Nyteknik > Teknik

Friday, 16 November, 08:23

Nyteknik - 15 okt 18 kl. 09:18

Livsmedel och förpackningar i ett miljöperspektiv - flexibel automatisering gör skillnadHur skall vi minska klimatpåverkan från förpackningen när vi förpackar mer än någonsin?.
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livsmedeloch , förpackningari ett , miljöperspektiv, flexibel, automatisering, gör, skillnad
Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

BT - 15 maj 13 kl. 12:50

Handla rätt för en bättre miljö

Just nu sitter politiker och tjänstemän i Västra Götaland och bläddrar i Statens nya offentliga utredning ?Goda affärer ? en strategi för hållbar offentlig upphandling?.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

BT - 18 feb 14 kl. 15:00

Miljöpartiets politik - ett luftslott

Miljöpartiet och Tom Andersson visar i sitt svar angående den närproducerade maten att de är långt ifrån den verklighet som människor lever i, skriver Kerstin Hermansson (C). Centerpartiet står för en närodlad politik utifrån ett decentralistiskt perspektiv. Det innebär att beslut ska fattas nära de människor som berörs, och att de i högsta möjliga grad ska kunna vara delaktiga och engagerade i vad som angår dem.

YA - 24 okt 14 kl. 03:50

Miljövänner missar säkerhetspolitiken

I snart hundra år har kontroll över oljetillgångarna varit av säkerhetspolitisk betydelse.
Inte minst därför att jordens mäktigaste stat, USA, har varit beroende av sin oljeimport. Kontroll över oljefyndigheterna och skyddet av transporterna över havet har varit viktiga faktorer för amerikansk utrikespolitik.

HBL - 19 aug 14 kl. 06:45

EU kräver att mat förs till soptippen

Europa står inför en aldrig skådad förstörelse av prima livsmedel. EU beslutar nu om stödpaket för att färskt kött, fisk och grönsaker för hundratals miljoner euro förintas.Verksamhetsledare Bernt Nordman på Natur och Miljö blir stum när han hör om EU:s planer på att som följd av de ryska motsanktionerna starta ett gigantiskt matförstörar- rally.

BT - 30 okt 12 kl. 13:37

Därför väljer jag bort margarin

Dietisten Ylva Gefvert skriver i förra veckan till margarinets försvar i en insändare. Under rubriken ?Därför väljer jag bort smör?

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 15:59

SMB utreder partiernas ekolöften

Coop har inför valet frågat partierna om deras ekolöften. Det finns en del skillnader mellan partierna. Vilka vill ha ett "matens FBI" i Europa?

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:43

Mer realism behövs i matdebatten

Närodlat och ekologiskt är bäst för barnen. Så löd rubriken på en insändare av miljöpartiets Lars Edqvist för någon vecka sedan. I texten argumenterar han bland annat för att enbart obesprutade råvaror ska användas i Växjös skolor, att enbart närekologiskt odlade råvaror ska finnas i kommunens kök 2020, att mat inte ska ha varit ute på resa innan den serveras och att mat ska lagas på den plats där den ska ätas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Deras teknik ska alltid ge dig grönt ljus

Trött på att sitta och vänta på grönt ljus? Nu har Jaguar och Land-Rover presenterat ny teknik som ska hjälpa förare undvika att stå stilla vid trafikljus. Tekniken testas för nuvarande på modellen Jaguar F-PACE..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Vi gör världen till en säkrare plats

Svenska MSAB:s högteknologiska produkter säkrar bevis och data ur mobiltelefoner. Även om det låter som hämtat ur en James Bond-film, ser verkligheten lite annorlunda ut. Men, den kan vara lika spännande, menar två av bolagets anställda..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Apple satsar på tv – samarbetar med Oscarsbelönad studio

Teknijätten ger sig in djupare i Hollywood..

Nyteknik - 1 timme sedan

KCTV: Nordkorea testar nytt strategiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har övervakat ett test av ett helt nytt strategiskt vapen, rapporterar KCTV..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kinesisk fusionsreaktor når nu 100 miljoner grader

Plasman i reaktorn kan nå en temperatur som är många gånger högre än den i solens kärna. Det är ett viktigt kliv mot en fungerande fusionsreaktor..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Effektivare produktion och ökad konkurrenskraft med smarta lager

Fästelementsexperten Bossard hjälper sina kunder att stärka deras konkurrenskraft. Med automatiserade logistiksystem får kunden kontroll över lagersaldot, vilket minimerar både driftstopp och manuella processer..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Consid och Ny Teknik i nytt podcastsamarbete

Ny Teknik går in som mediepartner i Consids serie Digitala influencer-podden. Första gästen är Microsofts förra Sverigechef Joacim Damgard..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Nokia är tillbaka med en ny telefon – som har Snake installerat

Nokia tar i från tårna och släpper en ny knapptelefon utrustad med Snake..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Raspberry Pi 3 blir både billigare och mindre

Minidatorn kommer i ett lite mer kompakt format. I dag släpptes nya modellen Pi 3 Model A+..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.