Nyteknik > Teknik

Thursday, 25 April, 11:59

Nyteknik - 15 okt 18 kl. 09:18

Livsmedel och förpackningar i ett miljöperspektiv - flexibel automatisering gör skillnadHur skall vi minska klimatpåverkan från förpackningen när vi förpackar mer än någonsin?.
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livsmedeloch , förpackningari ett , miljöperspektiv, flexibel, automatisering, gör, skillnad
Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

BT - 15 maj 13 kl. 12:50

Handla rätt för en bättre miljö

Just nu sitter politiker och tjänstemän i Västra Götaland och bläddrar i Statens nya offentliga utredning ?Goda affärer ? en strategi för hållbar offentlig upphandling?.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

BT - 18 feb 14 kl. 15:00

Miljöpartiets politik - ett luftslott

Miljöpartiet och Tom Andersson visar i sitt svar angående den närproducerade maten att de är långt ifrån den verklighet som människor lever i, skriver Kerstin Hermansson (C). Centerpartiet står för en närodlad politik utifrån ett decentralistiskt perspektiv. Det innebär att beslut ska fattas nära de människor som berörs, och att de i högsta möjliga grad ska kunna vara delaktiga och engagerade i vad som angår dem.

YA - 24 okt 14 kl. 03:50

Miljövänner missar säkerhetspolitiken

I snart hundra år har kontroll över oljetillgångarna varit av säkerhetspolitisk betydelse.
Inte minst därför att jordens mäktigaste stat, USA, har varit beroende av sin oljeimport. Kontroll över oljefyndigheterna och skyddet av transporterna över havet har varit viktiga faktorer för amerikansk utrikespolitik.

HBL - 19 aug 14 kl. 06:45

EU kräver att mat förs till soptippen

Europa står inför en aldrig skådad förstörelse av prima livsmedel. EU beslutar nu om stödpaket för att färskt kött, fisk och grönsaker för hundratals miljoner euro förintas.Verksamhetsledare Bernt Nordman på Natur och Miljö blir stum när han hör om EU:s planer på att som följd av de ryska motsanktionerna starta ett gigantiskt matförstörar- rally.

BT - 30 okt 12 kl. 13:37

Därför väljer jag bort margarin

Dietisten Ylva Gefvert skriver i förra veckan till margarinets försvar i en insändare. Under rubriken ?Därför väljer jag bort smör?

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 15:59

SMB utreder partiernas ekolöften

Coop har inför valet frågat partierna om deras ekolöften. Det finns en del skillnader mellan partierna. Vilka vill ha ett "matens FBI" i Europa?

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:43

Mer realism behövs i matdebatten

Närodlat och ekologiskt är bäst för barnen. Så löd rubriken på en insändare av miljöpartiets Lars Edqvist för någon vecka sedan. I texten argumenterar han bland annat för att enbart obesprutade råvaror ska användas i Växjös skolor, att enbart närekologiskt odlade råvaror ska finnas i kommunens kök 2020, att mat inte ska ha varit ute på resa innan den serveras och att mat ska lagas på den plats där den ska ätas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Skenande silverpriser kan göra solpaneler dyrare

Mer än sex procent av solpanelernas tillverkningskostnad utgörs av silverinnehållet. Suget efter solel kan leda till skenande priser på metallen, och forskarna ser problem på horisonten..

Nyteknik - 1 timme sedan

Snart kan Musk avslöja hur vi ska bli supermänniskor

Vi kan snart få veta mer om Elon Musks hemligaste bolag Neuralink, vars mål är att göra det möjligt för människan att tävla med maskinerna. Det lovar grundaren själv på Twitter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är insidan på Samsung Galaxy Fold – ”oroväckande ömtålig”

Tekniksajten Ifixit har skruvat isär en Galaxy Fold och hittat en tänkbar förklaring till varför flera recensionsexemplar av telefonen gått sönder..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Dagsljus viktigt för din prestation på jobbet

Dagsljus och fönster på arbetsplatsen spelar stor roll för både hälsa och prestation på jobbet. Det visar en ny forskningssammanställning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kina: Vi ska bygga forskningsstation på månen

I januari landade den kinesiska rymdsonden Chang'e-4 på månens otillgängliga baksida. Inom tio år planerar Kina nu att skicka människor till månen och även bygga en forskningsstation vid en av månens poler, säger Zhang Kejiang, vid landets rymdfartsmyndighet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Vinstras för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar en nettovinst på 2.005 miljoner kronor för årets första kvartal. Därmed har Volvo Cars vinst rasat med 21,6 procent jämfört med första kvartalet 2018, enligt ett pressmeddelande från bolaget..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Tesla gör brakförlust – lovar vända

Tesla redovisar en förlust om 700 miljoner dollar det första kvartalet 2019..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Många bränder i södra Sverige – orsakade av mänsklig aktivitet

Sverige brinner. På vissa håll fortsätter bekämpningen med stora resurser medan andra brandhärdar har lugnat ner sig..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Varnar för ny vattenkris i sommar: ”Besvärligt läge”

En ny vattenkris kan vänta i sommar. Grundvattennivåerna ser på många håll klart sämre ut än inför förra sommaren. Många svenskar kan räkna med återupprepade förbud mot att exempelvis fylla poolen och vattna gräsmattan..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Är det här tekniken som tar över efter mobilerna?

Augmented reality-glasögonen visar vägen mot ett digitalt liv bortom skärmarna. Ladda ned Ny Teknik Insight..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.