SVT > Inrikes

Friday, 18 January, 10:32

SVT - 15 okt 18 kl. 11:23

Jimmie Åkesson efter mötet med talmannen: Dags att pröva skarptDet är inte orimligt att Stefan Löfven nu får uppdraget att sondera för en ny regering. Det sade SD:s partiledare Jimmie Åkesson när han mötte pressen efter sitt möte med talmannen. Men han tillade att han tycker att det är dags att pröva förtroendet för en statsministerkandidat i kammaren. – Vi kan inte bara hålla på och sondera i fyra år..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Åkesson, Stefan Löfven, SD, Jimmie Åkesson

Dela artikeln

325 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jimmie, Åkessonefter , mötetmed , talmannen, Dagsatt , pröva, skarpt
Expressen - 16 sep 13 kl. 14:30

Han får äta middag med Jimmie Åkesson

Mattias Eriksson vann Sverigedemokraternas budrösttävling och får därför äta middag med Jimmie Åkesson. Mötet med partiets ordförande slår hans tidigare kändisträffar rejält. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så försöker Björn Söder kuppa mot Jimmie Åkesson

När Sverigedemokraternas partistyrelse slog fast att ungdomsförbundet SDU skulle bort blev en spricka inom partiet allt tydligare – och enligt Expressen förbereder nu andre vice talmannen Björn Söder, tillsammans med partistyrelseledamöterna Mikael Jansson och David Lång, ett internt kuppförsök mot Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson.LÄS MER: Nu bryter SD med SDU – bildar helt nytt ungdomsförbundBild: TTDe tre, som även efter uteslutandet av av den sparkade SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand ska ha umgåtts med denne privat, ska ha röstat mot övriga partistyrelsen men blivit överkörda.Bild: TTTidningen skriver att de tre meddelat valberedningen att de "står till förfogande till samtliga poster i partiet".

Sydsvenskan - 17 nov 12 kl. 06:30

Jimmie Åkesson tog en stor risk

När SD-ledaren Jimmie Åkesson i oktober skrev brev till sina partimedlemmar och proklamerade ?nolltolerans mot rasism? tog han en risk.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen: "Jimmie Åkesson ville ha den situation vi hade"Göteborgsmöte ställdes in

KARLSTAD. Efter att flera motdemonstranter omhändertagits kritiserade Sverigedemokraterna polisinsatsen vid Jimmie Åkessons besök i Karlstad på onsdagen.Men nu visar det sig att SD-ledaren själv såg till att polisen inte agerade hårdare mot de som dykt upp för att protestera.

Expressen - 21 nov 18 kl. 08:04

Jimmie Åkesson: Signaler från talmannen om att vi får inflytande

Ulf Kristersson röstades förra veckan ned som statsminister av riksdagen. Jimmie Åkesson förklarar varför hans parti röstade ja i omröstningen. – Utifrån de signaler jag fått är det tydligt att vi kan räkna med ett betydande inflytande på en M-KD-regering, säger Jimmie Åkesson i Expressen TV..

Sydsvenskan - 01 jul 13 kl. 06:30

Jimmie Åkesson jobbar vidare på SD-bilden ikväll

När SD-ledaren Jimmie Åkesson i kväll går upp i talarstolen i Almedalen vill han putsa vidare på bilden av sitt parti: Sverigedemokraterna som de sanna arvtagarna till Per Albin Hanssons folkhem.Mot den bilden står en annan.Ett parti som kampanjar med människoförakt och rasism.

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 17:02

Jimmie Åkesson lämnar besked om sin framtid

En annons på Sverigedemokraternas hemsida fick ryktet att surra: Jimmie Åkesson gör comeback!Eller ska han avgå?Eller möjligen återinträda som partiledare tillfälligt – för att avgå vid SD:s landsdagar i november?

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 17:02

Jimmie Åkesson lämnar besked om sin framtid

En annons på Sverigedemokraternas hemsida fick ryktet att surra: Jimmie Åkesson gör comeback!Eller ska han avgå?Eller möjligen återinträda som partiledare tillfälligt – för att avgå vid SD:s landsdagar i november?

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 21:25

Jimmie Åkesson gör comeback

Jimmie Åkesson gör comeback som partiledare för Sverigedemokraterna. Det bekräftade han sent på måndagskvällen i SVT:s Aktuellt."Min ambition är att komma tillbaka och börja jobba igen efter den 31 mars", sade han i ett bandat klipp från intervjuprogrammet "Skavlan" som sänds på fredag.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 21:25

Jimmie Åkesson gör comeback i april

Jimmie Åkesson gör comeback som partiledare för Sverigedemokraterna. Det bekräftade han sent på måndagskvällen i SVT:s Aktuellt. "Min ambition är att komma tillbaka och börja jobba igen efter den 31 mars", sade han i ett bandat klipp från intervjuprogrammet "Skavlan" som sänds på fredag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Lööfs svar till Åkesson: ”Låt mig notera att min kostym bär samma färg som Åkessons slips”

Under sitt tal i dagens statsminister omröstning valde Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att slänga iväg en kommentar om Centerpartiets ledare Annie Lööfs klädval. – Den alltid grönklädda c-ledaren är dagen till ära klädd i rött, säger han. Men Centerledaren svarade snabbt på Åkessons kommentar.

SVT - 30 minuter sedan

Stefan Löfven vald till ny statsminister

Efter 131 dagar utan regering kunde Sveriges riksdag på fredagen till slut bestämma sig. Stefan Löfven har utsetts till ny statsminister, trots att nej-rösterna var fler än ja-rösterna..

SVT - 2 timmar sedan

Talmannen: ”Jag känner en stor lättnad – det var den här regeringen som kunde träda till”

Talmannen Andreas Norlén säger att han känner en stor lättnad att Sverige får en regering. – Vid den här tidpunkten i historien var det den här regeringen som kunde träda till, säger han i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 3 timmar sedan

Marmorstein: En av de svagaste regeringarna sedan efterkrigstiden

I dag tros Stefan Löfven bli Sveriges statsminister, när riksdagen för tredje gången håller statsministeromröstning. Den nya regeringen blir den tredje svagaste sedan efterkrigstiden, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein i Morgonstudion. Se hennes analys om hur politiken blir kommande år i klippet ovan..

SVT - 3 timmar sedan

Kan bilden av tågtrafiken som problemtyngd försämra klimatet?

Enligt nya siffror från Trafikverket har punktligheten i tågtrafiken försämrats sedan förra året. Men kan den försenade tågtrafiken få folk att välja flyget istället för tåget? – Det finns en ganska negativ bild av tågtrafiken, säger Olle Torpman, doktor i praktisk filosofi med inriktning på klimatfrågor..

SVT - 3 timmar sedan

Deras jobb: Hantera tågkaoset

Signalfel, nedriven kontaktledning, snöovädereller obehöriga i spårområdet. Tåg blir stillastående av många olika anledningar och det är ett rejält pussel att få trafiken att rulla så obehindrat som möjligt. Men vilka är personerna i vars händer din tågresa vilar?.

SVT - 3 timmar sedan

Rekordmånga tåg var sena förra året

Punktligheten på de svenska järnvägarna försämrades tydligt förra året. Mer än var tionde persontåg kom till resenärernas förtred fram för sent, visar siffror från Trafikverket..

SVT - 4 timmar sedan

Här är fredagens hållpunkter i riksdagen

Efter 131 dagar av ovisshet, förvirring och frustration kan Sverige i dag få en ny regering. Allting pekar på att det blir så, men än är statsministeromröstningen inte avklarad. Här är det du behöver ha koll på i dag..

SVT - 5 timmar sedan

18 januari: Nattens nyheter

SVT - 8 timmar sedan

Färre i skuld hos Kronofogden

Allt färre människor är skuldsatta hos Kronofogden, det visar myndighetens sammanställning över förra årets skulder. Men de som är det har desto högre skulder – och fler får sin första skuld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.