Expressen > Nyheter

Monday, 22 April, 22:29

Expressen - 15 okt 18 kl. 07:00

Gångtrafik till vänster eller höger? Nu är nya regeln härDet råder förvirring på gång- och cykelbanor. Ska de gående ta sig fram på vänster eller höger sida?Nu har regeringen ändrat på trafikförordningen och den nya, nu gällande regeln lyder: Gå till vänster.– Det handlar om att minska olyckorna och irritationen mellan gående och cyklister, säger David Nordström, cykelsamordnare till SVT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nu, David Nordström, SVT

Dela artikeln

1811 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gångtrafiktill , vänstereller , högerNu är nya , regelnhär

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Barack Obamas hyllning till Greta Thunberg

Här hyllar USA:s ex-president Barack Obama den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16.”Jag vill fira de modiga, engagerade unga ledare som kliver fram för att rädda den enda planeten vi har”, skriver Obama på Twitter och fortsätter:”Inspirerade av Gretas handlingar sammanförde Fridays for Future över en miljon strejkare föra månaden”..

Expressen - 30 minuter sedan

Så påverkas EU-parlamentarikerna av lobbyister

Nästan hälften av de svenska EU-parlamentarikerna uppger själva att de påverkats av lobbyister.Det visar en enkät som Dagens Nyheter har skickat ut.– Det förvånar mig att inte fler svarar ja.

Expressen - 1 timme sedan

Brandmannen Anders skarpa uppmaning efter bränderna

SMHI slår larm om att risken för gräs- och skogsbränder just nu är stor i hela Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg.Anders Lundblad, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg, ger en skarp uppmaning till allmänheten:– Du som tänder en eld är ansvarig för den. Tänk till innan du tänder och ha alltid släckutrustning i närheten..

Expressen - 1 timme sedan

Lyxbil i singelolycka – fyra till sjukhus

En Porsche körde av vägen längs Vällingevägen i Salems kommun på måndagskvällen.Fyra personer, varav två barn, har förts till sjukhus.Polisen misstänker att föraren gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik..

Expressen - 1 timme sedan

Helen, 25, somnade i taxin –  skämdes när hon såg kvittot

Helen hade varit ute och festat med sina vänner när hon skulle ta sig hem.Hon bokade en Uber, valde ”Hem” i appen och somnade i taxibilen.En timme senare vaknade hon upp – med panik och skam.

Expressen - 1 timme sedan

Skyttedal säger ”nej” – vill stoppa sociala pelaren

Kristdemokraternas toppkandidat inför EU-valet stavas Sara Skyttedal. I en intervju med SvD berättar hon vad som gör henne annorlunda jämfört med andra politiker. – Det är många politiker som tror att det är viktigaste är att gå till val på att man ska göra en massa saker.

Expressen - 1 timme sedan

Prinsen gör modesuccé – i Alexandras hemstad

Prins Nikolai gör modellsuccé och nu pryder han fasaderna i flera asiatiska metropoler.Prinsen är modehuset Diors affischnamn i bland annat i mammans, grevinnan Alexandras, barndomsstad Hongkong.Nu förväntas Nikolai satsa fullt ut på modellkarriären tills de planerade studierna drar i gång efter sommaren, rapporterar Billedbladet.

Expressen - 1 timme sedan

Två misstänkta greps för grova rånet i Lund

Två män har gripits som misstänkta för det grova rånet i Lund i fredags morse då en man i 65-årsåldern skadades och måste föras till sjukhus.Männen greps i Danmark under påskdagen och har begärts utlämnade till Sverige, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 2 timmar sedan

Ett av mordoffren hade gått över till annat gäng

Polisen kartlägger de två mördade männens sista timmar innan de sköts när de satt i en bil. Båda var kända sedan tidigare av polisen. Ett av offren för dubbelmordet lämnade för ett par år sedan ett kriminellt nätverk och gick över till ett konkurrerande gäng..

Expressen - 2 timmar sedan

Fem döda i flygkrasch i södra USA

Minst fem personer ska ha avlidit i en flygkrasch i delstaten Texas, södra USA rapporterar SvD.Enligt lokala medier ska det varit ett tvåmotorigt passagerarflygplan av mindre modell som körde in i en ravin utanför orten Kerrville.
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.