Expressen > Nyheter

Thursday, 25 April, 19:49

Expressen - 15 okt 18 kl. 09:51

Han lever som enstöring – och våldtar om och omHan beskrivs som en enstöring med "stora svårigheter att fungera i olika sociala sammanhang".Han har redan dömts för flera grova våldtäkter mot unga kvinnor och flickor.Nu väntar nästa rättegång.Anklagelsen: En tre dagar lång våldtäktsserie mot en 17-årig flicka..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

1743 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han leversom , enstöringoch , våldtarom och om
SVT Debatt - 06 mar 14 kl. 17:26

Sportvärlden måste ta kampen mot homohatarna

HOMOFOBI Vi på Bortom linjen välkomnar att IFK Göteborg tar ställning för människors lika värde. Det betyder så mycket när klubbar faktiskt skrider till verket i stället för att ha en massa fina policydokument som ligger och skräpar i byrålådorna. När fotbollsklubben IFK Göteborg i veckan annonserade en föreläsning mot homofobi på sin Facebooksida möttes de av homohat i kommentarsfälten.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 04:00

Kvinnokroppen som slagfält

Den hajpade amerikanska författaren Roxane Gay har i flera texter och essäer problematiserat vårt samhälles ”våldtäktskultur”, och det vårdslösa språk som används i gestaltandet av sexuellt våld. Våldtäkt omges inte sällan av en sagostruktur, menar Gay, där de våldtagna kvinnorna är fortsatt vackra, hela och slutligen räddade.Hennes första roman, ”I vilt tillstånd”, läser jag intresserat i ljuset av dessa tankar: som ett försök att erövra ett språk och en gestaltning klar och ofiltrerad nog för att beskriva ett obegripligt manligt våld.

Sydsvenskan - 22 jan 16 kl. 17:40

Mer än bara män

Den första text jag publicerade i Sydsvenskan skrev jag med anledning av en våldtäkt på en 14-årig flicka i Ystad sandskog. Den unge mannen som anklagades friades eftersom hon inte gjort tillräckligt motstånd. Det var höst på Österlen, min dotter var knappt två månader, och jag skrev för att jag ville att min flicka skulle få växa upp utan att vara rädd.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 16 kl. 17:40

Mer än bara män

Den första text jag publicerade i Sydsvenskan skrev jag med anledning av en våldtäkt på en 14-årig flicka i Ystad sandskog. Den unge mannen som anklagades friades eftersom hon inte gjort tillräckligt motstånd. Det var höst på Österlen, min dotter var knappt två månader, och jag skrev för att jag ville att min flicka skulle få växa upp utan att vara rädd.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Släpptes efter knivhot – nu misstänks han för mord

På onsdagen hittades en man död i sin säng på vandrarhemmet i Ulvsunda – knivhuggen till döds i bålen, enligt uppgifter till Expressen.Nu sitter två män anhållna misstänkta för mordet.En av männen greps på samma plats i helgen, då misstänkt för att ha dragit kniv mot en annan hyresgäst..

Expressen - 45 minuter sedan

Sallmas mobil började brinna i – hennes ficka

24-åriga sjuksköterskestudenten Sallma Gadajsh satt med en patient när det plötsligt började ryka från hennes byxor. Det visade sig att hennes mobiltelefon brann. – Alla skrek och jag trodde inte att det var sant, säger hon.

Expressen - 45 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken – brand på spårområdet

Det är stopp i tågtrafiken mellan Katrineholm och Flen.Orsaken är en brand på spårområdet..

Expressen - 1 timme sedan

Stor brand på sågverk – VMA utfärdat

Det brinner på ett sågverk i Sävar, strax utanför Umeå. Enligt SVT är branden fullt utvecklad och räddningstjänst arbetar med att bekända branden. Ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, är utfärdat.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen jagade maskerad man

Vid 17-tiden på torsdagen jagade Malmöpolisen en maskerad och beväpnad man i bostadsområdet Hermodsdal. – Han ska ha riktat vapnet mot en person. Vi rubricerar händelsen som försök till rån.

Expressen - 1 timme sedan

E6 avstängd efter olycka med fem bilar

E6 mot Trelleborg är helt avstängd i riktning in mot staden efter en olycka på den västra infarten. Fem bilar ska vara inblandade och en person uppges vara fastklämd.Texten uppdateras.

Expressen - 2 timmar sedan

Kundernas ilska mot SAS inför strejkhotet

Monica Lindén, 58, och hennes sambo ska på semester till Italien.Men den hotande flygstrejken gör det osäkert om de kommer i väg – och nu växer kundernas ilska mot SAS.– Det går inte att få någon information om sin resa, säger Monica Lindén..

Expressen - 2 timmar sedan

Comhem nere – 100 000 kunder drabbas

Samtliga tjänster från Comhem ligger nere i norra Sverige.100 000 kunder är drabbade från Sundsvall och uppåt, bekräftar operatören..

Expressen - 2 timmar sedan

Prästen Annesophie hade sjal i SVT – hatas på nätet

Prästen Annesophie Färdigh höll predikan i gudstjänsten som sändes i SVT på påskdagen.På huvudet bar hon en sjal – vilket skapade en hatstorm mot henne efteråt. – De säger att jag provocerar genom att bära slöja efter det hemska som hände kristna i Sri Lanka, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

20-årig IS-svensk dömd till fängelse för terrorplan

BEIRUT. Han fick direktiv av IS att kidnappa utländska diplomatbarn i Sverige och utföra terrordåd. Den 20-årige Brommabon Hamam al-Weli dömdes i går av en militärdomstol i Libanon till fem års straffarbete.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.