GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 02:40

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:05

Effektivare välfärd sparar miljarderDet behövs ett perspektivskifte i svensk politik. Mer pengar är inte lösningen på alla de problem som existerar i statlig och kommunal verksamhet. Verksamheterna behöver i stället bli effektivare, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Christian Ekström

Dela artikeln

392 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Effektivare, välfärd, sparar, miljarder
Regeringen - 03 nov 11 kl. 13:27

Effektivare administration av myndigheter sparar pengar

Regeringen beslutade den 3 november att inrätta ett servicecenter som ska utföra myndigheternas administrativa verksamhet. Målet är att öka effektiviteten och minska kostnaderna för den statliga förvaltningen. Satsningen innebär att det öppnas en ny konkurrensutsatt marknad för privata aktörer som kan bli underleverantörer till servicecentret.

Barometern - 24 jul 18 kl. 06:58

Effektivare hantering av sopor sparar pengar

Signaturen Lasse har en del funderingar kring tömning av sopkärlen inom de fem kommunerna som tillhör KSRR..

YLE - 17 sep 13 kl. 15:00

Raseborg måste bli effektivare

Spela upp klipp på ArenanMålet är att undvika uppsägningar i Raseborg, men det är för tidigt att säga om det går att skära ner på personalstyrkan utan att någon tvingas gå. Nästa år ska antalet årsverken minska med 50 och samma mängd skärs ner också år 2015. Stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) betonar att det behövs effektivare arbetsmetoder.

YLE - 28 okt 14 kl. 15:43

Större skolklasser när Vasa sparar

Vasa ska spara åtta miljoner euro under de kommande tre åren och håller kvar inkomstskatten på nuvarande 19.5 procent. Mest ska social- och hälsovården spara och i skolorna blir elevgrupperna större.

YLE - 04 sep 15 kl. 04:48

Korsholm och Vörå vill satsa på effektivare mentalvård

En av utmaningarna under 2016 är att Korsholm och Vörå ska få en effektivare mentalvård. Det här ska ske med samarbete och en starkare öppenvård. Sofia Svartsjö, överläkare för samarbetsområdet för primärvården i Korsholm och Vörå anser att det finns ett stort behov av tillgången till vård för mental hälsa.

YLE - 30 okt 13 kl. 04:38

Jakobstad sparar på dagismaten

I Jakobstad står Barnabo daghem i tur att förlora sin köksa och sitt tillredningskök. Den nya köksstrategin har svept över daghem och skolor och tillredningsköken har halverats från 10 till 5. Det ska spara stora pengar hävdar en arbetsgrupp men tillsvidare har inte rationaliseringen gett resultat.

YLE - 27 feb 16 kl. 04:33

Nytänk inom sjöfrakter kunde spara miljarder

Sjöfrakter är ett enormt globalt pussel, där Finland utgör en liten, men för oss viktig pusselbit. Då 90 procent av utrikeshandeln går sjövägen, kunde effektivare lösningar medföra stora inbesparingar. Fartygen går tomma och står för länge i hamn.

Cornucopia - 18 sep 17 kl. 15:48

Regeringen överbeskattade svenska folket med 2 miljarder påsar ostbågar

Den offantliga verksamheten är så stor att den inte ens hinner göra av med beslutade utgifter. Således överbeskattades svenska folket med cirka 2 miljarder påsar ostbågar förra året, eller 34 miljarder kronor.
Ljuset är inte tänt och det är ingen hemma på Rosenbad.

UNT - 22 sep 11 kl. 20:04

Smarta lösningar sparar bränsle

Länsstyrelsen i Uppsala vill minska skogs- och jordbruksmaskinernas energiförbrukning med tio procent. Genom sparsam körning och effektivare planering har Jenny Alm på Almunge prästgård visat att det är möjligt..

TA - 15 maj 12 kl. 13:45

Arla sparar - 250 jobb försvinner

Mejerijätten Arla ska dra ner kostnaderna med 500 miljoner danska kronor årligen. Cirka 250 administrativa tjänster försvinner. I Sverige mister 46 personer jobbet, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.