Expressen > Nyheter

Friday, 18 January, 10:17

Expressen - 15 okt 18 kl. 08:09

Ebba Busch Thors partiledarförtroende har tredubblatsEbba Busch Thor har på sju månader tredubblat sitt förtroende och har rusat från botten upp till en andraplats bland partiledarna i Expressen/Demoskops oktobermätning av partiledarförtroende.– Det är framför allt bland män som hon får höga siffror, säger Demoskops analyschef Peter Santesson.– Jag tror att det hänger ihop med att vi upplevs som trygga i våra principer i den komplicerade parlamentariska situationen, säger KD-ledaren..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Busch Thors, Busch Thor, ExpressenDemoskops, Demoskops, Peter Santesson, KD

Dela artikeln

4762 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ebba, Busch, Thors, partiledarförtroendehar , tredubblats
Expressen - 04 sep 18 kl. 19:19

Ebba Busch Thors förtroende ökar

Ebba Busch Thors förtroende ökar ordentligt.Det visar en undersökning från DN/Ipsos där hon ökat från 19 till 29 procent under två veckor. Högst förtroende i samma mätning har Annie Lööf.

ÖstersundsPosten - 09 okt 17 kl. 13:30

Insändare: Ebba Busch Thors förtroende är förbrukat

.

Expressen - 23 aug 18 kl. 10:52

Busch Thors räddar partikamraten – efter reseskandalen

Ebba Busch Thors har under hela morgonen suttit i krismöte med sina närmaste medarbetare. Riksdagsledamoten Penilla Gunther tvingades i går avgå efter fusk med reseräkningar – i dag vill partiledningen till varje pris rädda riksdagsledamoten Caroline Szyber som också lämnat in felaktiga reseräkningar. – Vi har fortsatt förtroende för Caroline, säger valledaren Peter Kullgren till Expressen.

SR - 08 apr 16 kl. 16:17

Ramberg: Busch Thors flyktinglinje har inte lönat sig

"Det tar tid att bygga förtroende", det är en fras Ebba Busch Thor återkommer till ofta. Problemet är att partiet inte byggt något alls sen den nya partiledaren tillträdde, snarare har förtroendet rasat ytterligare någon promille..

Expressen - 02 dec 18 kl. 08:24

Ebba Busch Thor går om Annie Lööf i ny mätning

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor tar ledningen över Centerpartiets Annie Lööf vars väljarstöd rasar.  I den nya Novus-mätningen som gjorts för SVT Nyheter är det Ebba Busch Thor som går ut som vinnare av väljarnas förtroende. Sammantaget har väljarnas förtroende prövats hårt av den rådande regeringskrisen.

SVT - 02 dec 18 kl. 08:00

Ny mätning: Rekordhögt förtroende för Ebba Busch Thor

Väljarnas förtroende för Centerns partiledare Annie Lööf rasar medan Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tar över ledartröjan och hamnar på rekordnivåer, det visar en ny mätning från Novus. Sammantaget så har väljarnas förtroende prövats hårt av regeringsbildningen..

Expressen - 04 dec 18 kl. 06:18

”Ebba Busch Thor har spelat sina kort rätt”

Gång på gång har hon varit uträknad men rest sig igen.Kristdemokraternas partiledare har varit en aktiv spelare i regeringsbildningen och har fått kraftigt ökat förtroende från väljarna efter valet.På sin väg mot makten har Ebba Busch Thor inte tvekat att ta strid – även mot sina egna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så få svenskar har förtroende för Löfven och Romson

Det går tungt för Stefan Löfven just nu. Förtroendet för statsministern tillika S-ledaren sjunker rejält, visar en mätning från DN/Ipsos. Faktum är att förtroendet för Moderaternas relativt nya ledare Anna Kinberg Batra är högre.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 16:47

KD:s gruppledare petas av Busch Thor

Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, Emma Henriksson, lämnar sin post motvilligt efter att ha blivit uppmanad till det av KD.s nya partiledare, Ebba Busch Thor.I ett brev som gått ut internt, erfar TT, uppger Henriksson att det är uppenbart att det förtroende som måste finnas mellan partiledare och gruppledare saknas.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 16:47

KD:s gruppledare petas av Busch Thor

Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen, Emma Henriksson, lämnar sin post motvilligt efter att ha blivit uppmanad till det av KD.s nya partiledare, Ebba Busch Thor.I ett brev som gått ut internt, erfar TT, uppger Henriksson att det är uppenbart att det förtroende som måste finnas mellan partiledare och gruppledare saknas.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Åkesson och Lööf i klädbråk

Under sitt anförande i riksdagen hävdade Jimmie Åkesson att Annie Lööf bar en röd kavaj ”dagen till ära”.Centerledarens svar möttes av rungande applåder.– Jimmie Åkesson valde denna ansvarstyngda dag att kommentera en kvinnas klädsel, säger Lööf..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck, 41, lämnar Kinneviks styrelse – efter 16 år.Hon kommer inte att ställa upp för omval vid bolagets årsstämma, enligt ett pressmeddelande.Nu backar aktien på börsen efter beskedet..

Expressen - 45 minuter sedan

Så blir Sverige under nya mandatperioden

Hur blir Sverige med den nya regeringen och vilka blir ministrarna? Det är två frågor som ska redas ut i det extrainsatta programmet av "Bara politik" – som sänds med anledning av att Sverige väntas få en statsminister på fredagen. Kommunals ordförande Tobias Baudin, den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S) och den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter – som lämnar MP till följd av uppgörelsen – är några av gästerna.

Expressen - 45 minuter sedan

Johan Glans hånade mig när han tog emot Piratenpriset och publiken jublade

När komikern Johan Glans tog emot Piratenpriset den sextonde juli 2018 sade han att det måste vara något fel på Björn Ranelids hjärna, eftersom denne man talar så konstigt.  Åskådarna hånskrattade och Glans flinade självbelåtet.        Han försökte också göra sig lustig över att jag inte fått priset.

Expressen - 1 timme sedan

Revisorerna riktar kritik mot Göteborgs spårvägar

Göteborgs stads revisorer riktar på fredagen kritik mot Göteborgs spårvägar. Kritik riktas i form av en anmärkning.Det meddelar stadsrevisionen i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

JUS NU: En person gripen efter storbranden i Skövde

En person har gripits och anhållits efter storbranden i Skövde i onsdagskväll. Polisen arbetar utifrån hypotesen att branden är anlagd. Det rapporterar Skaraborgs Läns Tidning.

Expressen - 1 timme sedan

Två bilar i frontalkrock – tre till sjukhus

Två bilar frontalkrockade på Nynäsvägen i höjd med Jordbro söder om Stockholm på fredagsmorgonen.– Tre personer var inblandade och är förda till sjukhus, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns räddningstjänstförbund..

Expressen - 1 timme sedan

Norlén lättad: ”Bra att Sverige får en regering”

Talmannen Andreas Norlén känner stor lättnad inför dagens statsministeromröstning.– Den det är bra att Sverige får en regering, säger han till SVT:s Morgonstudion..

Expressen - 1 timme sedan

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck ställer inte upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman, enligt ett pressmeddelande. .

Expressen - 2 timmar sedan

Smågrisar hissades upp i skolans flaggstänger

När personalen kom till Önnestadsgymnasiet förra fredagen gjorde de en makaber upptäckt. Någon hade hissat upp två döda griskultingar i två flaggstänger. – Jag känner att det är någon form av bus av något slag, säger skolans rektor Hans Martinsson till Kristianstadsbladet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.