GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 02:33

GöteborgsPosten - 14 okt 18 kl. 05:00

Så gick det för familjerna på Meros campingBarnen lekte bland sopor, bodde i kalla stugor och husvagnar och hade missbrukare som grannar på Meros Camping i Askim. När vintern närmade sig fattade kommunen det unika beslutet att erbjuda åtta rumänska barnfamiljer lägenheter. Nu har det gått tio år. Hur gick det?.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Meros, Meros Camping, Askim

Dela artikeln

66 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gickdet för , familjerna, Meros, camping
GöteborgsPosten - 07 jun 11 kl. 10:17

Koloniträdgårdar på Meros camping

Det ser ut att bli nya koloniträdgårdar på den mark som Meros camping tidigare använde ute vid Askimsbadet..

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:51

Varför inte låta familjerna själva bestämma?

Jag är en ung stark kvinna med livet framför mig. Om allt går som planerat så tänker jag både göra karriär och bilda familj. Den ekvationen har varit otänkbar för många kvinnor genom historien.

HBL - 19 aug 14 kl. 18:09

Ny låt om de tjugo rikaste familjerna

För 45 år sedan sjöng Kristiina Halkola den odödliga låten om Finlands rikaste 20 familjer. I går fick låten nytt liv då Esko Seppänen gav ut sin bok om Finlands rikaste och en ny version av låten presenterades.Esko Seppänen säger sig ha valt ut dagens rikaste tjugo familjer enligt samma lekfulla och provokativa kriterier som användes för 45 år sedan.

YLE - 12 aug 17 kl. 05:58

Fler barn ska gå på dagis - men viktigt att familjerna själva får välja

I framtiden kan allt fler föräldrar lockas till att sätta sina barn på dagis och återvända till arbetslivet i ett allt tidigare skede. Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) uppger att småbarnspedagogiken utvecklas i den här riktningen redan nu. Enligt Grahn-Laasonen har regeringen ett mål att antalet barn som omfattas av småbarnspedagogiken ska öka.

UT - 14 jul 13 kl. 07:36

Bilarna länsades när familjerna badade

? Jag gick och sövde min yngste son i vagnen och hörde på avstånd ett larm, men jag kopplade inte att det kunde vara inbrott. Jag tänker inte i de banorna.

Expressen - 20 aug 17 kl. 08:19

Kungaparet gick på bröllop – kungen blåste såpbubblor

Fredagen gick i kärlekens tecken för kungaparet och prins Carl Philip och hans Sofia. De var bjudna till Lidingö kyrka där drottning Silvias gudson, Niklas Gadelius, gifte sig. Kungligheterna stannade kvar över middagen.

YLE - 15 aug 16 kl. 16:30

"Höjda dagvårdsavgifter varken bra för familjerna eller samhället"

Planerna på att höja dagvårdsavgifterna är i motvind. Enligt finansminister Petteri Orpo borde avgifterna snarare sänkas en höjas. Bra om regeringen ändrar kurs, anser barnskyddsföreningarna.

Aftonbladet - 04 apr 12 kl. 22:16

Så gick det efter ?Arga snickaren?

Så lever familjerna idag..

HBL - 24 maj 13 kl. 09:07

Rekordvinst gick till familj

BORGÅ. Borgåmiljonärerna vill förbli anonyma.Rekordpotten om 12,7 miljoner euro landade under vecka 19 i Borgå.

Aftonbladet - 17 jun 13 kl. 16:25

Så gick det sen i ?Arga snickaren?

Det hände med renoveringarna och familjerna i senaste säsongen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.