Mobil > Teknik

Thursday, 24 January, 05:05

Mobil - 15 okt 18 kl. 15:00

Varumärket Palm gör comeback som en ”ultramobil” mini-smartphoneDen som är tillräckligt gammal minns Palm som en gigant på PDA-scenen, det vill säga ett segment med elektronik som i stor utsträckning kan anses vara föregångarna till dagens smartphone-enheter. Och nu gör varumärket comeback, men den här gången genom ett helt nytt företag och med ett helt nytt koncept, närmare bestämt någonting som man kallar för en ”ultra-mobil” enhet..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Palm, PDA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varumärket, Palm, gör, comebacksom en , ultramobil, mini-smartphone
Mobil - 10 aug 18 kl. 15:18

Ny Palm-mobil tycks bli liten och ganska enkel

Det är nu sju år sedan man kunde hitta en Palm-mobil på mobilhyllan, närmare bestämt modellen Palm Pre 3. På den tiden osade varumärket åtminstone i någon liten mån fortfarande high end och avancerad teknologi, något man inte tycks kunna säga om den comeback-enhet som det nu läckt ut uppgifter om..

Dagens PS - 05 jan 17 kl. 10:15

Känd kedja gick i graven – gör comeback i Sverige

Elektronikkedjan Expert, som gick i konkurs 2012, gör comeback under nya varumärket Power. (Foto: TT) 2012 DagensPS.se rapporterade DagensPS.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:32

Nokiatelefoner gör global comeback

Nokia har undertecknat ett avtal om varumärken och patentlicenser som ger företaget HMD global rätt att tillverka telefoner och surfplattor som använder varumärket Nokia. HMD är ett nygrundat finländskt bolag som i och med avtalet får global ensamrätt på Nokias varumärke i tio års tid. Nokia Technologies får i sin tur patent- och varumärkesersättningar för de apparater som HMD säljer.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:32

Nokiatelefoner gör comeback som varumärke

Nokia har undertecknat ett avtal om varumärken och patentlicenser som ger företaget HMD global rätt att tillverka telefoner och surfplattor som använder varumärket Nokia. HDM är ett nygrundat finländskt bolag som som i och med avtalet får global ensamrätt på Nokias varumärke under tio års tid framöver. Artikeln uppdateras..

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 09:33

Nokia-favoriten gör comeback

HMD, som sitter på licensrättigheter att få sätta Nokias varumärke på sina mobiler, har visat upp de nya modeller man planerar att släppa under 2018. Bland dessa finns en variant på en tidigare favorit från 1990-talet, den gula glidaren 8110. Den faller under HMD:s kategori för budgetmobiler, ett område där priserna för en mobil kan till och med understiga 100 dollar, motsvarande 815 kronor, skriver Reuters.

Dagens PS - 15 feb 17 kl. 10:09

Älskad Nokia-telefon gör comeback efter 17 år

HMD, bolaget som äger rättigheterna att sälja telefoner under det finska varumärket HMD, kommer att presentera en rad nya mobiltelefoner under kommande World Mobile Congress i slutet av månaden, rapporterar sajten Venture Beat. I en inbjudan för pressträffen meddelar tillverkaren att de tre smartphones – med modellnamnen 6, 5 och 3 – kommer att lanseras under ett event den 26 februari. Men den kanske största nyheten, i alla fall för fansen, är att HMD kommer att släppa en upphottad version av klassikern 3310.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 17:59

Kända elektonikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige..

Expressen - 05 apr 17 kl. 17:57

Elektronikkedjan Expert gör comeback

Elektronikkedjan Expert gör comeback i Sverige. Under varumärket Power startar det norska bolaget e-handel. – Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens industri.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 18:13

Kända elektonikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige. - Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens Industri..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 18:26

Kända elektronikkedjan gör comeback

Norska Expert gör comeback i Sverige, skriver Dagens Industri. Det är varumärket Power som ligger bakom comebacken som kommer att starta upp en e-handel i Sverige. - Vi ser goda möjligheter att skaka marknaden, säger Sverigechefen Robert van Toor till Dagens Industri..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 15 timmar sedan

Xiaomi visar prototyp på telefon med böjbar skärm i videoklipp

Den som eventuellt tvivlat på att Xiaomi skulle ha en telefon med böjbar skärm på gång kan sluta tvivla. Medgrundaren och vd:n Lin Bin har nu nämligen visat upp en prototyp i ett videoklipp..

Mobil - 14 timmar sedan

Asus Zenfone Max Pro (M2) börjar säljas i Sverige

Telefonen med det otympliga namnet har flera egenskaper, som stort batteri och stock android, som gör den intressant, och nu kommer den till Sverige..

Mobil - 14 timmar sedan

LG kan visa upp gestbaserat gränssnitt på MWC

MWC står för dörren (nåja, om en månad i alla fall) och inbjudningar till diverse event har börjat dyka upp. En av dem kommer från LG och den skvallrar om att man har någon form av gestbaserat gränssnitt på gång..

Mobil - 18 timmar sedan

Intervju: Högste chefen för Honor berättar om nystarten

På mer än ett sätt innebar lanseringen av Honor View 20 något av en nystart för Honor, globalt och kanske framförallt i Sverige..

Mobil - 19 timmar sedan

Fitbit släpper träningsarmband för företag

Fitbits fokus har legat på smartwatch-enheter den senaste tiden. Men nu har man faktiskt släppt ett par nya fitnessarmband. De är dock primärt avsedda för företag..

Mobil - 19 timmar sedan

Samsung lanserar minimal smartphonekamera

De nya smartphoneskärmarna ställer stora krav på kamerateknik som tar extremt lite plats i anspråk, och Samsung är tidigt ute med en kandidat..

Mobil - Igår: 18:00

Första intrycket: Honor View 20 har skärm med kamera-ö

Den har bra prestanda, en baksida som reflekterar ljus på ett effektfullt sätt, 48-megapixels kamera men givetvis är det skärmen och hålet för kameran som drar uppmärksamhet till sig..

Mobil - 20 timmar sedan

Då får resten av Nokiamobilerna Android 9.0 Pie

HMD Global har lovat att samtliga av deras Androidmobiler ska få Android 9.0 Pie. Nu har de berättat om tidtabellen för de som återstår..

Mobil - Igår: 14:37

Samsung ger äldre smartwatch-enheter flera nya funktioner

Samsung har inte glömt bort sina äldre smartwatch-enheter. Nu rullar man nämligen ut fullspäckade uppdateringar till både Gear S3 och Gear Sport..

Mobil - Igår: 14:35

”Sista Iphonemodellen med LCD-skärm släpps i höst”

Enligt källor med insyn i Apples produktionsplaner så kommer den sista Iphonemodellen med LCD-skärm att lanseras i höst. Därefter sägs Apple gå över helt och hållet till OLED-skärmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.