Nyteknik > Teknik

Tuesday, 23 April, 02:40

Nyteknik - 15 okt 18 kl. 07:17

Continentals nya rena hybridteknik ska förlänga livet på dieselMotorteknik kapabel att kapa både kväveoxid- och koldioxidutsläppen. Nu har Continental visat upp ett system som de menar öppnar upp ett nytt segment med super-rena bilar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Continental

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Continentalsnya , rena, hybridteknikska , förlänga, livet, diesel
Kristianstadsbladet - 14 okt 18 kl. 19:48

Schefvert vill se fler långa bollar på Birberg: ”Ingen kastar bättre”

Sex rena kontringar efter långa och snabba utkast av KHK-målvakten Petra Kudlackova och pilsnabba löpningar av kantspelaren Cyndi Birberg. Mer av den varan ska ge fler poäng i SHE, enligt tränaren Ulf Schefvert..

YLE - 22 nov 15 kl. 12:00

Svårt återförena flyktingfamiljer

Somaliska Nadifo flydde från sitt hemland till Finland, men hennes barn som nu är 10 och 13 får inte komma hit. Migrationsverket anser att familjelivet upphörde när Nadifo flydde. Somalierna får oftare avslag än andra när de ansöker om familjeåterförening.

Skånskan - 24 dec 16 kl. 01:00

Låt julmaten förena

ERWP.fif(0)Mat och måltider kan vara så otroligt mycket. Det kan vara möten med och mellan kulturer, möten med nya människor.

Nyheter 24 - 28 okt 13 kl. 09:38

Julfest på jobbet, rena lakan och sport på teve ? det här tänder du påKvinnors turn-onsMäns turn-ons

Att gå ner i vikt och ha rena lakan får kvinnor att bli mer sugna på sex, visar en ny studie som genomförts på över 2 000 britter. Vinna är en stor lusthöjareattåda parter går igång på att vinna i spel eller sport.  Tracey Cox för Daily Mailstäda huset.

YLE - 22 aug 17 kl. 05:03

Åbopolitiker vill ordna stort minnesevenemang - "Det här kommer att förena oss"

Åbo behöver ett evenemang där man hedrar offren för fredagens knivattack, och dem som försökte skydda sina medmänniskor. Det tycker initiativtagarna Seppo Lehtinen och Berhan Ahmadi som tar sin motion till stadsfullmäktige. Redan nu har många varit i kontakt och vill samarbeta.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 14 kl. 18:38

Wada förväntar sig rena spel i Sotji

Minst 2 287 urinprov och 609 blodprov ska genomföras under OS i Sotji. - Vi hoppas, och förväntar oss, att de som deltar i spelen ska vara rena idrottare, säger Wadas ordförande Craig Reedle.
Den omfattande provtagningen innebär att varannan idrottare, inklusive alla medaljörer, kommer att testas.

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 18:38

Wada förväntar sig rena spel i Sotji

Minst 2 287 urinprov och 609 blodprov ska genomföras under OS i Sotji. - Vi hoppas, och förväntar oss, att de som deltar i spelen ska vara rena idrottare, säger Wadas ordförande Craig Reedle.
Den omfattande provtagningen innebär att varannan idrottare, inklusive alla medaljörer, kommer att testas.

YA - 09 okt 13 kl. 06:30

"Första skolåren var rena mardrömmen"

Foto: Mark Hanlon
I Sverige finns det cirka 400?000 personer med dyslexi. Marie Sjögren från Skurup är en av dem.

YLE - 25 okt 13 kl. 12:55

Framtidens reningsverk ska rena kemikalier och mediciner

Viksbacka är insprängt i berget i Vik och är 16 hektar stort. I vår tas en nionde räcka med bassänger i bruk, men efter det kan reningsverket inte växa mer.
Idag renar Viksbacka avloppsvatten från dryga 800 000 personer, alltså 20 procent av Finlands befolkning får sitt avloppsvatten renat här.

BT - 03 aug 14 kl. 08:20

Tjuvfisket eskalerar: "Rena vilda västern"

Kräftpremiären närmar sig och det är högsäsong för tjuvfiskare i Dalsjön – en sjö där det strikt juridiskt är totalt fiskeförbud. ”Det är rena Vilda Västern. En kille från Småland kom tillbaka i flera år med 180 burar och plockade upp kräftor som han sedan sålde”, berättar Dalsjöforsbon Claes Pålsson.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 16 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.