Nyteknik > Teknik

Sunday, 18 November, 07:05

Nyteknik - 15 okt 18 kl. 08:14

Kinesisk forskning lyckades göra två musmammor föräldrarKinesiska forskare har lyckats med konststycket att få två musmammor att bli föräldrar till en kull med till synes helt friska musbarn. Någon hanne var alltså aldrig inblandad. Att tekniken ska komma att användas på människor anses dock vara helt uteslutet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesisk, forskning, lyckades, göra, två, musmammor, föräldrar
FriaTider - 22 jun 15 kl. 17:19

Kinesisk forskning kan göra öl nyttigt

BT - 3 timmar sedan

Fördubbla satsningen på medicinsk forskning

Nu är det dags för partierna att gå från ord till handling och infria sina vallöften om att prioritera medicinsk forskning, anser skribenterna..

YLE - 09 dec 15 kl. 05:19

VATT: Små kommuner lyckades taktikera vid fusion

Väljare i små kommuner röstade taktiskt i valen efter kommunsammanslagningarna - och lyckades, visar forskning från Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Väljarna i små kommuner som var med om kommunsammanslagningar koncentrerade sina röster till några få kandidater från den egna kommunen. På så sätt fick de extra platser i det nya kommunfullmäktige och lyckades säkra tillgången till lokala tjänster.

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 17:29

GM: Kinesisk bank övertygade inte

Trots en kinesisk bank som trumfkort lyckades inte Saab-vd:n Victor Muller få med sig de andra spelarna. Det kom inga lönepengar från Kina. Och General Motors lät sig inte ruckas.

Nyheter 24 - 29 maj 12 kl. 09:25

VIDEOEXTRA: Zuckerbergs oväntade inhopp i kinesisk polisfilm


Intet ont anande blir Facebook-grundaren statist i kinesisk dokumentärfilm. SHANGHAI. Tittare som såg den statliga kinesiska televisionens dokumentär om Shanghaipolisen väntade sig troligen inte att plötsligt få se Mark Zuckerberg.

BT - 30 nov 12 kl. 11:14

Kinesisk man dödsdömd för sexslaveri

En kinesisk man har dömts till döden för att ha hållit kvinnor som sexslavar i ett underjordiskt fängelse och tvingat dem att döda varandra, rapporterar statliga nyhetsbyrån Nya Kina.
35-åringen, regeringsanställd på lokal nivå, ska ha kidnappat sex kvinnor som arbetade på nattklubbar och karaoke-barer och våldtagit dem i den egenhändigt grävda bunkern. Mannen ska sedan tvingat dem till prostitution och till att spela in pornografiska filmer han sedan lagt upp på nätet.

Nyheter 24 - 21 jun 12 kl. 21:05

Ny svensk forskning: "Därför bildar vi par"


Den nya rapporten visar att samtliga människor går igenom hormonhöjningar i hjärnan under parningen. Mannen bakom den nya studien, Hasse Walum, har tidigare uppmärksammats när hans forskning skapade rubriken "Gener kan göra män otrogna" 2008. Denna gång försökte den medicinske doktorn bevisa detsamma för kvinnor - och han lyckades, skriver SVT.

Sydsvenskan - 06 apr 16 kl. 19:34

Ja till forskning och bättre vård. Nej till skuldbeläggande kampanjer.

Det går inte att säga ja eller nej till cancer. Det är så uppenbart orimligt – cancer drabbar orättvist och oväntat och att hävda något annat är att skuldbelägga. Just det var väl inte Cancerfondens syfte, men ändå blir det effekten av kampanjen: "Säg nej till cancer.

Jönköpingsnytt - 17 aug 12 kl. 12:22

Kinesisk delegation på blixtbesök i Jönköping

På måndag i nästa vecka besöker Tianjins viktigaste organisation inom forskning och teknik Jönköpings län. Delegationen ska bland annat få information om Science Parks verksamhet i Jönköping och Swereas forskningsinstitut..

DN - 19 jul 17 kl. 10:59

Intensiv kinesisk censur efter Liu Xiaobos död

Internetcensuren i Kina når nya höjder efter dissidenten Liu Xiaobos död, visar forskning från Torontos universitet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Sputnik var startskottet för rymdkapplöpningen

GRAFIK. Rymdåldern inleddes den 4 oktober 1957 när Sputnik sändes upp i rymden..

Nyteknik - Igår: 16:06

”Facebook smutskastar hellre motståndare än löser problem”

KRÖNIKA. Antisemitism, inkompetens och smutskastningskampanjer. Ny Tekniks reporter Simon Campanello går igenom den senaste granskningen av Facebook och ser en koloss som har tappat fotfästet..

Nyteknik - Igår: 15:32

Tyska regeringen vill undvika dieselförbud

Tysklands regering aviserar lättade miljöregler för att städer ska slippa införa körförbud för äldre dieselbilar. Beskedet möts med hård kritik från miljögrupper..

Nyteknik - Igår: 14:41

Nytt stål kan förenkla förstärkning av betong

Ett labb i Schweiz har utvecklat ett ”minnesstål” som kan förstärka konstruktioner i betong efter bara en upphettning..

Nyteknik - Igår: 14:51

Biltekniken ska göra motorcyklar säkrar

Inom bilindustrin finns numera autobroms i massvis av modeller. Nu breddas utbudet, för snart kan även motorcyklar ta del av tekniken..

Nyteknik - Igår: 13:10

Konsekvenser för försvarets fordonverksamhet – tappar hundratals budgetmiljoner

Utlovade satsningar fryser inne i regeringens förslag till övergångsbudget – minskat nyttjande av stridsflyg, fordon och gångtid på fartyg till sjöss väntar..

Nyteknik - Igår: 13:11

Så kan reservoarer förvärra problemen med vattenbrist

Många länder bemöter fortfarande sin vattenbrist genom att bygga dammar och reservoarer. Nu hävdar forskning, ledd av Uppsala universitet, att åtgärden tvärt om kan förvärra problemet..

Nyteknik - Igår: 12:55

ESS jonkälla invigd – så fungerar den

För att skapa världens kraftigaste neutronkälla behövs först massvis av protoner. Anläggningen för att skapa dem har nu invigts på ESS i Lund..

Nyteknik - Igår: 11:17

Kinas partikelaccelerator slår Cern med hästlängder

Large Hadron Collider i Cern är världens största maskin. Men nu planerar Kina att bygga en partikelaccelerator som är fyra gånger så stor – och fem gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 10:33

Sverige missar mål för PET-flaskor – trots ökning av återvinning

Svensken är duktig på att källsortera och lämna till återvinning. Återvinningen av förpackningar ökade under förra året, visar nya siffror från Naturvårdsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.