Expressen > Opinion

Friday, 22 February, 19:12

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarnaRebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Weidmo Uvell, Det

Dela artikeln

1363 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtdig inte , lurasav , miljömärkningarna
DN - 21 jun 12 kl. 12:10

?Förvirring kring miljömärkningarna?

Det råder förvirring kring miljömärkningarna, och det är ett problem för handeln, menar Svensk handels vice vd Yvonne Ingman. Branschen skulle helst vilja att det fanns en global miljömärkning..

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 15:16

”Hallå Konsument” guidar bland miljömärkningar

Svanen, Krav, MSC, Fairtrade, FSC, och UTZ är bara några av alla miljömärkningar som hittas på marknaden och det kan vara klurigt att veta vad de olika märkningarna betyder. Konsumentverkets nya guide kan hjälpa till att reda ut vilken miljömärkning som står för vad. ”Hallå konsument!

YLE - 26 nov 12 kl. 20:01

Miljöbelastande produkter fortfarande omärkta

Intresset för klimatvänliga alternativ ökar, vilket också har fått livsmedelsproducenterna att vakna. För en del produkter uppges det ekologiska fotavtrycket men miljöbelastande produkter är fortfarande omärkta. Närproducerat, ekologiskt, svanmärkt...

HBL - 13 apr 13 kl. 07:05

Djungeln av miljömärken knepig för konsument

Linda Schollenbergs doktorsavhandling visar att konsumenterna har svårt att ta till sig vad olika miljö- och rättvisemärkningar står för.Linda Schollenbergs doktorsavhandling visar att konsumenterna har svårt att ta till sig vad olika miljö- och rättvisemärkningar står för. Det är inte lätt att vara en medveten konsument, enligt Linda Schollenberg som disputerade vid Hanken i Helsingfors i går.

SvD - 02 jun 15 kl. 22:30

Kan vi lita på miljömärkningar?

Miljömärkningar och miljöcertifieringar av produkter är viktiga för att hjälpa oss konsumenter att göra kloka val. Men kan man lita på märkningarna? Tveksamt.

Västerbottens Folkblad - 27 mar 17 kl. 13:57

[PLUS] Miljökritik riktas mot flera vattenverk i Åsele

Flera vattenverk i Åsele prickas av kommunens egen miljöinspektör. Anmärkningarna handlar framför....

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Hur hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Inte lätt att hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

YLE - 17 maj 16 kl. 13:14

Många anmärkningar mot vindkraft i Malax

Många lämnade in anmärkningar mot vindkraftsplanerna i Malax kommun. Men eftersom anmärkningarna kom in till planläggningsöversikten för hela kommunen kan man inte göra något åt anmärkningarna. - De måste lämnas in till rätt ärende.

Supermiljöbloggen - 01 jul 16 kl. 22:20

Matsmart: ”Så här minskar du matsvinnet rejält”

"Varje år slänger svenska konsumenter 494 000 ton mat – helt i onödan. Genom att öka kunskapen om skillnaden mellan hållbarhetsmärkningarna kan matsvinnet minskas rejält", detta skriver Karl Andersson, VD och en av grundarna till Matsmart i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.
Totalt slänger Sveriges hushåll 995 000 ton matavfall varje år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Straffa IS-kvinnorna – de har blod på sina händer

Interpol varnar för en ”våg av terror” i Europa i samband med att terrormedlemmar friges från fängelser och återvänder till sina hemländer. I Sverige står vi fortfarande med byxorna nere och Advokatsamfundet lyckas inte skilja på Rotary och en terrorsekt, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 13 timmar sedan

Brunsmetandet av SD kommer bara att öka

Snart kommer det troligen att börja gnissla betänkligt om den demokratiskt tveksamma JÖK-maktkartellen. Det enda som då återstår för att skyla över svikna vallöften, är att ytterligare trappa upp retoriken mot SD. En miljon väljare kommer att uppleva att även de stämplas som främlingsfientliga, som rena nazister, skriver professor Stefan Hedlund..

Expressen - Igår: 18:03

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - Igår: 07:00

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - I förrgår: 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - I förrgår: 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - 19 feb 19 kl. 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - 19 feb 19 kl. 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.