SVT > Inrikes

Wednesday, 23 January, 16:36

SVT - 15 okt 18 kl. 06:15

Ny rapport: Anna kan vara vanligaste vd-namnet 2026Antalet kvinnliga vd:n i svenska börsbolag ökar rekordsnabbt just nu, visar stiftelsen Allbrights årliga rapport. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kan Anna vara det vanligaste vd-namnet i svenska börsbolag redan 2026. – Det kan vara en metoo-effekt, säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Allbrights, Anna, Amanda Lundeteg

Dela artikeln

1111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Annakan vara , vanligaste, vd-namnet, 2026
Hela Gotland - 06 sep 11 kl. 04:00

Anna - öns nya landslagsspelare

Anna Oscarsson - lägg namnet på minnet. 15-åringen är Gotlands senaste landslagsspelare.- Underbart!

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 18:05

Skånes vanligaste namn

Generationscykler och medial exponering avgör vilka namn som kommer och går. Elias och Alice är de vanligaste namnen i Skåne.
Alice och William var det vanligaste flick- och pojknamnet förra året.

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 16 kl. 15:49

Vanligaste namnen 2014

Elsa hänger precis som förra året kvar som det vanligaste namnet för flickor som namngavs under 2015. För pojkar var det överlägset vanligaste namnet William, som tagit tillbaka tronen efter två år som nummer två..

NSD - 08 jul 13 kl. 10:25

Maria ? vanligaste namnet i Norrbotten

Heter du Maria eller Karl? I så fall har du det vanligaste namnet i länet sett till 2012. Heter du däremot Augusta eller Adolf är ditt namn påväg att försvinna..

FriaTider - 13 aug 13 kl. 15:26

Muhammad vanligaste namnet på nyfödda i London

Det vanligaste namnet på nyfödda pojkar i London är nu Muhammad, visar färsk statistik..

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 09:52

Har du Sveriges vanligaste namn?Nya populära namn

Heter du Alice eller Lucas? Då är du knappast ensam. Det är de vanligaste tilltalsnamnen 2013.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 11 kl. 10:54

Jensen vanligaste namn i Danmark

Jensen är det vanligaste efternamnet i Danmark visar den senaste statistiken. Men kampen om tätplatsen är hård och tätt efter hamnar Nielsen. Jensen heter 271 000 personer, medan 270 000 bär namnet Nielsen.

SR - 31 jan 18 kl. 09:43

Alice och William vanligaste namnen förra året

För andra året i rad är Alice det vanligaste flicknamnet. William var det vanligaste namnet att ge sin nyfödda pojke, det visar SCBs statistik från 2017..

Uppsalanyheter.se - 05 mar 18 kl. 00:26

Recension: Anna Stadlings röst och skön musik värmde Kulturoasen

Recension: Det var en mycket trevlig och varm musikstund som Kulturoasens publik fick uppleva när Anna Stadling och hennes två medmusiker, Therése Börjesson och Carl Ekerstam, spelade på söndagseftermiddagen. Det var en mycket trevlig och varm musikstund som Kulturoasens publik fick uppleva när Anna Stadling och hennes två medmusiker, Therése Börjesson och Carl Ekerstam, spelade på söndagseftermiddagen.   Efter Kent Wennmans traditionsenliga presentation av hur det fungerar på Kulturoasen så kliver de tre musikerna upp på scenen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många män döper sin penis – här är de vanligaste namnen

Det här med att döpa sin penis... Den brittiska klädåterförsäljaren Jacamo har, enligt Huffington Post, gjort en liten undersökning för att ta reda på hur många män som faktiskt gör det.LÄS MER: 7 fittfakta som kommer att ge dig bättre sexSvaret är att sju av tio faktiskt gör det, åtminstone enligt den undersökningen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 10 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 9 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 10 timmar sedan

23 januari: Natten nyheter

SVT - 15 timmar sedan

Trots att fler poliser utbildas – lång tid innan skillnaden märks

Regeringen vill ha en rejäl ökning av antalet poliser. Enligt Polisförbundets siffror så har antalet poliser per invånare sjunkit de senaste åren. Nu utbildas fler, men enligt rikspolischefen lär det dröja ett par år innan man märker någon större skillnad i antalet poliser..

SVT - 22 timmar sedan

Transportstyrelsen: Äldre inte sämre bilförare

Efter att Storbritanniens prins Philip, 97, varit inblandad i en bilolycka har en debatt om äldre bilförare blossat upp i landet. Även i Sverige återkommer liknande debatter, men att äldre skulle vara en större fara än andra i trafiken tillbakavisas av Transportstyrelsens utredare..

SVT - Igår: 13:35

Regeringen vill förbjuda mobiler i skolan

Statsminister Stefan Löfven sade i regeringsförklaringen på måndagen att regeringen vill införa mobilförbud i skolan. Den nya lagstiftningen ska börja gälla 2021 och är en del av överenskommelsen i januari..

SVT - Igår: 10:14

Psykolog vill slå hål på myter om mobilanvändning: ”Sluta prata skärmtid”

Larmen om mobiltelefonen är många, lika så myterna om hur mobilanvändningen påverkar oss. Men det finns ingenting som heter ”mobilberoende”. Det menar psykologen Siri Helle..

SVT - Igår: 10:16

Efter kritiken – Lind svarar inte på frågor från public service

Redan första dagen som kulturminister kom kritik mot Amanda Lind (MP). Kritiken handlade om att hon i ett inlägg på sociala medier hyllat Mehmet Kaplan. Lind har kommenterat kritiken via mejl, men inte direkt för någon av public service-bolagen SVT eller SR..

SVT - Igår: 09:48

Ygeman: Hoppas folk blickar framåt

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister – och det har fått kritik av oppositionen. Ygeman hoppas själv att väljarna blickar framåt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.