GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 01:11

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 05:00

Släng ut lobbyisterna från klimatförhandlingarnaTiden håller på att rinna ut för att rädda jorden undan klimatkaos. Samtidigt avslöjas det att Europas största näringslivsorganisation gör sitt bästa för att bromsa EU:s klimat-ambitioner. Det är fullständigt orimligt att de företag som tjänar pengar på att släppa ut växthusgaser tillåts ha inflytande över EU:s klimatpolitik. Det är hög tid att kasta ut storföretagens lobbyister från klimatförhandlingarna och skärpa reglerna kring lobbyism, skriver Max Andersson (MP)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Europas, EU, Max Andersson

Dela artikeln

203 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slängut , lobbyisternafrån , klimatförhandlingarna
Supermiljöbloggen - 31 maj 15 kl. 11:30

Därför blir klimatförhandlingarna i Paris som ”Stairway to heaven”

Supermiljöbloggen har fått en exklusiv intervju med Michael Zammit Cutajar, som följt de internationella klimatförhandlingarna sedan starten. – Det gäller att aldrig gå bakåt, att alltid gå uppåt. Jag vet inte om du minns, men det fanns en gång i tiden en sång, Stairway to heaven.

Ekonomistas - 02 apr 14 kl. 07:44

Hassler och Krusell: Byt spår i klimatförhandlingarna!

Det här är ett gästinlägg av John Hassler och Per Krusell, båda professorer i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. FN:s klimatpanel fastslår att det är belagt bortom rimligt tvivel att människans utsläpp av växthusgaser, särskilt genom användning av fossila bränslen, påverkar klimatet. Även om dessa förändringar har både positiva och negativa effekter kan vi vara rimligt säkra på att de negativa effekterna dominerar.

Supermiljöbloggen - 22 nov 13 kl. 09:31

WWF om klimatförhandlingarna: ”Botten är nådd”

Miljörörelsen lämnade under torsdagen klimatförhandlingarna i Warszawa. WWF, Greenpeace, Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner, tillsammans med en rad andra frivilligorganisationer och fackföreningar, lämnade under gårdagen de pågående klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen. Detta som en protest mot bristen på handling och politisk vilja från världens regeringar.

Supermiljöbloggen - 20 jun 15 kl. 11:42

Sjöstedt: ”Vattenfalls brunkol kan påverka Sveriges roll i klimatförhandlingarna”

Vänsterpartiets partiledare tror att ett avvecklingsbeslut skulle kunna få stor internationell uppmärksamhet.  I en intervju med Svenska dagbladet säger Jonas Sjöstedt att Vänsterpartiet vill se en avveckling av Vattenfalls brunkolsverksamhet till år 2030, i stället för en försäljning till någon ny ägare. – Det skulle verkligen kunna få uppmärksamhet i Europa, säger han till tidningen.

Regeringen - 08 dec 12 kl. 19:37

Klimatförhandlingarna i Doha avslutade

FN:s klimatförhandlingar i Doha, Qatar avslutades under lördagen. En andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet är nu på plats och parterna tog några viktiga steg på vägen mot det nya avtalet som ska komma på plats senast 2015 och gälla från 2020. - Det är oerhört betydelsefullt att vi nu fått en andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet.

Supermiljöbloggen - 11 nov 13 kl. 14:13

Känslosam inledning på klimatförhandlingarna

Filippinernas chefsförhandlare fick många att börja gråta när han förklarade: ”I speak for my delegation. But more than that, I speak for the countless people who will no longer be able to speak for themselves after perishing from the storm.” Samtidigt som dödssiffran efter tyfonen Haiyan stiger i Filippinerna startade i dag de FN-ledda klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hilda om gripande vittnesmål under klimatförhandlingarna

Klimatförhandlingarna i Doha är inne på sin sista dag och rapporterna vittnar om slutkörda förhandlare utan hopp. Hilda Runsten från Alsen var på plats och berättar om en gråtande man från Filippinerna som ställde den rätta frågan..

SVT - 19 nov 13 kl. 19:50

Många bakslag i klimatförhandlingarna

Idag samlades miljöministrar från hela världen i Warsawa för att slutföra klimatförhandlingarna som började förra veckan. Men som vanligt har det gått trögt och få framsteg har gjorts. Istället har det skett en rad bakslag..

SVT - 09 dec 14 kl. 19:24

Gamla tvister bromsar klimatförhandlingarna

Frågan om hur mycket rika och fattiga länder ska göra för att minska utsläppen är fortfarande den största bromsklossen i klimatförhandlingarna i Lima. Men gamla indelningar ställs på ända när många länder växer med rekordfart..

DN - 02 dec 15 kl. 20:03

Samerna utestängda från klimatförhandlingarna i Paris

Samerna i Sverige stängs ute från klimatförhandlingarna i Paris, trots att rennäringen redan påverkats av ett mildare klimat. Men regeringen försvarar beslutet att stänga dörren för Sametinget som representerar landets ursprungsbefolkning..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.