Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 18 November, 07:25

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 21:00

Har jazzen i Kristianstad en framtid?Den hett uppmärksammade jazzgruppen Tonbruket ger konsert på Kulturkvarteret på onsdag kväll. Som förband bjuder arrangören in till en öppen debatt om jazzens framtid i Kristianstad, under rubriken ”Vill vi ha jazz i Kristianstad?”. Låter som ett SOS i mina öron. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kristianstad, Tonbruket, Kulturkvarteret, Vill, SOS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har jazzeni , Kristianstaden , framtid
Kristianstadsbladet - 09 jul 11 kl. 06:30

Premiär och jubileum för jazzen

Strutters från Bromölla inledde Kristianstad Jazzfestival på sin 40-årsdag som festival. Vid rodret är Bengt Bronson Månsson som är med och öppnar festivalen.
KRISTIANSTAD.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 11:00

Han drabbades av jazzen

Personligt JAZZÄLSKARE. Jan Lundgren drabbades av jazzen. Han beskriver det som att bli blixtförälskad:
– Då vill man ju lära känna den människan, vara med den hela tiden.

YLE - 23 okt 16 kl. 13:31

Världens tryggaste framtid finns i Korpo

Inflyttning, camping och turism, samt Korpo Art Island. Det var de tre viktigaste sakerna för de Korpobor som på lördagen samlades för att diskutera utvecklingen och framtiden i kommundelen. Före seminariet hade Korponämnden samlat in utvecklingsförslag av invånare och deltidsbor i Korpo.

Kristianstadsbladet - 16 mar 13 kl. 12:50

Kristianstad Predators: Vi behöver en stor arena

Foto: Tommy Svensson
Kristianstad Predators är ett av tre elitlag i Kristianstad. Samtidigt håller klubben en låg profil när det gäller arenornas framtid i Kristianstad. ?

Kristianstadsbladet - 29 apr 11 kl. 05:30

Kristianstad och jazzen

På onsdag klockan 14 kåserar Göran Gustafsson om jazzstaden Kristianstad i konserthusets lilla sal. ?
Gustafsson kommer att spela musik ur det egna arkivet och även botanisera i den stora skivsamling som guldsmeden och Blue Bird-grundaren Rolf Nilsson lämnade efter sig.

YA - 25 jul 11 kl. 06:30

Skånes framtid - var finns den?

Behöver Kristianstad nya köpcentra? Påverkas handeln i stadskärnan? Behövs fler hotell?

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 11:00

"Kristianstad skulle hamna i förarsätet"

Foto: Bosse Nilsson
Här är planen som kan ge ett nytt Kristianstads IP. Kristianstads FF skissar på en helt ny lösning ? med en inomhushall.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 14:04

Framtidens Kristianstad

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad styrs i dag av en brokig Folkpartiledd majoritet där M, MP, C och ÅÅ också ingår.
Min förhoppning är att väljarna ska rösta fram en tydlig röd-grön majoritet. Jag kommer i mitt arbete söka stöd för ett samarbete där Kristianstads bästa står över såväl cementerad blockpolitik som politiska låsningar.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:12

Oklart styre i Kristianstad

Foto: Peter Åklundh
I Kristianstads kommun finns i nuläget inget färdigt valresultat. Det är oklart om den styrande Femklövern behåller eller förlorar makten i Kristianstad.
Rösträkningen i Kristianstad var långt ifrån avslutad vid midnatt.

Kristianstadsbladet - 28 jun 14 kl. 12:16

Den ljusnande framtid...för alla!

Foto: Bertil Ericson / TT
Förväntningarna är stora när våra unga ska möta framtiden och vuxenlivet. Vårt övergripande mål är att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet 2020, skriver Heléne Fritzon(S), Anders Tell(S) och Katarina Honoré (S).
Stroferna från studentsången ”den ljusnande framtid är vår” har klingat ut.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Om kärlek i vår märkliga Tinder-liggande tid

Snackigt, irriterande och fruktansvärt roligt om kärleksberoende och tillvarons intighet. Melissa Broder imponerar på recensent Rebecka Åhlund..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Varför finns vi? Marilynne Robinson sjunger människans lov

Människan är en fantastisk skapelse, enligt Marilynne Robinson. Se bara vad generationer före vår har frambringat i form av konst och litteratur, trots stora umbäranden, farsoter och svält. Recensenten Ingrid Elam har läst den hyllade amerikanska författarens essäbok ”Vad gör vi här?

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Smart och pedagogisk bilderbok om allergi

Astma och allergier kan vara besvärliga. Men vad vad händer egentligen i kroppen och vad finns det för hjälpmedel? Jonna Fries har läst en pedagogisk bok..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Boktoppen v 46

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - Igår: 05:00

Den lekfulla arkitekturen

I den värmländska orten Höljes, inte långt från den norska gränsen, står en byggnad som får bilister att bromsa och hakor att tappas. Den liknar ingenting annat, och är så långt från svensk lagom-funktionalism man kan komma. Och det är just det som är meningen.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:03

Dansk succébok i veckans pott

Hanne-Vibeke Holst är en framgångsrik och mångsidig dansk författare. Vet du vad den avslutande delen i hennes tredelade tv-serie heter, ja, då har du chansen att vinna hennes nya thriller ”Som pesten”. .

Kristianstadsbladet - Igår: 16:13

Norrlänning tar över Skånes Dansteater

Efter Åsa Söderbergs många års ledarskap på Skånes Dansteater blir det Mira Helenius Martinsson ny vd från i sommar. Idag är hon knuten till Scenkonstbiennalen i norr. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:10

”Karavanen mot USA växer. Inte svårt att förstå varför.”

USA har bidragit till förhållandena i Centralamerika genom att i historien ha störtat demokratiskt valda regimer och stöttat korrumperade politiker. När frilansjournalisten Tomas Polvall läser böcker och reportage om flyktingtåget på väg mot USA är det fattigdom, våld och längtan efter ett värdigt liv han möter. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:10

En värld av skuggor, mystik och lek

Skuggor har en central roll i konstnären Christina Skåruds utställning på Tomelilla konsthall. Skuggor är ett återkommande motiv på målningarna. Hon förmedlar också kontakt med en mystisk, surrealistisk skuggvärld.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:11

Tips inför kulturveckan

Bob Hansson på Kulturkvarteret, Carmen i Hässleholm, Gunilla Sundströms keramik, danshappening i Knislinge och poesi och musik med Kristina Hahne. Det finns gott om utmärkta kulturval även denna vecka. Kulturredaktören Sune Johannesson ger fem tips.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.