GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 17 February, 19:52

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:05

Effektivare välfärd sparar miljarderDet behövs ett perspektivskifte i svensk politik. Mer pengar är inte lösningen på alla de problem som existerar i statlig och kommunal verksamhet. Verksamheterna behöver i stället bli effektivare, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Christian Ekström

Dela artikeln

393 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Effektivare, välfärd, sparar, miljarder
Regeringen - 03 nov 11 kl. 13:27

Effektivare administration av myndigheter sparar pengar

Regeringen beslutade den 3 november att inrätta ett servicecenter som ska utföra myndigheternas administrativa verksamhet. Målet är att öka effektiviteten och minska kostnaderna för den statliga förvaltningen. Satsningen innebär att det öppnas en ny konkurrensutsatt marknad för privata aktörer som kan bli underleverantörer till servicecentret.

Barometern - 24 jul 18 kl. 06:58

Effektivare hantering av sopor sparar pengar

Signaturen Lasse har en del funderingar kring tömning av sopkärlen inom de fem kommunerna som tillhör KSRR..

YLE - 17 sep 13 kl. 15:00

Raseborg måste bli effektivare

Spela upp klipp på ArenanMålet är att undvika uppsägningar i Raseborg, men det är för tidigt att säga om det går att skära ner på personalstyrkan utan att någon tvingas gå. Nästa år ska antalet årsverken minska med 50 och samma mängd skärs ner också år 2015. Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) betonar att det behövs effektivare arbetsmetoder.

YLE - 28 okt 14 kl. 15:43

Större skolklasser när Vasa sparar

Vasa ska spara åtta miljoner euro under de kommande tre åren och håller kvar inkomstskatten på nuvarande 19.5 procent. Mest ska social- och hälsovården spara och i skolorna blir elevgrupperna större.

YLE - 04 sep 15 kl. 04:48

Korsholm och Vörå vill satsa på effektivare mentalvård

En av utmaningarna under 2016 är att Korsholm och Vörå ska få en effektivare mentalvård. Det här ska ske med samarbete och en starkare öppenvård. Sofia Svartsjö, överläkare för samarbetsområdet för primärvården i Korsholm och Vörå anser att det finns ett stort behov av tillgången till vård för mental hälsa.

YLE - 30 okt 13 kl. 04:38

Jakobstad sparar på dagismaten

I Jakobstad står Barnabo daghem i tur att förlora sin köksa och sitt tillredningskök. Den nya köksstrategin har svept över daghem och skolor och tillredningsköken har halverats från 10 till 5. Det ska spara stora pengar hävdar en arbetsgrupp men tillsvidare har inte rationaliseringen gett resultat.

YLE - 27 feb 16 kl. 04:33

Nytänk inom sjöfrakter kunde spara miljarder

Sjöfrakter är ett enormt globalt pussel, där Finland utgör en liten, men för oss viktig pusselbit. Då 90 procent av utrikeshandeln går sjövägen, kunde effektivare lösningar medföra stora inbesparingar. Fartygen går tomma och står för länge i hamn.

Cornucopia - 18 sep 17 kl. 15:48

Regeringen överbeskattade svenska folket med 2 miljarder påsar ostbågar

Den offantliga verksamheten är så stor att den inte ens hinner göra av med beslutade utgifter. Således överbeskattades svenska folket med cirka 2 miljarder påsar ostbågar förra året, eller 34 miljarder kronor.
Ljuset är inte tänt och det är ingen hemma på Rosenbad.

UNT - 22 sep 11 kl. 20:04

Smarta lösningar sparar bränsle

Länsstyrelsen i Uppsala vill minska skogs- och jordbruksmaskinernas energiförbrukning med tio procent. Genom sparsam körning och effektivare planering har Jenny Alm på Almunge prästgård visat att det är möjligt..

TA - 15 maj 12 kl. 13:45

Arla sparar - 250 jobb försvinner

Mejerijätten Arla ska dra ner kostnaderna med 500 miljoner danska kronor årligen. Cirka 250 administrativa tjänster försvinner. I Sverige mister 46 personer jobbet, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Negativ utveckling: Nära var tredje SJ-tåg försenat

Nästan var tredje SJ-tåg mellan Göteborg och Stockholm var försenat förra året – en tydlig försämring sedan 2017. Enligt SJ har banarbete, bränder och folk som genar över spåren haft stor påverkan på om tågen kom fram i tid eller inte..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Våldtäktsdömde krögarens plan för permissionerna

Vid tre tillfällen sedan november ska den våldtäktsdömde Navid Atlassi, 52, ha fått lämna Skogomeanstalten. Äta lunch, köpa böcker och läsglasögon samt byta batteri på sin klocka har varit några av planerna för permissionerna..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Kraftig rökutveckling i villa

Rökdykare ska ha fått gå in i en villa i Sävedalen under söndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten ska det vara kraftig rökutveckling på platsen..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Göteborg slår Stockholm rejält i ny rakning

Nyligen stod det klart att flyttsugna européer hellre bör välja Göteborg än Stockholm. Och snart kan västkustmetropolen stärka sin position som Sveriges bästa stad när man tillsammans med internationella storstäder tävlar om pris i välbefinnande..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Frontalkrock i centrala Göteborg

Två personbilar har kolliderat i de centrala delarna av Göteborg. Ambulans och räddningstjänst är på plats.
– Patrullen håller på att utreda händelsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl region Väst..

GöteborgsPosten - Igår: 18:57

Dödsbudskap på polisbil – hotade upprepa Arklövs dåd

Tre män i 20-årsåldern, två med viss koppling till NMR, klistrade dekaler med ett dödsbudskap på polisbilen i centrala Göteborg.
Hotet och hatet illustrerades genom en bild på polismördaren Jackie Arklöv och med bokstäverna ACAB..

GöteborgsPosten - Igår: 17:08

Hedens isbana stänger – kan ge plats åt dansbana

I mars stänger isanläggningen på Heden, men det finns redan framtidsplaner för området. Det har kommit in ett förslag från en medborgare om att bygga en dansbana under tak – något som nu kan bli verklighet..

GöteborgsPosten - Igår: 14:52

Fler och fler kvinnor föder barn efter 45

Det blir allt vanligare med äldre mammor. De senaste 20 åren har antalet kvinnor i Göteborg som föder barn efter att de fyllt 45 år ökat fyrdubbelt, något som också förenat med risker.
– Det blir en ökad risk för missfall – äggen blir sämre ju äldre man blir, säger Lena Otterlind, sektionschef på förlossningsvården på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - Igår: 14:41

Hon blev mamma vid 43 – så ser det ut i din stadsdel

Med 40-årsdagen i nära antågande hade Annika Andersson börjat förlika sig med tanken på ett liv utan barn. Tre år senare blev hon mamma till dottern Moa.
– Det var jättekonstigt och gick jättefort.

GöteborgsPosten - Igår: 08:40

Cigarettfimp kan ha startat brand

Det brann i en lägenhet på Mandolingatan i Västra Frölunda sent på fredagskvällen. Den troliga orsaken: en kvarglömd cigarett på balkongen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.