GöteborgsPosten > Lokalt

Thursday, 13 December, 11:31

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 05:00

Släng ut lobbyisterna från klimatförhandlingarnaTiden håller på att rinna ut för att rädda jorden undan klimatkaos. Samtidigt avslöjas det att Europas största näringslivsorganisation gör sitt bästa för att bromsa EU:s klimat-ambitioner. Det är fullständigt orimligt att de företag som tjänar pengar på att släppa ut växthusgaser tillåts ha inflytande över EU:s klimatpolitik. Det är hög tid att kasta ut storföretagens lobbyister från klimatförhandlingarna och skärpa reglerna kring lobbyism, skriver Max Andersson (MP)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Europas, EU, Max Andersson

Dela artikeln

203 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slängut , lobbyisternafrån , klimatförhandlingarna
Supermiljöbloggen - 31 maj 15 kl. 11:30

Därför blir klimatförhandlingarna i Paris som ”Stairway to heaven”

Supermiljöbloggen har fått en exklusiv intervju med Michael Zammit Cutajar, som följt de internationella klimatförhandlingarna sedan starten. – Det gäller att aldrig gå bakåt, att alltid gå uppåt. Jag vet inte om du minns, men det fanns en gång i tiden en sång, Stairway to heaven.

Ekonomistas - 02 apr 14 kl. 07:44

Hassler och Krusell: Byt spår i klimatförhandlingarna!

Det här är ett gästinlägg av John Hassler och Per Krusell, båda professorer i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. FN:s klimatpanel fastslår att det är belagt bortom rimligt tvivel att människans utsläpp av växthusgaser, särskilt genom användning av fossila bränslen, påverkar klimatet. Även om dessa förändringar har både positiva och negativa effekter kan vi vara rimligt säkra på att de negativa effekterna dominerar.

Supermiljöbloggen - 22 nov 13 kl. 09:31

WWF om klimatförhandlingarna: ”Botten är nådd”

Miljörörelsen lämnade under torsdagen klimatförhandlingarna i Warszawa. WWF, Greenpeace, Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner, tillsammans med en rad andra frivilligorganisationer och fackföreningar, lämnade under gårdagen de pågående klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen. Detta som en protest mot bristen på handling och politisk vilja från världens regeringar.

Supermiljöbloggen - 20 jun 15 kl. 11:42

Sjöstedt: ”Vattenfalls brunkol kan påverka Sveriges roll i klimatförhandlingarna”

Vänsterpartiets partiledare tror att ett avvecklingsbeslut skulle kunna få stor internationell uppmärksamhet.  I en intervju med Svenska dagbladet säger Jonas Sjöstedt att Vänsterpartiet vill se en avveckling av Vattenfalls brunkolsverksamhet till år 2030, i stället för en försäljning till någon ny ägare. – Det skulle verkligen kunna få uppmärksamhet i Europa, säger han till tidningen.

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Regeringen - 08 dec 12 kl. 19:37

Klimatförhandlingarna i Doha avslutade

FN:s klimatförhandlingar i Doha, Qatar avslutades under lördagen. En andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet är nu på plats och parterna tog några viktiga steg på vägen mot det nya avtalet som ska komma på plats senast 2015 och gälla från 2020. - Det är oerhört betydelsefullt att vi nu fått en andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet.

Supermiljöbloggen - 11 nov 13 kl. 14:13

Känslosam inledning på klimatförhandlingarna

Filippinernas chefsförhandlare fick många att börja gråta när han förklarade: ”I speak for my delegation. But more than that, I speak for the countless people who will no longer be able to speak for themselves after perishing from the storm.” Samtidigt som dödssiffran efter tyfonen Haiyan stiger i Filippinerna startade i dag de FN-ledda klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hilda om gripande vittnesmål under klimatförhandlingarna

Klimatförhandlingarna i Doha är inne på sin sista dag och rapporterna vittnar om slutkörda förhandlare utan hopp. Hilda Runsten från Alsen var på plats och berättar om en gråtande man från Filippinerna som ställde den rätta frågan..

SVT - 19 nov 13 kl. 19:50

Många bakslag i klimatförhandlingarna

Idag samlades miljöministrar från hela världen i Warsawa för att slutföra klimatförhandlingarna som började förra veckan. Men som vanligt har det gått trögt och få framsteg har gjorts. Istället har det skett en rad bakslag..

SVT - 09 dec 14 kl. 19:24

Gamla tvister bromsar klimatförhandlingarna

Frågan om hur mycket rika och fattiga länder ska göra för att minska utsläppen är fortfarande den största bromsklossen i klimatförhandlingarna i Lima. Men gamla indelningar ställs på ända när många länder växer med rekordfart..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Flera tillslag i natt: "Rör rikets säkerhet"

Polisen har under natten gjort flera tillslag på olika adresser i Västsverige. Enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg rör insatserna rikets säkerhet, rapporterar SVT. Även Säpo ska vara inkopplat..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Så vill Trafikkontoret lösa problemen vid Åkareplatsen

Trafikkontoret har utrett trafiksituationen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Nu presenterar man två lösningar för att lindra trafikkaoset som frustrerar göteborgare på väg till och från jobbet..

GöteborgsPosten - Igår: 00:43

Misstänkt farligt föremål hittat i Tynnered

Under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand i Tynnered – vilket snabbt visade sig vara något helt annat. Under natten har nationella bombskyddet varit på plats.
Dan Windt, chef för polisen lokalområde syd, bekräftar att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i tanklocket på bilen, denna ska analyseras..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Se Jasplanens julhälsning över Göteborg

Vi har redan fått en försmak när fyra tunga Herculesplan gled över stan igår. I dag lär det dock höras och synas ännu mer när tolv Jas-plan kör i en julgransformation över Göteborg – två gånger..

GöteborgsPosten - Igår: 09:11

Tog emot 1 000 patienter på Sahlgrenska – utan behörighet

Mannen arbetade som läkare på akuten och hann ta emot över 1 000 patienter innan Migrationsverket avslöjade Sahlgrenskas miss. Han fick inte arbeta som läkare.
– Det är en risk som kunde ha medfört en allvarlig vårdskada, säger Anne Olmarker, chefsläkare på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Hjärnan bakom kontokortsfabriken – inlåst ännu en gång

Han var hjärnan bakom den mest avancerade, illegala kontokortsfabrik som avslöjats i Sverige och dömdes till tre års fängelse.
Nu sitter den 32-årige mannen häktad i Göteborg igen, misstänkt för samma typ av bedrägerier..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"De trycker verkligen ner dig till botten"

Trots att hon hade kämpat länge för att få en plats på avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus skrev Anna Lohm ut sig själv i förtid.
– Jag klarade inte av att vara där längre. Det var vuxenmobbing nästan, säger hon..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"Måna om att få till oss klagomål"

Det finns ett syfte att ha strikta matregler för patienter med ätstörningar, men det måste ske på ett respektfullt sätt. Det säger verksamhetschef Mathias Alvidius som uppger att han tidigare inte har nåtts av kritiken från de patienterna som GP har pratat med.
– Men det kan finnas ett mörkertal som jag inte känner till, säger han..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Patienter larmar om brister i anorexivården

Avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus får kritik av tidigare patienter. De larmar om hög personalomsättning, dålig läkarkontakt och en hård och tuff kultur.
– Det var bara negativt allting, säger en kvinna i 30-årsåldern..

GöteborgsPosten - Igår: 21:23

Göteborgs förskolor firar Lucia som vanligt

Att förskolor skippar Lucia rör upp starka känslor – oavsett om det är sant eller inte. I Göteborg kan luciafirandena se olika ut, men enligt förvaltningen finns det inga tecken på att någon förskola kommer ställa in sitt firande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.