GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 16 December, 15:03

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:05

Effektivare välfärd sparar miljarderDet behövs ett perspektivskifte i svensk politik. Mer pengar är inte lösningen på alla de problem som existerar i statlig och kommunal verksamhet. Verksamheterna behöver i stället bli effektivare, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Christian Ekström

Dela artikeln

393 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Effektivare, välfärd, sparar, miljarder
Regeringen - 03 nov 11 kl. 13:27

Effektivare administration av myndigheter sparar pengar

Regeringen beslutade den 3 november att inrätta ett servicecenter som ska utföra myndigheternas administrativa verksamhet. Målet är att öka effektiviteten och minska kostnaderna för den statliga förvaltningen. Satsningen innebär att det öppnas en ny konkurrensutsatt marknad för privata aktörer som kan bli underleverantörer till servicecentret.

Barometern - 24 jul 18 kl. 06:58

Effektivare hantering av sopor sparar pengar

Signaturen Lasse har en del funderingar kring tömning av sopkärlen inom de fem kommunerna som tillhör KSRR..

YLE - 17 sep 13 kl. 15:00

Raseborg måste bli effektivare

Spela upp klipp på ArenanMålet är att undvika uppsägningar i Raseborg, men det är för tidigt att säga om det går att skära ner på personalstyrkan utan att någon tvingas gå. Nästa år ska antalet årsverken minska med 50 och samma mängd skärs ner också år 2015. Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) betonar att det behövs effektivare arbetsmetoder.

YLE - 28 okt 14 kl. 15:43

Större skolklasser när Vasa sparar

Vasa ska spara åtta miljoner euro under de kommande tre åren och håller kvar inkomstskatten på nuvarande 19.5 procent. Mest ska social- och hälsovården spara och i skolorna blir elevgrupperna större.

YLE - 04 sep 15 kl. 04:48

Korsholm och Vörå vill satsa på effektivare mentalvård

En av utmaningarna under 2016 är att Korsholm och Vörå ska få en effektivare mentalvård. Det här ska ske med samarbete och en starkare öppenvård. Sofia Svartsjö, överläkare för samarbetsområdet för primärvården i Korsholm och Vörå anser att det finns ett stort behov av tillgången till vård för mental hälsa.

YLE - 30 okt 13 kl. 04:38

Jakobstad sparar på dagismaten

I Jakobstad står Barnabo daghem i tur att förlora sin köksa och sitt tillredningskök. Den nya köksstrategin har svept över daghem och skolor och tillredningsköken har halverats från 10 till 5. Det ska spara stora pengar hävdar en arbetsgrupp men tillsvidare har inte rationaliseringen gett resultat.

YLE - 27 feb 16 kl. 04:33

Nytänk inom sjöfrakter kunde spara miljarder

Sjöfrakter är ett enormt globalt pussel, där Finland utgör en liten, men för oss viktig pusselbit. Då 90 procent av utrikeshandeln går sjövägen, kunde effektivare lösningar medföra stora inbesparingar. Fartygen går tomma och står för länge i hamn.

Cornucopia - 18 sep 17 kl. 15:48

Regeringen överbeskattade svenska folket med 2 miljarder påsar ostbågar

Den offantliga verksamheten är så stor att den inte ens hinner göra av med beslutade utgifter. Således överbeskattades svenska folket med cirka 2 miljarder påsar ostbågar förra året, eller 34 miljarder kronor.
Ljuset är inte tänt och det är ingen hemma på Rosenbad.

UNT - 22 sep 11 kl. 20:04

Smarta lösningar sparar bränsle

Länsstyrelsen i Uppsala vill minska skogs- och jordbruksmaskinernas energiförbrukning med tio procent. Genom sparsam körning och effektivare planering har Jenny Alm på Almunge prästgård visat att det är möjligt..

TA - 15 maj 12 kl. 13:45

Arla sparar - 250 jobb försvinner

Mejerijätten Arla ska dra ner kostnaderna med 500 miljoner danska kronor årligen. Cirka 250 administrativa tjänster försvinner. I Sverige mister 46 personer jobbet, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Så skyddar du husdjuren – bland julens farliga fällor

I juletid fylls våra hem av doftande hyacinter, julgranar, levande ljus och mat av alla dess slag. Men för hundar och katter kan det innebära att hemmet fylls av livsfarliga fällor.
– Var påläst över vad som är julens faror så att man kan förebygga det, säger veterinären Katrin Dec..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Lunas insamling gav över 50 000

Den 22 september förändrades Josefins liv för alltid. Hon blev mamma för första gången och några timmar senare fick hon veta att dottern Luna fått hjärnskador i samband med förlossningen. Nu har insamlingen för Luna till Musikhjälpen nått upp till målet på 50 000 kronor.

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Över hundra klagomål på SU:s psykiatrimottagning i centrum

Patienter med depression, ångest, personlighetsstörningar och ADHD hamnar i kläm på grund av läkarbristen på Psykiatrimottagningen i centrum. Sofia, 28, fick vänta i sju månader efter att hennes tidigare läkare flyttat utomlands.
– Man känner sig helt utelämnad, säger hon..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Man nedslagen och rånad vid Handels

Natten till söndagen blev en man i 25-årsåldern nedslagen och rånad nära Handelshögskolan i centrala Göteborg..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Fyra rånade offer på klocka

En man i 35-årsåldern rånades tidigt på söndagsmorgonen av fyra unga män i närheten av Sahlgrenska, uppger polisen..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Kyrkan slängde ut Ebba, 4, från luciakonserten

Ebba, fyra år, blev utslängd från luciakonserten i Oscar Fredriks kyrka. Anledningen: Inga barn under sju fick närvara.
– Den här häxjakten på barn blev lite bisarr, säger hennes pappa Simon Fransson..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Misstänkt mord i Göteborg

En man i 20-års har avlidit i en lägenhet i Göteborg. Polisen har gripit två personer som befann sig i lägenheten. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning..

GöteborgsPosten - Igår: 12:19

Totalstopp i Tingstadstunneln efter krock

Strax innan klockan tolv på lördagsförmiddagen krockade två personbilar i Tingstadstunneln. Under räddnings- och saneringsarbetet är alla körfält i norrgående riktning avstängda..

GöteborgsPosten - Igår: 05:55

En död i brinnande lastbil i Danmark

GöteborgsPosten - Igår: 19:48

Misstänkt utsläpp av farligt ämne i hamnen

Ett farligt ämne ska läcka från en containerbåt i Skandiahamnen i Göteborg. Det är ännu oklart hur omfattande läckan är. Räddningstjänsten är på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.