SVT > Inrikes

Sunday, 18 November, 10:59

SVT - 15 okt 18 kl. 06:15

Ny rapport: Anna kan vara vanligaste vd-namnet 2026Antalet kvinnliga vd:n i svenska börsbolag ökar rekordsnabbt just nu, visar stiftelsen Allbrights årliga rapport. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kan Anna vara det vanligaste vd-namnet i svenska börsbolag redan 2026. – Det kan vara en metoo-effekt, säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Allbrights, Anna, Amanda Lundeteg

Dela artikeln

1109 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Annakan vara , vanligaste, vd-namnet, 2026
Hela Gotland - 06 sep 11 kl. 04:00

Anna - öns nya landslagsspelare

Anna Oscarsson - lägg namnet på minnet. 15-åringen är Gotlands senaste landslagsspelare.- Underbart!

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 18:05

Skånes vanligaste namn

Generationscykler och medial exponering avgör vilka namn som kommer och går. Elias och Alice är de vanligaste namnen i Skåne.
Alice och William var det vanligaste flick- och pojknamnet förra året.

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 16 kl. 15:49

Vanligaste namnen 2014

Elsa hänger precis som förra året kvar som det vanligaste namnet för flickor som namngavs under 2015. För pojkar var det överlägset vanligaste namnet William, som tagit tillbaka tronen efter två år som nummer två..

NSD - 08 jul 13 kl. 10:25

Maria ? vanligaste namnet i Norrbotten

Heter du Maria eller Karl? I så fall har du det vanligaste namnet i länet sett till 2012. Heter du däremot Augusta eller Adolf är ditt namn påväg att försvinna..

FriaTider - 13 aug 13 kl. 15:26

Muhammad vanligaste namnet på nyfödda i London

Det vanligaste namnet på nyfödda pojkar i London är nu Muhammad, visar färsk statistik..

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 09:52

Har du Sveriges vanligaste namn?Nya populära namn

Heter du Alice eller Lucas? Då är du knappast ensam. Det är de vanligaste tilltalsnamnen 2013.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 11 kl. 10:54

Jensen vanligaste namn i Danmark

Jensen är det vanligaste efternamnet i Danmark visar den senaste statistiken. Men kampen om tätplatsen är hård och tätt efter hamnar Nielsen. Jensen heter 271 000 personer, medan 270 000 bär namnet Nielsen.

SR - 31 jan 18 kl. 09:43

Alice och William vanligaste namnen förra året

För andra året i rad är Alice det vanligaste flicknamnet. William var det vanligaste namnet att ge sin nyfödda pojke, det visar SCBs statistik från 2017..

Uppsalanyheter.se - 05 mar 18 kl. 00:26

Recension: Anna Stadlings röst och skön musik värmde Kulturoasen

Recension: Det var en mycket trevlig och varm musikstund som Kulturoasens publik fick uppleva när Anna Stadling och hennes två medmusiker, Therése Börjesson och Carl Ekerstam, spelade på söndagseftermiddagen. Det var en mycket trevlig och varm musikstund som Kulturoasens publik fick uppleva när Anna Stadling och hennes två medmusiker, Therése Börjesson och Carl Ekerstam, spelade på söndagseftermiddagen.   Efter Kent Wennmans traditionsenliga presentation av hur det fungerar på Kulturoasen så kliver de tre musikerna upp på scenen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många män döper sin penis – här är de vanligaste namnen

Det här med att döpa sin penis... Den brittiska klädåterförsäljaren Jacamo har, enligt Huffington Post, gjort en liten undersökning för att ta reda på hur många män som faktiskt gör det.LÄS MER: 7 fittfakta som kommer att ge dig bättre sexSvaret är att sju av tio faktiskt gör det, åtminstone enligt den undersökningen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

18 november: Nattens nyheter

SVT - 6 timmar sedan

Fler positiva till att ha kollegor med funktionsnedsättning

Allt fler är positiva till att jobba med personer som har en funktionsnedsättning. Åtta av tio kan tänka sig det, enligt en ny undersökning från Novus. – Man får ju en livskvalitet av att jobba, säger Marie Serrander, som själv har en funktionsnedsättning och jobbar som teamleare..

SVT - 12 timmar sedan

Skottlossning i Malmö

Polisen har fått larm om skottlossning från områdena Örtagården, Rosengård och Persborg i Malmö, skriver myndigheten på sin hemsida..

SVT - 13 timmar sedan

Snart slut på novembervärme – vintern drar söderut

Nu kommer vintern. Nästa vecka blir det kallare i hela landet – med minusgrader även dagtid i halva landet. – Vi har haft det varmare än normalt i hela landet men nu blir det betydligt kallare, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic..

SVT - Igår: 22:11

Ley har två masterutbildningar – men får inte jobb

Afrosvenskar har dåliga förutsättningar på arbetsmarknaden visar en ny rapport. Ley Ikpo har två masterutbildningar, en från Stockholms universitetet och en från Sorbonne i Paris. Trots detta får han inga jobb inom sitt område.

SVT - 19 timmar sedan

80- och 90-talisterna nobbar politiken – därför är det ett problem

Det har blivit allt svårare för partierna att locka unga till politiken. Efter valet finns en underrepresentation av unga vuxna i 280 kommuner, visar en genomgång av alla invalda i kommunfullmäktige som SVT Nyheter gjort. – Att vissa grupper inte är närvarande och för sina generationskamraters talan spelar roll, säger David Karlsson, statsvetare på Göteborgs universitet..

SVT - 19 timmar sedan

Lista: Sju exempel på kommuner som sticker ut

Äldst, yngst eller vanligast? Här är kommunerna som lyckas – eller misslyckas – med att representera folket..

SVT - Igår: 10:27

L-politiker kräver att Björklund säger nej till Löfven

Nio framträdande L-politiker i Skåne kräver att partiets riksdagsgrupp och partiledaren Jan Björklund säger nej till Stefan Löfven (S) som statsminister. I en debattartikel räknar de upp ett stort antal frågor där Liberalerna och Socialdemokraterna står långt i från varandra..

SVT - Igår: 10:01

Plastikkirurgen: ”Influencers har en häpnadsväckande makt över unga”

De är unga och påverkbara och jagar det perfekta utseendet som de sett på Instagram och Youtube. Upplevda skönhetsdefekter retuscheras i appar och selfien hamnar sedan på plastikkirurgens bord. Fenomenet kallas Snapchat dysmorphia.

SVT - Igår: 10:01

SVT testar: Fillerstrenden

Allt fler svenskar använder Botox och fillers, enligt Etiska injektionsrådet i Sverige. Men hur mycket påverkar industrin oss? SVT Nyheter har djuptdykt i detta tillsammans med en psykolog och en plastikkirurgi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.