Expressen > Opinion

Sunday, 21 October, 01:11

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarnaRebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Weidmo Uvell, Det

Dela artikeln

1290 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtdig inte , lurasav , miljömärkningarna
DN - 21 jun 12 kl. 12:10

?Förvirring kring miljömärkningarna?

Det råder förvirring kring miljömärkningarna, och det är ett problem för handeln, menar Svensk handels vice vd Yvonne Ingman. Branschen skulle helst vilja att det fanns en global miljömärkning..

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 15:16

”Hallå Konsument” guidar bland miljömärkningar

Svanen, Krav, MSC, Fairtrade, FSC, och UTZ är bara några av alla miljömärkningar som hittas på marknaden och det kan vara klurigt att veta vad de olika märkningarna betyder. Konsumentverkets nya guide kan hjälpa till att reda ut vilken miljömärkning som står för vad. ”Hallå konsument!

YLE - 26 nov 12 kl. 20:01

Miljöbelastande produkter fortfarande omärkta

Intresset för klimatvänliga alternativ ökar, vilket också har fått livsmedelsproducenterna att vakna. För en del produkter uppges det ekologiska fotavtrycket men miljöbelastande produkter är fortfarande omärkta. Närproducerat, ekologiskt, svanmärkt...

HBL - 13 apr 13 kl. 07:05

Djungeln av miljömärken knepig för konsument

Linda Schollenbergs doktorsavhandling visar att konsumenterna har svårt att ta till sig vad olika miljö- och rättvisemärkningar står för.Linda Schollenbergs doktorsavhandling visar att konsumenterna har svårt att ta till sig vad olika miljö- och rättvisemärkningar står för. Det är inte lätt att vara en medveten konsument, enligt Linda Schollenberg som disputerade vid Hanken i Helsingfors i går.

SvD - 02 jun 15 kl. 22:30

Kan vi lita på miljömärkningar?

Miljömärkningar och miljöcertifieringar av produkter är viktiga för att hjälpa oss konsumenter att göra kloka val. Men kan man lita på märkningarna? Tveksamt.

Västerbottens Folkblad - 27 mar 17 kl. 13:57

[PLUS] Miljökritik riktas mot flera vattenverk i Åsele

Flera vattenverk i Åsele prickas av kommunens egen miljöinspektör. Anmärkningarna handlar framför....

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Hur hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

YLE - 29 mar 16 kl. 20:17

Inte lätt att hitta rätt i kosmetikadjungeln

Totalt finns det över 100 000 olika kemikalier i bruk och över 700 av dem är sådana som vi smörjer in i vår hud och vårt hår. Samtidigt som naturliga och ekologiska produkter vinner mark så är konstnaglar och fransförlängningar som limmas fast med akrylatlim högsta mode. Men är det riskfritt att använda kosmetika och är eko bättre än kemikalier?

YLE - 17 maj 16 kl. 13:14

Många anmärkningar mot vindkraft i Malax

Många lämnade in anmärkningar mot vindkraftsplanerna i Malax kommun. Men eftersom anmärkningarna kom in till planläggningsöversikten för hela kommunen kan man inte göra något åt anmärkningarna. - De måste lämnas in till rätt ärende.

Supermiljöbloggen - 01 jul 16 kl. 22:20

Matsmart: ”Så här minskar du matsvinnet rejält”

"Varje år slänger svenska konsumenter 494 000 ton mat – helt i onödan. Genom att öka kunskapen om skillnaden mellan hållbarhetsmärkningarna kan matsvinnet minskas rejält", detta skriver Karl Andersson, VD och en av grundarna till Matsmart i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.
Totalt slänger Sveriges hushåll 995 000 ton matavfall varje år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 17 timmar sedan

S talar inte sanning om antisemitismen

Lars Adaktusson (KD) listar exemplen på att Ingvar Carlsson och partitopparna förskönar S-historien och tränger undan snedstegen. .

Expressen - Igår: 06:30

Miljardnota: Så gömmer S de nyanlända i låtsasjobb

Istället för att ohämmat spendera miljarder av skattebetalarnas pengar på att gömma undan människor i låtsasjobb måste vi ta bort de hinder som försvårar för människor att få anställning, skriver Gulan Avci (L). .

Expressen - I förrgår: 19:00

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - I förrgår: 06:30

Lägg inte skulden för antisemitismen på S

Som vänner till Israel är vi djupt bekymrade över i vilken riktning landet håller på att utvecklas.Samtidigt förgiftas samhällsklimatet av tonläget i debatten, skriver ex-statsministern Ingvar Carlsson med flera tunga S-profiler..

Expressen - 17 okt 18 kl. 16:18

Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

Hade genusvetenskapen varit relevant skulle män födas utan penis. Ungefär så kan psykiatern David Eberhards uppgörelse med "genusflummet" sammanfattas.Oj, vad synd det är om killarna plötsligt – det är ju skitjobbigt att vara ett svin, skriver författaren Unni Drougge..

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:30

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - 16 okt 18 kl. 18:07

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - 16 okt 18 kl. 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.