Mobil > Teknik

Friday, 16 November, 08:16

Mobil - 15 okt 18 kl. 15:00

Varumärket Palm gör comeback som en ”ultramobil” mini-smartphoneDen som är tillräckligt gammal minns Palm som en gigant på PDA-scenen, det vill säga ett segment med elektronik som i stor utsträckning kan anses vara föregångarna till dagens smartphone-enheter. Och nu gör varumärket comeback, men den här gången genom ett helt nytt företag och med ett helt nytt koncept, närmare bestämt någonting som man kallar för en ”ultra-mobil” enhet..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Palm, PDA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varumärket, Palm, gör, comebacksom en , ultramobil, mini-smartphone
Mobil - 10 aug 18 kl. 15:18

Ny Palm-mobil tycks bli liten och ganska enkel

Det är nu sju år sedan man kunde hitta en Palm-mobil på mobilhyllan, närmare bestämt modellen Palm Pre 3. På den tiden osade varumärket åtminstone i någon liten mån fortfarande high end och avancerad teknologi, något man inte tycks kunna säga om den comeback-enhet som det nu läckt ut uppgifter om..

Dagens PS - 05 jan 17 kl. 10:15

Känd kedja gick i graven – gör comeback i Sverige

Elektronikkedjan Expert, som gick i konkurs 2012, gör comeback under nya varumärket Power. (Foto: TT) 2012 DagensPS.se rapporterade DagensPS.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:32

Nokiatelefoner gör global comeback

Nokia har undertecknat ett avtal om varumärken och patentlicenser som ger företaget HMD global rätt att tillverka telefoner och surfplattor som använder varumärket Nokia. HMD är ett nygrundat finländskt bolag som i och med avtalet får global ensamrätt på Nokias varumärke i tio års tid. Nokia Technologies får i sin tur patent- och varumärkesersättningar för de apparater som HMD säljer.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:32

Nokiatelefoner gör comeback som varumärke

Nokia har undertecknat ett avtal om varumärken och patentlicenser som ger företaget HMD global rätt att tillverka telefoner och surfplattor som använder varumärket Nokia. HDM är ett nygrundat finländskt bolag som som i och med avtalet får global ensamrätt på Nokias varumärke under tio års tid framöver. Artikeln uppdateras..

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 09:33

Nokia-favoriten gör comeback

HMD, som sitter på licensrättigheter att få sätta Nokias varumärke på sina mobiler, har visat upp de nya modeller man planerar att släppa under 2018. Bland dessa finns en variant på en tidigare favorit från 1990-talet, den gula glidaren 8110. Den faller under HMD:s kategori för budgetmobiler, ett område där priserna för en mobil kan till och med understiga 100 dollar, motsvarande 815 kronor, skriver Reuters.

Dagens PS - 15 feb 17 kl. 10:09

Älskad Nokia-telefon gör comeback efter 17 år

HMD, bolaget som äger rättigheterna att sälja telefoner under det finska varumärket HMD, kommer att presentera en rad nya mobiltelefoner under kommande World Mobile Congress i slutet av månaden, rapporterar sajten Venture Beat. I en inbjudan för pressträffen meddelar tillverkaren att de tre smartphones – med modellnamnen 6, 5 och 3 – kommer att lanseras under ett event den 26 februari. Men den kanske största nyheten, i alla fall för fansen, är att HMD kommer att släppa en upphottad version av klassikern 3310.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 17:59

Kända elektonikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige..

Expressen - 05 apr 17 kl. 17:57

Elektronikkedjan Expert gör comeback

Elektronikkedjan Expert gör comeback i Sverige. Under varumärket Power startar det norska bolaget e-handel. – Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens industri.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 18:13

Kända elektonikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige. - Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens Industri..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 18:26

Kända elektronikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige. - Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens Industri..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 16 timmar sedan

Snart över 100 miljoner AI-högtalare levererade i världen

Det råder inget större tvivel om att så kallade AI-högtalare är ett segment som växer så det knakar. Och enligt färska siffror från Strategy Analytics så har det inom kort levererats hela 100 miljoner AI-högtalare globalt..

Mobil - 16 timmar sedan

Nya mobila toppchippet från Qualcomm imponerar i benchmarktest

Qualcomms nya mobilchipp Snapdragon 8150 – som förväntas bli uppföljaren till dagens toppchipp Snapdragon 845 – har dykt upp på benchmarkingsajten Antutu. Och chippet ser ut att få imponerande prestanda..

Mobil - 21 timmar sedan

Redo för Galaxy S10: Samsungs nya toppchipset lanserat

En ovanligt tidig lansering av det nya toppchipsetet och oväntat teknikval kan tyda på en tidig lansering av Samsung Galaxy S10..

Mobil - I förrgår: 17:19

Spotify nu i Apple Watch – offlineläge senare

Idag släpper Spotify en officiell app till Apple Watch. Man meddelar samtidigt att man har planer på att lägga till möjligheten att spela musik och podcaster offlline, men att den funktionen kommer först senare..

Mobil - 22 timmar sedan

Sharp släpper smartphone med dubbla sensorpaneler

Den som inte gillar sensorpaneler lär sannolikt fnysa föraktfullt åt Sharps nya Aquos R2 Compact-telefon. Den har nämligen två sensorpaneler..

Mobil - 23 timmar sedan

Lenovo når break even på mobilsidan

En enklare och mindre komplicerad produktportfölj kan vara anledningen till att kinesiska Lenovo nu till slut går jämnt upp på mobilsidan globalt..

Mobil - Igår: 14:58

LG varumärkesskyddar V-serien för lång tid framåt

V50, V60, V70, V80 och V90. Nej, vi snackar inte om Volvo-modeller här, utan om kommande LG-telefoner. För nu har LG nämligen varumärkesskyddat alla namnen, vilket torde räcka räcka några år framåt..

Mobil - Igår: 14:48

Sonys Xperia XZ Premium och XZ1 får Android 9 Pie

Den 26 oktober var det tänkt att Sony skulle börja uppdatera sina telefonmodeller till Android 9 Pie. Men först nu har utrullningen kommit igång..

Mobil - Igår: 11:20

Tile: Slarverns bästa vän nu ännu bättre

Bluetoothbrickorna som hjälper dig att inte tappa bort saker har äntligen fått utbytbara batterier..

Mobil - Igår: 09:20

Cake Web Browser: Webbläsare med lättare sök

Cake Web Browser har onekligen en del förbättringar av användargränssnittet i webbläsaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.