SVT > Inrikes

Friday, 16 November, 19:03

SVT - 15 okt 18 kl. 04:47

Nu är influensan på väg till SverigeInfluensan håller på att avslutas på södra halvklotet och är nu på väg mot Europa. – Årets variant är även ett hot mot yngre personer, säger Folkhälsomyndighetens expert Mia Brytting som reder ut hur du bäst skyddar dig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Europa, Folkhälsomyndighetens, Mia Brytting

Dela artikeln

363 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är influensan, vägtill , Sverige
Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 13:59

Influensan ökar i Sverige


Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. - Vi ser en ökning över hela landet av laboratoriebekräftad influensa. Fram till julafton hade 193 fall konstaterats sedan vintern började, de flesta har sökt sig till sjukhusakuter eller vårdcentraler.

NSD - 02 jan 13 kl. 14:39

Snart tar influensan fart i Sverige

Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. -?Allt fler smittas och toppen nås om en månad, säger epidemiolog Hélène Englund på Smittskyddsinstitutet..

GöteborgsPosten - 02 jan 13 kl. 14:01

Influensan tar fart Sverige

BT - 11 jan 14 kl. 16:01

Influensan är en del av livet

Säsongens influensa har börjat få fäste i Sverige och kommer att slå till ordentligt i början av februari. Men börjar man känna av symptomen finns tyvärr inget att göra. - Influensan är en del av livet, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.

TA - 11 jan 14 kl. 15:59

Influensan är en del av livet

Foto: TT
Säsongens influensa har börjat få fäste i Sverige och kommer att slå till ordentligt i början av februari. Men börjar man känna av symptomen finns tyvärr inget att göra. - Influensan är en del av livet, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.

BT - 02 jan 13 kl. 14:58

Influensan på gång i Sverige

Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. ? Allt fler smittas och toppen nås om en månad, säger epidemiolog Hélène Englund på Smittskyddsinstitutet.

Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 06:30

Influensan slår hårt mot Skåne

Skåne ligger i topp i den våg av influensa som just nu drabbar Sverige. Svininfluensa drabbar skåningar mer än andra, men också den vanliga influensa B har däckat åtskilliga.
?

BT - 26 sep 11 kl. 13:30

Färre än väntat dog i influensan - resistent virus i Australien

Förra influensasäsongen dog tio svenskar av den så kallade svininfluensan. Det berättade statsepidemiologen Annika Linde i dag under en informationsdag om influensa riktad till landstingen. Antalet dödsfall var dock färre än väntat.

Kristianstadsbladet - 03 jan 13 kl. 14:11

Influensan har kommit till Kristianstad

Foto: ERIK G SVENSSON
De första fallen av influensa har kommit till Sverige och Kristianstad. Den närmaste månaden väntas antalet fall öka successivt.
?

NSD - 30 dec 11 kl. 15:30

Influensan har fått fäste i Sverige

Antalet influensafall i Sverige dubblerades förra veckan jämfört med veckan innan. Förra veckan rapporterades 32 fall av den så kallade säsongsinfluensan. Flest fall rapporterades i Stockholm.

NT - 30 dec 11 kl. 15:30

Influensan har fått fäste i Sverige

Antalet influensafall i Sverige dubblerades förra veckan jämfört med veckan innan. Förra veckan rapporterades 32 fall av den så kallade säsongsinfluensan. Flest fall rapporterades i Stockholm.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

CNN tar seger mot Trump: Jim Acosta får tillbaka ackreditering

Den federala domaren Timothy Kelly har beordrat Vita huset att genast ge tillbaka pressackrediteringen till CNN-reportern Jim Acosta. CNN och Acosta stämde Vita huset för att de tagit ifrån honom has pressackreditering efter ett bråk med Donald Trump på en presskonferens..

SVT - 2 timmar sedan

C och L banar väg för M-budget

Både Centern och Liberalerna lägger fram egna budgetmotioner i riksdagen. Det kan leda till att den S-ledda övergångsregeringen tvingas leda landet med en moderat budget..

SVT - 6 timmar sedan

Liberalerna säger nej till Alliansbudget

Liberalerna vill inte att Alliansen lägger fram ett gemensamt budgetförslag i riksdagen. Partiet kommer inte heller stötta en eventuell M-budget, utan kommer istället gå fram med en egen budgetmotion. Det säger L-ledaren Jan Björklund till Ekot i dag..

SVT - 8 timmar sedan

Talmannen: ”Fortsätter partierna som nu blir det ingen ny regering”

Talmannen Andreas Norlén känner stressen. 68 dagar har gått sedan valet och alternativen börjar nu att sina. – Jag kan bara konstatera att om partierna fortsätter att behålla samma positioner som nu så kommer vi inte att få någon ny regering..

SVT - 9 timmar sedan

Därför fryser du mer i november än i mars

November. Minus en grad och du fryser. Men i mars känns samma temperatur inte alls lika kylig.

SVT - 17 timmar sedan

Årets budgetpromenad betydligt lugnare

Budgetpromenaden till Riksdagen efter varje val brukar ha ett stort följe av frågivriga journalister skyddad av en gedigen poliseskort som håller nyfikna på avstånd. Årets promenad däremot, med finansminister Magdalena Andersson (S) hade en smula lugnare inramning..

SVT - 21 timmar sedan

”Veckans brott” fortsätter – men utan Leif GW Persson

Nästa år kommer SVT:s populära kriminalprogram ”Veckans brott” tillbaka. Men utan Leif GW Persson, som gått till TV4. – Det kommer att vara en stor utmaning att göra programmet utan honom, säger programledaren Camilla Kvartoft om sin gamla kollega Leif GW Persson..

SVT - Igår: 18:15

Så får du tillbaka din radio- och tv-avgift

Är du en av de ordentliga människorna som redan betalat din radio- och tv-avgift för 2019? Då kan du få tillbaka dina pengar! Nu måste Radiotjänst nämligen betala tillbaka miljontals förbetalda radio- och tv-avgifter..

SVT - Igår: 15:14

Annie Lööf får sondera – men siktar inte mot statsministerposten

Annie Lööf (C) blir det tredje partiledaren som får sondera förutsättningarna för en ny regering. Men hennes fokus kommer inte vara att själv bilda en regering och bli statsminister. – Jag inser att det kommer vara svårt och jag har tagit mig an detta med väldigt stor ödmjukhet, säger Lööf..

SVT - Igår: 12:54

SVT:s Mats Knutson: Kan bli budgetstrid i riksdagen

I dag presenterade övergångsregeringen sin budget. Trots att den ska vara avskalad från partipolitiska reformer kan det ändå bli en budgetstrid i riksdagen. – Det här kan bli det nya normala, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.