Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 14:28

Liknande nyheter

Taggar: Livsmedeloch , förpackningari ett , miljöperspektiv, flexibel, automatisering, gör, skillnad
Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

BT - 15 maj 13 kl. 12:50

Handla rätt för en bättre miljö

Just nu sitter politiker och tjänstemän i Västra Götaland och bläddrar i Statens nya offentliga utredning ?Goda affärer ? en strategi för hållbar offentlig upphandling?.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

BT - 18 feb 14 kl. 15:00

Miljöpartiets politik - ett luftslott

Miljöpartiet och Tom Andersson visar i sitt svar angående den närproducerade maten att de är långt ifrån den verklighet som människor lever i, skriver Kerstin Hermansson (C). Centerpartiet står för en närodlad politik utifrån ett decentralistiskt perspektiv. Det innebär att beslut ska fattas nära de människor som berörs, och att de i högsta möjliga grad ska kunna vara delaktiga och engagerade i vad som angår dem.

YA - 24 okt 14 kl. 03:50

Miljövänner missar säkerhetspolitiken

I snart hundra år har kontroll över oljetillgångarna varit av säkerhetspolitisk betydelse.
Inte minst därför att jordens mäktigaste stat, USA, har varit beroende av sin oljeimport. Kontroll över oljefyndigheterna och skyddet av transporterna över havet har varit viktiga faktorer för amerikansk utrikespolitik.

HBL - 19 aug 14 kl. 06:45

EU kräver att mat förs till soptippen

Europa står inför en aldrig skådad förstörelse av prima livsmedel. EU beslutar nu om stödpaket för att färskt kött, fisk och grönsaker för hundratals miljoner euro förintas.Verksamhetsledare Bernt Nordman på Natur och Miljö blir stum när han hör om EU:s planer på att som följd av de ryska motsanktionerna starta ett gigantiskt matförstörar- rally.

BT - 30 okt 12 kl. 13:37

Därför väljer jag bort margarin

Dietisten Ylva Gefvert skriver i förra veckan till margarinets försvar i en insändare. Under rubriken ?Därför väljer jag bort smör?

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 15:59

SMB utreder partiernas ekolöften

Coop har inför valet frågat partierna om deras ekolöften. Det finns en del skillnader mellan partierna. Vilka vill ha ett "matens FBI" i Europa?

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:43

Mer realism behövs i matdebatten

Närodlat och ekologiskt är bäst för barnen. Så löd rubriken på en insändare av miljöpartiets Lars Edqvist för någon vecka sedan. I texten argumenterar han bland annat för att enbart obesprutade råvaror ska användas i Växjös skolor, att enbart närekologiskt odlade råvaror ska finnas i kommunens kök 2020, att mat inte ska ha varit ute på resa innan den serveras och att mat ska lagas på den plats där den ska ätas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 1 timme sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 1 timme sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Matematik gör det möjligt för robot att klättra vertikalt på flygplan

Komposit sänker flygplanens bränsleförbrukning. Men är dyrt att inspektera. I Luleå utvecklas därför en autonom robot som kan göra jobbet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Gruvdrift på månen ska bli verklighet redan 2025

Den europeiska rymdorganisationen ESA börjar förbereda sig för att utvinna raketbränsle på månen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Köpte dyra spelkonsoler på företagskontot – får behålla jobbet

En anställd på Securitas avskedades sedan han köpt drönare och spelkonsoler i bolagets namn och förvarat dem i sitt hem. Men han hann inte bryta upp förpackningarna och tingsrätten ogiltigförklarar avskedandet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

60 procent av Frankrikes fartkameror har saboterats

De Gula västarna anser att Frankrikes planerade hastighetssänkning är ett sätt att pressa folket på böter. I spåren av protesterna har omkring 60 procent av landets fartkameror vandaliserats. Nu svarar myndigheterna med en ny superkamera..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Sverige tappar placering som innovationsland

Sverige tappar fem placeringar på Bloombergs tio i topp-lista över världens främsta innovationsländer. Efter att förra året ha legat på en andra plats rankas vi numera som sjua..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.