DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 11:39

DI - 15 okt 18 kl. 12:14

Sjöstedt kräver inflytande över S-ledd mittenregeringJonas Sjöstedt anser att Stefan Löfven nu bör få chansen att försöka bilda en ny regering. Men kravet - om han lyckas - är att Vänsterpartiet får inflytande över politiken. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sjöstedt, Stefan Löfven, Vänsterpartiet

Dela artikeln

651 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedt, kräver, inflytandeöver , S-ledd, mittenregering
Expressen - 18 dec 13 kl. 03:56

Jonas Sjöstedts krav: Plats i S-ledd regering

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kräver en plats i en eventuell rödgrön regering. Nu berättar han för Dagens Industri om de krav som han tänker driva. - Vi gör det som är normalt i hela vår omvärld, säger Sjöstedt till tidningen..

TA - 08 nov 13 kl. 07:36

Löfven: Kan regera över blockgränsen

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ch partisekreteraren Carin Jämtin skriver i dag på DN debatt att de öppnar för att regera med samtliga riksdagspartier - utom Sverigedemokraterna. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund.
"Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver de.

BT - 01 maj 14 kl. 18:36

S pressas från vänster

Socialdemokraternas första majtåg fick se sig slaget av Vänsterpartiets på flera håll i landet. S-ledaren Stefan Löfven lovade i sitt tal nya bostäder och sänkt pensionärsskatt.Omkring 5 000 sympatisörer gick bakom Löfven i S-tåget i Stockholm.

BT - 04 jul 14 kl. 15:43

V fortsätter tåg mot välfärdsvinster

Vänsterpartiet säger sig ha hopp ännu om att få Socialdemokraterna med sig på vinstförbud i välfärden. Utan det kan en S-ledd regering inte räkna med stöd, enligt V-ledaren Jonas Sjöstedt.Sjöstedt sade, på V:s dag i Almedalen, att målet i valet självklart är regeringsskifte och en rödgrön regering.

BT - 04 jul 14 kl. 20:19

V-tåg mot välfärdsvinster tuffar på

Vänsterpartiet säger sig ännu ha hopp om att få med sig Socialdemokraterna på vinstförbud i välfärden. Utan det kan en S-ledd regering inte räkna med stöd, enligt V-ledaren Jonas Sjöstedt.Han sade, på Vänsterpartiets dag i Almedalen, att valets mål är självklart: regeringsskifte och en rödgrön regering.

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Valrörelsen kan börja

Temperaturen skruvades upp i Almedalen. Med ett år till val var politikernas attacker fränare än vanligt.Alla ville profilera sig.

BT - 15 sep 14 kl. 09:14

Löfven i möten om ny regering

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har nu inlett arbetet med att försöka bilda en ny regering. Under dagen kommer han att ta kontakt med framför allt Miljöpartiet men också prata med andra partier.Vid åttatiden på morgonen begav sig Stefan Löfven från hemmet i Vasastan till partihögkvarteret på Sveavägen.

Barometern - 15 sep 14 kl. 18:28

Löfven stänger ute V från regeringen

Vänsterpartiet kommer inte att ingå i en socialdemokratiskt ledd regering, uppger S-ledaren Stefan Löfven på en pressträff. – Vi kommer att ha och eftersträva ett samarbete med Vänsterpartiet i både budgetfrågor och andra frågor. Däremot ser vi inte möjlighet att vi sitter i regering tillsammans.

BT - 08 nov 13 kl. 09:35

Allianspartier ger Löfven korgen

S-ledningen öppnar för regeringssamarbete med samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna - men Alliansledarna står på kö för att nobba inviten. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund."Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin på DN debatt.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 16:53

Stefan Löfven hårt pressad om vinst i välfärd

På tisdagen tycktes en grundbult i statsminister Stefan Löfvens regeringsmakt knaka.SD och alliansen krävde en ny och "mjukare" utredning om vinst i välfärd.Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vägrade kompromissa.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Griskris i torkans spår

Sommarens omfattande torka skördar offer bland svenska grisbönder. Det rapporterar tidningen ATL. .

DI - 30 minuter sedan

Cheap Monday-grundarna startar om

Efter att ha sålt Weekday, och resten av modeimperiet, till H&M lämnade paret Linda och Adam Friberg branschen. Men nu är de tillbaka med varumärket Avavav som går på tvärs med dagens klädindustri. .

DI - 30 minuter sedan

EU-regler ska stoppa kinesiska uppköp

Europeiska unionen har tagit fram ett utkast till gemensamma regler för att förhindra utländska investeringar som hotar den nationella säkerheten. .

DI - 1 timme sedan

Här är miljardärerna som siktar mot rymden

Turism till rymden och människobyar på månen? Ja, om världens rymdintresserade entreprenörer får bestämma. Rörelsen, kallad "New Space", hoppas pressa priserna ut bland stjärnorna och bygga återvinningsbara raketer.

DI - 1 timme sedan

Apec-ledare misslyckas med att komma överens

Det blir inget gemensamt uttalande från helgens möte mellan ledare från Stillahavsregionen, rapporterar AFP. Meningsskiljaktigheterna kring handelsfrågor blev för stora..

DI - 2 timmar sedan

Bäddat för rekordsäsong i fjällen – räkna med dyrare liftkort

Den snörika vintern gladde svenska skidanläggningar som i fjol ökade liftkortsförsäljningen med 16 procent. Ett gott bokningsläge, investeringar och prishöjningar pekar mot en ny rekordsäsong..

DI - 2 timmar sedan

Styrelseledamot köper aktier i Gunnebo för 944.000 kronor

Styrelseledamoten Göran Bille har den 16 november köpt 40.000 aktier i Gunnebo..

DI - 2 timmar sedan

USA lämnar inte ut Gülen till Turkiet

President Donald Trump säger att USA inte har några planer att utlämna den turkiske predikanten Fethullah Gülen, som anklagas av Turkiet för att ha legat bakom kuppförsöket sommaren 2016..

DI - 3 timmar sedan

Donald Trump sågar CIA:s rapport om mordet på Kashoggi

Den CIA-bedömning där Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beskylls för att ligga bakom mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi är "mycket förhastad", säger USA:s president Donald Trump..

DI - 3 timmar sedan

Hon gör funktionskläder i oväntade mönster

ÅRE Idén kom när Anna Vister packade inför en säsong i Alperna. Tänk om det fanns ett snyggt och funktionellt underställ för både backen och after skin? Det blev grunden för Eivy som gör funktionskläder i oväntade mönster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.