GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 01:37

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 04:50

En möjlig kompromiss om VästlänkenEn kort variant av Västlänken som bara omfattar sträckan fram till Centralstationen skulle kunna bli en bra kompromiss som både bygger ut kapaciteten på Centralen med en underjordisk station, skonar känsliga miljöer och frigör resurser för andra viktiga projekt, skriver Mikael Bigert..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Västlänken, Centralstationen, Centralen, Mikael Bigert

Dela artikeln

144 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En möjlig, kompromissom , Västlänken
BT - 08 sep 14 kl. 20:54

Västlänken hotar regionen

Slutreplik. Svar till Birgitta Losman (MP), bt.se 6/9.

GöteborgsPosten - 02 feb 16 kl. 17:00

Gärna Västlänken – men inte via Haga

Bygg inte in målkonflikter i komplicerade system och lös inte två problem med en kompromiss som ingen part blir nöjd med. Det visar omfattande internationella erfarenheter. Applicerat på Västlänken betyder det i klartext att Hagastationen är en dålig kompromiss.

Expressen - 06 sep 18 kl. 13:20

L-toppen om Västlänken: ”Ta bort stationen i Haga”

Liberalernas Eva Flyborg gör ett kontroversiellt utspel om Västlänken dagarna för valet.– Vi måste tänka om vad gäller Västlänken. Vi måste upp ur skyttegravarna och hitta en kompromiss för den här frågan förlamar Göteborg, säger Flyborg som efter 20 år i riksdagen nu kommer att bli kommunpolitiker i Göteborg.

GöteborgsPosten - 07 sep 16 kl. 13:55

Västlänken blockerar kollektivtrafiken till Hisingen

En tunnelbanelösning i kombination med Västlänken är av flera skäl omöjlig. Att frågan ändå lyfts ser vi som ett tecken på att politikerna börjar vakna upp och störs av bristen på en lösning för en framtidsinriktad kollektivtrafik i Göteborg. Än finns det tid att besinna sig och välja alternativ till Västlänken som inkluderar hela staden, skriver Gårdagruppen..

GöteborgsPosten - 08 okt 12 kl. 06:00

M: Dags att lyssna på kritiken mot Västlänken

Västlänken verkar vara ett våghalsigt projekt, både vad gäller miljö, ekonomi och samhällsnytta. Samtidigt gör utformningen av trängselskatten att väldigt många människor kommer i kläm. Västsvenska paketet är viktigt, men en tveksam kompromiss är inte alltid värd att försvara, skriver sex Västsvenska moderata riksdagsledamöter..

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Wannholt öppnar för kompromisser om Västlänken

Kommunen måste fokusera på välfärden, skala bort allt annat och få till en bättre styrning och ledning. Det är Demokraternas viktigaste fråga i valet. Till och med så viktig att Martin Wannholt öppnar för en kompromiss om Västlänken..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 12:57

L-politiker vill kompromissa om Västlänken

Eva Flyborg (L), fjärdenamn till kommunfullmäktige, vill se en kompromiss om Västlänken där Haga station skrotas.
– Den här konflikten, som inte borde ha varit en konflikt från början, måste läggas åt sidan, säger hon till GP..

DN - 09 sep 18 kl. 16:19

Västlänken delar göteborgarna – kan sluta med kompromiss

GÖTEBORG. Frågan om Västlänken skapade splittring i Göteborgspolitiken på valdagen. Nybildade Demokraterna utmanade Socialdemokraterna och Moderaterna om att bli största parti..

GöteborgsPosten - 25 maj 18 kl. 14:12

Västlänken 2.0 – löser effektivt upp alla knutar

Västlänken kan få en betydligt enklare och billigare sträckning utan stor negativ miljöpåverkan samtidigt som vi kan spara 1 000 stadsträd. Byggstart är möjlig om bara ett år, skriver bland andra Järnvägsfrämjandet och Trädplan Göteborg..

Kristianstadsbladet - 26 apr 14 kl. 08:00

Snart är länken färdigställd

Foto: VBosse Nilsson
Den sista kabeln lades ner förra veckan. Nu återstår bara att fylla igen de uppgrävda hålen. Sydvästlänken, ett av Sveriges största mark-kabelprojekt, går nu mot sitt slut.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.