DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 12:57

DI - 15 okt 18 kl. 21:08

NCC: det väntar sig marknaden av tisdagens morgonbeskedNCC har kapitalmarknadsdag på tisdagsförmiddagen och släpper preliminära siffror för det tredje kvartalet på morgonen. Marknaden väntar sig intäktstillväxt på 11 procent och kraftigt stärkt lönsamhet jämfört med fjolårets usla NCC-sommar, enligt Bloombergs sammanställning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NCC, Bloombergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NCCdet , väntarsig , marknadenav , tisdagens, morgonbesked
Skånskan - 23 mar 17 kl. 05:00

Byggstart väntar på Öns ”bombhål”

ÖN Efter många turer ligger nu Riksbyggen i startgroparna för att bygga sammanlagt 119 bostadsrätter på Ön.
Marken har legat i träda i många år samtidigt som det planerats för både skånska höghus och holländska lyxhus där. ERWP.

Cornucopia - 16 okt 18 kl. 09:19

NCC gör förlust

Byggbolaget NCC har knoppat av sin verksamhet för bostadsrätter till Bonava, men rapporterar ändå preliminära förluster för tredje kvartalet, sedan man gjort reservationer för tvister, garantier och nedskrivningar på 1 545 MSEK. Man avvecklar också vägunderhållsavdelningen. Uppenbarligen är det inte helt enkelt att tjäna pengar i den svenska bygg- och anläggningsbranschen, som är tänkt att rädda mixade byggbolag när den luckrativa bostadsrättsbubblan spruckit.

Cornucopia - 19 nov 18 kl. 12:58

NCC förhandlar om varsel i Stockholm - 20% kan få gå inom husbyggande

Facktidningen Byggnadsarbetaren skriver att NCC nu förhandlar om att varsla 130 anställda inom bostadsbyggande i Stockholmsområdet. Bolaget har inte fått in tillräckligt med nya projekt på den svagare bostadsmarknaden.
Veckochart NCC-B.

Opinionen.se - 03 maj 13 kl. 09:44

Svagt NCC pekar på dåliga vädret

NCC hamnar under förväntningarna för första kvartalet med en förlust på över en kvarts miljard. Ett skäl, enligt vd Peter Wågström, är den långa och kalla vintern som har satt stopp för anläggningsarbeten. Byggföretaget redovisar en förlust före skatt på 276 miljoner kronor för första kvartalet.

Affärsvärlden - 08 mar 13 kl. 12:22

NCC har 12 800 byggrätter - bygger 44 nya bostäder

Det svenska byggbolaget NCC har närmare 13 000 byggrätter i Sverige. Ändå byggstartade bolaget bara 44 lägenheter under det fjärde kvartalet i fjol. - Den svenska marknaden är inte lika stark som i S:t Petersburg och Norge, säger NCC:s ir-ansvarige Johan Bergman till Affärsvärlden..

Dalarnas tidningar - 25 mar 17 kl. 07:47

Spendrups: Vi lider med NCC

Spendrups tror inte att NCC gör allvar av hotet och hoppar av vattenprojektet.
– Vi lider med NCC. Nu förväntar vi oss att båda parter tar sitt förnuft till fånga, säger Spendrups talesperson Gunnar Svensson..

DalaDemokraten - 25 mar 17 kl. 07:47

Spendrups: Vi lider med NCC

Spendrups tror inte att NCC gör allvar av hotet och hoppar av vattenprojektet.
– Vi lider med NCC. Nu förväntar vi oss att båda parter tar sitt förnuft till fånga, säger Spendrups talesperson Gunnar Svensson..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 09:30

Här är tisdagens färska analyser

Morgan Stanley inleder bevakning av Swedish Match igen och banken sätter rekommendationen till övervikt. Det rapporterar Reuters. Riktkursen sätts till 570 kr.

DI - 16 okt 18 kl. 07:12

Efter vinstvarningen – så ska NCC vända skutan

NCC aviserar ytterligare omstruktureringskostnader på drygt 200 miljoner kronor till och med 2019. De finansiella målen och utdelningen behålls oförändrade, meddelar bolaget inför tisdagens kapitalmarknadsdag. Vd:n Tomas Carlsson intervjuas i Di TV klockan 07.

SvD - 09 feb 11 kl. 18:08

NCC rusade på vacklande börs

Byggsektorn med NCC och JM i spetsen steg rejält på börsen i dag. De två bolagens överraskande starka delårsrapporter överrumplade marknaden. Stockholmsbörsen stängde upp 0,2 procent på 360,89..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU redo för motåtgärder om USA inför biltullar

EU-kommissionen upprepade på måndagen sin beredskap att införa motåtgärder mot USA om landet beslutar att införa importtullar på europeiska bilar..

DI - 30 minuter sedan

Bundesbank spår fortsatt dämpad tillväxt i Tyskland första halvåret

Tillväxten i Tyskland väntas vara fortsatt dämpad åtminstone första halvåret i år då försämrade företagsförväntningar hotar att dämpa företagens investeringar, även om det ännu inte är bekymmersamt. .

DI - 45 minuter sedan

Bostadsfrossan sprider sig – det kan slå hårt mot tillväxten

Året har startat med försiktig optimism när det gäller bostadsmarknaden, men sviterna av prisnedgången 2017 har fortfarande inte värkt ut.  Räkna med svaga siffror över byggandet i veckan..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare insiderförsäljningar i First North-listade Climeon

Stefan Brendgen, styrelseledamot i energibolaget Climeon, har sålde aktier för 15 miljoner kronor i bolaget enligt Finansinspektionens insynslista. Det kommer efter att grundaren Jochaim Karthäuser storsålt i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Tiger of Swedens vd slutar på dagen

Klädbolaget Tiger of Swedens vd Hans-Christian Meyer har avgått med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande från Tiger of Swedens danska moderbolag IC Group. .

DI - 1 timme sedan

Peab får order värd 277 miljoner för att bygga om Helsingborgs lasarett

Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga om vårdavdelningar inom huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Håll ut bostadsägare – vändningen har börjat

Valueguards boprisanalys för januari var ingen munter läsning. Rensat för säsongseffekter backade priserna till och med något. Läget är ändå inte nattsvart.

DI - 1 timme sedan

Saudiarabiens statliga vapenbolag tar upp kampen om den globala marknaden

Det statliga försvarsindustribolaget Saudi Arabian Military Industries, Sami, ska inte längre bara kapa åt sig en hacka av det egna landets vapenhandel. Inom fem år ska bolaget exportera för 30 procent av omsättningen och därmed bli en betydande global aktör..

DI - 1 timme sedan

C: Skyddet av den enskilde bör stå i fokus, Skogsstyrelsen

SLUTREPLIK. Äganderätten är en viktig grundbult i Sverige och egendomsskyddet finns upptaget i så väl grundlagen som Europakonventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna. Det är en fråga som berör inte minst alla de skogsägare som finns i vårt land.

DI - 1 timme sedan

Splittring inom Labour – sju parlamentsledamöter lämnar partiet

Sju parlamentsledamöter i brittiska Labour har beslutat sig för att lämna partiet på grund av hanteringen av brexit och antisemitism. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.