SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 05:23

SVT - 15 okt 18 kl. 04:47

Nu är influensan på väg till SverigeInfluensan håller på att avslutas på södra halvklotet och är nu på väg mot Europa. – Årets variant är även ett hot mot yngre personer, säger Folkhälsomyndighetens expert Mia Brytting som reder ut hur du bäst skyddar dig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Europa, Folkhälsomyndighetens, Mia Brytting

Dela artikeln

373 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är influensan, vägtill , Sverige
Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 13:59

Influensan ökar i Sverige


Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. - Vi ser en ökning över hela landet av laboratoriebekräftad influensa. Fram till julafton hade 193 fall konstaterats sedan vintern började, de flesta har sökt sig till sjukhusakuter eller vårdcentraler.

NSD - 02 jan 13 kl. 14:39

Snart tar influensan fart i Sverige

Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. -?Allt fler smittas och toppen nås om en månad, säger epidemiolog Hélène Englund på Smittskyddsinstitutet..

GöteborgsPosten - 02 jan 13 kl. 14:01

Influensan tar fart Sverige

BT - 11 jan 14 kl. 16:01

Influensan är en del av livet

Säsongens influensa har börjat få fäste i Sverige och kommer att slå till ordentligt i början av februari. Men börjar man känna av symptomen finns tyvärr inget att göra. - Influensan är en del av livet, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.

TA - 11 jan 14 kl. 15:59

Influensan är en del av livet

Foto: TT
Säsongens influensa har börjat få fäste i Sverige och kommer att slå till ordentligt i början av februari. Men börjar man känna av symptomen finns tyvärr inget att göra. - Influensan är en del av livet, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.

BT - 02 jan 13 kl. 14:58

Influensan på gång i Sverige

Nu kommer de första tecknen på att influensan tar fart i Sverige. ? Allt fler smittas och toppen nås om en månad, säger epidemiolog Hélène Englund på Smittskyddsinstitutet.

Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 06:30

Influensan slår hårt mot Skåne

Skåne ligger i topp i den våg av influensa som just nu drabbar Sverige. Svininfluensa drabbar skåningar mer än andra, men också den vanliga influensa B har däckat åtskilliga.
?

BT - 26 sep 11 kl. 13:30

Färre än väntat dog i influensan - resistent virus i Australien

Förra influensasäsongen dog tio svenskar av den så kallade svininfluensan. Det berättade statsepidemiologen Annika Linde i dag under en informationsdag om influensa riktad till landstingen. Antalet dödsfall var dock färre än väntat.

Kristianstadsbladet - 03 jan 13 kl. 14:11

Influensan har kommit till Kristianstad

Foto: ERIK G SVENSSON
De första fallen av influensa har kommit till Sverige och Kristianstad. Den närmaste månaden väntas antalet fall öka successivt.
?

NSD - 30 dec 11 kl. 15:30

Influensan har fått fäste i Sverige

Antalet influensafall i Sverige dubblerades förra veckan jämfört med veckan innan. Förra veckan rapporterades 32 fall av den så kallade säsongsinfluensan. Flest fall rapporterades i Stockholm.

NT - 30 dec 11 kl. 15:30

Influensan har fått fäste i Sverige

Antalet influensafall i Sverige dubblerades förra veckan jämfört med veckan innan. Förra veckan rapporterades 32 fall av den så kallade säsongsinfluensan. Flest fall rapporterades i Stockholm.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 6 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 7 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 11 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 12 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 12 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 19 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 23 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 22 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 23 timmar sedan

23 januari: Natten nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.