar att dämpa företagens investeringar, även om det ännu inte är bekymmersamt. .

DI - 1 timme sedan

Bostadsfrossan sprider sig – det kan slå hårt mot tillväxten

Året har startat med försiktig optimism när det gäller bostadsmarknaden, men sviterna av prisnedgången 2017 har fortfarande inte värkt ut.  Räkna med svaga siffror över byggandet i veckan..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare insiderförsäljningar i First North-listade Climeon

Stefan Brendgen, styrelseledamot i energibolaget Climeon, har sålde aktier för 15 miljoner kronor i bolaget enligt Finansinspektionens insynslista. Det kommer efter att grundaren Jochaim Karthäuser storsålt i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Tiger of Swedens vd slutar på dagen

Klädbolaget Tiger of Swedens vd Hans-Christian Meyer har avgått med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande från Tiger of Swedens danska moderbolag IC Group. .

DI - 1 timme sedan

Peab får order värd 277 miljoner för att bygga om Helsingborgs lasarett

Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga om vårdavdelningar inom huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Håll ut bostadsägare – vändningen har börjat

Valueguards boprisanalys för januari var ingen munter läsning. Rensat för säsongseffekter backade priserna till och med något. Läget är ändå inte nattsvart.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.