Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 21:16

Nyteknik - 15 okt 18 kl. 08:14

Kinesisk forskning lyckades göra två musmammor föräldrarKinesiska forskare har lyckats med konststycket att få två musmammor att bli föräldrar till en kull med till synes helt friska musbarn. Någon hanne var alltså aldrig inblandad. Att tekniken ska komma att användas på människor anses dock vara helt uteslutet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesisk, forskning, lyckades, göra, två, musmammor, föräldrar
FriaTider - 22 jun 15 kl. 17:19

Kinesisk forskning kan göra öl nyttigt

YLE - 09 dec 15 kl. 05:19

VATT: Små kommuner lyckades taktikera vid fusion

Väljare i små kommuner röstade taktiskt i valen efter kommunsammanslagningarna - och lyckades, visar forskning från Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Väljarna i små kommuner som var med om kommunsammanslagningar koncentrerade sina röster till några få kandidater från den egna kommunen. På så sätt fick de extra platser i det nya kommunfullmäktige och lyckades säkra tillgången till lokala tjänster.

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 17:29

GM: Kinesisk bank övertygade inte

Trots en kinesisk bank som trumfkort lyckades inte Saab-vd:n Victor Muller få med sig de andra spelarna. Det kom inga lönepengar från Kina. Och General Motors lät sig inte ruckas.

Nyheter 24 - 29 maj 12 kl. 09:25

VIDEOEXTRA: Zuckerbergs oväntade inhopp i kinesisk polisfilm


Intet ont anande blir Facebook-grundaren statist i kinesisk dokumentärfilm. SHANGHAI. Tittare som såg den statliga kinesiska televisionens dokumentär om Shanghaipolisen väntade sig troligen inte att plötsligt få se Mark Zuckerberg.

BT - 30 nov 12 kl. 11:14

Kinesisk man dödsdömd för sexslaveri

En kinesisk man har dömts till döden för att ha hållit kvinnor som sexslavar i ett underjordiskt fängelse och tvingat dem att döda varandra, rapporterar statliga nyhetsbyrån Nya Kina.
35-åringen, regeringsanställd på lokal nivå, ska ha kidnappat sex kvinnor som arbetade på nattklubbar och karaoke-barer och våldtagit dem i den egenhändigt grävda bunkern. Mannen ska sedan tvingat dem till prostitution och till att spela in pornografiska filmer han sedan lagt upp på nätet.

Nyheter 24 - 21 jun 12 kl. 21:05

Ny svensk forskning: "Därför bildar vi par"


Den nya rapporten visar att samtliga människor går igenom hormonhöjningar i hjärnan under parningen. Mannen bakom den nya studien, Hasse Walum, har tidigare uppmärksammats när hans forskning skapade rubriken "Gener kan göra män otrogna" 2008. Denna gång försökte den medicinske doktorn bevisa detsamma för kvinnor - och han lyckades, skriver SVT.

Sydsvenskan - 06 apr 16 kl. 19:34

Ja till forskning och bättre vård. Nej till skuldbeläggande kampanjer.

Det går inte att säga ja eller nej till cancer. Det är så uppenbart orimligt – cancer drabbar orättvist och oväntat och att hävda något annat är att skuldbelägga. Just det var väl inte Cancerfondens syfte, men ändå blir det effekten av kampanjen: "Säg nej till cancer.

Jönköpingsnytt - 17 aug 12 kl. 12:22

Kinesisk delegation på blixtbesök i Jönköping

På måndag i nästa vecka besöker Tianjins viktigaste organisation inom forskning och teknik Jönköpings län. Delegationen ska bland annat få information om Science Parks verksamhet i Jönköping och Swereas forskningsinstitut..

DN - 19 jul 17 kl. 10:59

Intensiv kinesisk censur efter Liu Xiaobos död

Internetcensuren i Kina når nya höjder efter dissidenten Liu Xiaobos död, visar forskning från Torontos universitet..

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 14:07

Barn och natur – eller en ny kinesisk mur?

Vi är många som stöttar Geelys och CEVT:s stora investeringar i produktion och forskning i Göteborg. Men att tillmötesgå den kinesiska statens önskemål om att bygga ett inhägnat konsulat i ett av Göteborgs mest värdefulla naturområden vid entrén till Delsjön är något helt annat. En olämpligare tomt är svår att hitta.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Första lovande försöket: Påskynda däggdjurs genutveckling

Forskare har för första gången lyckats snabba på evolutionen hos däggdjur med hjälp av gensaxen Crispr. Men försöket lyckades bara på honorna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Kostnad för höjd säkerhet – peanuts jämfört med omställning”

LÄSARBREV. Kostnaden för att höja kärnkraftsäkerheten är inte i närheten av vad det kostar att ställa om energisystemet när vi står utan kärnkraften, skriver civilingenjören Lars Wiegert..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Northvolt storrekryterar under året

Företaget Northvolt, som planerar att dra igång svensk batteritillverkning, räknar med att rekrytera 200 personer under 2019. Ett brett spann av ingenjörer behövs..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 8 timmar sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Matematik gör det möjligt för robot att klättra vertikalt på flygplan

Komposit sänker flygplanens bränsleförbrukning. Men är dyrt att inspektera. I Luleå utvecklas därför en autonom robot som kan göra jobbet..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Gruvdrift på månen ska bli verklighet redan 2025

Den europeiska rymdorganisationen ESA börjar förbereda sig för att utvinna raketbränsle på månen..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.