GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 24 February, 05:52

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 05:00

Släng ut lobbyisterna från klimatförhandlingarnaTiden håller på att rinna ut för att rädda jorden undan klimatkaos. Samtidigt avslöjas det att Europas största näringslivsorganisation gör sitt bästa för att bromsa EU:s klimat-ambitioner. Det är fullständigt orimligt att de företag som tjänar pengar på att släppa ut växthusgaser tillåts ha inflytande över EU:s klimatpolitik. Det är hög tid att kasta ut storföretagens lobbyister från klimatförhandlingarna och skärpa reglerna kring lobbyism, skriver Max Andersson (MP)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Europas, EU, Max Andersson

Dela artikeln

204 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slängut , lobbyisternafrån , klimatförhandlingarna
Supermiljöbloggen - 31 maj 15 kl. 11:30

Därför blir klimatförhandlingarna i Paris som ”Stairway to heaven”

Supermiljöbloggen har fått en exklusiv intervju med Michael Zammit Cutajar, som följt de internationella klimatförhandlingarna sedan starten. – Det gäller att aldrig gå bakåt, att alltid gå uppåt. Jag vet inte om du minns, men det fanns en gång i tiden en sång, Stairway to heaven.

Ekonomistas - 02 apr 14 kl. 07:44

Hassler och Krusell: Byt spår i klimatförhandlingarna!

Det här är ett gästinlägg av John Hassler och Per Krusell, båda professorer i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. FN:s klimatpanel fastslår att det är belagt bortom rimligt tvivel att människans utsläpp av växthusgaser, särskilt genom användning av fossila bränslen, påverkar klimatet. Även om dessa förändringar har både positiva och negativa effekter kan vi vara rimligt säkra på att de negativa effekterna dominerar.

Supermiljöbloggen - 22 nov 13 kl. 09:31

WWF om klimatförhandlingarna: ”Botten är nådd”

Miljörörelsen lämnade under torsdagen klimatförhandlingarna i Warszawa. WWF, Greenpeace, Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner, tillsammans med en rad andra frivilligorganisationer och fackföreningar, lämnade under gårdagen de pågående klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen. Detta som en protest mot bristen på handling och politisk vilja från världens regeringar.

Supermiljöbloggen - 20 jun 15 kl. 11:42

Sjöstedt: ”Vattenfalls brunkol kan påverka Sveriges roll i klimatförhandlingarna”

Vänsterpartiets partiledare tror att ett avvecklingsbeslut skulle kunna få stor internationell uppmärksamhet.  I en intervju med Svenska dagbladet säger Jonas Sjöstedt att Vänsterpartiet vill se en avveckling av Vattenfalls brunkolsverksamhet till år 2030, i stället för en försäljning till någon ny ägare. – Det skulle verkligen kunna få uppmärksamhet i Europa, säger han till tidningen.

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Regeringen - 08 dec 12 kl. 19:37

Klimatförhandlingarna i Doha avslutade

FN:s klimatförhandlingar i Doha, Qatar avslutades under lördagen. En andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet är nu på plats och parterna tog några viktiga steg på vägen mot det nya avtalet som ska komma på plats senast 2015 och gälla från 2020. - Det är oerhört betydelsefullt att vi nu fått en andra åtagandeperiod under Kyotoprotokollet.

Supermiljöbloggen - 11 nov 13 kl. 14:13

Känslosam inledning på klimatförhandlingarna

Filippinernas chefsförhandlare fick många att börja gråta när han förklarade: ”I speak for my delegation. But more than that, I speak for the countless people who will no longer be able to speak for themselves after perishing from the storm.” Samtidigt som dödssiffran efter tyfonen Haiyan stiger i Filippinerna startade i dag de FN-ledda klimatförhandlingarna i Warszawa, Polen.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hilda om gripande vittnesmål under klimatförhandlingarna

Klimatförhandlingarna i Doha är inne på sin sista dag och rapporterna vittnar om slutkörda förhandlare utan hopp. Hilda Runsten från Alsen var på plats och berättar om en gråtande man från Filippinerna som ställde den rätta frågan..

SVT - 19 nov 13 kl. 19:50

Många bakslag i klimatförhandlingarna

Idag samlades miljöministrar från hela världen i Warsawa för att slutföra klimatförhandlingarna som började förra veckan. Men som vanligt har det gått trögt och få framsteg har gjorts. Istället har det skett en rad bakslag..

SVT - 09 dec 14 kl. 19:24

Gamla tvister bromsar klimatförhandlingarna

Frågan om hur mycket rika och fattiga länder ska göra för att minska utsläppen är fortfarande den största bromsklossen i klimatförhandlingarna i Lima. Men gamla indelningar ställs på ända när många länder växer med rekordfart..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Stor polisinsats efter supporterbråk

Enligt uppgifter till GP ska det röra sig om supportrar till IFK Göteborg och Gais..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Drog kniv efter dubbla olyckor

Först orsakade mannen i 55-årsåldern en olycka vid Fiskhamnsmotet, en stund senare krockade han i höjd med Partille. Motparten vid den andra olyckan följde efter mannen och konfronterade honom – då drog han fram en kniv..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Svalde heroin och kokain innan flygresa med dottern

Mamman greps på Landvetter med ett halv kilo knark i magen – döms till fängelse efter knarksmugglingen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Taktfast gung i danshav på Nordstan

Dans med tradition fyllde Nordstans golv. Vill du dansa gammeldans i höst? Här får du tips..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Två personer misshandlade i Vasastaden

Brottsoffren till sjukhus med ambulans..

GöteborgsPosten - Igår: 12:04

En av polisens teorier: De kan ha skjutit ihjäl fel person

Häktningsförhandling mot två killar – en bara 15 – och två tjejer i eftermiddag..

GöteborgsPosten - Igår: 10:52

Haveri hos Socialtjänsten – akuta utbetalningar dröjer

Enhetschefen: "Just nu är det väldigt akut"..

GöteborgsPosten - Igår: 10:10

30-åring död efter trafikolycka

En man i 30-årsåldern som blev påkörd vid ett övergångsställe förra veckan har avlidit av sina skador. Det meddelar Sahlgrenska sjukhuset..

GöteborgsPosten - Igår: 07:38

Person påkörd av buss vid Brunnsparken

Två bussar har kolliderat på Norra Hamngatan vilket resulterat i stopp i trafiken. En person har blivit påkörd i samband med olyckan.
– Det är en person som är införd med ambulans i detta nu, säger Sofie Schmidt på SOS alarm..

GöteborgsPosten - Igår: 07:38

Larm om påkörd person vid Brunnsparken

Två bussar har kolliderat på Norra Hamngatan vilket resulterat i stopp i trafiken. Två ambulanser har larmats till platsen. En person har förts sjukhus.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.