DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 12:37

DI - 15 okt 18 kl. 12:14

Sjöstedt kräver inflytande över S-ledd mittenregeringJonas Sjöstedt anser att Stefan Löfven nu bör få chansen att försöka bilda en ny regering. Men kravet - om han lyckas - är att Vänsterpartiet får inflytande över politiken. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sjöstedt, Stefan Löfven, Vänsterpartiet

Dela artikeln

650 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedt, kräver, inflytandeöver , S-ledd, mittenregering
Expressen - 18 dec 13 kl. 03:56

Jonas Sjöstedts krav: Plats i S-ledd regering

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kräver en plats i en eventuell rödgrön regering. Nu berättar han för Dagens Industri om de krav som han tänker driva. - Vi gör det som är normalt i hela vår omvärld, säger Sjöstedt till tidningen..

TA - 08 nov 13 kl. 07:36

Löfven: Kan regera över blockgränsen

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ch partisekreteraren Carin Jämtin skriver i dag på DN debatt att de öppnar för att regera med samtliga riksdagspartier - utom Sverigedemokraterna. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund.
"Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver de.

BT - 01 maj 14 kl. 18:36

S pressas från vänster

Socialdemokraternas första majtåg fick se sig slaget av Vänsterpartiets på flera håll i landet. S-ledaren Stefan Löfven lovade i sitt tal nya bostäder och sänkt pensionärsskatt.Omkring 5 000 sympatisörer gick bakom Löfven i S-tåget i Stockholm.

BT - 04 jul 14 kl. 15:43

V fortsätter tåg mot välfärdsvinster

Vänsterpartiet säger sig ha hopp ännu om att få Socialdemokraterna med sig på vinstförbud i välfärden. Utan det kan en S-ledd regering inte räkna med stöd, enligt V-ledaren Jonas Sjöstedt.Sjöstedt sade, på V:s dag i Almedalen, att målet i valet självklart är regeringsskifte och en rödgrön regering.

BT - 04 jul 14 kl. 20:19

V-tåg mot välfärdsvinster tuffar på

Vänsterpartiet säger sig ännu ha hopp om att få med sig Socialdemokraterna på vinstförbud i välfärden. Utan det kan en S-ledd regering inte räkna med stöd, enligt V-ledaren Jonas Sjöstedt.Han sade, på Vänsterpartiets dag i Almedalen, att valets mål är självklart: regeringsskifte och en rödgrön regering.

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Valrörelsen kan börja

Temperaturen skruvades upp i Almedalen. Med ett år till val var politikernas attacker fränare än vanligt.Alla ville profilera sig.

BT - 15 sep 14 kl. 09:14

Löfven i möten om ny regering

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har nu inlett arbetet med att försöka bilda en ny regering. Under dagen kommer han att ta kontakt med framför allt Miljöpartiet men också prata med andra partier.Vid åttatiden på morgonen begav sig Stefan Löfven från hemmet i Vasastan till partihögkvarteret på Sveavägen.

Barometern - 15 sep 14 kl. 18:28

Löfven stänger ute V från regeringen

Vänsterpartiet kommer inte att ingå i en socialdemokratiskt ledd regering, uppger S-ledaren Stefan Löfven på en pressträff. – Vi kommer att ha och eftersträva ett samarbete med Vänsterpartiet i både budgetfrågor och andra frågor. Däremot ser vi inte möjlighet att vi sitter i regering tillsammans.

BT - 08 nov 13 kl. 09:35

Allianspartier ger Löfven korgen

S-ledningen öppnar för regeringssamarbete med samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna - men Alliansledarna står på kö för att nobba inviten. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund."Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin på DN debatt.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 16:53

Stefan Löfven hårt pressad om vinst i välfärd

På tisdagen tycktes en grundbult i statsminister Stefan Löfvens regeringsmakt knaka.SD och alliansen krävde en ny och "mjukare" utredning om vinst i välfärd.Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vägrade kompromissa.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Lägre resultat för Malmbergs Elektriska – aktien faller

Malmbergs Elektriska rapporterar lägre intäkter och resultat för årets första kvartal. Aktien faller på Stockholmsbörsen..

DI - 10 minuter sedan

Flyget tappar höjd – transportjätten vinstvarnar

Brittisk-kanadensiska Bombardier, som tillverkar flygplan, tåg och tillhörande infrastrukturteknik, sänker guidningen för bolagets konsoliderade omsättning till 17 miljarder amerikanska dollar, vilket är en miljard under tidigare prognoser..

DI - 15 minuter sedan

Ygeman om bilindustrins utmaningar: ”Elnäten behöver förstärkas”

Energiminister Anders Ygeman gästade DiTV:s fördjupande lunchprogram om fordonsindustrin. Då pratade han om hur Sverige ska ställa om till elbilar. ”Bilden av elbilar behöver förändras”, säger han.

DI - 15 minuter sedan

Kroppsstrumpor ingen hit – nätmodehandlaren drar sig tillbaka

Japanska nätmodehandlaren Zozo drar sig tillbaka från alla internationella marknader, mindre än ett år efter att bolaget lade fram en plan på expansion till över 70 länder..

DI - 15 minuter sedan

Joe Biden tar sikte på Vita huset

Demokraten och tidigare vicepresidenten Joe Biden meddelar att han ger sig in i kampen om Vita huset. ”Allt som har gjort Amerika till Amerika står på spel”, säger han i den video där han lanserar sin kandidatur..

DI - 30 minuter sedan

Erik Bengtzboe lämnar sin riksdagsplats

Riksdagsledamoten Erik Bengtzboe (M) lämnar sin riksdagsplats, uppger han för TT..

DI - 30 minuter sedan

Högre orderingång och resultat för Indutrade

Industrihandelsbolaget Indutrade redovisar en orderingång på 4.610 Mkr för det första kvaratlet, upp 10 procent på årsbasis. Även omsättningen och rörelseresultatet ökade..

DI - 30 minuter sedan

Brittiska speljätten föreslår långtgående reklamförbud

Speljätten GVC, som bland annat äger spelbolaget Ladbrokes, föreslår ett totalförbud mot tv-sänd spelreklam i Storbritannien under pågående sportevenemang. Enda undantaget är vid hästkapplöpning..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Riksbankens besked överraskande mjukt – nu färdighöjt

Riksbanken räntebesked med en tydligt sänkt räntebana var överraskande mjukt, enligt analytiker. En del tror att det är färdighöjt för denna gång från Riksbanken..

DI - 45 minuter sedan

Experten: Det händer med ditt sparande vid en bankkonkurs – undvik mardrömsmissen

Turbulensen i banksektorn har fått en del sparare att oroa sig för vad som händer om just deras bank skulle gå i konkurs. Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank, redogör för vad som gäller med de olika sparformerna – och varnar samtidigt för mardrömsmissen. ”Du kan bli av med hela kapitalet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.